• EpicF

    Hur gick det för er ofrivilliga pappor?

    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 14:45:40 följande:
    Vi kan göra frågan ännu roligare.

    Ta om mamman träffar en ny snubbe, detta är inte ovanligt.
    Den nya pappan vet om att hon är gravid, men fattar gott tycke om mamman, han beslutar att jag vill vara far till barnet.
    Efter födsel kan han skriva sig som pappa och ingen kommer ifråga sätta hans beslut. dom frågar bara om han är säker, svara han jag är säker.

    Det menas att det inte startar någon utredning vem som är pappa till barnet.
    Vilket inte är någon nyhet direkt... men riktigt så går det inte till. Om man är gifts tas det för givet att manen är far till barnet och det görs ingen utredning. 

    Annars görs det. I ditt fall måste mamman då ljuga och säga att hennes kille är far till barnet trots att det inte stämmer. 
  • EpicF
    Anonym (Noway) skrev 2023-02-12 15:09:00 följande:

    Finns det nåt krav på mig att jag måste ha kontakt me mamman när hon är gravid för att jag ska få träffa barnet sen? Är mamman tvungen att ta kontakt me mig om de visar sig att det är jag som e pappan? 


    Det är inte du som har rätt till umgänge. Utan barnet som har rätt till umgänge med sin pappa, som kan vara dig. 
  • EpicF
    Anonym (M) skrev 2023-02-12 16:16:38 följande:
    Då gäller det också att mamman håller med dig och inte förhalar i evighet och hänvisar till trötthet och sjukdom.
    Det gå under ungängessabotage. 
  • EpicF

    Anonym (M): Om hon hindrar umgänget genom att strunta i avtalde möten, inte släpper in pappan eller får med på att mötas så är det ungängessabotage. Det är bevisat i sig självt. 

  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-12 23:39:16 följande:
    Ja det är inte lätt o skriva på offentliga forum, kanske du ska följa någon råd istället, snacka med någon, dvs privat. ett anonymt forum vet man aldrig vad man får för svar.

    Har skrivit att många av oss tagit kontakt med mamman, försökt följa upp, vara smidiga accepterat det mesta, men när det kommer en ny man och ett nytt barn starta problemen, där vi är fler än en som har förlorat.

    En samanställning av vårdnadstvister, vad man tvistat om. samarbetsproblem har hela 92%, dvs nästan varenda en har problem. samt enskild vårdnad ges till mamman  77% även det en mycket hög siffra som menas att pappan oftast förlorar.

    -

    samarbetsproblem anges i 92 procent av fallen som skäl för enskild vårdnad
    ■ domar om enskild vårdnad har ökat från 45 till 67 procent
    ■ enskild vårdnad ges till mamman i 77 procent och till pappan i 8 procent av fallen
    ■ enligt tingsrätterna är 28 procent av barnen utsatta för påverkan
    ■ i 40 procent av fallen hade föräldrarna tvistat i domstol tidigare
    Föräldrabalk (1949:381)
    6 kap. Om vårdnad, boende och umgänge

    Umgänge
    15 § Barnet skall ha rätt till umgänge med en förälder som det inte bor tillsammans med.
    Barnets föräldrar har ett gemensamt ansvar för att barnets behov av umgänge med en förälder som barnet inte bor tillsammans med så långt möjligt tillgodoses. Särskilt förordnade vårdnadshavare har ett motsvarande ansvar.
    Barnets vårdnadshavare har ett ansvar för att barnets behov av umgänge med någon annan som står det särskilt nära så långt möjligt tillgodoses.
    Om barnet står under vårdnad av båda föräldrarna och skall umgås med en förälder som det inte bor tillsammans med, skall den andra föräldern lämna sådana upplysningar om barnet som kan främja umgänget, om inte särskilda skäl talar mot det. Om barnet skall umgås med en förälder som inte är vårdnadshavare eller med någon annan som står barnet särskilt nära, skall upplysningar enligt första meningen lämnas av vårdnadshavaren. Lag (1998:319)
    15 a § Rätten skall besluta om umgänge efter vad som är bäst för barnet. Talan om umgänge får föras av en förälder som vill umgås med sitt barn. Om umgänge begärs av någon annan, får talan föras av socialnämnden.
    Står barnet under vårdnad av båda föräldrarna eller en av dem, får de avtala om barnets umgänge med en förälder som barnet inte bor tillsammans med. Avtalet skall gälla, om det är skriftligt och socialnämnden godkänner det. Avtalet skall godkännas, om det som har överenskommits är till barnets bästa. Lag (1998:319).
    15 b § Om barnet bor tillsammans med endast en förälder, skall den föräldern ta del i kostnaderna för de resor som föranleds av barnets behov av umgänge med den andra föräldern. Det skall ske efter vad som är skäligt med hänsyn till föräldrarnas ekonomiska förmåga och övriga omständigheter.
    En dom eller ett avtal om kostnaderna för resor kan jämkas av rätten för tiden efter det att talan har väckts, om ändring i förhållandena föranleder det. Lag (1998:319).

    Det finns ingen direkt lag mot ungängessabotage men det står tydligg i Föräldrabalk (1949:381) 6 kap. 15 § att båda föräldrarna "har ett gemensamt ansvar för barnets behov till umgänge med en förälder som barnet inte bor tillsammans med så långt möjligt tillgodoses". Det innebär faktiskt att set ungängessabotage om föräldern som har boendet för barnet inte medverkar till detta. 

    Men andra ord om mamman inte tillgodoser barnets behov med att få ungänge med pappan (TS) så kan detta ligga henne i fatet vid en eventuell vårdnadstvist. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-13 11:46:44 följande:
    Vi kan lugnt hänvisa att fråga ang umgängessabotage och alienation nu först är upp i riksdagen är att vi har kämpat för att den ska nå dit, där vi hänvisar till att den finns i andra länder, men inte här.

    Den behövs för det finns ingen lag om detta, har tagit exempel hur hårt motståndet varit, allt från kända författare till skriverier överallt att vi har bra lag mot detta, där folk är nöjda, vi behöver ingen ny lag. där pappor i minoritet fått kämpa, starta forum, nå ut till press, allmänhet under flera år.

    Där normala pappor tvingas in i samma fack som brottslingar, psykopater i sin kamp. ta bara ex med William, var en hyfsat fint skriven text, men motståndet som uppstod är sjukligt hur folk o författare reagera, bara på texten dömdes han ut till psykopat. bara det visar att systemet inte fungerar.

    Självklart tycker jag du ska sluta sprida denna dynga, därför utmanar jag dig på exakt alla plan juridiskt, kommer dessutom plocka ner dig på alla plan, jag har drivit denna kamp i några år nu. vill bara att folk slutar sprida fel information att allt är toppen med vårt system o lagar. För dom är inte det.
    Men vad är det du inte förstår?

    Om inte föräldern medverkar till att tillgodose barnets av ungänge med den andra föräldern så är det ungängessabotage. Man har då brutit mot Föräldrabalk (1949:381) Kap6 §15-15c, som faktiskt är en lag. Nej, man blir inte åtalad eller dömd för ungängessabotage men det ligger en i fatet vid en vårdnadstvist. 

    Så nej, det är ingen falsk dynga som sprids utan sannerligen information som står i lagen, Föräldrabalk (1949:381). Som är en lag för att barnet bla ska få umgänge med båda sina föräldrar. Den paragrafen är till för barnets bästa. 
  • EpicF
    Anonym (M) skrev 2023-02-13 13:34:12 följande:
    Ligga en i fatet jaha, men mamman är ju fortfarande barnets nr 1 anknytningsperson och trygghet, det tar man inte ifrån ett barn i första taget, pappan skulle ju vid det laget vara en total främling för barnet, oavsett de orättvisa orsakerna till det, och det är barnets bästa som främst är i fokus inte att straffa någon umgängessabotage eller få till rättvisa för föräldrar. Jag förstår inte hur pappan skulle kunna vinna en sån vårdnadstvist du nämner, det handlar ju om en person som barnet inte har någon relation till eller är trygg med.

    Så jag förstår helt vilken poäng den där användaren vill få fram. Men man kan ju inte bara förutsätta att den här mamman kommer att vara sådan, hon kanske ändrar sig och mjuknar och samarbetar med TS.
    Vem har sagt att man ska ta ifrån barnet mamman? 

    Förövrigt kan ett barn ha två eller flera anknytningspersoner och ser som trygghet. 

    Om pappan får umgänge från start så blir han inte en total främling för barnet. 

    Barnets bästa är att ha en bra relation till båda sina föräldrar, få en bra anknytning och trygghet till båda sina föräldrar. Det är också barnets rättighet. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-13 15:21:16 följande:
    Men exakt barnet kan ha fler anknytningar, det kan handla om syskon till förälder, mormor, morfar, en ny pappa.

    Det behöver inte vara själva pappan. finns konflikter måste man lösa det på något sätt, det menas att umgänge är inte alltid den bästa lösningen.
    Man lyssnar till barnet via soc, detta läggs som grund för hela rättegången.
    Har man bra lösningar för barnet, som ex en ny pappa, bra familj som stöttar, välj pappan oftast bort för att lösa konflikten, barnet har en ny pappa som uppfyller barnets behov av en fadersgestalt.

    Som sagt man gör en samlad bild hur allt ser ut, sedan är folk mycket ivriga o framföra andra exempel som inte motsvarar helheten och tror det är så soc o rätten följer och tittar efter.
    Barnet har rätt att ha ungänge med sin pappa, oavsett vad mamma och alla andra tycker. Att stärka anknytningen till pappan tidigt är viktigt, för barnets bästa. 

    Jag tror många missar att det inte är föräldrarna som har rätt till umgänge med sina barn, utan att det faktiskt är barnen som har rätt till umgänge med sina föräldrar. 

    En ny "pappa" kan aldrig ersätta barnets biologiska och riktiga pappa. 
  • EpicF
    Anonym (fkl) skrev 2023-02-13 15:52:35 följande:
    Dom flesta förstå det är barnets rätt.
    Det är just därför lagen om umgängessabotage o allierad är så viktig.

    Har du en mamma som uppfyller alla krav som jag berättat om, genom att uppfylla barnets alla behöv blir hon den bästa för barnet. man ser henne som bästa lösning för en trygg och bra uppväxt.

    Mitt ex är även kurator, jobbar dagligen mot soc, ny man, nytt barn, men ser barnet som hennes egendom, hon kan snacket, vet vad man säga, vad barnet ska berätta, varav barnet vägra samarbeta med soc, svara inte på en enda fråga.

    Och jag är inte ensam om detta, finns tusentals pappor som kämpar mot detta, och kampen är mycket orättvis, varav alla forum startas, det menas att jag är inte ensam som kämpat mot detta, vi är helt vanliga män, vi har bra ställt, ett normalt liv, ett normalt arbete, vänner, familj osv.
    Där systemet skyddar kvinnorna, oftast har soc en kvinna som jobbar där, jag kolla upp mina handläggare, även hon hade ensam vårdnad, där jag fråga hur det kommer sig? nästa gång satt chefen för familjerätten med. la jag upp mobilen på bordet svara dom inte på en enda fråga.
    Om mamman inte medverkar till att barnet får umgänge med pappan så har hon inte uppfyllt barnets alla behov. 
Svar på tråden Hur gick det för er ofrivilliga pappor?