Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Uppdatering från mig, mensen är tillbaka! 3 dagar innan beräknat till och med så cykeln blev bara 22 dagar med en lutealfas på 10 dagar. Konstigt hur det funkar det där, att på preventivmedel så har jag en längre cykel men när jag slutar så är jag tillbaka till min korta cykel igen. Får väl se det som positivt att man får fler försök på sig.

    Men jag inser hur mycket jag hatar att ha mens, har redan blött genom ett par byxor, bråkat med min menskopp och ifrågasatt varför världen är så orättvis och tänkt att allt män kan göra kan vi göra blödandes. Jag kanske inte orkar vänta med att försöka tills i sommar för att slippa mensen haha. 

  • Anonym (F)

    Kul att så många börjat sätta igång! Prickar jag den här ÄL blir det bebis tidigt i januari så det är liiite för nära inpå december. Håller fortfarande på att lära mig min nya cykel.

    Ska vi ha en BIM-lista i tråden eller hur känner ni? :) 

  • Anonym (F)

    Kan ju bara tala för mig själv och har inte direkt facit i hand. Kanske kommer ångra mig på min dödsbädd att jag inte skaffade fler barn eller började tidigare :D

    Men för min och min partners del har det varit superviktigt med en bra utbildning, fast anställning och trygg bostad innan vi skaffar barn. Sen är det svårare att få drömjobbet och spara till en villa efter man har fått barn eftersom man har mindre tid, ork och större utgifter. Vi båda har haft jättebra uppväxter men vi har även sett våra föräldrar kämpa ekonomiskt och det är något som motiverat oss båda att ekonomin ska vara stabil i våra framtida barns uppväxt. 

    Sen har vi ju den klassiska kvinnofällan som kan vara bra att vara medveten om och prata om hemma. Kan vara bra att ha koll på vad som gäller angående tex SGI och pension när föräldraledigheten inte är 50/50. Vad som händer om man inte har jobb eller inte har fast anställning. Provanställning kan ju vara vanligt när man precis bytt till ett nytt jobb, vilka rättigheter har man som anställd under den tiden? 

    Vi går emot osäkra perioder med högre priser och högre räntor så det är ännu viktigare nu att man har allt på det torra :) 

  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-04-23 09:28:41 följande:
    Grattis Solnel! Så himla roligt! Uppdatera gärna hur det går med besök hos barnmorska och ditt mående framöver! :D

    Och välkomna hit till er nya! Kul att läsa om alla andras livssituationer och planer!

    Jag håller just nu på att spekulera kring mina chanser att det tar sig denna omgång. Har inte så höga förhoppningar då jag tror att jag hade ÄL i onsdags (CD15), och då fick vi inte till ett fullbordat samlag pga sambon jobbade sent och var för trött för att avsluta. :(
    Blir lite osäker gällande temphöjningen efter onsdagen dock (CD15). fick en tydlig tempökning idag CD18 som om ÄL inträffade CD17 istället. Men är helt ?torr? vad gäller fertilt sekret sedan CD15 så jag tror att ÄL inträffade då, hade även lite känningar i livmodern CD15/16, så gårdagens försök på CD17 var nog för sent ute. Vad tror ni? Jag hoppas att simmarna från CD13 överlevde tills dess att ÄL ägde rum haha. Är så himla besviken över att vi inte fick till det ordentligt på CD15, det var ju helt klart den mest optimala dagen denna cykel tror jag. :(

    Det kan inte ha varit ägglossning CD 16-17? Går ju såklart aldrig att vara säker men i Flo så räknar den ut att ägglossning är dagen då temphöjningen skett eller dagen efter ett posit ÄL-test. Sen kan ju spermier leva i 4-5 dagar osv osv :D

    Vi är i motsatt situation eller hur man ska säga. Råkade vara väldigt sugen CD7 och vi hade fullbordat samlag då. Det är alltså 2-3 dagar innan mitt fertila fönster var beräknat i appen, dvs CD14. Men sen kom jag på att jag har haft ÄL CD11-12 ibland? 

    Tog ett negativt ÄL-test igår men idag CD12 var det väldigt positivt? Alltså att teststrecket nästan är starkare än kontroll-linjen. Lite läskigt är det! Men har inte haft någon temphöjning eller tempdrop än. 


     

  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-04-23 15:01:04 följande:

    #271 Bruno97
    Hm, vad märkligt. Min mens har aldrig kommit så tidigt pga att jag varit sjuk, men menscykeln och immunförsvaret hänger väl absolut ihop så det är säkert inte omöjligt.
    Det finns inte en chans att du kan vara gravid då? Och att blödningen var en inplantationsblödning? Eller var det väldigt mycket blod? Vet inte hur mycket man blöder vid en eventuell implantation men det borde väl inte vara så mycket antar jag.

    #272 Anonym (F)
    Jo det kan ju ha varit ägglossning CD16-17 också. Hmm? Jag har tolkat det som att ägglossning sker dagen innan temphöjning, men det kanske inte alltid stämmer. Jaja, tiden får väl utvisa om det tog sig eller inte hehe. Undrar om tiden kommer gå långsamt nu mellan ÄL och BIM haha.

    Ja om du har ÄL CD11 så är ju fullbordat samlag CD7 lite risky ;) men får du inte ÄL förrän CD14 så känns det som att det inte kan ta sig. Jag har aldrig tagit ÄL-sticka men brukar det inte visa positivt 1-2 dagar innan ÄL inträffar?


    Nu känner jag mig hyfsat lugn, ingen tempökning hittills. Det kan vara som du säger att det visade positivt 2 dagar innan och då borde det vara lugnt :) Får se om det ens blev någon ÄL denna månad så mycket som jag stressat, det har varit mycket på jobbet, renovering och annat privat. Såg mina Valborg och sommarplaner rasa samman men nu känns det lite bättre haha. Även om vi såklart är beredda på att blir det bebis tidigare så blir det :)
  • Anonym (F)
    Anonym (Inor) skrev 2022-04-25 15:38:34 följande:

    Jag har beräknad mens imorgon enligt appen, vi har haft samlag kring de dagarna jag tror jag har ÄL men svårt att veta då jag har lång cykel & några dagar oregelbunden. Min tanke har varit om det inte tar sig nu att försöka nästa gång i juli Eller Augusti istället, men vi får se. Men tror jag behöver ta till ÄL-test isåfall då jag verkligen känner noll när jag har ÄL. Totalt har vi haft oskyddat sen typ november så börjar ju noja lite?.


    Finns det någon anledning till att ni kommer vänta tills juli istället? :)
  • Anonym (F)
    Anonym (Inor) skrev 2022-04-26 13:16:04 följande:
    Egentligen kanske inte. Har bara fått för mig att jag inte vill va så ny-gravid mitt under semestern om jag får välja haha.. Men händer det så händer det liksom!
    Ok :) Vart bara nyfiken, men jag håller med dig. Är nog lite så vi tänker också.
  • Anonym (F)
    Anonym (Inor) skrev 2022-05-02 10:07:07 följande:

    Grattis till alla er som plussat!!

    Jag skulle ha fått mens för 3 dagar sen enligt appen men den har varit försenad 3 dagar förut så jag avvaktar med att testa tills imorgon om den inte dykt upp. Har inte haft några symtom som skulle tyda på graviditet så mensen kommer säkert men har ändå hopp.


    Är dock på CD40? lite segt med så lång cykel, någon mer som har lång? Är det något man ska kolla upp?


     


    Jag tycker du ska kolla upp det. Är cykeln längre än 35 dagar räknas det som ovanligt lång. Alltid bra att se till att allt står rätt till :) 
  • Anonym (F)

    Blåbärsskogen: Kör också de billiga stickorna från rfsu, känns också bättre för miljön att inte blanda in plast och elektronik. Testen fungerar på samma sätt bara att det inte är en optisk avläsare som tolkar åt dig. Tänker så att du inte behöver slösa pengar om du ska testa några fler ägglossningar :D

    När jag har testat har jag tagit mina test kl 10-11 på morgonen. Oftast första gången runt CD9-10. Men tar inte testen bara baserat på vilken dag det är utan har oftast haft känningar i livmodern/äggstockarna och haft högre lust (eller fått den berömda "blobben" :O ) och tar testet som en bekräftelse på om jag känt rätt. 

    Har läst att vissa har svårt att hitta hormonstegringen eftersom det kan handla om några få timmar eller att det inträffar en senare tid på dygnet så att linjerna aldrig blir lika starka. Men för mig har det alltid synts supertydligt om ÄL-testet är positivt eller inte. 

    Lycka till :D

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023