Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Vi som planerar barn 2023

    Anonym (Kanskebebis) skrev 2022-08-22 07:20:18 följande:

    Hej! 


    väljer att vara lite anonym just nu iaf innan jag vet något. 


    mindre använt familjeliv på lääänge! Men behöver ni hjälp! 


    när säker på att jag hade ÄL den 12 aug! 


    iaf så har jag tagit test , igår ! Fick detta inom tiden! Och hänt på 2 stycken då alltså. Men ena mkt tydligare. 


    ser jag ÄRLIGT fel ?! 


    saken är att efter !! Kanske 15 min , så är det som poff borta ?! Vet inte vad jag ska tro nu. 


    har faktiskt ett cb digitalt liggandes . Men vet inte om det är för tidigt . Vill SÅ ta det!! Men jag kommer bryta ihop om det står EJ , och att jag kanske tar det för tidigt ändå. Samtidigt, INGET tålamod ! 


    har det extremt jobbigt privat. Så detta skulle komma som ett mirakel, gåva för mig verkligen. 


    men vågar inte tro något  
    jag har även mailat dom faktiskt ! 


    För det första, ta några djupa andetag :)

    Hade du ÄL den 12e så är du på ÄL+10, vilket fortfarande är väldigt tidigt. Helst ska man ju vänta till ÄL+14 för att få ett säkert resultat. Sen ska man egentligen bara avläsa resultatet inom 10 minuter, efteråt så kan den visa fel. Så om du har fått ett positivt resultat inom 10 min så är det positivt :)

    Om du känner att du måste ta ett digitalt test så vänta 4 dagar till eller tills du skulle haft din mens egentligen, så du inte slösar den i onödan. Lycka till!
  • Anonym (F)
    Cykelhjul skrev 2022-08-22 09:42:17 följande:

    Mina cykler har vart rätt märkliga efter vacinet, har haft väldigt mycket spottings eller rättare sagt blödningar så ibland har jag inte vetat vad jag ska räkna som mensens första dag eller inte. Men jag skulle nog säga jag har rätt lång lutealfas. 


    Men den 19e fick jag positivt ÄL test för andra gången under alla försök och idag tog jag första tabletten provera pga misstänkt progesteronbrist. Jag hoppas det kommer hjälpa både spottings och chansen att bli gravid. Livrädd man tagit tabletten för tidigt, men bör och hoppas det ska vara lugnt haha

    Känner du att mätningen funkar bra även under semester och man kanske sover lite längre? Jag har inte börjat mäta ännu men är lite inne på att börja.

    Haha i mitt förhållande så är det min sambo som sprudlar runt min ÄL medans min lust går lite neråt, mina hormoner är säkert felkopplade haha  Skrattande Men tycker man blir så öm i mage och underliv runt ägglossningen, undra om någon annan kan känna igen sig i det?

    Hur har det gått för dig, har din ÄL kommit igång?


    Ah segt, verkar vara så många kvinnor som får problem efter vaccinet. Gör mig så frustrerad att läkare inte tar det på allvar. 

    3 dagar efter positivt känns ju ändå lagom tid efter. Hoppas det funkar! 

    Nja asså halva min förra cykel var under semestern och andra halvan var när jag börjat jobba så blev jättekonstiga värden. Men hela den här cykeln har jag jobbat så det är mycket bättre värden. Dock ser man tydligt när det är helg för jag orkar inte vakna kl 6 på helgen för att tempa haha.

    Åh men vad kul att han är taggad iaf :) Men mindre kul att du inte känner så, kanske är pressen att få till det? 

    Yes den är igång! Någon gång idag skulle jag tippa att ägget har släppts. Testade faktiskt rosenrot den här cykeln, mest för att bli lugnare och inte lika trött nu när jag har stressigt på jobbet men lite för att ÄL ska bli ?bättre?. Har också undvikit alkohol den här cykeln bara för att jag märkt att varje gång jag druckit strax innan ÄL så har den kommit senare. Men nu kom ÄL tidigt och imorse hade tempen sjunkit ordentligt plus att jag hade LH-peak igår. Isåfall fick vi till det 2 dagar innan ÄL vilket borde räcka så det känns lovande iaf. 
  • Anonym (F)
    Anonym (Kanskebebis) skrev 2022-08-22 11:24:17 följande:

    Tack vad gullig du är !!! Ja precis ! Jag hade glad gubbe då vet jag . Och 1 vecka efter det ont där nere i kanske 2-3 dagar . Och brösten börjad med däromkring att göra ont ! Och gör än . 


    det vart ett klart röt streck inom tiden utan tvekan! jag trodde ärligt jag skulle svimma där och då! Och lyko ruset ! Men sen efter ja ca 15-30 min så var det som borta ! Och det var då jag reagerade   


    har sparat urin sen imorse ! Kanske tar det ändå med digitala! Blir det ett ej ! Så gör jag inget förens på bim eller efter . Beroende på då. 


    tack gulliga för pepp och att du svara ! jag är SÅ redo för detta i mitt liv nu. Jag behöver det ! Jag behöver denna lycka och kärlek till mig . Och få ge all min kärlek till ?något? dumt det låter . Men ja så är det ! Och därav omständigheter så är jag livrädd för negativt ! Men ska försöka andas och ta det lugnt som du skrev ! Tack tack fina !! 


    Hur har det gått? Gjorde du ett till test?
  • Anonym (F)
    Symetrical skrev 2022-08-23 06:43:40 följande:
    Sorry för kapning, men den här sidan är superbra för de tillfällen man inte tempar samma tid som vanligt :))
    https://www.whenmybaby.com/basalbodytemperature.php
    Tack! Gjorde en egen uträkning och gissade också att det skulle skilja sig ca 0,2 grader mellan helg och vardag. Men bra att kunna dubbelkolla :)
  • Anonym (F)
    Cykelhjul skrev 2022-08-24 09:17:16 följande:
    Jag håller med! Dock måste jag säga att både sköterskan i telefonen när jag bokade tid till läkaren samt läkaren själv bekräftade att dom stött på flera fall. Och när jag nämnde "jag låter nog som en foliehatt men jag tror det är vaccinet som orsakat rubbningarna" så förminskade dom inte mina känslor. Super bra! 

    haha nej jag förstår det! Det är just där min lust för att tempa faller lite, att man måste vara så konsis hela tiden. Men när ni skriver att ägget släpper och kan bekräfta ägglossningen så blir jag så sugen på att tempa. För det låter så spännande och skönt att ha den typen av koll på sin kropp. Jag får helt enkelt ta mig i kragen :D 

    Jag har också kört rosenrot den här cykeln och även bidrottningele, körde på munkpeppar 3 månader men dom förvärrade PMSen och brösten gjorde så otroligt ont. Rosenrot känns faktiskt bra och som du säger så tror jag mig bli lite lugnare och mindre stressad på jobbet. Funkar dom för dig tycker du?

    Åh vad spännande, 2 dagar innan ÄL bör absolut räcka :D Då är det den här långa jobbiga väntan på att kunna börja testa igen kvar! Dom här dagarna känns sååå otroligt långa 
    Okej men vad skönt att de lyssnade på dig :) 

    Äsch jag känner att det inte är supernoga. Har inte ens en termometer med två decimaler. Så länge det ger mig ett hum om vart jag är i cykeln så är jag nöjd. Kanske är en annan sak om man använder det som preventivmedel, även om tempning har fått mig att inse att det kanske inte är en bra preventivmetod. Det enda man kan veta är att man inte är fertil efter ÄL men mellan mens och ÄL vet man ju inte när ÄL kommer. Speciellt inte om man har så ojämn cykel som jag haha. 

    Ah men då har du provat en del ändå. Vågar nog inte på mig munkpeppar och bidrottningsgelé. Egentligen borde jag chilla när man bara är på försök 4 och redan lyckats bli gravid en gång. Läste en skrämseltråd på FL om hur viktigt det var att sluta med rosenrot innan ÄL så vart lite halvt avskräckt. Känner nog inte av så mycket, är kanske för stressad hehe. Sen kanske jag förväntar mig att jag ska känna mer av dom, har tagit medicin mot panikattacker förut och de känner jag verkligen av. Men jag tänker att det är lite extra vitaminer så att kroppen kan hantera stressen bättre kemiskt åtminstone.

    Ja jag hoppas det räcker. Den här väntan är det värsta alltså. Försöker känna på tappen och sekretet om de visar tecken på att jag är gravid men det är ju väldigt oklart exakt hur det ska kännas haha. Och tempa, man blir faktiskt beroende av att tempa på morgnarna under lutealfasen för att man hoppas på att man ska få en hög temperatur :D
  • Anonym (F)

    Kanske inte så många som följer tråden längre nu, men tänkte bara skriva att jag plussat nu för andra gången :) Började testa redan ÄL+9 för skojs skull. Men på ÄL+11 så tyckte jag att jag inbillade mig att det var lite mörkare vid teststrecket så tog ett till test på kvällen och då syntes det pyttelite. Idag ÄL+13 så är det ett svagt streck men det syns mycket tydligare och min mens är alltså 2-3 dagar sen.

    Sambon är bortrest och kommer hem ikväll, får se om jag bara berättar eller om jag ska ta ett nytt test då och visa honom :) 

  • Anonym (F)
    amandakollb skrev 2022-09-04 12:13:53 följande:
    Vad roligt! Glad för er skull! Stort grattis :))
    Tack! :) Hjärta
  • Anonym (F)
    Jojjans skrev 2022-09-04 15:09:41 följande:

     


    stort grattis!! hoppas det håller sig kvar Hjärta


    Tack, ja det hoppas jag med Hjärta det blir att testa vidare för att se om strecket blir starkare
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-09-05 18:20:37 följande:

    Anonym (F) GRATTIS! Håller tummarna för er Hjärta


    Tack! Det var längesen man hörde från dig, hur går allt? :) Hjärta
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-09-08 06:31:09 följande:
    Det går bra tror jag! Vecka 19 imorgon och har RUL på måndag! Hoppas den lever och är frisk där inne?. Har mycket problem med huvudvärk dock!
    Vad mysigt :) Nästan halvvägs ju! Känns som tiden har gått så fort även om det kanske inte känns så när man är den gravida? Jobbigt med huvudvärken, är det migrän? Är typ beredd på att jag också kommer ha problem med det senare i graviditeten :/ 
  • Anonym (F)
    19977 skrev 2022-09-11 07:46:27 följande:
    Ja det är så sjukt att jag nästan är halvvägs gången redan. Konstigt nog har tiden bara flugit iväg! Jag som trodde det skulle kännas som en evighet att vara gravid. Dock har jag ju varit gravid under den ?roligaste? årstiden nu över sommaren hehe så kanske är därför. Hösten och vintern kanske går långsammare.

    Jag tror inte det är migrän, men ibland kan jag känna det enbart på en sida vid höger panna typ. Men har bara sjukskrivit mig 1 dag och gått hem tidigare vid några tillfällen så skulle ändå säga att jag kommit ?lindrigt? undan så det är nog huvudvärk snarare än migrän. Men väldigt störande. Barnmorskan hänvisade mig till vårdcentralen så jag ska dit om 2 veckor för att kolla upp detta, jag tror inte jag kommer få någon hjälp direkt men känns ändå bra att själv ha tagit tag i att kolla upp det. 
    Ja det är nog sant, på sommaren är det så mycket som händer :) 

    Ah okej, får hoppas att det går bra på VC och att du får hjälp där Hjärta
  • Anonym (F)
    Anonym (Inor) skrev 2022-09-20 08:36:02 följande:

    Grattis (F) till plusset! Hur går det för dig? 


    - Jag hade ju ingen mens på 4 månader & igår tog jag tag i o ringde barnmorska. Vad tror ni va på pappret när jag gick på toa nästa gång då? Jo mens haha. Så sjukt? Men jäkligt skönt!! Så nu kan vi äntligen börja om igen. Bara hoppas hela cykeln kommer igång som vanligt. 


    Hur går det för er andra? 


    Tack! Det går bra tror jag, gick precis in i V7. Just nu är det en konstig period där det känns som att man är gravid på låtsas. Det är lite tråkigt att varken jag eller min sambo har vågat fira och den här gången har vi inte berättat för någon än.

    Har bokat ett eget tidigt ultraljud i V9 för att se om man ser hjärtat. Har nämligen inte inskrivning förrän i V12 så vore bra om man fick någon slags bekräftelse på att allt ser rätt ut innan dess :)

    Haha typiskt att mensen kom när du hade kontaktat BM. Skönt att veta vart i cykeln du ligger. Men det kanske ändå är värt att kolla upp varför du inte hade mens på 4 månader? Håller tummarna för dig att det ska bli en "normal" cykel! 
  • Anonym (F)
    Cykelhjul skrev 2022-09-23 10:03:41 följande:
    Men Gud vad roligt! Stort stort grattis till dig, äntligen! HjärtaHjärta
    Vad glad jag blev att titta in här och se den nyheten :D 
    Tack! Hoppas det är din tur snart med ❤️❤️
  • Anonym (F)

    Hej! Hur har det gått för alla? :) Har det kommit några 2023 bebisar än för er i tråden?

    Jag är i vecka 26 nu och väntar en pojke med BF den 14e maj. Även om det känns som att man precis passerade halva tiden så börjar det dra ihop sig med saker man ska hinna fixa inför att bebisen kommer. Än så länge har vi köpt några av de stora sakerna som vagn, bedside crib och barnmatsstol och håller på att renovera klart bebisens rum Hjärta

Svar på tråden Vi som planerar barn 2023