• Soff

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Jag kände att jag ville göra en "renodlad" första-barnet-tråd för oss som försökt lite längre, då jag personligen känner att jag både kan ge och få mest stöd i en sådan. 


    (Varje person får dock bedöma själva vad som är en längre tid) 


    Här kan vi stötta varandra i denna tuffa resa till <3 första barnet <3 


    Jag lägger även till en bim-lista så vi kan följa varandra <3 


    Kram till alla kämpar därute <3 


     

  • Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
  • Voltex

    Hej!
    Skrev här för ett tag sen och hoppar in igen. Vi har försökt nästan exakt 1,5 år nu. Jag kan anmäla oss till IVF i maj.

    Det har inte hänt något alls utan mensen kommer på ÄL+17. Så allt har blivit rutin. Jag försöker att leva som vanligt, men fick en dipp nyligen.

    Innan var det en teoretiskt oro men nu är det verklighet. 17- 18 försök, ägg. Något är väl fel? Men vad? Alla provsvar såg bra ut. Bara jag visste VARFÖR, hade det varit lättare. Det jobbigaste är att inte ha svaret för då vet jag inte vad jag ska relatera till.

    Är i dubbel-blindo.

    Vill bara att någon ska skanna min kropp. Jag kan kämpa på, det är inga problem, men jag vill veta.

  • Parkblomman1
    Vickan31 skrev 2023-12-22 16:59:59 följande:
    Parkblomman1: Vad fint att du känner att du vill tillbaka till den här härliga gruppen, även om vi såklart hade hoppats att du skulle få hänga i gravidgrupper istället och se drömmen uppfyllas med graviditeten du hade i november Hjärta Precis som Mathilda svarade så har många av oss i den här gruppen kommit till den punkten att vi gjort eller ska göra IVF. Hur ser det ut för er, har ni gjort någon utredning och funderar ni på IVF eller fortsätter ni själva eftersom ni blivit gravida två gånger? Hjärta
    MalinJ skrev 2023-12-16 14:10:04 följande:

    VICKAN

    Tack så mycket!
    Vi är redo båda två och har börjat ha sex både med och utan kondom för och minska risken för en ny graviditet.

    Visst för jag försöka nu eftersom både kropp och huvud mår bra men dom sa vänta helst till en mens. Men inget krav.


    Vi har inte haft jätte mycket sex men lite. Men känns som man är tillbaka nu och är så redo.7


    Precis haft äl och den blev inte så sen som jag trodde den skulle bli ev, men däremot kände jag absolut ingenting, utan märktes på mitt sekret och testerna var inget wow heller men givetvis starkare och näst intill som kontrollsträcket. Men inte helt lika starkt.

    Vi får se hur allt går, jag bara längtar tills en ny graviditet och hoppas den ska bli våran tur.


    Så nu är det bara och vänta, borde vara på äl+3 imorgon och brukar få mens på 15, ett tag kvar dit.


    MalinJ: Vad skönt att höra att det känns som att du är tillbaka på banan nu och att ni till och med börjat ha sex igen. Då närmar sig BIM mer och mer, och sedan en ny cykel med helt nya förutsättningar Hjärta Hoppas och tror att ni ska få bra hjälp nu framöver och att 2024 ska bli ett mycket mycket bättre år för er än vad 2023 var! HjärtaMathilda88: Skriver även till dig i den här gruppen, men det är för att jag tänker på dig så mycket och hoppas att du får massor med kärlek och stöd efter det här oerhört tråkiga beskedet Hjärta Önskar verkligen att 2024 ska bli ditt år utan de nederlag, hinder, sorg och smärta som 2023 innehållit, utan jag önskar av hela mitt hjärta att 2024 ska vara året då du äntligen blir mamma Hjärta Hoppas att du får ta hand om dig ordentligt nu här i juldagarna och att du hittar kraft och styrka - för det vet vi att du har - till ett nytt försök nästa år. Skickar mina största kramar!

    Hej!! Jag har hållit mig borta från FL ett tag då det helt enkelt känts för jobbigt att läsa i andra trådar. Men nu känner jag mig tillräckligt stabil att börja kika in här då och då.

    Får ni IVF via regionen eller får ni betala u egen ficka?
    Vet ni vad era svårigheter beror på?

    Än så länge känner jag mig helt okej med att fortsatt försöka på egen hand. Två graviditeter på 1 år tycker jag ändå är rätt ?bra?. Hade vi däremot inte blivit gravida under året så hade jag definitivt velat testa IVF.

    Just nu känner jag i varje fall att jag kan vänta några månader innan jag tar kontakt med vården för eventuell utredning. Känner mig också lite lugnare vetandes att man erbjuds missfallsutredning vid 3 upprepade missfall. Så skulle det bli ännu ett missfall så vill jag absolut undersöka eventuella problem.

    Trodde under veckan att jag blivit gravid på nytt då testen ökade något för att sedan försvinna.. Man blir ju helt koko av resan till barn. Så mycket känslor, herregud. Jag har knappt kunnat tänka på annat under veckan.

    Jag håller mina tummar och tår att det är vår tur snart ❤️
  • Vickan31
    Mathilda88 skrev 2023-12-26 13:52:11 följande:
    Tack så hemskt mycket finaste du ❤️ Snart är du mamma! Som tiden rullar på! Jag har väldigt små förhoppningar om att kunna få bli mamma i 2024, tar ju tid nu att komma igång med nytt ställe (så svårt att välja nu!! Ångest över att försöka hitta rätt. Sverige, Danmark??) men kanske lyckas så man kan få föda under 2025.. 
    God Jul och Gott Nytt År! ❤️❤️❤️ Stora bamsekramar!! 

    Mathilda88: Ååh men tack, så fint sagt! Hur långt har ni kommit i valet nu, lutar det åt någon specifik klinik eller vill ni kolla vidare? Måste vara svårt att välja, men jag hoppas att ni ska hitta en klinik som ni känner stort förtroende för. Hur långt har ni till Danmark ungefär, känns det görbart för er? En graviditet under 2024 får bli målet, sen om barnet föds redan i år eller nästa är kanske är för tidigt att sia om, men jag hoppas som sagt verkligen att du ska bli gravid så snart som möjligt Hjärta


    MalinJ skrev 2023-12-26 16:19:41 följande:

    Vickan Ja det känns toppen och jag trodde mensen kom tidigare på självaste julafton då jag fick en liten blödning och mensvärk men den försvann sen. Som mest lite rosa. Så åter igen får jag behålla dessa mellanblödningar/spottings innan mens. Suck!


    Men inte långt kvar nu, på torsdag är bim. Så vill bara att mensen kommer så äl sen kan få komma! Är fruktansvärt sugen på att börja igen, kanske lite för ivrig men svårt och inte vara. Vi får se när den kommer 😃

    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÄR PÅ DIG! Hoppas också mycket gott kommer hända 2024 ❤️

    Här är min temp.. Jag har vanligtvis en 28a dagars cykel där äl brukar vara ganska exakt på 14 och sen mensen på äl+15. Så det är ju något längre nu men inte så konstigt efter missfall, X, skrapning och operation 🙈 

    MalinJ: Vad skönt att höra att det känns som att du är tillbaka på banan nu och att ni till och med börjat ha sex igen. Då närmar sig BIM mer och mer, och sedan en ny cykel med helt nya förutsättningar Hjärta Hoppas och tror att ni ska få bra hjälp nu framöver och att 2024 ska bli ett mycket mycket bättre år för er än vad 2023 var! Hjärta


    MalinJ: Hej fina du, hur mår du efter allt? Så otroligt drygt med spottings, hade önskat att du skulle slippa det. Har mensen kommit nu, ungefär när du förväntade dig det eller? Var i cykeln är du nu? Precis som du säger kan ju cykeln bli längre efter allt du varit med om, men jag hoppas att ni snart ska kunna försöka igen och få ett plus som når hela vägen Hjärta


    Voltex skrev 2024-01-04 04:22:38 följande:

    Hej!
    Skrev här för ett tag sen och hoppar in igen. Vi har försökt nästan exakt 1,5 år nu. Jag kan anmäla oss till IVF i maj.

    Det har inte hänt något alls utan mensen kommer på ÄL+17. Så allt har blivit rutin. Jag försöker att leva som vanligt, men fick en dipp nyligen.

    Innan var det en teoretiskt oro men nu är det verklighet. 17- 18 försök, ägg. Något är väl fel? Men vad? Alla provsvar såg bra ut. Bara jag visste VARFÖR, hade det varit lättare. Det jobbigaste är att inte ha svaret för då vet jag inte vad jag ska relatera till.

    Är i dubbel-blindo.

    Vill bara att någon ska skanna min kropp. Jag kan kämpa på, det är inga problem, men jag vill veta.


    Voltex: Så jobbiga känslor som jag kan slå vad om att de flesta av oss i den här gruppen kan känna igen oss i Hjärta Det är nästan provocerande när mensen kommer så punktligt trots att man försöker, speciellt när alla provsvar sett bra ut för man vill ju gärna veta orsaken till att man är ofrivilligt barnlös så att man kan göra en tydlig plan framåt med rätt behandling. Som vi varit inne på tidigare i den här gruppen så verkar det tyvärr som att vården inte kan hitta orsaken hos många av oss, så var det för mig också att cykeln alltid var regelbunden och alla prover såg bra ut men trots två års försök med exet och cirka två år med min nuvarande så blev jag aldrig gravid. För oss var IVF hjälpen, även om vi inte vet exakt varför, men en teori som nämndes lite i förbigående var att äggskalen var för tjocka på just mina ägg och att med hjälp av IVF (icsi) kunde labbpersonalen tränga igenom för att spermierna skulle kunna möta äggen och befrukta dem. Hade inte hört om det förut, men kanske att det finns sådana där lite märkliga anledningar som man inte kan se på en fertilitetsutredning. Ursäkta för lång utläggning här, men jag tänker att antingen kan det vara som för mig att IVF hjälper er också eller så kan det vara som för min bästa kompis att de försökte själva i nästan två år utan en enda graviditet och sedan plussade de helt plötsligt och det blev deras efterlängtade dotter. Så ge inte upp, om allt ser bra ut på proverna så finns absolut en chans att ni ska kunna plussa innan det blir dags för IVF tänker jag Hjärta Håller verkligen tummarna! 


    Parkblomman1 skrev 2024-01-06 17:30:55 följande:
    Hej!! Jag har hållit mig borta från FL ett tag då det helt enkelt känts för jobbigt att läsa i andra trådar. Men nu känner jag mig tillräckligt stabil att börja kika in här då och då.

    Får ni IVF via regionen eller får ni betala u egen ficka?
    Vet ni vad era svårigheter beror på?

    Än så länge känner jag mig helt okej med att fortsatt försöka på egen hand. Två graviditeter på 1 år tycker jag ändå är rätt ?bra?. Hade vi däremot inte blivit gravida under året så hade jag definitivt velat testa IVF.

    Just nu känner jag i varje fall att jag kan vänta några månader innan jag tar kontakt med vården för eventuell utredning. Känner mig också lite lugnare vetandes att man erbjuds missfallsutredning vid 3 upprepade missfall. Så skulle det bli ännu ett missfall så vill jag absolut undersöka eventuella problem.

    Trodde under veckan att jag blivit gravid på nytt då testen ökade något för att sedan försvinna.. Man blir ju helt koko av resan till barn. Så mycket känslor, herregud. Jag har knappt kunnat tänka på annat under veckan.

    Jag håller mina tummar och tår att det är vår tur snart ❤️

    Parkblomman1: Jag förstår verkligen att det ibland är för jobbigt att gå in på FL, och då gör man sig själv den bästa tjänsten genom att ta en paus, så det låter klokt av dig Hjärta Jag tycker också att det låter lovande att du blivit gravid två gånger under det gångna året, då vet vi i alla fall att själva befruktningen funkar och så hoppas vi verkligen att nästa graviditet stannar kvar. Jag vet att det kan vara lite olika regler för olika regioner om när man får landstingsfinansierad IVF eller inte, men oftast får man det antingen efter ett eller två års aktiva försök, men jag har hört att vissa regioner har som regel att det måste ha gått ett år sedan senaste missfall, vilket jag personligen tycker låter konstigt om man haft upprepade missfall och försökt många år. Men som du säger verkar det som att man oftast får hjälp med en missfallsutredning efter tre missfall, vilket kan kännas skönt att veta att då får experterna kliva in och ta hand om en. I mitt fall fick jag inget tydligt svar på vad våra svårigheter var eftersom jag hade en regelbunden cykel och alla prover såg bra ut förutom att ena äggledaren var blockerad, men med en äggledare som har fin passage så ska det ändå gå tyckte vården. För oss var det dock IVF som krävdes, men eftersom du bevisligen kan bli gravid så hoppas jag så mycket att det händer snart igen och att ni då får behålla det hela vägen Hjärta Håller verkligen tummarna för dig!




  • MalinJ

    Det är helt okej med mig, går mest och väntar och hoppas på att Borås ska höra av sig med en tid hos dom för att påbörja våran resa, men det är ännu bara januari så det lär väl säkert dröja mer. 


    Men för övrigt så kom mensen igång och likaså en ny äl, dock tidigare än vad jag varit med om någonsin. Så väntar på bekräftelsen hos ff men som det ser ut så är jag på äl+2 idag.

    Men eftersom jag fått bakteriell vaginos efter skrapningen så går jag nu på behandling för det, yeey! Så tror inte det blir någon bebis här denna gången eftersom jag fick lov och påbörja behandlingen. 


    Men vi får rikta in oss på nästa månad! Tänk att man inte ska få vara fri och må bra. Otur minst sagt för min del och jag börjar bli så trött på det 😢

    Men för övrigt mår jag bra, mår lite dåligt i psyket men det för en del annat också. 


    Hur går allt för dig?
    Du får gärna om du vill skicka pm, pratar gärna mer där också med dig. 


    Vickan31 skrev 2024-01-09 10:41:18 följande:

    Mathilda88: Ååh men tack, så fint sagt! Hur långt har ni kommit i valet nu, lutar det åt någon specifik klinik eller vill ni kolla vidare? Måste vara svårt att välja, men jag hoppas att ni ska hitta en klinik som ni känner stort förtroende för. Hur långt har ni till Danmark ungefär, känns det görbart för er? En graviditet under 2024 får bli målet, sen om barnet föds redan i år eller nästa är kanske är för tidigt att sia om, men jag hoppas som sagt verkligen att du ska bli gravid så snart som möjligt Hjärta


    MalinJ skrev 2023-12-26 16:19:41 följande:

    Vickan Ja det känns toppen och jag trodde mensen kom tidigare på självaste julafton då jag fick en liten blödning och mensvärk men den försvann sen. Som mest lite rosa. Så åter igen får jag behålla dessa mellanblödningar/spottings innan mens. Suck!


    Men inte långt kvar nu, på torsdag är bim. Så vill bara att mensen kommer så äl sen kan få komma! Är fruktansvärt sugen på att börja igen, kanske lite för ivrig men svårt och inte vara. Vi får se när den kommer 😃

    GOD JUL OCH GOTT NYTT ÄR PÅ DIG! Hoppas också mycket gott kommer hända 2024 ❤️

    Här är min temp.. Jag har vanligtvis en 28a dagars cykel där äl brukar vara ganska exakt på 14 och sen mensen på äl+15. Så det är ju något längre nu men inte så konstigt efter missfall, X, skrapning och operation 🙈 

    MalinJ: Vad skönt att höra att det känns som att du är tillbaka på banan nu och att ni till och med börjat ha sex igen. Då närmar sig BIM mer och mer, och sedan en ny cykel med helt nya förutsättningar Hjärta Hoppas och tror att ni ska få bra hjälp nu framöver och att 2024 ska bli ett mycket mycket bättre år för er än vad 2023 var! Hjärta


    MalinJ: Hej fina du, hur mår du efter allt? Så otroligt drygt med spottings, hade önskat att du skulle slippa det. Har mensen kommit nu, ungefär när du förväntade dig det eller? Var i cykeln är du nu? Precis som du säger kan ju cykeln bli längre efter allt du varit med om, men jag hoppas att ni snart ska kunna försöka igen och få ett plus som når hela vägen Hjärta


    Voltex: Så jobbiga känslor som jag kan slå vad om att de flesta av oss i den här gruppen kan känna igen oss i Hjärta Det är nästan provocerande när mensen kommer så punktligt trots att man försöker, speciellt när alla provsvar sett bra ut för man vill ju gärna veta orsaken till att man är ofrivilligt barnlös så att man kan göra en tydlig plan framåt med rätt behandling. Som vi varit inne på tidigare i den här gruppen så verkar det tyvärr som att vården inte kan hitta orsaken hos många av oss, så var det för mig också att cykeln alltid var regelbunden och alla prover såg bra ut men trots två års försök med exet och cirka två år med min nuvarande så blev jag aldrig gravid. För oss var IVF hjälpen, även om vi inte vet exakt varför, men en teori som nämndes lite i förbigående var att äggskalen var för tjocka på just mina ägg och att med hjälp av IVF (icsi) kunde labbpersonalen tränga igenom för att spermierna skulle kunna möta äggen och befrukta dem. Hade inte hört om det förut, men kanske att det finns sådana där lite märkliga anledningar som man inte kan se på en fertilitetsutredning. Ursäkta för lång utläggning här, men jag tänker att antingen kan det vara som för mig att IVF hjälper er också eller så kan det vara som för min bästa kompis att de försökte själva i nästan två år utan en enda graviditet och sedan plussade de helt plötsligt och det blev deras efterlängtade dotter. Så ge inte upp, om allt ser bra ut på proverna så finns absolut en chans att ni ska kunna plussa innan det blir dags för IVF tänker jag Hjärta Håller verkligen tummarna! 


    Parkblomman1 skrev 2024-01-06 17:30:55 följande:
    Hej!! Jag har hållit mig borta från FL ett tag då det helt enkelt känts för jobbigt att läsa i andra trådar. Men nu känner jag mig tillräckligt stabil att börja kika in här då och då.

    Får ni IVF via regionen eller får ni betala u egen ficka?
    Vet ni vad era svårigheter beror på?

    Än så länge känner jag mig helt okej med att fortsatt försöka på egen hand. Två graviditeter på 1 år tycker jag ändå är rätt ?bra?. Hade vi däremot inte blivit gravida under året så hade jag definitivt velat testa IVF.

    Just nu känner jag i varje fall att jag kan vänta några månader innan jag tar kontakt med vården för eventuell utredning. Känner mig också lite lugnare vetandes att man erbjuds missfallsutredning vid 3 upprepade missfall. Så skulle det bli ännu ett missfall så vill jag absolut undersöka eventuella problem.

    Trodde under veckan att jag blivit gravid på nytt då testen ökade något för att sedan försvinna.. Man blir ju helt koko av resan till barn. Så mycket känslor, herregud. Jag har knappt kunnat tänka på annat under veckan.

    Jag håller mina tummar och tår att det är vår tur snart ❤️

    Parkblomman1: Jag förstår verkligen att det ibland är för jobbigt att gå in på FL, och då gör man sig själv den bästa tjänsten genom att ta en paus, så det låter klokt av dig Hjärta Jag tycker också att det låter lovande att du blivit gravid två gånger under det gångna året, då vet vi i alla fall att själva befruktningen funkar och så hoppas vi verkligen att nästa graviditet stannar kvar. Jag vet att det kan vara lite olika regler för olika regioner om när man får landstingsfinansierad IVF eller inte, men oftast får man det antingen efter ett eller två års aktiva försök, men jag har hört att vissa regioner har som regel att det måste ha gått ett år sedan senaste missfall, vilket jag personligen tycker låter konstigt om man haft upprepade missfall och försökt många år. Men som du säger verkar det som att man oftast får hjälp med en missfallsutredning efter tre missfall, vilket kan kännas skönt att veta att då får experterna kliva in och ta hand om en. I mitt fall fick jag inget tydligt svar på vad våra svårigheter var eftersom jag hade en regelbunden cykel och alla prover såg bra ut förutom att ena äggledaren var blockerad, men med en äggledare som har fin passage så ska det ändå gå tyckte vården. För oss var det dock IVF som krävdes, men eftersom du bevisligen kan bli gravid så hoppas jag så mycket att det händer snart igen och att ni då får behålla det hela vägen Hjärta Håller verkligen tummarna för dig!




  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2024-01-09 10:41:18 följande:

    Mathilda88: Ååh men tack, så fint sagt! Hur långt har ni kommit i valet nu, lutar det åt någon specifik klinik eller vill ni kolla vidare? Måste vara svårt att välja, men jag hoppas att ni ska hitta en klinik som ni känner stort förtroende för. Hur långt har ni till Danmark ungefär, känns det görbart för er? En graviditet under 2024 får bli målet, sen om barnet föds redan i år eller nästa är kanske är för tidigt att sia om, men jag hoppas som sagt verkligen att du ska bli gravid så snart som möjligt Hjärta


    HjärtaHjärta
    I söndags var jag på Sellmers och träffade läkaren - vi skulle varit där båda två men sambon blev sjuk i hög feber på lördags morgonen för första gången under våra 2,5 år ihop (inte ens när jag varit förkyld x många eller haft covid så har han insjuknat). Så vår romantiska Köpenhamn-helg blev sjukstuga för honom och ensamtripp för mig. 

    Även läkaren sa att det var synd att inte sambon var med då dr kände att mkt troligen kunde komma röra just honom. Kom i efterhand på att jag kunde ha haft honom med över telefon. Lätt att vara efterklok.

    Men fick ett väldigt gott intryck av Sellmers, de såg saker i ex spermaanalyserna som inte var bra i deras ögon men bra i Sverige... Som DNA-fragmenteringen på 19% - i Sverige är 25% ok medan i Danmark vill de ha under 15%. Sen ska tydligen ICSI göra att man kommer runt det och det har vi ju haft i Sverige alla tre försöken så. Men även att morfologin liggen på 4% vilket är gränsen för dåligt värde - vilket de i Sverige hela tiden har sagt att det såg bra ut. Sellmers tror också i första hand på manlig faktor, men kan såklart inte utesluta äggfaktor än. De hade helt annat förslag än de andra klinikerna - Långt protokoll med tanke på hur fin mognadsgrad jag fick på det, sen VUL  innan uppstart av stimulering. Sen köra med Fostimon 150 och Menopur 75.
    Har dålig koll på Fostimon! Man pratar mest om Gonal-F och Menopur. Kan var att dosen kan komma behöva sänkas, men han ville börja där. Split 50/50 med spermadonator och sambons sperma för att se om det blir ngn skillnad eller ej. ICSI och i samband med befruktningen tillsätta calcium-jon då de sett god effekt av det i en del fall liknande vårt. Han såg dock inget behov eller anledning till karyotypning. 

    Vad som också var nytt var att han föreslog TESA! Just pga graden av DNA-fragmentering så var hans förslag att göra TESA och då få ut mkt friskare spermier som ej erhållit fragmentering under själva utlösningen.

    På mötet i söndags var jag på cykeldag 20, De startar sina långa protokoll på cykeldag 21. Så fick erbjudandet att om vi ville köra på deras förslag så kunde jag få börja med nässprayen redan nästa dag! Annars vänta en cykel. 
    Åkte hem och pratade igenom med sambon. Vi kände båda att detta känns bra, att vi verkligen ger allt detta försöket och hoppas få mer svart på vitt var problemet ligger samtidigt som vi optimerar omständigheterna. Blir det likvärdigt dåligt resultat på alla embryon med respektives sperma så vet vi att det är äggen och då blir äggdonation nästa steg. Så vi mailade tillbaka och sa Ja! Så jag har tagit nässpray sedan måndag morgon nu. Hade kvar från senaste omgången i Malmö tacksamt nog. Så 23/1 blir det första VULet och gissningsvis äggplock första helgen i februari beroende på hur allt utvecklar sig! 

    Letar just nu för fullt efter gynklinik som kan tänka sig att översätta danska recept, men änsålänge har det varit dåligt resultat. Tror jag fått närmare 15 Nej och 1 Ja - men den kliniken var fullbokad tom 1 februari.

    Har mindre än 1,5h till Köpenhamn, så fungerar bra! Planerar köra till Malmö vilket tar 45 min, sen ta tåget över och hoppa av på andra hållplatsen - så är man direkt på plats! Supersmidigt. 

    Tack så hemskt mkt HjärtaHjärta
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2024-01-09 23:50:32 följande:
    HjärtaHjärta
    I söndags var jag på Sellmers och träffade läkaren - vi skulle varit där båda två men sambon blev sjuk i hög feber på lördags morgonen för första gången under våra 2,5 år ihop (inte ens när jag varit förkyld x många eller haft covid så har han insjuknat). Så vår romantiska Köpenhamn-helg blev sjukstuga för honom och ensamtripp för mig. 

    Även läkaren sa att det var synd att inte sambon var med då dr kände att mkt troligen kunde komma röra just honom. Kom i efterhand på att jag kunde ha haft honom med över telefon. Lätt att vara efterklok.

    Men fick ett väldigt gott intryck av Sellmers, de såg saker i ex spermaanalyserna som inte var bra i deras ögon men bra i Sverige... Som DNA-fragmenteringen på 19% - i Sverige är 25% ok medan i Danmark vill de ha under 15%. Sen ska tydligen ICSI göra att man kommer runt det och det har vi ju haft i Sverige alla tre försöken så. Men även att morfologin liggen på 4% vilket är gränsen för dåligt värde - vilket de i Sverige hela tiden har sagt att det såg bra ut. Sellmers tror också i första hand på manlig faktor, men kan såklart inte utesluta äggfaktor än. De hade helt annat förslag än de andra klinikerna - Långt protokoll med tanke på hur fin mognadsgrad jag fick på det, sen VUL  innan uppstart av stimulering. Sen köra med Fostimon 150 och Menopur 75.
    Har dålig koll på Fostimon! Man pratar mest om Gonal-F och Menopur. Kan var att dosen kan komma behöva sänkas, men han ville börja där. Split 50/50 med spermadonator och sambons sperma för att se om det blir ngn skillnad eller ej. ICSI och i samband med befruktningen tillsätta calcium-jon då de sett god effekt av det i en del fall liknande vårt. Han såg dock inget behov eller anledning till karyotypning. 

    Vad som också var nytt var att han föreslog TESA! Just pga graden av DNA-fragmentering så var hans förslag att göra TESA och då få ut mkt friskare spermier som ej erhållit fragmentering under själva utlösningen.

    På mötet i söndags var jag på cykeldag 20, De startar sina långa protokoll på cykeldag 21. Så fick erbjudandet att om vi ville köra på deras förslag så kunde jag få börja med nässprayen redan nästa dag! Annars vänta en cykel. 
    Åkte hem och pratade igenom med sambon. Vi kände båda att detta känns bra, att vi verkligen ger allt detta försöket och hoppas få mer svart på vitt var problemet ligger samtidigt som vi optimerar omständigheterna. Blir det likvärdigt dåligt resultat på alla embryon med respektives sperma så vet vi att det är äggen och då blir äggdonation nästa steg. Så vi mailade tillbaka och sa Ja! Så jag har tagit nässpray sedan måndag morgon nu. Hade kvar från senaste omgången i Malmö tacksamt nog. Så 23/1 blir det första VULet och gissningsvis äggplock första helgen i februari beroende på hur allt utvecklar sig! 

    Letar just nu för fullt efter gynklinik som kan tänka sig att översätta danska recept, men änsålänge har det varit dåligt resultat. Tror jag fått närmare 15 Nej och 1 Ja - men den kliniken var fullbokad tom 1 februari.

    Har mindre än 1,5h till Köpenhamn, så fungerar bra! Planerar köra till Malmö vilket tar 45 min, sen ta tåget över och hoppa av på andra hållplatsen - så är man direkt på plats! Supersmidigt. 

    Tack så hemskt mkt HjärtaHjärta
    Åh vad glad jag blir att läsa att ni redan är igång igen Matilda! Låter ju som att denna klinik verkar vilja hitta lite alternativa vägar och inte bara "kör bara på med fler äggplock så kommer det nog lösa sig till slut". 

    Om jag inte missminner mig har du hela tiden haft en känsla för att din sambos spermier kan varit boven i dramat? Men att det blivit bortviftat? Gav inte du EXAKT det här förslaget att testa både med donerade och hans egna men fick det helt avfärdat?? Låter ju som att ni kommit till helt rätt klinik nu!!!

    Segt att behöva åka till ett annat land, men tur i oturen att ni bor i Skåne så att ni inte har så fasligt långt ändå, är ju som att åka inom Sverige ju :) 

    En fråga från en som inte har stenkoll på alla termer, TESA - vad är det? Är det när man tar ut spermier direkt från pungen och inte via utlösning?

    Helt galet att ni redan är igång med nässprayen, skönt när det går undan och slippa massa väntetid! Hoppas den nya medicinen ger ytterligare lite bättre resultat, du fick ju verkligen en förbättring med det långa protokollet senast jämfört med det korta!
  • Melsson
    Voltex skrev 2024-01-04 04:22:38 följande:

    Hej!
    Skrev här för ett tag sen och hoppar in igen. Vi har försökt nästan exakt 1,5 år nu. Jag kan anmäla oss till IVF i maj.

    Det har inte hänt något alls utan mensen kommer på ÄL+17. Så allt har blivit rutin. Jag försöker att leva som vanligt, men fick en dipp nyligen.

    Innan var det en teoretiskt oro men nu är det verklighet. 17- 18 försök, ägg. Något är väl fel? Men vad? Alla provsvar såg bra ut. Bara jag visste VARFÖR, hade det varit lättare. Det jobbigaste är att inte ha svaret för då vet jag inte vad jag ska relatera till.

    Är i dubbel-blindo.

    Vill bara att någon ska skanna min kropp. Jag kan kämpa på, det är inga problem, men jag vill veta.


    Hej fina du. Jag förstår verkligen din oro och man blir SÅ frustrerad när det inte funkar. För oss så såg det i början lite sämre ut på undersökningar, men efter ett tag med medicin (slemupplösande för min sambo) och några omgångar letrozol för mig för att få igång egen ägglossning efter många år med p-piller så såg alla provsvar bra ut. Man var såå frustrerad och bara NÅT måste ju vara fel varför blir jag inte gravid. Men ibland vill det sig inte trots att allt ser bra ut. Jag hoppas att ni får en graviditet på "den vanliga vägen", men skulle det mot förmodan inte bli så så finns ju IVF och eftersom ni har bra provsvar så är ju ni toppenkanditater för att lyckas med IVF. Är det två års kötid i din region? Det var det i vår med, det känns ju lite extra tufft med tanke på att många regioner bara har 1 års försök för att bli beviljade IVF...
  • MalinJ

    Hallå alla,
    Vet inte alls om der finns någon kvar i tråden men det hoppas jag.

    Nu är jag igång igen med ny äl dock har jag behandlats för bakteriell vaginos och tar sista ?sprutan? ikväll. Den tas ju vaginalt så vet inte om den tjocka smörjan förstör för ev befruktning och fästning.
    Dessutom kunde vi inte ha mer sex nära äl så tror inte det gått dels för det också även om det var 4 dagar innan mr vad det blev. 


    Men vi får se!
    Förutom ff och vanlig temp i munnen så har jag provat köpa jem en bluetooth temp som kopplar upp sig mot en app, men vet inte om jag gillar appen. Och denna temp visar så mycket högre temp än den andra. 


    Men här får ni se dagen!

  • MalinJ

    Råkade trycka på fel knapp så här kommer bilderna haha
    Som ni ser så är tempen efter mens helt galen, aldrig varit med om en sådan störtdyk och sen upp, ff trodde först jag ägglossa där vi höjningen på dag 7 men tog bort det. 

  • Mathilda88
    Melsson skrev 2024-01-10 09:32:28 följande:
    Åh vad glad jag blir att läsa att ni redan är igång igen Mathilda! Låter ju som att denna klinik verkar vilja hitta lite alternativa vägar och inte bara "kör bara på med fler äggplock så kommer det nog lösa sig till slut". 

    Om jag inte missminner mig har du hela tiden haft en känsla för att din sambos spermier kan varit boven i dramat? Men att det blivit bortviftat? Gav inte du EXAKT det här förslaget att testa både med donerade och hans egna men fick det helt avfärdat?? Låter ju som att ni kommit till helt rätt klinik nu!!!

    Segt att behöva åka till ett annat land, men tur i oturen att ni bor i Skåne så att ni inte har så fasligt långt ändå, är ju som att åka inom Sverige ju :) 

    En fråga från en som inte har stenkoll på alla termer, TESA - vad är det? Är det när man tar ut spermier direkt från pungen och inte via utlösning?

    Helt galet att ni redan är igång med nässprayen, skönt när det går undan och slippa massa väntetid! Hoppas den nya medicinen ger ytterligare lite bättre resultat, du fick ju verkligen en förbättring med det långa protokollet senast jämfört med det korta!
    Ja det stämmer, och svårt att få bort misstanken så länge det inte uteslutits. När han var drygt 25 år så försökte han och exfrun få barn, men de hade svårt och fick flertalet missfall under kommande år, innan det sen slutade fungera efter ett utomkved och akut op. Så en enormt tuff tid för de båda. GråterHjärta När nu vi inte lyckades efter ett år så misstänkte vi båda hans sperma och diskuterade spermadonation kanske kunde komma behövas. Enligt svenska regler så var hans värden bra utom låg mängd, men den ökade på till normal framåt sommaren. Sen kan han ha haft max otur med att träffa två infertila kvinnor i rad, men vi måste utesluta saker innan vi vågar gå vidare och lägga de stora pengarna på äggdonation.

    Exakt så, du minns helt rätt! Vår misstanke har hela tiden viftats bort, även vårt förslag till sista försöket om 50/50 split av hans och en donators sperma för att utesluta det problemet viftades bort. Ja så tacksamt att inte nog med att de vill testa det, utan även att de föreslog det och inte jag! Har upplevt det från alla utom en av de danska klinikerna. Så känns så skönt! Så känner stort förtroende generellt för Danmarks IVF-kliniker som direkt var öppna för det.
    Danmark verkar inte ha krav på psykosocial utredning för att få ta emot från donator? Har inte fått till oss att vi behöver göra en sådan i all fall. Så slipper vänta på det utan kan köra på direkt. Hjärta 

    Ja tur i oturen att bo i Skåne, så min plan är att ta tåget över till kliniken för alla undersökningar. Kommer ta drygt 1-1,5h att ta sig hemifrån och dit. 

    Ja precis, TESA är att lägga lokalbedövning och med liten nål dra ut spermierna direkt ur en testikel istället för att ha en vanlig utlösning - som i vårat fall kan ge ökad mängd fragmenterade spermier som vi vill komma runt bla. 

    Ja helt fantastiskt! Började ställa in mig på att få invänta en cykel då tiden tickar iväg så snabbt, så är glad att vi kommit igång! 
    Ja både förbättring och försämring! Väldigt snurriga resultat från gång till gång. Fick färre men mkt bättre mognadsgrad ja, samt två fina embryon Hjärta, men resten dog snabbare än gången före. Frågan är såklart - varför? Så får se hur det går denna gången!
  • Melsson
    Mathilda88 skrev 2024-01-11 11:26:24 följande:
    Ja det stämmer, och svårt att få bort misstanken så länge det inte uteslutits. När han var drygt 25 år så försökte han och exfrun få barn, men de hade svårt och fick flertalet missfall under kommande år, innan det sen slutade fungera efter ett utomkved och akut op. Så en enormt tuff tid för de båda. GråterHjärta När nu vi inte lyckades efter ett år så misstänkte vi båda hans sperma och diskuterade spermadonation kanske kunde komma behövas. Enligt svenska regler så var hans värden bra utom låg mängd, men den ökade på till normal framåt sommaren. Sen kan han ha haft max otur med att träffa två infertila kvinnor i rad, men vi måste utesluta saker innan vi vågar gå vidare och lägga de stora pengarna på äggdonation.

    Exakt så, du minns helt rätt! Vår misstanke har hela tiden viftats bort, även vårt förslag till sista försöket om 50/50 split av hans och en donators sperma för att utesluta det problemet viftades bort. Ja så tacksamt att inte nog med att de vill testa det, utan även att de föreslog det och inte jag! Har upplevt det från alla utom en av de danska klinikerna. Så känns så skönt! Så känner stort förtroende generellt för Danmarks IVF-kliniker som direkt var öppna för det.
    Danmark verkar inte ha krav på psykosocial utredning för att få ta emot från donator? Har inte fått till oss att vi behöver göra en sådan i all fall. Så slipper vänta på det utan kan köra på direkt. Hjärta 

    Ja tur i oturen att bo i Skåne, så min plan är att ta tåget över till kliniken för alla undersökningar. Kommer ta drygt 1-1,5h att ta sig hemifrån och dit. 

    Ja precis, TESA är att lägga lokalbedövning och med liten nål dra ut spermierna direkt ur en testikel istället för att ha en vanlig utlösning - som i vårat fall kan ge ökad mängd fragmenterade spermier som vi vill komma runt bla. 

    Ja helt fantastiskt! Började ställa in mig på att få invänta en cykel då tiden tickar iväg så snabbt, så är glad att vi kommit igång! 
    Ja både förbättring och försämring! Väldigt snurriga resultat från gång till gång. Fick färre men mkt bättre mognadsgrad ja, samt två fina embryon Hjärta, men resten dog snabbare än gången före. Frågan är såklart - varför? Så får se hur det går denna gången!
    Ja, men det känns så himla typiskt att det mesta ska läggas på kvinnan och mannen inte ska utredas mer än 1 spermaprov...Vad jobbigt för sambon att ha detta i två relationer, kan tänka mig att han lägger mycket på sig själv nu? Män känns som att dom är så väldigt känsliga när det ev gäller dom, min sambo hade ju ett "dåligt" spermaprov i början och tyckte det var så jäkla jobbigt... 

    Skönt att dom föreslog det, känns som dom ligger lite mer på då och inte bara vill köra på samma gamla vanliga. Är det stor prisskillnad på klinikerna i danmark mot sverige? SKönt att ni har såpass bra förtroende för dom, det är ju värt sin vikt i guld <3 

    Hur går det till med donatorsperma, får man reda på sen när man stoppar in ägget om det är ägg med din sambos spermier eller om det är med donatorns? Och får ni välja donator och får lite bakgrund på den som donerar eller blir man tilldelad en?

    Spännande med TESA, man har ju hört om det tidigare att det lyckas hjälpa personer med väldigt låg mängd spermier. 

    Hur länge ska du köra nedregleringen nu? Det är några v du kör nässprayen?
  • Mathilda88
    Melsson skrev 2024-01-15 08:29:44 följande:
    Ja, men det känns så himla typiskt att det mesta ska läggas på kvinnan och mannen inte ska utredas mer än 1 spermaprov...Vad jobbigt för sambon att ha detta i två relationer, kan tänka mig att han lägger mycket på sig själv nu? Män känns som att dom är så väldigt känsliga när det ev gäller dom, min sambo hade ju ett "dåligt" spermaprov i början och tyckte det var så jäkla jobbigt... 

    Skönt att dom föreslog det, känns som dom ligger lite mer på då och inte bara vill köra på samma gamla vanliga. Är det stor prisskillnad på klinikerna i danmark mot sverige? SKönt att ni har såpass bra förtroende för dom, det är ju värt sin vikt i guld <3 

    Hur går det till med donatorsperma, får man reda på sen när man stoppar in ägget om det är ägg med din sambos spermier eller om det är med donatorns? Och får ni välja donator och får lite bakgrund på den som donerar eller blir man tilldelad en?

    Spännande med TESA, man har ju hört om det tidigare att det lyckas hjälpa personer med väldigt låg mängd spermier. 

    Hur länge ska du köra nedregleringen nu? Det är några v du kör nässprayen?
    Ja men visst är det! Man har ju hört om dom som har fått till sig att det är fel på äggen, men när de provade donation så fick det topp-embryon. Så känns spännande. Sen tror jag dock att jag iallafall har delvis försämrade ägg med tanke på att de har hittat några mjuka och granulerade ägg vid 2 av 3 plock. Men har stor tilltro till att era bör vara bra! Att de inte fäster brukar ju bero på att man antingen behöver fler återföringar eller att miljön i livmodern behöver ses över. Heja er! Hjärta

    Ja känns toppen att köra ngt helt annorlunda. Kunna utvärdera. Deras priser i grunden är delvis kanske ngt lägre eller likvärdigt, men vissa saker är dyrare och ICSI ingår inte så som i Sverige. Så ett försök kostar 25 000 dkk, sen tillkommer ICSI, TESA, Calciumjon och donation, vilket landar på 45 000 dkk. Det blir med nuvarande valutakursen nästan 70 000 kr. För ett försök. Nästan vad ett 3-pack i Sverige går på. Så blir det att man kommer fram till att det är flera plock som behövs så får vi återgå till Sverige. Men vi ser hur detta går! 

    Vi har själva valt donatorn ut ifrån deras spermabank som de har tillgång till. Vi har valt en som liknar sambon sett till ögon- och hårfärg, längd samt kaukasisk. Man kan få mer info om man väljer en öppen donator, men det avstod vi.  
    Ja man få veta innan embryona återförs. De kommer ta den bästa åter oavsett vems. Så bara hoppas på att där kommer finnas något att återföra Hjärta 

    Ja ska bli spännande med TESA. Nu har vi normal mängd (iallafall muntligt sagt från en embryolog efter andra plocket, inga anteckningar om det), men hoppas kunna komma runt ex fragmenteringen som kan uppstår vid utlösningen så vi kan få de absolut bästa. 

    Ja precis, jag kör nedreglering i 2 veckor fram tom 22/1, sen dossänkning av Synarelan i samband med att stimuleringen drar igång 23/1. {#emotions_dlg.flower}
  • MrsXy

    Hej ! Är det några som kör IVF här?
    Jag hoppar gärna in och delar med mig av vår krokiga story... 
    Har hållit på och försökt skaffa barn i 4 års tid. Det är evigheters evigheter, jag vet. 
    Tog först över ett år att bli gravid, har därefter haft 7 missfall... 4 bekräftade, två sena och 3 kemiska.. 
    Helvetet på jorden, och man hittar inga fel förutm för få spermier.. 
    Vid ett av de sena missfallen var barnet fullt friskt, bara ren otur, infektion.. 
    Så nu står vi på ruta 0 igen.
    Provade en ivfrunda som spårade ur totalt. För snabb äggmognad och när äggen skulle tas ut var inga ägg mogna (hela ivfen från sprutstart till ägguttag tog bara en vecka så är chockad fortfarande)..
    Är det någon med liknande story här ute i djungeln? 
    Är det någon som har erfarenheter av flera missfall men inga egentliga fel ? Eller varför man inte får ut mogna ägg på IVF? 

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet