• Anonym (Vaccinerad)

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Halloj gott folk och gott nytt år! Hoppas ni haft det awesome ;) Men nu till The Topic, det känns som om alla i Sverige (eller i hela världen) har tagit vaccinet men sen finns det dessa inte som har tagit den. Jag skriver detta med all respekt förresten, jag respekterar allas val när det gäller detta. Undrar dock varför ni som inte tagit det har vakt att gå denna bana? Rädda för nålar kanske? :)

    Eller är det något annat? Något jag grubblat på ett tag.

    Tog andra sprutan i onsdags BTW ;)

    Kram på er

  • Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2022-01-07 13:02:28 följande:
    Det är ett måste att veta när man har ägglossning för att veta när man ska ha sex för just barnproduktionen.
    Inte om man inte har så bråttom. Dessutom vet man ju sedan högstadiet att man har ägglossning ungefär mellan två perioder och att man kan pricka in det exakt om man tar tempen - den metoden utvecklades på 70-talet, tror jag. 
  • klyban
    EpicF skrev 2022-01-07 13:07:50 följande:
    Bara att gå in i historieböckerna eller olika poddar som finns. En väldigt bra pod är en norsk historiepod som heter "Henrettelsepoden". Där tar det bla upp det faktum att de på 17-1800 talet hade en högre sexdrift än idag. Skillnaden är dock att man ha sex för att skaffa barn i första hand och inte så mycket för nöjes skull, som idag.
    Använd inte dig själv och förklara andras sexvanor, det finns faktiskt de som har sex mer än en gång per barn.
    AndreaBD skrev 2022-01-07 13:13:27 följande:
    Precis, det är ju först i fall det inte funkar då, som man måste kolla närmare. Eller om man försöker köra någon preventivmetod som att ta tempen eller räkna ut. Knaus-Ogino-metoden - 70-talet, tror jag.  

    Och ägglossningstesten är också billiga, så man kan ta ett varje dag om man känner för det, men vad meningen skulle vara med det vet jag inte, då mensen är ju bara lätt oregelbunden.


    Detta tänkte inte epicf i sin iver och när man tydligen bara har sex en gång per barn, så missar man ägglosningen så kan inte få barn då eller?
    För man kan undra vad detta betyder verkligen, men det är bara ytterligare en fråga till som epi kommer svara på.


    EpicF skrev 2022-01-07 13:14:24 följande:
    Visa det då. Visa att du har kunskapen istället för att sitta och hävda att det inte spelar någon roll när man har ägglossning och att det är onödigt att veta om man vill skaffa barn (eller för den delen inte skaffa barn).

    För de flesta är att veta om ägglossning obsolet och en redundant information.
    Vi tog av oss kläderna och hade sex, och barnen bara ploppade ut i samma hastighet, och du gör allt för att det låta som att nu är det kört kvinnor.
    Och du som säger du inte är en antivaccer, och ändå kommer desinformationen.


    Eller kanske du inte förstår att du pratar om en minoritet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • broderbob
    EnAnonumius skrev 2022-01-06 18:54:17 följande:
    Nej.. Du har fel.. Det har rapporterats om mensRUBBNINGAR som biverkning av covid-vaccinet.

    Att ha mensrubbning är inte enbart samma sak som "riklig mens" (som du tjafsar om).. Mensrubbningar kan innefatta allt från  mellanblödningar, rikligare eller rent av minskad mens. Mensrubbning kan också innefatta att om en kvinna har regelbunden mens så kan den bli oregelbunden. 

    Innan du bjäbbar om vad EpicF har skrivit
    så har hen skrivit mensrubbningar, det är endast du och enbart DU som tjafsar om "riklig mens" och sedan håller det emot EpicF.

    Kvinnor har rapporterat om mensrubbningar som biverkning av covid-vaccinet.

    Innan du bjäbbar om att jag skall läsa vad EpicF har skrivit så har jag gjort detta och jag läser hens svar och andras inlägg också.. Även dina inlägg också.

    Här är artikel från "dagens medicin".

    https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/manga-rapporter-om-mensrubbning-efter-vaccinering/
    klyban skrev 2022-01-06 16:26:30 följande:

    Jaja, vi inväntar mer fakta.



    Varför drar du in andra för? Vilka är dessa "vi" du hänvisar till? Varför dra du in andra i din totala okunskap om mens och menscykel?

    Har man oregelbunden mens så blir det svårare för oss kvinnor att veta när vi får ägglossning. 
    Men har vi kvinnor en regelbunden mens så vet vi när vi får vår ägglossning. 

    Det är sådant både killar och tjejer får lära sig redan i sexualkunskapen i GRUNDSKOLAN. Men du kanske skolkade sexualkunskapen i grundskolan?

    Så varför detta patetiska svar på Molly50's inlägg, där du blandar även in andra, i din bristande kunskap?
    De vacciner som vi har är alla godkända av EMA 

    Jag förstår inte vad du håller på med artikeln som du hänvisar till börjar med - På Läkemedelsverket är man inte förvånad över siffran.


    ? Börjar det pratas om det genererar det rapporter. Dessutom är det ju så att mensrubbningar är väldigt vanligt förekommande även i vanliga fall, det är något som nästan varenda kvinna varit med om, och det gör ju det hela väldigt svårvärderat, säger Ebba Hallberg, senior expert vid Läkemedelsverket.


    Flest rapporter kommer från kvinnor i 30-årsåldern, följt av kvinnor i 20-årsåldern. 241 av de misstänkta biverkningarna har klassats som allvarliga.


    Det finns i nuläget inget som talar för att covid-vaccinerna skulle orsaka mensrubbningar enligt Läkemedelsverket som lutar sig här mot den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA:s säkerhetsbedömning.


    Man ska återge allt vad som står i en artikel och inte ett utdrag ur den ? Vad jag förstår är det då Sputnik V och Sinopharm BBIBP vaccine som du pratar om men det står det ingenting om i artikeln. De vacciner som vi nu har är säkra enligt EMA och vilka kunskaper besitter du att ifrågasätta dem, men jag kan förstå det när du nu pratar om Sputnik V och Sinopharm BBIBP - är du verkligen så naiv att du tror att Sputnik V eller Sinopharm BBIBP har släppts utan att ha gått igenom säkerhetskontrollen eller är du körd och tillhör vaccinationsmotståndarna som förkastar alla vetenskapliga bevis och att man följer upp med mer studier om olika läkemedel är inte ovanligt när det gäller alla läkemedel - inte längre forskning utan bara studier

  • AndreaBD
    EpicF skrev 2022-01-07 13:07:50 följande:
    Bara att gå in i historieböckerna eller olika poddar som finns. En väldigt bra pod är en norsk historiepod som heter "Henrettelsepoden". Där tar det bla upp det faktum att de på 17-1800 talet hade en högre sexdrift än idag. Skillnaden är dock att man ha sex för att skaffa barn i första hand och inte så mycket för nöjes skull, som idag.
    En historiepodd - där har du en person som TYCKER att det var så. Det är förstås inget belägg för att det stämmer.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2022-01-07 13:14:24 följande:
    Visa det då. Visa att du har kunskapen istället för att sitta och hävda att det inte spelar någon roll när man har ägglossning och att det är onödigt att veta om man vill skaffa barn (eller för den delen inte skaffa barn).
    Poängen är just att jag inte behöver visa självklar kunskap för dig - som INTE ens är ämnet av den här tråden. Du håller på att spamma här och att påstå att folk inte vet saker som alla vanliga vuxna (framför allt kvinnor) självklart vet. Bara för att du inte förstår att det är en självklarhet, spammar du ner hela tråden med det! 
  • klyban
    EpicF skrev 2022-01-07 13:00:42 följande:
    Vara att läsa vad användare skrev och antydde.

    Det beror på att vi har en högre smittspridningen generellt nu än tidigare. Det är ingen antivacc argumentation utan fakta.

    Och ja, jag har tre doser. Det innebär dock inte att jag kan leva som "vanligt". Jag måste fortfarande hålla avstånd till andra, Vara noga med hanghygienen, minskan mitt social umgänge, inte träffa nya folk onödigt mycket och testa mig och stanna hemma vid syntomer. Om alla hade följt det (vaccinerade samt ovaccinerade) så hade vi förmodligen haft en mindre smittspridning vid det här laget och inge haft så mycket patienter inneliggande.

    Nej, för många saknar det inte alls betydelse att det finns hjälp att få. Men eftersom du inte är kvinna så är detta något du aldrig kommer att förstå.

    Ägglossningstester är ett hjälpmedel för att då fram när man har ägglossning... visste du inte det?

    Nej, mensrubbningar (vilket är det man pratat om) är fortfarande inte enbart riklig mens eller oregelbundenhet utan så mycket mera. Kommer någonsin art ta in det?

    Ehh...jo, det finns hjälp mot mensrubbningar oavsett om den endast är riklig eller oregelbunden. Men återigen, du är inte kvinna och har inge förståelse eller kunskap om detta. Inte ens basic kunskap, som majoriteten av männen har.

    Ja, självklart kan man det. Men det krävs att man HAR ägglossning. Ägglossningenstester är ett hjälpmedel. Ett hjälpmedel som du menar saknar betydelse för många.

    Och nej, det betyder inte vara ett extremt enkel problem att lösa. Men återigen, du är inte kvinna och förstår inte detta.

    Nej, det är precis det jag inte gör.

    Jaha, du kan inte historian heller. Nä nä, mycket liten kunskap i det ämnet har du tydligen också. Det är vad du berättar.

    Så du trodde det Förvånad   Förvånad   Förvånad

    JA, det är fakta att vaccinen rädda liv, och det såg vi så extremt tydligt i början och när endast ~1% som dog var vaccinerade.
    Så om du påstår annat och inte är antivaccer, varför är faktan så svårt att ta in att vaccinen fungerar och räddar liv?
    För det är nått som inte stämmer om du gör det påståendet att vaccinen inte räddar massor av liv.
    Så som du förstår, om du säger en sådan sak du gjorde, så finns bara antivaccer kvar.
    Hade det varit enskilda händelser, så sure kunde man trott annat, med det kommer i en långsam strid ström och man ställer sig frågande till varför du springer antifaktans ärende.

    Jo, jag sade att ägglossningstester passerar ditt argument och gör det obsolet, och nu säger du samma som jag.
    Det betyder att nu hade jag rätt igen och det börjar bli jobbigt att alltid ha rätt.


    Vad som krävs för att barn saknar betydelse, då vi pratade om att många inte ens bryr sig om detta och än sprutar barnen ut i en rasande hastighet ändå.
    Och det är det vi tar med oss här.


    Det rätt intressant att du inte en enda gång har påvisat att det ens har betydelse, men så är det när man spekulerar utan fakta.


    EpicF skrev 2022-01-07 13:02:28 följande:
    Det är ett måste att veta när man har ägglossning för att veta när man ska ha sex för just barnproduktionen.

    Nope!
    Det är inte alls nödvändigt.


    EpicF skrev 2022-01-07 13:05:35 följande:
    Så mitt svar var fortfarande otydligt. Hum...du borde nog gå tillbaka och läsa på hur barn blir till, vilka faktorer som behövs eftersom du har den kunskapen. Trots att du är kvinnor och det oftast är kunskap vi kvinnor har.

    Dina svar har varit övertydliga och inkorrekta, då man kan få barn utan veta om ägglossningens tidpunkt.
    Inte ett enda ord du skrivet har visat sig påverka fertiliteten, utom om man lever under tesen man bara få ha sex en gång per barn.
    Då är ju det rätt viktigt man lyckas förta gången, annars får man ge upp barntankarna.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • EpicF
    klyban skrev 2022-01-07 13:16:15 följande:

    Och vart har jag påstått annat och när jag säger att vi måste invänta svaren för ha ett svar?

    Det står där i ordet klart och tydligt vad det är och att det gäller alla icke specificerade sjukdomar, åkommor som man vet om i reproduktionen.

    Och vad vi pratade om, det stod där, har du redan glömt det var om rikligt och lätt oregelbundet och när vi går i från reproduktionssystemssjukdomar.

    Menar du har redan glömt av och inte ser någon korrelation och när vi faktiskt pratat om reproduktion, amazing

    //

    Och jo, det är också ett vedertaget begrepp reproduktionssystemssjukdomar, och det visste du inte om som utbildad inom sjukvård och omsorg.

    Annars kunde en enkel googling gjort så du undvek denna nu pinsamma, som finns i två varianter ihop skrivit som mer sällsynt och särskrivet som mer vanligt.

    Men kanske ett avsaknaden av ett mellanslag gör att du inte förstår, det skulle förklara en hel del om allt.

    JA, vi väntar på plural och studierNA, för det är först då svar är här, sen kan bara tidigare ha antydningar.

    Har du inte en susning i hur forskning fungerar och när du skriver en sådan sak?

    Och att vi måste ha fakta för ge svar, ja, det har jag sagt hela tiden och faktiskt det enda jag argumenterat.

    Och nu håller du med mig, så vad var alt annat om och reproduktionssystemssjukdomar som inte har med vaccinens biverkning och göra.

     

    Så vi står här fortfarande med rikligt och lätt oregelbundet och mens som kommit tillbaka, och inget som antyder nått annat än.

    Antar vi nu ska prata om andra sjukdomar och åkommor, som det skulle ha en betydelse här för denna biverkning idag.(Imorgon dock, det är en helt annan sak, men fantisera nått som inte går korrelera, så berättar man inget, utan det är bara en åsikt utan saklighet.)

    Okey mensrubbningar betyder bland annat detta, men vaccinens biverkningar är det dessa och du väljer istället prata om andra reproduktionssystemssjukdomar.

    Inte speciellt vetenskapligt precis, vem lärt denna antivetenskapliga metoden att inte invänta fakta och istället prata om andra reproduktionssystemssjukdomar?

    Man får känslan av att du inte har det minsta intresse för dessa kvinnor och faktiskt komma fram till vad som skett fysikaliskt i biverkningen.


    Du kräver ett svar av mig som inte ännu finns.

    Jag har inte diskuterat andra reproduktionssystemssjukdomar, så vilka är det du syftar på?
  • AndreaBD
    klyban skrev 2022-01-07 13:24:12 följande:
    Använd inte dig själv och förklara andras sexvanor, det finns faktiskt de som har sex mer än en gång per barn.
    AndreaBD skrev 2022-01-07 13:13:27 följande:
    Precis, det är ju först i fall det inte funkar då, som man måste kolla närmare. Eller om man försöker köra någon preventivmetod som att ta tempen eller räkna ut. Knaus-Ogino-metoden - 70-talet, tror jag.  

    Och ägglossningstesten är också billiga, så man kan ta ett varje dag om man känner för det, men vad meningen skulle vara med det vet jag inte, då mensen är ju bara lätt oregelbunden.


    Detta tänkte inte epicf i sin iver och när man tydligen bara har sex en gång per barn, så missar man ägglosningen så kan inte få barn då eller?
    För man kan undra vad detta betyder verkligen, men det är bara ytterligare en fråga till som epi kommer svara på.


    För de flesta är att veta om ägglossning obsolet och en redundant information.
    Vi tog av oss kläderna och hade sex, och barnen bara ploppade ut i samma hastighet, och du gör allt för att det låta som att nu är det kört kvinnor.
    Och du som säger du inte är en antivaccer, och ändå kommer desinformationen.


    Eller kanske du inte förstår att du pratar om en minoritet.


    Framför allt så ska hon inte förklara för mig hur jag borde ha det....

    Ägglossningstest har jag inte erfarenhet av, men som sagt, man behöver ju inte i alla lägen veta sånt. 

    Just om hon är så historie-intresserad, så fanns det också en tid - medeltiden om jag minns rätt där kyrkan ville att man bara hade sex för att skaffa barn. Antagligen visste man dock inte hur man bäst ska göra det, eftersom man helt enkelt förbjöd sex på väldigt många dagar på kyrkoåret. Men, i tider utan preventivmedel kan det ha blivit lite lagom med barn då. Det var ju inte bara enskilda dagar då och då, utan även fastetiden som är flera veckor. 
  • molly50
    AndreaBD skrev 2022-01-07 13:20:59 följande:
    Man kan ta tempen. 
    Eller använda ägglossningstest.
  • EpicF
    klyban skrev 2022-01-07 13:18:34 följande:

    Det är lite lusigt att det är så galet enkelt och ta reda på ägglossningen och är billiga att köpa.

    Snacka om att skapa ett problem där inget finns mer än i själva biverkningen som vi inte ens vet än vad den betyder mer än rikligt och lätt oregelbunden.


    Och vad händer när man tar ett ägglossningstest? Jo, man får redan på när man har ägglossning. Vilket innebär att man vet när man har ägglossning och kan ha sex för att skaffa barn.

    Nja, bra ägglossning är rätt kostsamma. Men man kan absolut köpa alla billigare varianter som finns runt omkring.
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?