• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani skrev 2023-06-16 13:29:46 följande:

    Quincy, 
    Wow 16 ägg! Hur mår du? 

    Kan du inte återföra en tvådagars och odla vidare de andra till 5? 


    Ja, är glad för så många ägg samtidigt som jag vet att det är kvaliteten som är det viktiga. Mår rätt ok men skulle avvakta och se om jag får överstimuleringssymptom i helgen. Var också inne på att få sätta in en på dag 3 men min läkare tyckte vi skulle satsa på dag 5, så jag hoppas verkligen någon kommer klara sig denna gång! 😅
  • Quincey

    @Humlaaan, spännande med insättning på tisdag! Jag mår lite sådär, lite varm och snurrig. Nej, jag fick inte riktigt någon förklaring till varför resultatet var så dåligt sist, kan vara kvaliteten på äggen, så känns avgörande att se hur det blir denna gång. Har dessutom tagit massa kosttillskott så hoppas det gör någon skillnad. Som jag förstått det kan man avgöra kvaliteten bättre på dag 5 än på dag 3 och det är därför de ofta vill vänta till dag 5. Gjorde ni ICSI förra gången också? 


    @Ms MR, jag tror de ringer från kliniken på morgonen samma dag som insättningen är planerad om det visar sig att embryona inte klarat sig. Håller tummarna för dig! 

  • Quincey
    Noelani skrev 2023-06-16 15:36:32 följande:

    Vi fick mail däremot från kliniken idag att de kommer bli ICSI ist. Mannens spermier var dåliga redan under andra utredningen (perfekta för 8 år sen...) och varje kontroll prov därefter blev bara sämre och sämre.

    Från 100 miljoner till 2.5 på 8 år och från 2.5 till under 1 på 3 månader. Och sen från under 1 till 6.5 på 4 månader. 

    Och samma för mig fast tvärtom. När vi gjorde vår första utredning för 8 år sen så var nästan alla mina prover dåliga. Idag inga. 

    Så mycket ändras och mycket kan man själv ändra.

    Och tänker att det känns tryggare med ICSI för då vet man ju att de iaf garanterat kommer in i ägget 😅

    Någon som har mer erfarenhet av ICSI? Statistik? 


    Var det något speciellt du gjorde som ledde till bättre resultat på proverna?
  • Quincey
    Noelani skrev 2023-06-16 18:12:17 följande:

    Quincy, 
    Ja jag var gått ner väldigt mkt i vikt och äter väldigt hälsosamt nu för tiden. Slutat röka, snusa, koffein m.m 

    Min gynläkare kunde inte ens se min PCOS längre 😅


    Åh häftigt att det blev en sådan skillnad till det bättre!
  • Quincey

    Humlaaan,
    Vi skulle göra 50/50 förra gången med ICSI och IVF, men slutade med endast ICSI pga få spermier. Nästan alla ägg blev befruktade då så funkade bra! Ja, har fått tid till insättning på onsdag men vågar knappt hoppas att det kommer finnas en 5-dagars kvar 😅

  • Quincey
    Noelani skrev 2023-06-18 09:23:55 följande:

    Är så nervös nu inför återföring imorgon att jag knappt kan tänka på annat.

    Tänk om ingen av äggen klarat sig under helgen? 😭


    Förstår din oro, mig hjälper det att tänka att det inte finns något jag kan göra i detta läge för att påverka hur de utvecklar sig. Tror det är bra att hålla sig sysselsatt och inte tänka så mycket på det. Håller alla tummar för dig! ❤️
  • Quincey

    @Noelani, det blir min andra gång, jag fick sätta in ett 3-dagars efter vårt första försök i mars som tyvärr inte blev något. Resterande 11 st 3-dagarsembryon som vi hade kvar utvecklade sig inte bra. Hoppas denna gång få en fin 5-dagars. Lycka till imorgon!

    @Humlaaan, det var i första försöket som nästan alla blev befruktade. Får veta imorgon hur många som blev befruktade efter äggplocket i fredags (första vardagen efter äggplock) så ska bli spännande 😅 Hade du också ÄP i fredags? Borde du inte kunna få besked om antal befruktade imorrn? Håller med att det är frustrerande och dålig info. Första försöket ska ju vara ett test men förstår för min del inte vad de kom fram till.

  • Quincey

    Noelani,
    Beklagar verkligen ❤️ Men skönt att ni kan vara igång med nytt försök snart! Vanlig IVF kanske ger fler ägg och därmed fler chanser. AMH 7,7 låter ju högt? Jag har 1,6 och det var normalt sa de.

  • Quincey
    Noelani skrev 2023-06-19 13:50:14 följande:
    1,6 i vilket mått? Låter isf mer som dina 1,6 mäts i ng/ ml?

    7,7 i pmol/l är vad jag har förstått högt för någon som är 40 år och lågt för någon som är 30 år.. men de har jag googlat mig till så vågar inte förlita mig på det haha

    Ja de är skönt att det blir av snabbt.. men undrar om detta försök räknas som ett riktigt försök? Om man gått via landstinget hade det varit ett förbrukat försök då även om man inte fick någon återföring, vet du det?
    Åh inte fattat att det är olika mått, måste kolla upp det 😅

    Jag tror att det skulle räknas som ett förbrukat försök av landstinget, även om det inte blir återföring. Det är vad jag räknar med om vi inte får någon blastocyst. Fanns det någon speciell anledning till att ni inte skulle göra vanlig IVF från början?
  • Quincey

    @GVK, jag väntar på att få göra eventuell insättning av blastocyst på onsdag. Fick veta idag att endast 5 av 16 ägg blev befruktade denna gång. Blev väldigt nere eftersom det sist var 12 av 13 befruktade som ändå inte utvecklades bra. Tog maxdos nu och resultatet känns sämre än förra gången. De ville dessutom inte svara på varför resultatet blivit som det blev utan sa att jag skulle prata med läkaren och embryologen om det. Jag satte in en 3-dagars i mars (första IVFen) men blev inte gravid då. Blev spontant gravid i april efter 2 års försök men fick missfall. När har du testdag? 


    @Noelani, absolut kan kolla med min klinik :)

    @Mrslek & Myran, stort grattis! 🥳

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023