• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Kavat
    Snutten skrev 2010-03-11 21:51:35 följande:
    VAttenkoppor brukar börja på bröstet tror jag. Jag tror även att inkubationstiden är 2 veckor.
    Ja, när vi träffades sist så var de ju på hans mage väl?  *Hoppas fortfarande att vi får koppor i veckan" Hade varit skönt att veta att de har haft det nu när man ska ha liten. Inte kul att få det till hösten....

    Jag fick vattkoppor för 10 år sedan, alltså som vuxen, de 3 första kliade jag hål (innan jag fattade vad det var) på så de minns jag såååå väl, för de gjorde ont länge. Och en var vid näsvingen, en på rumpan och en på låret. Så på mig började det inte på bröstet.
  • Snutten
    Kavat skrev 2010-03-11 21:54:48 följande:
    Ja, när vi träffades sist så var de ju på hans mage väl?  *Hoppas fortfarande att vi får koppor i veckan" Hade varit skönt att veta att de har haft det nu när man ska ha liten. Inte kul att få det till hösten....Jag fick vattkoppor för 10 år sedan, alltså som vuxen, de 3 första kliade jag hål (innan jag fattade vad det var) på så de minns jag såååå väl, för de gjorde ont länge. Och en var vid näsvingen, en på rumpan och en på låret. Så på mig började det inte på bröstet.
    mina källor kanske inte är så tillförlitliga heller

    PAtrik hade för ett par år sedan och han var DÅLIG, blev inlag på infektion och 1,5 år senare fick han diabetes förmodligen pga vattenkopporna.
  • Kavat
    Snutten skrev 2010-03-11 21:57:42 följande:
    mina källor kanske inte är så tillförlitliga heller PAtrik hade för ett par år sedan och han var DÅLIG, blev inlag på infektion och 1,5 år senare fick han diabetes förmodligen pga vattenkopporna.
    Usch då.
    Jag klarade mig väldigt bra. Men jag inbillar mig att det var för att jag aldrig fick i skolan. ALLA hade i klassen utan jag. Alltså att jag på något sätt blev lite "immun". Men sen satt jag och gosade med en liten bebis med sk. molusker en midsommarafton. Moluskerna visade sig vara koppor, så jag och min brors barn fick koppor samtidigt.
    Men som sagt, jag hade inte alls ont av det, fick nog bara ett tjugotal koppor, hade feber en dag och klådan var över på något dygn. Men mina "myggbett" som jag kliat hål på hade jag ont av lääänge.

    Däremot fick maken bältros i julas och han var rätt kass i någon månad och hade ont, men hade lite "medicin" hemma som han tog, så det blev rätt milt ändå tror jag.
  • Lillasnigel07
    Snutten skrev 2010-03-11 18:50:00 följande:
    Jag tror att Siri reagerar med eksom i asnsiktet på besprutade vindruvor. Är det någon som vet var i Göteborg man kan köpa ekologiska osprutade grönsaker och gärna vindruvor, eftersom det är en av få frukter hon kan äta.
    Jag vet att ICA kvantum på Kungsmässan i kungsbacka har ibland (vet inte om de alltid har, men mamma har köpt det där ibland), men det e ju en bit att åka kanske...
  • Lillasnigel07

    Något barn som reagerat på små mängder "vanligt" ägg, men inte på ekologiska? Vår dotter reagerade när hon åt ca 1/3 rent ekologiskt ägg, men inte sedan dess när vi haft det i sockerkaka o mat, men när hon blev bjuden på kaka gjort på "vanliga" ägg spydde hon efter exakt en timme, men mådde bra sen igen. Känns inte som det var nån tillfällighet! Efter det har vi gett kaka med ekologiska ägg utan reaktion.

  • Blå Flygare

    Men vad är detta?? Nu är "kopporna" borta. De satt i nacken och såg inte ut som värmeutslag. Men de kanske kan se olika ut?

  • Amulett
    Snutten skrev 2010-03-11 20:35:24 följande:
    En assistent är bra! Vi har en elektrolux som har snurrat måååånga varv, och många fler lär det bli
    Jag ärvde mormors gamla Electrolux hushållsassistent (eller mer korrekt så tog jag mammas och mamma tog mormors ...). Men oj oj oj vad den är bra!!! Nu bakar vi nästan allt bröd själva. Älskar den!
    Kavat skrev 2010-03-11 22:03:09 följande:
    Usch då. Jag klarade mig väldigt bra. Men jag inbillar mig att det var för att jag aldrig fick i skolan. ALLA hade i klassen utan jag. Alltså att jag på något sätt blev lite "immun". Men sen satt jag och gosade med en liten bebis med sk. molusker en midsommarafton. Moluskerna visade sig vara koppor, så jag och min brors barn fick koppor samtidigt. Men som sagt, jag hade inte alls ont av det, fick nog bara ett tjugotal koppor, hade feber en dag och klådan var över på något dygn. Men mina "myggbett" som jag kliat hål på hade jag ont av lääänge. Däremot fick maken bältros i julas och han var rätt kass i någon månad och hade ont, men hade lite "medicin" hemma som han tog, så det blev rätt milt ändå tror jag.
    Blev lätt hysterisk när jag väntade sonen och en tjej på gården kom fram och skulle pilla på magen och prata och efter en stund sträckte fram armen och sa "titta på mina bubblor!!! Jag har vattkoppor!!" Åhhh vad jag svor ve och förbannelse över hennes föräldrar som släppte ut henne! Fick ta blodprov och det visade sig att jag hade antikroppar. Min mamma hade misstänkt att jag hade vattkoppor, men jag fick bara en enda liten koppa så hon var aldrig riktigt säker.

    Men nu kan ni säkert svara på frågan: varför vill man egentligen att ens barn ska få vattkoppor!? Har inte riktigt fattat.

    På tal om prickar har sonen småprickiga käkben nu ... efter 3 dl mjölk/yoghurt (Yoggi Jordgbubb/smultron) under gårdagen. Hmmm. Får se vad som händer idag. Fick i honom närmare 2 dl under morgonen. Enormt skönt att han tål så pass mycket utan någon kraftig reaktion iaf!
  • TheLove

    Får jag hoppa in och fråga er?

    Min 2åriga son har reagerat på tomat, röda äpplen och röd paprika, ringde bvc som inte vill skriva ut läkarintyg eller liknande för specialmat på dagis. Hon sa att hon skulle ringa dagis. Räcker det eller behövs intyg?

  • EL I

    Anledningen till att jag "smittade" mina barn med vattkoppor är att oftast blir det lindrigare ju yngre de är. Man KAN som vuxen bli riktigt dålig av vattkoppor vilken de mer sällan blir som barn.

Svar på tråden Allergitråden