• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • brinkly

    Q-->haha jag skickade också den till mina vänner, såååå rolig!! Jag älskar dans-stegen!!


  • brinkly

    Lotta--> 540g det är ju jätte jätte mkt. Min godingar har gått upp runt 200g på en vecka och det tycker jag är mkt. Ruben har hämtat upp sig från de 400g som han gick ner efter förlossningen plus nu 200g så han är 3,3kg och Ted har ätit upp sig till 4,1kg.

  • seSSa

    var på bvc igår.. lillkillen växer så d knakar...
    4570 g o 58 cm e han nu fick rådet o börja me AD droppar också så jag köpte en flaska idag

  • seSSa

    förrästen, tack för gratulationerna på min födelsedag *glad*

  • Aussielotta

    christina --> ja, det är väldigt mkt med 540 gram. Konstigt att han går upp så mkt med tanke på att all näring finns i den feta mjölken, om jag fattat det hela rätt... Nåväl, han går upp i vikt iallafall, vilket ju är bra.

    Det där med handmjölkningen var ju lättare sagt än gjort. Skitjobbigt ju att hålla på med det varje gång han skall äta, särskilt på natten, hur skall man orka det och hur skall man kunna hålla den lille lugn under tiden? Verkar inte som om utdrivningsreflexen kommer igång så himla lätt heller när man handmjölkar. Jäkla jobbigt i armarna att pumpa. Får kanske köpa en pump istället....Kanske lika bra.

    Jag har också fått speteben enligt mina mått mätt. Jag antar att en massa muskelmassa har försvunnit under graviditeten, trots att jag tränade en hel del benmuskler ganska sent i graviditetetn. Jag mätte mitt låromfång när jag var gravid och då mätte det 54 cm på ett visst ställe långt upp, nu är måttet 51 cm. Även rumpmåttet har minskat med typ 4 cm. Dock sitter ändå jeans och andra byxor inte som de gjorde innan, på grund av magen som fortfarande hänger och slänger..... haha...

    När kan man börja med magövningar? Typ situps å sånt? Jag har börjat lite lite lätt, men vågar inte göra för många eller för hårt.

  • misun

    hej tjejjer. god fortsättning på er. min lilla snorpa har tack och lov inte ont i magen, det räcker att hon är förkyld. julen har varit fullspäckad med aktiviteter vilket gjorde att jag bröt ihop i förrgår och bara grinade. Jag var helt slut, kajsa var snorig och ledsen och det verkade inte som om jag kunde trösta henne. Tack och lov är maken lite stabilare i psyket än jag just nu så han tröstade mej och såg till att besök/aktivitets schemat i framtiden blev rejält reducerat. skönt. Jag ser att ni vägt era guldklimpar, kajsa skall vägas om en vecka, det skall bli så spännande att se hur mycket hon´vuxit, för vuxit det har hon!

    grattis till sessa i efterskott!!

  • KattenJanson

    Hej tjejer! Det var ett tag sedan sist. Försöker läsa ikapp men hinner inte alltid skriva inlägg. Här rullar det på för fullt, vi myser så mycket vi kan.

    Amningen funkar bra och de senaste tre nätterna har också varit helt ok. ammar vid 23.30, sover till ungefär 05.00, ammar och sover igen till 09.00. Men jag sover ändå dåligt. Vaknar vid varenda litet knyst som hon ger ifrån sig.

    Idag var vi på BVC, hon har gått upp till sin födelsevikt igen. Men hon mättes till 55 cm. BVC-sköterskan sa att hon har då aldrig varit med om någon som växt tre centimeter på tio dagar så hon sa att längden som de mätte på förlossningen har nog inte varit så exakt.

    Tror inte att Meja har så ont i magen. Hon är nöjd för det mesta. Gnäller hon så är det antingen blöja, mat eller mys som hon vill ha. Men däremot kan hon bli så arg att hon nästan slutar andas. Speciellt när hon ska amma och hon tappar taget eller somnar ifrån och sen inte får ordentligt tag tillräckligt snabbt. Då måste jag försöka lugna ner henne först, annars funkar det inte. Tvärilsk blir hon, men det går över lika snabbt.

    Just nu ligger sambon och Meja i soffan och myser. Blir så lycklig när jag ser det.

    Jaja lite sent ute men grattis i efterskott seSSa!

    Lotta - låter som om en mjölkpump vore en bra investering för dig. Jag hade också sprängfyllda bröst men det har lugnat ner sig lite igen. Nu läcker de inte så mycket som för bara ett par dagar sedan. Pinsamt när man känner att det har läckt igenom kläderna om man inte är hemma.

    Nu ska jag ut i köket och städa iordning lite och sen blir det en kopp te och så ska vi kolla på någon miniserie om Bermudatriangeln på femman.

    ha det så gott alla. kramkram från Mejas mamma!

  • KattenJanson

    Misun - jag hade ett mindre sammanbrott igår då jag tyckte att jag var en sådan dålig mamma för att jag inte kunde trösta Meja men som du säger så är det tur att man är två för så snart sambon kom och tog henne så blev hon lugn igen. Tror att hon känner om jag känner mig stressad. Låter som en bra idé att dra ner lite på tempot. Jag planerar inte in någonting. Tar dagen och dagsformen som det kommer. Höll t.o.m på att komma försent till BVC bara för att vi skulle bada först. Kram på dig och hoppas att Kajsa mår bättre snart.

    Har ni fått olika varningar av BVC eller andra om RS-virus. Måste läsa på lite om det. Eller är det någon expert bland er (seSSa kanske som brukar ha koll på det medicinska.

    hejhej igen

  • brinkly

    Hej!


    Lotta-->köp en pump, du kommer ändå vilja ha en sen om du ska gå ut och vill pumpa ut (för att ngn ska ge din mjölk när du inte är hemma eller för att du druckit massa vin och inte vill ge den mjölken!).
    Jag har en Medela, mkt bra. 
    Idag har jag och mannen varit på restaurang och haft barnvakt... så fantastiskt!! Förra torsdagen (på torsdagar sover de stora tjejerna hos mormor) var vi på Restaurang J i Gåshaga och hade med oss killarna. Men idag hade vi barnvakt, Thomas mamma bor inne vid Tegnerlunden så vi lämnade in två proppmätta killar där och gick ner till Restaurang Grill och åt en snabb-middag på 1 och halv timme. Sååå fantastiskt mysigt, drack ett halvt glas vin och åt tonfisk som man själv grillade vid bordet... fattar vad lyxigt att få vara ute med bara mannen!
Svar på tråden Det supergoa gänget del IV