• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • JPL
    TheLove skrev 2010-03-12 09:34:01 följande:
    Får jag hoppa in och fråga er? Min 2åriga son har reagerat på tomat, röda äpplen och röd paprika, ringde bvc som inte vill skriva ut läkarintyg eller liknande för specialmat på dagis. Hon sa att hon skulle ringa dagis. Räcker det eller behövs intyg?
    Tycker det låter som en underlig manöver att ringa till dagis. I vilket fall som helst så är svaret på frågan att dagis har olika regler så du får ringa dem och kolla. Fast de flesta vill nog ha skriftligt.
  • Snutten
    TheLove skrev 2010-03-12 09:34:01 följande:
    Får jag hoppa in och fråga er?Min 2åriga son har reagerat på tomat, röda äpplen och röd paprika, ringde bvc som inte vill skriva ut läkarintyg eller liknande för specialmat på dagis. Hon sa att hon skulle ringa dagis. Räcker det eller behövs intyg?
    Hur har han reagerat?
  • Snutten

    Amulett: vuxna kan bli ordentligt dåliga. Min man fick vatenkoppor när han var 35 år och blev inlagd på infektionskliniken i fem dagar för han var på väg att få hjärnhinneinflammation. Sedan har han utvecklat en typ ett diabetes, insulinbehandlad, förmodligen pga vattenkopporna. Hans diabetes läkare säger att man ska börja rekommendera alla som inte har haft vattenkoppor vid 18 års ålder att vaccinera sig eftersom det kan vara direkt farligt att få det som vuxen med tråkiga efterverkningar.

  • Miralicia
    Blå Flygare skrev 2010-03-12 07:50:48 följande:
    Men vad är detta?? Nu är "kopporna" borta. De satt i nacken och såg inte ut som värmeutslag. Men de kanske kan se olika ut?
    Ibland (relativt ofta tycker jag ändå att man hör om det) brukar de kunna få ngn enstaka "för-koppa" som bara är där typ 1-2 dagar max och sen försvinner, för att sen blossa upp ordentligt några dagar - upp till ca en vecka senare
  • Miralicia
    Amulett skrev 2010-03-12 09:07:40 följande:
     Men nu kan ni säkert svara på frågan: varför vill man egentligen att ens barn ska få vattkoppor!? Har inte riktigt fattat.
    Det brukar vanligtvis bli betydligt lindrigare att få vattkoppor som barn än om man får det som vuxen
  • EL I

    Enl läkaren så var det: mjölk, ägg, fisk, skaldjur, nötter, soja o vete... Sen var det en till som jag inte minns. Med reservation för ordningen...Sonen tål ju inte mjölk o soja. Ägg har vi testa, men ingen förbättring utan, fisk äter han jättesällan , nötter har han aldrig smakat liksom skaldjur. Sen måste det vara nåt han utsätts för ofta annars skulle man ju se mer tydligt om han får det sällan.. Därför sa han att det ju är mest logiskt med vete trots att det är ovanligt.

  • Blå Flygare
    Miralicia skrev 2010-03-12 12:48:55 följande:
    Det brukar vanligtvis bli betydligt lindrigare att få vattkoppor som barn än om man får det som vuxen
    Och om det är en tjej så vill man ju att de har det som barn - inte som gravid.
  • Kavat
    Blå Flygare skrev 2010-03-12 18:11:39 följande:
    Och om det är en tjej så vill man ju att de har det som barn - inte som gravid.
    Och en stor anledning till att jag tyckte det var "lämpligt" nu är att jag inte vill ha två vattkoppsbarn och en liten bebis till hösten..
  • Kavat
    Amulett skrev 2010-03-12 09:07:40 följande:
    Blev lätt hysterisk när jag väntade sonen och en tjej på gården kom fram och skulle pilla på magen och prata och efter en stund sträckte fram armen och sa "titta på mina bubblor!!! Jag har vattkoppor!!" Åhhh vad jag svor ve och förbannelse över hennes föräldrar som släppte ut henne! Fick ta blodprov och det visade sig att jag hade antikroppar. Min mamma hade misstänkt att jag hade vattkoppor, men jag fick bara en enda liten koppa så hon var aldrig riktigt säker. Men nu kan ni säkert svara på frågan: varför vill man egentligen att ens barn ska få vattkoppor!? Har inte riktigt fattat. På tal om prickar har sonen småprickiga käkben nu ... efter 3 dl mjölk/yoghurt (Yoggi Jordgbubb/smultron) under gårdagen. Hmmm. Får se vad som händer idag. Fick i honom närmare 2 dl under morgonen. Enormt skönt att han tål så pass mycket utan någon kraftig reaktion iaf!
    Tål han jordgubb? Min dotter blir prickig av det.
  • Amulett
    Kavat skrev 2010-03-12 18:17:20 följande:
    Tål han jordgubb? Min dotter blir prickig av det.
    han har ätit det förr, även om inte så ofta. Tidigare utan prickar i alla fall. Men jag hittade små burkar med naturell yoghurt idag, så vi ska testa det också.

    Ser förresten gas-mage-diskussionen i bebistråden och just nu är han riktigt gasig och lite uppsvälld. Men han verkar inte må dåligt av det, så vi får väl se om det lägger sig eller om det blir värre.

    Han har fått 3 dl idag också (250 g Yoggi och 0,5 dl mjölk) och prickarna har inte blivit värre, snarare något bättre faktiskt. Så jag fortsätter hålla tummarna!
Svar på tråden Allergitråden