• Anonym (”Stressmamma”)

    Hinner inte med barnet när sambon är hemma

    Ja, när min sambo är hemma tar allting mycket längre tid. Hinner mer när jag är ensam hemma med barnet.

    Han stör mig med allt och är typ i vägen.
    Sen tycker han att jag stressar med barnets utveckling.
    Känns som att han sinkar mig medvetet för att jag inte ska få rätt i att barnet är moget för nästa steg. 


    Potta, eget rum, inte äta på natten, äta nya saker, gå-träna.. ni förstår.

  • Svar på tråden Hinner inte med barnet när sambon är hemma
  • Anonym (Anna)
    Anonym (?Stressmamma?) skrev 2022-12-05 21:49:30 följande:
    13 månader. Barnet var torr på natten redan vid 8 månader. 

    Har ni inte råd med blöjor? 


     

  • Anonym (axelryckning)

    Du kan ju inte göra om honom, men tror du kan lita på att bebis lär sig att det är olika mönster på dagarna när ni är två och när det bara är du.

  • Anonym (Teddy)

    Du verkar ha ett osunt kontrollbehov. Att få din trettonmånaders blöjfri handlar bara om status för dig. Fråga dig istället vad i din självkänsla är det som gör att du genom ditt barn har ett behov av att förhärliga dig själv.

  • Anonym (”Stressmamma”)

    Ni är många som inte är pålästa kring potträning märker jag. 
    Ville dock inte att diskussionen skulle handla om primärt det.
    Ni skriver att jag ska tagga ner men ni kan också lugna er lite.

  • mammatill6
    Anonym (?Stressmamma?) skrev 2022-12-05 22:15:33 följande:

    Ni är många som inte är pålästa kring potträning märker jag. 
    Ville dock inte att diskussionen skulle handla om primärt det.
    Ni skriver att jag ska tagga ner men ni kan också lugna er lite.


    Nä mina 6 barn använder alla blöja idag. Det är så det blir om man inte potträninar en 1-åring på rätt sätt o inte har sambon mef på banan.
    men vad är det annars som du inte hinner med eller vad är det för faser barnet ska in i som sambon hindrar
  • Anonym (axelryckning)

    Med min kommentar syftar jag på allt möjligt annat. Potträning, jo det krävs helt fasta rutiner.
    Min var intresserad omkring 20 mdr, men det skulle dröja ytterligare ett år före hen var redo för sista steget. Väldigt frustrerande när omgivningen inte är med på den rutinen. Förr i tiden var ungarna mky tidigare torra. Tycker själv dock det är göörmycket lättare när kidsen med ord kan uttrycka att det närmar sig ett toabesök. Risken för misslyckanden mindskar då.

  • ElaineBenes

    Jag förstår dig till viss del, även om jag håller med tidigare inlägg om att du inte ska stressa på så med barnets utveckling. 
    Exakt så med pottan gjorde min man också, jag reagerade men brydde mig inte nämnvärt. Har gått superbra med potträningen ändå och tror faktiskt inte att det sinkade den något alls för att ha var så bekväm för rutinpotta. 

    Men här hemma tar allt längre tid när vi båda är hemma mot om jag är själv med barnet. Men det beror på att jag då räknar med att vi hjälps åt och inte alls planerar tiden som lätt rinner iväg och plötsligt är det lunch som ska göras eller något och lekplatsen får vänta ännu längre. 

    Är det däremot bara jag och barnet planerar jag morgonen (eller vilken tid det nu är på dagen) i detalj, lägger fram kläder, fixat matsäck, packat väska etc. 

  • Anonym (2)
    Anonym (”Stressmamma”) skrev 2022-12-05 22:15:33 följande:

    Ni är många som inte är pålästa kring potträning märker jag. 
    Ville dock inte att diskussionen skulle handla om primärt det.
    Ni skriver att jag ska tagga ner men ni kan också lugna er lite.


    Jodå, jag har läst massor. Allt från babypotting till barn som inte är torra vid 4 och alla varianter där emellan och alla råd som finns. Och kontentan av det är att inte stressa fram nåt, ta det i barnets takt ( och ja, jag vet att en metod går ut på att göra dom blöjfria på tre dagar, jag håller inte med om att det är nödvändigt dock ), göra potträningen rolig och inte till tvång och inte stirra sig blind på en viss ålder.
    Jag har två barn. Båda funkade helt olika vad gäller att bli torra. Samma koncept hade aldrig funkat på båda. Hade jag hållit stenhårt på rutiner vad gäller potträning med den äldsta hade vi gått under allihopa. Han var inte mogen. Den andra, piece of cake. Ingen torr redan vid 13 månader. Det är extremt tidigt och ovanligt och inte nödvändigt att stressa fram redan då. Prova, göra det roligt, kommer det kiss- jamen kul liksom. Om inte är det ingen brådska.
    Allt lärande och utveckling ska vara roligt för små barn. Annars blir man frustrerad både som barn och förälder. Vissa saker är tvång som tex att man måste ha kläder på sig vid kyla, men annat spelar mindre roll. Det är därför vi säger att du ska lugna dig. För allas skull. Rutiner åker ändå all världens väg vid resor, sjukdomar, annat som dyker upp. Och det måste de få göra.
Svar på tråden Hinner inte med barnet när sambon är hemma