• asyr

    Varför bär man slöja??

    Hej .

    Jag har en liten fråga bara som jag så gärna vill ha svar på!!!!!!!!!!!!!!!

    Varför bär man slöja?????

    Tro nu inte att jag är imot dett på något vis

    Är bara så himmla nyfiken bara.

  • Svar på tråden Varför bär man slöja??
  • non compos mentis

    En sak tycker jag är tråkig apropå ett inlägg långt tidigare, det känns nästan som det _förutsätts_ att jag som icke-muslim ska ha fördomar om slöjbärande kvinnor. Jag bor i Stockholm och i Uppsala och ändå ser jag inte ofta kvinnor med slöja, så om jag möter en slöjkvinna i kassan på Konsum så vet jag med mig att jag kommer att titta lite extra. Men det ligger inga värderingar i den blicken! Hur kan ni veta vad jag tänker? Jag skulle även titta lite extra på en nunna, en geisha, en hindu, en punkare, en präst. Ens kläder är ett uttryck för vem man är, varför får man inte titta?
    I mina ögon kan en en slöja på ett vackert sätt rama in ett ansikte, precis som jag tycker en kort kjol kan framhäva ett par snygga ben och jag tycker om estetik, är det förbjudet att titta, är det på något sätt kränkande för er?

  • ommseif

    Jag förutsätter absolut inte att alla har fördomar eller ser ner på mig för att jag är muslim. Jag möter många varje dag i mitt jobb och många har kommenterat mitt val av sjalen och att vara muslim bra också!

  • Sabirah

    ming, vi tror på att Gud visste att vi skulle leva i Sverige år 2005, och hade Gud tyckte att det var bättre för oss att ha någon annan klädsel så hade det funnits något i islam som sade att i Sverige år 2005 så e d tillåtet att inte ha sådana kläder....

    ming, alltså man har ju strumpor, och byxorna går bara precis över ankelt, den där knölen på foten... typ... det bluir inte kallt, man kan ha vilka byxor som hälst, många löser detta med att lägga ui strumporna" eller sätta gummiband, vilket avr mode ett tag iaf här io förorten d e inte alls kallt, man kna ju ha varma skor

  • Sabirah

    Dr Cox, jag tycker du kan titta hur mycket du vill, jag själv brukar inte ta åt mig när nån tittar, man blir van efter ett tag (däremot det som STÖR mig e arabiska män som GLOR Urk, de borde lära sig om sin religion)

    Man märker skillnad på folk som du säger du gör tittar _utan_ värderingar, och dem som kolalr snett och fäller en kommentar, när nån tittar av nyfikenhet tycker jag inte man bör bli upprörd, däremot om de kolalr snett brukar ja kolla snett tillbaka *mördar blick *

  • non compos mentis

    Fast eftersom jag är lite blyg händer det att jag tittar ur ögonvrån (snett ) Nåja poängen är ju att titta kommer jag alltid att göra på människor som ser annorlunda ut (än jag)på något sätt.

  • appletree

    "(däremot det som STÖR mig e arabiska män som GLOR Urk, de borde lära sig om sin religion)"

    Håller med dig Sabirah!

  • RadixLecti

    Uhm.. hur vet ni att de är muslimer bara för att de är araber? Finns kristna araber också...

  • Yaran

    Hej Radix

    "Jag tycker därmed att du visar ganska tydligt vad du tycker om hur svenskor klär sig. Lite fördomsfullt, kanske? "

    Det som är fördomsfullt var vad sonja34 sa i sitt inlägg, utan att någon sa ett enda ord till henne, inte ens moderatorerna reagerade på det när vi anmälde inlägget

    Saxar sonja34´s inlägg och klistrar in : "JAg tycker att man har rätt att ifrågasätta slöja om man vill. De som bär den kan väl försvara den eller låta bli. JAg själv upplever slöja lite obehagligt, den symboliserar förtryck av kvinnan för mig. Jag tycker inte det är vackert heller..i min kultur är det gamla gummor som bär sjal på huvudet (krösa-maja tex i Emil i Lönneberga). Jag tycker håret är vackert och att det finns massa fina frisyrer att visa upp. "

  • RadixLecti

    Yaran, den har jag inte ens läst.
    Jodå, den är fördomsfull den med, men åt andra hållet.
    Fördomar är inte bra över huvud taget.

    Men ska den anmälas kan en hel del av ommseifs inlägg anmälas de med...

Svar på tråden Varför bär man slöja??