Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (D) skrev 2022-05-23 07:52:16 följande:

    Hur går det för er? Fler som är mitt emellan ÄL och BIM och analyserar minsta tecken i kroppen? 


    Vi har inte tänkt börja försöka aktivt förrän framåt slutet av sommaren men körde första gången oskyddat efter spiral den här månaden. Fick bara till det en gång under den fertila fasen och det var 3-5 dagar innan förväntad ÄL. Nu ÄL+6 känner jag hur det sticker till i magen och drar i ligamenten vid höfterna. Det kan väl inte vara gravtecken redan? Ägget borde väl inte ens hunnit fästa? Oh lord man kommer bli knäpp av det här Skrattande


    Tekniskt sett är jag mellan ÄL och BIM men har inte fått bekräftad ÄL men lutar åt att den var 2-3 dagar senare den här månaden än vanligt. Hade jag haft ÄL som vanligt hade det varit rätt stor chans att det blev något den här månaden eftersom vi fick till det dagen innan jag vanligtvis har ÄL. Så har inte jättehöga förhoppningar men kommer säkert känna mig skengravid ändå om typ en vecka haha. 

    Det där med stickningar och dragningar är en ny grej som jag inte upplevt eller tänkt på innan förrän efter att jag tog ut spiralen för ca 3 månader sen. Så man kan ha det även om man inte är gravid. 6-8 dagar efter befruktningen tar det innan det fäster läste jag, så det finns ju ändå en chans att du kan vara det :)

    En annan grej: kommer att bli bjuden på alkohol nu i helgen precis innan BIM. Så knepigt det där, vill ju inte tacka nej och göra en grej av det i onödan om man inte är gravid. Och vill absolut inte berätta om jag skulle vara det... Men det kommer vara små mängder så det är ju ingen fara. 
  • Anonym (F)
    Anonym (D) skrev 2022-05-23 16:06:54 följande:

    Åh vad typiskt om den var senare än vanligt precis när ni tänkt att ni prickat ÄL! Spermierna kan ju leva i flera dagar i väntan på ägget så tänker ändå att ni har en bra chans att det faktiskt blev något. Håller tummarna för er! 


    Då kanske det har med att jag tagit ut spiralen att göra då? Aldrig känt det tidigare. Har också halsbränna vilket jag heller aldrig haft innan men försöker att inte hoppas på för mycket. Är första försöket ändå. Hur länge har ni försökt? 


    Det där med alkohol tycker jag också är såå svårt. Har flera fester här framöver men kommer att klara mig från att dricka med svepskäl att jag behöver köra på de två första innan BIM så hinner jag förhoppningsvis testa innan den tredje. 


    Ja asså jag tänker att man kanske haft en annan slags hormonbalans med spiral att man inte haft stickningarna under den tiden, men att när man tagit ut spiralen så har man fått "tillbaka" dom. Kan bara tala för mig själv men jag hade inte jättebra koll på cykeln och när man hade värk och inte och hur de kändes innan jag började med preventivmedel. Och nu känns det som att man doktorerar i ämnet och analyserar minsta lilla grej haha. 

    Det är vårt första "försök" den här månaden. Eller snarare första månaden vi skiter i ifall jag blir gravid hehe. Förra månaden ville jag vänta så då var det lite läskigt att ha sex för första gången oskyddat och vi försökte att undvika det fertila fönstret. Jag velar massa fram och tillbaka ifall jag vill bli gravid nu innan sommaren, BF är perfekt och jag längtar verkligen men det är just att vara gravid nu på försommaren som svider och allt det här hemlighetsmakeriet när man träffar familj och vänner som mest. 

    På så sätt är det skönt att inte försöka för mycket, då får kroppen bestämma :D

    Skönt att du har bra anledningar att tacka nej till alkohol iaf, sånt underlättar :)
  • Anonym (F)
    Anonym (D) skrev 2022-05-23 21:54:51 följande:
    Haha ja men verkligen analyserar allt! Är säkert som du säger och vissa symtom som man nu tänker kan vara graviditetstecken kanske man egentligen haft tidigare men inte tänkt på. Tog det lång tid för dig innan kroppen kom igång efter att du tog ut spiralen?

    Låter som att vi är på väldigt samma plats i livet och tänker lika. Är första försöket och första barnet för oss också men med inställningen att blir det så blir det. Är också kluven kring det där med att jag gärna vill ha en vårbebis men inte vill förlora hela sommaren. Tänk om man är jätteillamående och är typ sängliggande i värmen. Skönt att inte känna någon stress kring att det MÅSTE ta sig nu i alla fall.
    Haha ja verkligen. Men det är lite coolt ändå när man väl lyssnar på kroppen hur mycket signaler och tecken som kroppen ger en och att det i många fall stämmer. Jag vill tro att jag kom igång direkt eftersom jag har haft ägglossning under tiden jag hade spiral (ÄL-värk, slempropp, ett positivt ÄL-test som jag tog för skojs skull osv). Min första mens var dock sparsammare än väntat men månaden efter det kom floden som jag hade förväntat mig :D

    Ja det låter ju som det :) "Skönt" att det är fler som är lite veliga hehe. Känns som att jag blir en sån som kommer vara väldigt illamående. Har även haft hormonell migrän innan jag börjat med preventivmedel och de perioder jag varit utan preventivmedel (dock inte haft det nu sen jag tog ut spiralen?). Så är lite inställd på att jag säkert kommer ha problem med migrän som gravid också. Men jag undrar om inte migränen uteblivit eftersom jag tagit extra magnesium i några månader nu... 
  • Anonym (F)
    Jojjans skrev 2022-05-30 11:06:36 följande:

    Hej, jag skrev en lång presentation här för ett tag sen men fick inte ett enda svar. 


    vill man inte läsa långa presentationer om andra, eller var det för att det var sorgliga saker som ingen vågade svara? Känns inte lika peppigt att vara med när man känner sig osynlig?


    Hej! Välkommen till tråden :) 

    Tror absolut inte att det var för att ditt meddelande var för långt eller för sorgligt. Vi har diskuterat det lite i tråden att det är inte alltid man kan/finner tid att svara och det är många förbipasserande i den här tråden med olika bakgrunder. Men jag skulle säga att vi är en del som går in då och då och läser alla meddelanden :)

    Personligen har jag inga barn sen innan eller haft några komplikationer så därför hade jag inga liknande erfarenheter att bidra med. Men du är ju fortfarande välkommen att skriva om dina känslor, förhoppningar och funderingar som vi andra här inför att det förhoppningsvis blir en bebis 2023. 
  • Anonym (F)

    Puffar BIM-listan så att ni som är nya (och gamla) hittar den.

    Ni som plussat får gärna uppdatera också, är ju kul om ni står kvar? :)

    Jag väntar fortfarande på min mens, hade ju sen ÄL och hackig kurva runt ÄL-släppet så alla appar säger olika datum. Allt från i att den skulle kommit igår till att den ska komma i helgen :D

    Tycker mig känna av massa gravid-symptom med. Stickningar, ont i ryggen, illamående, ont i brösten osv. Men det är väl en släng av skengraviditet haha. Känns ju som att allt som kan vara gravid-symptom kan lika gärna vara PMS. 

    17/5 H0nd3ndär (3e försöket, 4e barnet)
    20/5 amandakollb (inget försök denna omgång, 2a barnet). 
    28/5 Blåbärsskogen (1:a försöket, 1:a barnet)
    30/5 F (1:a försöket, 1:a barnet)
    2/6 Esther13 
    (3:e försöket, 1:a barnet)
    2/6 Inor (4e försöket, 1a barnet)
    3/6 D (Inget riktigt försök denna månad men hoppas ändå, 1:a barnet) 
    5/6 19977 (2:a försöket, 1:a barnet)
    6/6 Symetrical (hoppas på en Hoppsan, 4:e barnet)
    10/6 202294 (2a försöket, 1a barnet)
    14/6 Skufsan (1:a försöket, 1:a barnet

  • Anonym (F)
    Anonym (Inor) skrev 2022-06-01 16:04:12 följande:

    Hej, 
    hade inte tänkt ta några ÄLtest denna månad men testade i förrgår & igår för jag hade molvärk bara för att se vad de skulle visa. 


    Första testet blev strecket ganska starkt men inte helt lika som kontrollstrecket. Igår blev strecket svagare. Har detta någon betydelse eller är det ENDAST när båda streck är lika starka som betyder nåt? rookie på detta?


    Det viktigaste är att man hittar peaken då LH var som högst så det behöver inte vara lika starkt som kontrollinjen. Om du hade testat några dagar innan hade du sett strecket bli starkare och sen efteråt bli svagare och utifrån det hade man kunnat tolka när ungefär peaken var. 

    När båda strecken är lika starka är det ingen tvekan om att testet är positivt såvida man inte får positivt flera dagar i rad vilket kan vara ett tecken på PCOS :)
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-06-01 20:58:57 följande:

    Ja så kan det ju vara, gammalt blod från någon/några dagar. Haha fan, jag har såna förhoppningar nu va. Har planerat hur jag ska avslöja min eventuella graviditet för alla jag känner sedan jag såg blodet i trosan förut. Min sambo tycker att jag är galen. Tungan ute


    Jag har ju strikt tänkt hålla mig från att testa till jag har passerat BIM, men om det nu inte dyker upp något mer blod på typ 2 dagar så känns detta verkligen som ett tecken och då kanske jag kan ta ett test ändå hehe.


    Åh, spännande! Låter verkligen som att något är på gång iaf :D Håller tummarna!
  • Anonym (F)

    Vill inte jinxa något nu men jag ska nog ta ett graviditetstest imorn :O 

    Min mens borde ha kommit idag om jag räknar med att min lutealfas är 10 dagar. Det var 2 datum som jag misstänkte att jag hade ÄL på, den ena var 11 dagar sen och den andra 13 dagar sedan. De senaste cyklerna har jag fått lite bruna flytningar dagen innan jag har mens och det har jag inte haft heller. 

    Känns nästan som att det är lite tidigt att testa efter ÄL och att det inte kommer synas än även om mensen är sen? Eller vad tror ni?

  • Anonym (F)
    Jojjans skrev 2022-06-02 23:35:25 följande:

     


    det är ju olika för alla, men jag har alltid plussat på äl+-äl+11 så jag tror inte det borde vara omöjligt. vad spännande med flera som ska testa till helgen!


    Ah det är sant, alla är olika :) 

    Tog ett test imorse och det var negativt. Känner att det här är nackdelen med kort lutealfas haha. Nu är man i en konstig situation utan mens och utan bekräftad graviditet. Sen börjar man ju undra om något annat är fel :O

    Har någon av koll på hur det funkar med testa tidigt-test? Kan de testen se något även om ett vanligt test är helt blankt? Kör på rfsu's testa ofta nu och vill inte använda plast-stickor i onödan...
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-06-03 20:04:01 följande:

    Hjärta !!!!!!!!
    Det var en nidblödning jag fick hörni! JAG ÄR GRAVID! Har inte förstått detta, känns som att jag inbillar mig allt trots 3 positiva test. CD29 idag, ÄL+13, nidblödningen kom ÄL+11 och har fortfarande pyttelite ljusbrunt blod som kommer. Åååhh hoppas detta går vägen nu! Det blir förmodligen en februari-bebis då om allt går som planerat!

    Jag var verkligen helt övertygad om att denna cykel var körd, jag var ju så himla besviken på min sambo eftersom att han inte tog initiativ vid ägglossningen och hej o hå. Det har verkligen känts som att jag ska få mens hela veckan, i 4 dagar har jag haft ?känningar? i livmodern som jag kan ha innan jag får mens. Inga andra symptom alls förutom nidblödningen i förrgår, men nu känner jag att brösten är liiite ömma om jag medvetet trycker på dom. 


    Tack underbara ni för era tumhållningar och lyckönskningar! {#emotions_dlg.flower}


    Wow! Grattis!!! :D Tydliga streck också! 

    Har vart så kul att följa dig här och hoppas du hänger kvar i tråden :) 
Svar på tråden Vi som planerar barn 2023