Inlägg från: Anonym (Beast) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Beast)

    Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?

    Anders 386 skrev 2023-04-06 13:43:05 följande:
    Nej, det handlar inte om någon missuppfattning - Det handlar om var vi anser att ett brott begås. Det som ska vara förbjudet - och faktiskt idag är ett lagbrott - är att man "tvingar" någon att ha sex.

    Ofta finns det människohandlare som pressar kvinnor till prostitution - och det är just här det begås ett brott i form av tvång. Självklart är det alltid ett brott att tvinga en kvinna till prostitution. Men i den processen är det inte kunden som är skyldig eftersom kvinnan i det läget har accepterat sex mot betalning.
    Torsken är skyldig. Det finns inget sätt för torskarna att veta att den prostituerade ligger där frivilligt. Torsken kan däremot nästan förutsätta att hon befinner sig där med hjälp av någon form av tvång. Torsken väljer att blunda för det.
  • Anonym (Beast)
    Anders 386 skrev 2023-04-06 13:59:20 följande:
    Jag ville mest reda ut att det inte handlar om missuppfattningar utan om olika åsikter.

    Det är mycket som är problematiskt. Ska man köpa norsk odlad lax som bidragit till utfiskningen av Östersjön? Ska man flyga för nöjes skull när man vet att vi håller på att förstöra klimatet? Ska vi köpa kläder som är tillverkade av underbetalda arbetare i Asien?

    Att köpa sex är en moralisk fråga - men att göra det till olagligt tycker jag är inne och klampar på varje persons rättigheter. Sex är tillåtet. Att byta pengar mot tjänster är tillåtet. Hur kan då sexköp vara olagligt. Det är lite som 1+1=3
    lagen är utformad så för att skydda den prostituerade. Det är mer sannolikt att den prostituerade befinner sig i den situationen på grund av någon form av tvång, än vad det inte är det. Därför bidrar torskarna till att skada en annan människa.
  • Anonym (Beast)
    Anonym (Porr) skrev 2023-04-06 22:17:23 följande:

    Själv är jag för att vi ska ta bort sexköpslagen, legalisera prostitution och låta folk köpa tjänster för pengar, som i alla andra branscher.

    Bara för att några blir tvingade att sälja sex mot sin vilja ska det inte vara förbjudet.

    Hur många är det inte som går till sina jobb för att de är tvungna att göra det, förmodligen majoriteten av befolkningen, alla jobbar ju för att ha råd med allt man vill köpa och överleva. Nä du kanske tycker det är skit tråkigt att suga av Kalle just nu, och hellre skulle dragit ett Netflix avsnitt av din serie du kollar på, men vet ni, så känner nog han som står och flippar burgare också... Han står ju inte där och steker en burgare åt dig för att det är det han helst i hela sitt liv vill just nu... Eller så är det just det han vill, precis som hon kanske just nu är jävligt sugen på att suga en stor fin kuk för en röding.


    Jag blir illamående av att läsa det du skriver. Människohandel (oavsett "yrke") är förbjudet av skäl som inte behöver förklaras. Prostitution är inte ett yrke "som alla andra" Det skadar människor. Ger ptsd, vissa undersökningar menar att 60-70% av prostituerade har råkat ut för vapenhot.

    Frågan är varför du tycker det är ok att köpa sex av någon som inte vill ha sex?
  • Anonym (Beast)
    Anonym (Porr) skrev 2023-04-07 08:17:18 följande:

    Likväl som det finns kvinnor som du, som ligger med sina män, så finns det prostituerade som tycker de har en bra sysselsatt och trivs med det valet i sitt liv.

    Det du återigen pratar om, att kvinnor som ligger runt ses ner på är en grov generalisering som jag tar avstånd ifrån, jag anser att kvinnor likväl som män ska ligga mer, njuta av sin sexualitet och berika sitt sexliv med så många partners som möjligt, sluta placera ALLA i samma fack. Du gör ju det hela tiden.

    Självklart är det inte de prostituerades fel om trafficking ökar, en individ kan ju omöjligt ta ansvar för vad en annan individ gör. Återigen som skrivits förr det är och ska vara olagligt att tvinga vems som helst till vad som helst. Det ska myndigheterna ägna sig åt, inte vad vuxna människor köper för tjänster av hantverkare.

    Forskningen du lutar dig tillbaka på gällande projektledande kvinnor ger jag lika mycket för som statistiken från försäkringskassan som säger att fler kvinnor vabbar än män... Den osynliga vabben män gör syns inte, jag har är t.ex oftast hemma med våra sjuka barn, för jag kan jobba hemifrån, slipper vabba och tappar ingen inkomst. Min hustru däremot kan inte göra det, ska hon vara hemma med barnen får hon vabba, och vips så ser det ut som att det bara är hon som vabbar våra barn, verkligenheten är det oftast är jag.


    Det är inte den prostituerades fel att trafficking ökar. Det är torskarna och deras efterfrågan. Prostitution är inte olagligt. Att köpa sex är det. Att du frågat någon prostituerad om hon gillade att sälja sex till dig, och hon säger "ja" betyder inte att hon gör det.
  • Anonym (Beast)
    Valuta2019 skrev 2023-04-07 15:59:55 följande:

    Varför ska kvinnor bestämma över vad andra kvinnor ska göra med deras kroppar? 


    Är du medveten om att sälja sex är lagligt? 
  • Anonym (Beast)
    Reservgotlänning skrev 2023-04-07 18:12:15 följande:

    Det krävs alltså TVÅ parter för att begå denna brottsliga handling, varav den ena inte begår något brott. Naturligtvis helt galet. Att straffa den ena men inte den andra är förstås helt fel. Om båda är med på det hela, oavsett betalning eller ej, är det enligt min mening helt ok. Allt annat är rena diktaturfasoner och feministtrams. Alla har rätt att bestämma över sin egen kropp.


    Alla har rätt att bestämma över sin kropp. Vill några ha sex med varandra så är det ingen brottslig handling. Varför ska torskarna bestämma över den prostituerades kropp? För det är ju det det är. 

    som jag jämförde tidigare så hörde jag om en pojke från ett fattigt land som sålde sin ena njure för att ha råd med någon elektronisk pryl. Han sålde den "frivilligt".

    Du skulle säkert också kunna sälja dig själv om priset är tillräckligt. Men är det något du skulle vilja göra frivilligt? Nej, såklart inte. Ingen människa vill ha sex med +10 torskar/per dag. Hur frivilligt är det?
  • Anonym (Beast)
    Anonym (Porr) skrev 2023-04-10 14:20:46 följande:

    Ja, allt lönearbete kan isåfall jämföras med slaveri, och det är knappast unikt för just prostituerade att behöva ta droger för att orka ta sig igenom livet... Hur många som helst i det "vanliga" livet, med yrken som är accepterade av PK maffian som behöver både det ena och det andra för att ta sig genom livet... Alkohol, cigaretter, snus, sen en stor del som brukar olagliga droger som amfetamin, marijuana, hash, eller cola. Sen har du alla som är äter såkallade "lyckopiller" för att orka med sina barn, make/maka och jobb denna gruppen är otroligt stor.

    Utöver dessa människor har du en enormt stor klick med folk som är beroende av att träna, varför då? Jo kroppen utsöndrar endorfiner, alltså rena rama knarkarna... Ta bort träningeb från en sån person får du se på abstinens... Eller alla som tröstäter sig genom livet för att orka...

    Du målar upp en bild som är så skev så det finns inte ord... Prostitution, då mår man sååå dåligt, men annars är alla människor bra.


    Fast prostituerade mår generellt sämre än andra grupper. 1-3 miljoner barn arbetar som prostituerade runtom världen. Majoriteten av prostituerade har utsatts för vapenhot, majoriteten har ptsd. I Sverige så kommer 9/10 prostituerade från andra fattiga länder. Majoriteten har hallickar. Man behöver inte särkilt mycket fantasi för att fatta att dessa prostituerade inte befinner sig i Sverige av egen fri vilja.


    Sen råder det ett missförstånd att trafficking inte kan existera vad gäller svenska prostituerade, vilket är fel. Även svenskar som säljer sex inom Sveriges gränser kan vara offer för människohandel.

    Det är torskarnas efterfrågan som håller prostitution uppe, och människohandeln med det.

  • Anonym (Beast)
    essential facts and figures
    ? A total of 20 million prostitutes in the world.
    ? At least 100 billion Euros comprise that annual turnover of global prostitution. 30 billion of this is in Europe alone
    ? 75% of prostitutes aged between 13 and 25.
    ? 3,000 ?clients? per prostitute in Western Europe each year.
    ? A prostitute is 60-120 times more likely to be beaten or murdered than a member of the general public.
    ? 60-70% of prostitutes claim to have been victims of physical violence during childhood.
    ? France has between 18,000-20,000 prostitutes, 80% of whom are foreigners.
    ? The annual turnover of prostitutes in France equals 3 billion Euros
    ? More than 9 out of 10 prostitutes rely on pimps.
    ? In Western Europe, a prostitute earns between 100,000-150,000 Euros per year for her pimp.
  • Anonym (Beast)
    Anonym (Porr) skrev 2023-04-10 15:58:35 följande:

    Jag har inte svängt mig med med några siffror som behöver understödjas? Mina uttalanden är ju baserade på sunt förnuft och vanligt bonnaresonemang. Behöver knappast en vetenskaplig undersökning för att folk ska förstå att det är farligare att jobba som polis än programmerare...eller för den delen, prostituerad.

    When you throw shit at a fan shit happens...


    Du anser ju också att det inte är så farligt med alla som råkar illa ut inom prostitution. Så det är väl inte så konstigt att du raljerar runt statistiken. Så länge torskarna får sitt antar jag.
  • Anonym (Beast)
    Anonym (Porr) skrev 2023-04-10 17:24:41 följande:

    Valfritt att ta på sig rollen som "räddaren av hororna" för egen del så är jag för prostitution så jag kan lika lite ta ansvar för att en del i den yrkeskategorien far illa som att jag inte kan göra något åt att folk dör i trafiken... Jag gör det jag kan, kör enligt gällande hastighetsgränser, försöker köra försiktigt, nyktert och hoppas jag ska klara mig från att bli påkörd. Likväl när jag levde som singel så valde jag mina prostituerade med omsorg, köpte aldrig sex i Sverige t.ex eftersom det inte är lagligt här, utan jag reste till länder där det är lagligt och valde väl etablerade bordeller, inte de tältlägren med nerdrogade kvinnor som många gånger visas i filmer (för att få oss att tro att det är så prostitution ser ut överallt).

    Många av de prostituerade jag träffat har jag många gånger träffat fler gånger, en del har jag även inlett relationer med då vi fattat tycke på ett djupare plan av varandra. Så jag har sett och rört mig i en värld som sällan eller aldrig skrivs om, därför blir jag så upprörd över att media och stat samt den vänstervridna PK maffian försöker svartmåla denna verksamhet och alla "torskar" och få det till nått smutsigt.

    Smuts finns i alla yrken om man granskar tillräckligt många arbetsgivare.


    Du vet inte varför de prostituerade du använt ligger där. Det är en uppenbar efterkonstruktion att du "valt dina bordell med omsorg" om de prostituerade? Nej- för dig själv såklart. Du vill ju inte "känna" dig som en skurk. Det är därför du försvarar dina sexköp
Svar på tråden Lag mot köpa sex är ett övertramp från staten?