Allmän tråd om matlagning
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
Allmän tråd om matlagning, tips kring mat, matvaror och matlagning.
De två är rätt enkla och goda.
Och det är inga krävande tekniska moment.
De är så enkla att även en novis kan klara det, men såklart en del läsande.
Och Kung pao har ju tom en instruktionsvideo ;)
Kyckling älskar annars tigersås, om man vill göra nåt till ugnen som nått enkelt.
Tack för hjälpen!
Jag har kokat ben/fötter från vildsvin och tänkte nu göra en gryta på det. Har även buljongen från koket kvar. Men jag vet inte hur jag går vidare, har aldrig gjort en gryta själv från grunden.
Alla tips mottages tacksamt.
Jag har ett paket med 400 g makrillfilé i frysen... någon som har tips på tillagning/rätter?
Jag har ett paket med 400 g makrillfilé i frysen... någon som har tips på tillagning/rätter?
Hittade denna i somras och har en hel del intressanta recept på makrill.
www.olivemagazine.com/recipes/collection/23-best-mackerel-recipes/
Det enda handlar väl om här och vad du är sugen på för variant.
Annars är helt vanligt stekt makrill god med.
Jag har ett paket med 400 g makrillfilé i frysen... någon som har tips på tillagning/rätter?
Idag testar jag en ny grej jag hittade på själv...
Tinade upp en kycklingklubba och kände för att göra något lite annorlunda...
Kryddade det med grillkrydda och curry och la i en form.
Rörde ner chili, två sorters curry och vitlök i cocosmjölk som jag hällde över kycklingen och får nu stå i ugnen 35-40 minuter.
Blir nudlar till det.
Har ingen aning om hur kycklingen blir, det får jag återkomma med...
Den eviga frågan - vad ska vi laga för mat?
I julas hobby byggde vi en app, som vi har lyckats släppa på app store 🎉
Här kan du tindra fram vilken är din nästa rätt att laga, samt spara recept tillsammans med ditt "hushåll". Även skapa en handlingslista.
Ni som mat experter - testa gärna - och återkom med tankar/ideer/feedback.
https://apps.apple.com/se/app/pick-a-plate/id6739947005
Idag testar jag en ny grej jag hittade på själv...
Tinade upp en kycklingklubba och kände för att göra något lite annorlunda...
Kryddade det med grillkrydda och curry och la i en form.
Rörde ner chili, två sorters curry och vitlök i cocosmjölk som jag hällde över kycklingen och får nu stå i ugnen 35-40 minuter.
Blir nudlar till det.
Har ingen aning om hur kycklingen blir, det får jag återkomma med...
I lördags körde jag och särbon lite freebase på röra till bakad potatis.
Kollade recept på nätet som grund men hon vevade ihop på egen hand.
Hon är jävligt duktig på smaker.
Lite chreme-fraiche, Philadelphiaost, en skvätt majonäs, stekt bacon, vitlök och chilliflakes utöver salt och peppar. Garnerat med hackad gräslök.
Till det slantade jag upp ett par smala Kabanoss och en het Chorizo, som en liten korvröra.
Det blev verkligen på riktigt - håll-käften-gott!!
Tror fan vi satt hela kvällen och pratade om hur gott det blev, hahaha
Kul att hitta något nytt som blir totalt stuprätt!
Här har du ett jävla fint kycklingrecept.
www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a55241/mongolian-glazed-wings-recipe/
Funkar med kycklingben också.