• Zawadi
    Äldre 8 Jul 21:37
    50816 visningar
    181 svar
    181
    50816

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Här kan vi samlas som har eller troligtvis har försvagad livmoderhals, och prata om allt vad det innebär. Graviditeter, cerklage, komplikationer, sjukvård, oro osv. Jag valde att lägga tråden i känsliga rummet så att vi även kan prata om sorg och sena missfall om vi vill, utan att nån tar illa upp.

    Kan vara skönt att få dela varandras erfarenheter!

  • Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)
  • boboli­na
    Äldre 2 Sep 22:26

    Här är en till som ska ha cerklage..Ska till gyn på måndag..är iofs bara i vecka 7.Men runt v 15 sätts det. Jag fick det med förra oxå, gick då till v36, men de fick plocka cerklaget v33 för då hade cerklaget slitit sönder min livmoderstapp, eftersom jag började öppna mig då. Innan har jag en pohjke som är idag 8. han föddes i v25. Min svaghet berorpå en tapp som är nästintill obefintlig efter många behandlingar av onormala celler..

  • Äldre 3 Sep 10:04

    jag funderar fortfarande på dt här, om jag lider utav försvagad livmoderhals. Jag hade ju tecken på infektion båda gångerna (fick äta antibiotica ena gången) och moderkakan lossnade 40procent första graviditeten, och en liten kant på andra. Det enda doktorn säger är att jag ska få cerklage nästa gång. iförsig så var jag redan mjuk och lite öppen i v.4 och 7 kanske lider ändå utav det? vad tror ni? men kan man ha andra symptom iaf? som infektion, lossning utav moderkaka? hade någon utav er det?

  • Äldre 3 Sep 10:07

    Niinis: jag hade en infektion, men de misstänker att den kom för att jag hade börjat öppna mig.

  • Äldre 3 Sep 17:05

    ja det kan ju vara så med mig oxå. men undrar varför moderkaka lossnade? flödet var jätte bra även i v.24+0 3 dar innan Johannes föddes så den lossnade kanske väldigt sent? men vad skulle det göra för skillnad med cerklage? kanske skulle lossna iaf och då sätter ju förlossningen igång.. blää jobbigt sits!!

  • asjaky
    Äldre 4 Sep 09:51

    SkåneM:
    Jag fick cerklage denna andra gång då de såg att jag i v 14 var lite öppen uppifrån. Men det hindrade inte hinnsäcken från att slinka igenom och så bildades en bubbla nedanför cerklaget som sen gick sönder. Då var de tvugna att ta bort cerklaget och den lilla vars hjärta då slutat slå.
    Jag skulle så här i efterhand legat helt stilla, och det är väl det som händer nästa gång, då får jag nog ligga på sjukhus.
    Förhoppningsvis får jag ett cerklage i ett lite tidigare skede oxå.
    Det är ju knepigt att fastslå försvagad tapp, i mitt fall så det första man sa var att jag var försvagad men så hittade de en bakteri  och då sa man att det var den som orsakade.
    Vid andra var de ganska säkra när det såg att jag började öppna mig att det nog var en försvagning...men nu har de hittat en bakterie igen...som de inte tro har orsakat det...
    Så ja det tror att det är en försvagning men det är inte helt lätt att ställa diagnos.
    Man kan ju inte se på tappen om den försvagad utan bygger teroin på händelseförlopp och andra indicienter.
    Ja man orkar mkt men visst nu oroar jag mig ibland inför vad som komma ska men
    man får en underbar belöning och jag vill försöka igen...en gågn till. Om jag får det stöd vi behöver fårn sjukhuset.
    Vi ska dit och "planera" hela graviditeten snart...sen får vi se hur lång tid det tar innan nått börjar gro.
    Skönt att kunna prata med andra här som har samma oro, vi förstår varandra.
    Må så gott

  • Äldre 4 Sep 16:04

    Tack för svaren Asjaky! Låter som en bra ide att planera graviditeten innan med sjukhuspersonalen. Är ju så orolig för att man inte ska få rätt stöd (får väl kämpa som en galning som vanligt).

  • Äldre 4 Sep 16:09

    Jag är också rädd att man inte ska bli tagen på allvar riktigt. jag kommer att KRÄVA att få bli sjukskriven, tidigt! eftersom jag jobbar på ett jordbruk är det i princip vara tunga arbetsuppgifter. MÅNGA tunga lyft, stå/gå HELA dagarna osv osv. Vill inte riskera att arbetet ska vara orsaken...

  • asjaky
    Äldre 4 Sep 17:28

    Magda84:
    Ja verkligen bode du få bli sjukskriven,allt man kan göra bättre bör man..
    Särskilt som man är rädd och orolig en andra(tredje) gång..
    Nästa gång gör jag allt som krävs, tar inga risker!

    Dr och barnmorsker har varit helt underbara här där jag bor (Gävle) men jag har förstått att det inte alltid är så,vissa blir inte tagna på allvar alls. Jobbigt att behöva kämpa med det oxå.
    Men det verkar som att ju mer man vet ju mer frågor man ställer ju mer gör dom för en...

  • Äldre 4 Sep 18:07

    asjaky: min läkare har också varit bra, och de 2 bm jag hade mest kontakt med på förlossningen. Hoppas jag får en bra bm när jag skrivs in på spec-mödra vid nästa graviditet...

  • asjaky
    Äldre 9 Sep 10:56

    Magda84: Ja jag hoppas jag får en BM med mycket tålamod och empati, har en känsla att man behöver det i vår situitation...
    kram

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)