• Minna72

    minnas xiii

    Minnas XII
    Tråd nr 13! (fortsättning på Från Svårt till Väntar med + i aug/sept!, Minnas tjejer och Minnas tjejer II-XI)

    I: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m12469381.html
    II: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m15172866.html
    III: www.familjeliv.se/Forum-11-237/m17930634-1127...
    IV: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m21252724-512....
    V: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m24210928-1.ht...
    VI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27283946.html
    VII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m30060536.html
    VIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m33143188.html
    IX: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35620754.html
    X: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38604075.html
    XI: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41756849.html
    XIII: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44121291.html

  • Svar på tråden minnas xiii
  • Rossy
    Pess skrev 2009-09-22 12:24:17 följande:
    Rossy, då kanske vi ses M tyckte vi ev. skulle dit och övernatta till helgen vi med
    Jamen det vore ju jätteroligt om vi skulle ses där! Boka med en gång och hör av dig när ni är där.
  • Nafrung

    Hmmf, inte är jag inne och föder inte. Vi har ju inte gått två veckor över tiden ännu...

    Däremot så blödde jag lite i morse, kanske slempropp, så vi får väl se. Men å andra sidan så känner jag ju inga värkar... Jaja, nån gång så kommer ju ungen ut... Om det ínte bara är en jättestor binnekemask förstås....

    Haha, Maja, skrattar åt sophistorien, även om jag också skulle ha blivit rasande förstås. Soporna var även konflikten hos oss i morse... Sopgubbarna skulle komma och P "hann inte"  hjälpa till att få ut alla påsar och dra ut tunnan. Och jag tycker det är sååååååå jäkla äckligt!
    Men jag har å andra sidan inget tålamod alls nuförtiden, mannen och jag skäller på varann typ varenda dag. Speciellt om vi är stressade då... Kanske kan det bli lite lugnare sen när bebisen kommit ut och vi hunnit vänja oss. Men då kanske dte bara blir ännu stressigare, vad vet jag...

  • Essi73

    Naffe, det slog mig tidigare idag att det som _egentligen_ fick igång mig var ju att jag just den dagen skulle komma över till dig på en fika. Så för att få igång dig kan vi:


    1. Boka fika hos mig imorgon
    eller
    2. Boka fika hos dig imorn
    Jag tror mer på alt.1 för det innebär att DU måste åka hemifrån och allt det där. Å den sidan är du närmare BB härifrån.. knepigt. Vi får boka fika ute i Vaxholm vet ja !
  • Kun

    Liten rapport från mig.
    Med oss är det bra, Lill-M är en superenkel bebbe! Stor-M inte lika enkel men lika fin ändå!
    Idag har jag gjort något som jag inte trodde jag skulle göra, jag har sagt upp M:s dagisplats.
    Dessa tider som vi nu har: 8.45-11.45 passar inte oss, känns bara stressigt!
    Och efter jul blir det ännu värre då dom ska ta bort lunchen och det som erbjuds är 8-11 eller 13-16, helt sjukt!
    Det är 3 månaders uppsägningstid så han får vara där fram till jul, och efter det så får jag kavla upp armarna och bli en superduper-morsa

    Cirkel, Även här spelas pippi på rymmen varje dag, M älskar den! Ja han älskar alla Pippi men på rymmen är bäst (jag tycker den är lite småläskig med alla skumma ljud, såsom sågar etc...)

    Hoppas det kommer lite nya Minnabebbar snart Heja! Heja!


    Trion har blivit en kvartett!
  • maja under eken

    Jag har bil imorgon, får jag oxå komma på fika!?

    Här händer inget här heller. Vi har varit på bio ikväll, Skalman o jag. Han ville se "Sommaren m Göran" (hans namne..) O d var nog tur att han fick bestämma, den var faktiskt riktigt rolig, jag som inte varit stormförtjust i han innan, vafanhannuheter... David Hellenius andre hälft.. Skit samma.

    Mormor var här hemma m Viran o d gick bra fram t kl 20, då kom hon plötsligt o tänka på mamma. Men d hade gått över t vi kom hem kl 21. När vi varit hemma en stund frågar hon: Har ni hämtat bäbisen nu? Sötaste!!! Jag har sagt t henne att när lillasyster kommer så kommer hon va o leka hos grannarna lr så kommer mormor o morfar ta hand om henne. Sen kommer mamma o pappa hem o då har vi bäbisen m oss. Hon trodde att d var nu d var dags o få hem syrran.

    Visst har man en märklig stubin Naffe, inte bara kort utan den lilla som e e jävligt skör o kan gå av när som helst.. Läskigt hur d kan vända o bli ett rasande elände. Igår bröt jag ihop o grinade o ringde Skalman o anklagade honom för o varken bry sig om mig lr unge nr 2. "här går jag o packar o bäddar vagnar o sängar o tvättar o viker o handlar små kläder. Vafan gör du!? Ingentiiiiing Buhuuuhuuu!!!!" Elvira var trött o grinig o tjalletvärvigg hela fm o jag bröt ihop... Riktigt dålig mamma kände jag mig som. En gång så härmade jag henne o ylade likadant o stackars barn va snopen o rädd hon blev. Sen fick jag trösta henne o säga förlåt f att jag skrämde henne. Där var nog jag ett ärkepucko...

    kram o godnatt!


    Elvira - Livets Solstråle!
  • maja under eken

    Hej Kun!

    Vi ligger i samma riskzon i vår kommun. Så fruktansvärt dåligt så d e inte klokt. Fattar dom inte hur bra d e för barnen om dom får va m på maten!? Denna förmån o ha barnen på dagis när man e hemma e enbart t för förskolebarnet, varken förälder lr småsyskon o d köper jag rakt av. Men då måste dom ju se hur mkt d betyder f barnen o hur mkt dom lär sig vid maten, samspel o samtal o ge o ta osv osv.

    I vår kommun så beror den ev ändringen på att en invånare stämt kommunen f att dom tagit ut matavgift på 21,80. Detta trots att man betalar maxtaxa där ju maten ingår... Invånaren fick rätt o kommunen ska betala tbax. Så nu kör dom kollektiv bestraffning genom att dra in maten o tar således bort 8-13 3 dar i veckan o ändrar t 8-11 5 dar i veckan.

    Så då ska man hem o laga mat o sen i säng för o vila o sen ska man orka o hinna hitta på nåt annat än o bara va hemma... Helt o totalt värdelöst! Men dom räknar m att man inte ska vilja ha barnen där alla dar i veckan, just för att d blir så bökigt, o då tjänar dom in personal..

    Går denna ändring igenom e ARG bara förnamnet, o d ska kommunen bli varse!

    Förstår helt o fullt att du säger upp platsen, gör nog jag oxå av princip. Sen hittar jag på annan verksamhet för Elvira så hon får sin del.


    Elvira - Livets Solstråle!
  • Pess

    Sjukt att det är sådana skillnader i landet. HELT SJUKT ju. Jag kan ju tycka att Stockholmarna har det lite VÄL förspänt med sina 30-timmar för syskon. Skulle kunna dra ner på den tiden lite om det bara hade givit er lite fler timmar. Fattar inte att det FÅR vara sådanan brutala skillnader.

    Men å andra sidan är det väl bara en tidsfråga innan Stockholm oxå drar ner

  • Kun
    Pess skrev 2009-09-23 09:33:02 följande:
    Sjukt att det är sådana skillnader i landet. HELT SJUKT ju. Jag kan ju tycka att Stockholmarna har det lite VÄL förspänt med sina 30-timmar för syskon. Skulle kunna dra ner på den tiden lite om det bara hade givit er lite fler timmar. Fattar inte att det FÅR vara sådanan brutala skillnader. Men å andra sidan är det väl bara en tidsfråga innan Stockholm oxå drar ner
    Ja sjukt är det!
    Sen så beror det ju till stor del på vad det är för parti som styr i respektive kommun, här styr sossarna och jag kan säga utan att blinka:
    Sossarna ska då inte få min röst i kommunvalet nästa år!!! (inte för att dom har fått den tidigare heller...)
    Då fick jag det sagt också
    Trion har blivit en kvartett!
  • Joffe

    Hej

    Naffe, hämtar du bebis nu då ?


    Vad sött av Viran Maja, tänk vad de kommer ihåg

    Rossy, inte kul med dina lämningar heller
    Här skiftar det från dag till dag, ena dan hysterisk, nästa ingenting och som i dag en lten hand som gned lilla ögat en gång och ett svagt "mamma" när fröken lyfte upp honom.
    I dag kom vi dit kl 9, mitt i rushen (pga bajskatastrof), vi ska lämna lite innan så han slipper värsta kalabaliken.

    Jag hade också sagt upp platsen om det var 3 tim som gällde, att klä på/av, in i bilen, köra till förskolan, ut ur bilen, ut med vagn, lämna Leon, in med bebis+vagn in i bilen, ut ur bilen, av med kläder tar ju nästan ½ tim så då hade det känns helt hystersikt stressigt.

    Återkommer, det är nått som rör sig

Svar på tråden minnas xiii