• Zawadi

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Här kan vi samlas som har eller troligtvis har försvagad livmoderhals, och prata om allt vad det innebär. Graviditeter, cerklage, komplikationer, sjukvård, oro osv. Jag valde att lägga tråden i känsliga rummet så att vi även kan prata om sorg och sena missfall om vi vill, utan att nån tar illa upp.

    Kan vara skönt att få dela varandras erfarenheter!

  • Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)
  • MagdaA

    Nu har vi bestämt oss. Kommande månad tar vi det lite lugnt med bäbisverkstan, för om jag skulle bli gravid då, så skulle jag vara i ca vecka 16 vid bröllopet, och det finns en risk att klännngen blir tajt... Dessutom vet jag inte vad läkarna tycker om hur mycket jag får röra på mej i och med risken för missfall. Sen nästa månad, augusti, så kör vi igång bäbis-verkstan igen, för fullt, men äl-tester osv, om jag blir gravid då så kommer jag att vara ca i vecka 12 vid bröllopet, och då borde det inte vara några problem med klänningen, och det borde inte göra lika mycket om jag rör mej heller.

    Nu är det ju vädigt mycket OM, vi vet ju inte om jag bler gravid över huvudtaget...men man kan ju alltdi hoppas!

    asjaky: kul med loppis! det skulle vi också behöva ha! huset vi bor i är min svärfars barndomshem, finns MYCKE saker sparat! Skulle verkligen behöva rensas!

  • asjaky

    Ja jag rekomendera alla att rensa ut!! Man har så mycker man inte behöver och man blir liksom "fri" när man gjort det...

    Magda84:Klart man tänker när "när" man blir gravid inte "om" ...posetivt tänkande är nog bra *ler*
    Jag tänkte försöka passa in den mindre roliga årstiden att ligga på sjukhus...hehe
    Alltså bra om jag blir gravid i typ sep-okt...får då ligga inne kanske nov-apr....
    Komma hem på sommaren...haha
    Ja man får försöka se det posetiva i allt...inte så lätt vissa dagar men ändå..

    Kram på er alla!!

  • asjaky

    Känner ni till någon som förlorat trots cerklage?
    JAg fick höra att  "sånt aldrig händer"...ändå hände det mig..

  • Smulan1975

    Asjaky: Jag känner ingen personligen, men vet att min läkare haft en patient där det inte funkade med vanligt cerklage, men hon fick cerklage inopererat via buken, alltså uppifrån och då gick det bra. Förstår att det känns extra tungt för dig med dina erfarenheter, men jag hoppas och håller fortfarande tummarna för dig. Stor kram på dig!

  • asjaky

    Smulan1975: tack och tack för dina ord..
    Jag har mina dagar...upp och ner..
    Klappa på "fröt"

  • asjaky

    Hallå allihopa!
    Hur har ni det i sommarvärmen?
    Här är det som i öknen om dagarna och tropikerna på kvällarna...
    Ska komma ihåg det när snö slasket viner om knuten ...
    Kram på er

  • Niinis

    jobbigt att läsa om alla er som gått igenom så hemska saker=(( har själv antagligen försvagad livmoderhals och har fått båda mina barn i v.24. min dotter dog. har en son som är 2 år idag och mår bra. vill så gärna ha fler barn och känner med er alla DET ÄR JÄTTE JOBBIGT detta problem som vi alla här har. jobbigt att förlora barn, jobbigt gå och oroa sig hela graviditeten istället för att njuta av den. Jag har fått höra att jag ska få cerklage nästa gång men det finns ju tyvärr stora risker med den med=(( kram på er alla!!!!

  • Smulan1975

    Niinis; Riskerna är ju givetvis väldigt individuella men den största risken är ju vid själva operationen. Sen beror det säkert på läkarens erfarenhet oxå. Men min läkare som satt in hundratals cerklage genom åren hävdar att det är mer än 90% chans att det går bra om man fått cerklage (under förutsättning att det verkligen beror på cervixinsufficiens). Kanske kan ge lite hopp iallafall, även om det aldrig finns några garantier Riskerna är större utan än med cerklage.
    Hoppas att ni orkar samla lite mod (lättare sagt än gjort, jag vet) och få ett barn till så småningom.
    Kram och lycka till!

  • MagdaA

    Smulan: du skrev att det finns risker vid operationen, vad är det för risker? läkaren har inte berättat nått för mej om det...

  • Niinis

    jo risken är att det blir missfall då man är där och stökar runt. det är ju väldigt känsligt under graviditeten.

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)