• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • Aussielotta

    GOD JUL PÅ er alla från mig och Viggo!!!!

    sessa --> Viggo har också varit vaken sedan typ 01 fram till 05, då han till slut somnade. Han hade väl sin vakenperiod då, för han sov hela dagen och kvällen utan problem....men sen blev han lite för pigg. Nu ligger han i vår soffa och chillar lite efter maten. Nyser som bara den gör han....kanske en liten förkylning..?

    Som sagt, god jul på er alla nu! Ta hand om er!

  • Aussielotta

    Förresten, måste bara rekommendera en urbra CD: Gruppen Keane med "Under the Iron Sea". Superskön musik!

  • brinkly

    GOD JUL alla underbara mammor och barn!!


    Kram kram C.
    Ps misun-->det var precis vad som hände mig, som sagt allt ska ut, så det är bara bra att man blöder ut det. Oroa dig inte, som sagt det avtar ju igen.
  • Aussielotta

    Hej Hej på er alla!
    Hoppas att ni hade en härlig julafton igår och en lugn juldag idag! Vi hade en jättebra julafton igår. Firade hos Jonas släkt från kl 15-19 och sedan hos min släkt från 19-23 ungefär. Kanske kan verka lite "hattigt" att åka iväg så mellan olika ställen, men vi ville verkligen fira hos båda familjerna coh jag tror att alla inblandade var nöjda och glada med att få se lille Viggo. Det var många i Jonas släkt som ännu inte fått möjlighet att träffa honom. Tur också är att vi inte har så jättestora släktkalas just vid jul, så det blev en lugn tillställning. Idag däremot skulle vi till mamma och pappa och käka kalkon. Men då ringde mamma och sa att mitt syskonbarn Emma 2 år (som hon idag suttit barnvakt för) var väldigt slö och inte var sig själv, troligtvis sjuk...så vi skippar att åka dit och umgås med dem. Fasen att dom barnen ALLTID har nåt skit i kroppen.... man kan ju aldrig vara säker när man är i närheten av dom ungarna...hmmm... Trist, för jag hade gärna velat träffa mamma och pappa igen och käka god kalkon. Men men. Jonas hade tänkt åka till sin släkt ikväll och nu tänkte jag åka med honom med Viggo, men han tyckte inte att vi skulle göra det. Han tror att vi plötsligt har alla typer av virus på oss, som kan smitta hans gamla mormor och andra släktingar. Men herregud, man kan ju aldrig veta om man har nåt virus på sig. I det här fallet tror jag INTE att vi har nåt skit i kroppen, det var ju en förebyggande åtgärd idag att inte åka till mamma och träffa EVENTUELLT sjukt syskonbarn.....Nåväl...det blir väl en lugn kvällhemma istället.

    En massa julklappar fick vi också, eller rättare sagt, mest Viggo, Kläder i mängder, mest stl 62 och 68, så det var ju perfekt! Nu är han ekiperad för några månader framöver. Känns bra. Bara några bodies till som behövs kompletteras med!

    På nätterna sover Viggo fortfarande kasst. Han snörvlar nåt kopiöst fortfarande. Låter som det sitter långt ner i näsan, hjälper inte att spola honom i nosen med koksalt. Nezeril har inte heller hjälpt nämnvärt. Nätterna blir jobbiga. Imorse tog vi igen sömnbristen, sov alla tre mellan kl 8-halv 12. Skönt. Vet fortfarande inte riktigt hur vi skall få ordning på nätterna, men det ger väl sig med tiden.

    Har förresten lagt in vår "Födda"-annons i mitt bildgalleri om ni vill titta. Lägger för övrigt ut nya bilder pö om pö, så ni får gärna gå in och kolla om ni vill!

    Kram och god fortsättning!

  • seSSa

    God Jul på er alla... Hoppas ni har haft d kul under julhelgen.
    Igår fyllde jag 22 år så lite kul var d ju, har ju som tradition o festa/göra nått på min födelsedag.. VARJE ÅR! men i år blev inget gjort då León finns o e så liten samt beroende av att jag finns där (mejeri-fabrik e man ju)..

    Har lagt upp lite bilder från Julhelgen på honom ifall ni vill kika... KRAM!

  • Aussielotta

    sessa --> GRATTIS i efterskott!!!! Vad söt lille León är! Å va gullig han är när han ler! Viggo ler som bara den, fast det är nästan uteslutande i sömnen, så förhoppningsvis drömmer han om nåt kul! Leende på beställning gör han ännu inte. Tror dock att han börjar fästa blicken lite mer än tidigare.

    Idag är han lite pigg verkar det som. Har fått honom att sova hyfsat bra i natt, fast han har nog ruggigt ont i magen i bland. Försöker göra lite benmassage på honom coh då blir han superlugn och sover vidare tills nästa gång han gnyr....

    Lurigt det där med att försöka få honom att sova. Går ju inte att tvinga honom liksom.... :)

    Trist att julhelgen är över på nåt sätt, även fast det är skönt att tiden rinner på och man kommer mer och mer in i rutinerna. Undra hur det skall bli när Jonas börjar jobba och inte är lika behjälplig om nätterna när jag är svintrött för att rapa Viggo....Går väl säkert bra, men det kommer att bli jobbigt för mig, liksom för alla andra mammor såklart :) Men man skall inte klaga, det är dumt och onödigt... Särskilt inte när man har en sån liten goding som Viggo.

    Nä, nu är det dags för att käka lite frukost! Hej hopp på er!

  • seSSa

    Lotta, man tackar
    Joo visst e han bedårande *fnissa*
    León ler också BARA i sömnen.. iförregår (julafton) så log han när jag tog kort, hann med i sista sekund, och sedan så log han igår när Marcus la en brakare hemma haha.... men jag tror att han var i sin egna lilla värld då.. león har ju inte börjat fokusera me blicken ännu.. Visserligen fokuserar han mer, som du säger, men inte så att han "ser en i ögonen" typ.. If you know what I mean

    Vet exakt hur du har d me sömnen.. Min lilleman vaknade typ 3 gånger inatt o kl 7 ville han upp... nu har han legat o sovit sedan 8.15 typ... själv hinner man inte sova, måste plugga.. har typ 10 inlämningar o göra tills den 12/1

    León rapar inte så mkt har jag märkt.. andra ungar rapar såå mycket o ofta men león rapar knappt... jag rapar honom såå sällan för d kommer ju inget o när jag ammar honom på natten så rapar jag inte alls eftersom han alltid somnar när han äter/ätit..

  • syster76

    GRATTIS seSSa i efterskott, många paket till dig varje julhelg Flört Angående leenden så ler inte Maja speciellt ofta men vad glad man blir om de gör det. Enligt BM förra veckan så ler hon nu iallfall medvetet vilket jag då inte trodde. PÅ juldagen gick min mamma och syster med Maja på en promenad och då passade jag på att SOVA. Så hinla skönt...Ska nu lägga in kort på tomtenissan den lilla.Kram kram

  • seSSa

    syster.. nää jag har fått välja under alla år ifall jag vill ha julklappar ELLER födelseklappar.... men av marcus har jag alltid fått på båda dagar då han förstår att d inte känns rättvist för mig men i år får jag bara EN födelsedagspresent o inget annat... har önskat mig en bok som både jag o león kan ha nytta av... "Babysigns" heter den o den skall hjälpa föräldern kommunicera med sitt barn innan den kan tala... typ så man vet när den vill på toa, äta osv

    skall in o kika på korten nu som du lagt upp på maja

  • Aussielotta

    Åh va härlig natt det har varit inatt. Viggo har haft sin bästa natt hittills. Fick honom i säng (vår säng) vid 23.30-tiden, sov som en prins till 03, då jag tyckte att han skulle få ny blöja och ätas lite. Somnade sedan till 06.30 då min sambo bytte blöja och jag gav honom käk, somnade till 08.45 då han fick ny blöja och käk....och nu sover han fortfarande....Tror dock att han är på väg att vakna.... Jag har dock sovit gott i natt och känner mig hyfsat utsövd. Det har inte varit några svåra insomningsritualer den här natten för Viggo, vilkt är skönt. Det är det som jag tycker är så jobbigt, att han liksom inte kommer till ro pga ont i magen. Har nu iallafall helt slutat med choklad, har hört att bebisar kan få ont i magen av det, och jag har fullkomligt stoppat i mig choklad sedan han kom hem till oss...inte bra. Har även ändrat amningsteknik, han ligger lite mer upprätt för att slippa få så mkt luft när han sväljer samt att han ammas från samma bröst två ggr i rad, för att få den feta mjölken och inte bara den laktosrika mjölken som ger honom ont i magen.....

    oj, nu ropar han på mig......Kram på er!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV