• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • seSSa

    tjejer, jag måste fråga er...
    Någon mer som har "problem" att böja bebisarnas ben rät? alltså så kan león inte få benen helt raka utan knät e alltid böjt lite... någon mer som har d så?
    antar att d blir bättre när de växer, men vill vara säker ifall man skall kontakta läkare eller så :-S

  • Aussielotta

    Hej tjejer! Skönt att höra att ni inte heller gillar nattpassen med dom små. Jag bävar inför varje natt, eftersom jag är så himla trött när jag ammar och har ofta en obekväm amningsställning nattetid.... Just nu är jag skiiiiiittrött, finns inte ord. Men men....

    Måste fråga en fråga om avslag....IGEN!!! :) Mitt avslag börjar avta väldigt mkt nu, men idag kom det ut en stor äcklig grej, precis som för några dagar sedan, fast värre idag. Det var som en jättestor beige hinna och till denna hinna satt typ en bit av moderkakan, såg det ut som.....blodig, hinnig och ådrig och svampig. Skitäckligt. Skall det verkligen komma ut såna äckliga grjer? Det är väl en sak att det kommer ut levrat blod i början, men detta? Jag är faktiskt lite orolig. Jag mår ju bra i övrigt, så det borde ju inte vara nåt konstigt. Har ni fått sånt?

    Sessa --> vi har inte några problem med Viggos ben. Han spjärnar som bara den och spänner benen superraka när han är förbannad eller när han trycker för att bajsa eller prutta...hihi....Det är säkert inget fel på Leóns ben, men jag förstår att du undrar...jag är likadan!

    Kram

  • brinkly

    Lotta--> tror att det är hinnor och ev även del av moderkakan som kommer ut. Allt ska ju ut, så du kan nog bara vara lugn och vänta ut allt. Så länge det inte gör ont eller luktar illa eller feber så ska det inte vara ngt. Men klart att du kan kolla om du är orolig. Kolla med BM kanske...


    Det där med benen, så är det ju svårt att sträcka ut benen, te x när de ska mäta dem, man får likasom ta i rätt mkt om de inte vill. Tänk att de har legat med böjda knän väldigt länge i magen, tror att de känner sig tryggare när de ligger ihop kurade.
    Nej nu ska jag ta och lägga mig och vila lite innan det är dax för stora matracet (som ev kan leda till 3-4 timmars sömn, om jag har tur).
    Nattinatti
  • Que Sera Sera

    Ang. att stracka ut benen sa testada jag nu precis pa Elina.
    Jag far inte hennes ben 'helt rakt' utan det ar fortfarande lite bojt vid knat. Tror inte det ar ngt att oroa sej for dock, far ju tanka pa som Brinkly sa att dom legat sa i sa manga manader, tar nog tid innan kroppen 'ratas ut' s.a.s.
    Fotterna ar ju ocksa lite 'vridna' an sa lange men ratas ut tids nog... Tror absolut inte det ar ngt knasigt med att det ar sa, snarare normalt.

    Ang. avslag sa tycker jag det later konstigt.
    Om det ar bitar av moderkakan tror jag man skall kolla upp med BM eftersom allt skulle ju ut vid forlossningen. Dom kollar ju moderkakan bl.a. av den anledningen for att se sa den e hel o inget finns kvar i livmodern. Tror det kan orsaka infektion.
    Sager dock inte att det maste vara sa, ej heller att jag ens har ratt men tycker bara det later skumt.
    Sjalv har jag inte haft ngt sadant eller ens i narheten, men tror det kan bli olika for alla...
    Ring BM o hor iaf, skadar ju inte och om dom sager att det inte ar ngt ar det ju bara bra - o i varsta fall ar det ju bra att du tar kontakt m ngn...

    Kramar pa er!! =)

  • KattenJanson

    Gomorron alla mammor

    Just nu ligger sambon och Meja och snusar gott i sängen och jag känner mig ganska utvilad. Har haft en bra natt. Ammade vid 23.30, sov till 04.30, ammade igen och sov tills för en halvtimme sedan då snäckan var lite hungrig igen. Klart att man har varit vaken lite emellan. Man sover så lätt nu och vaknar av varje litet knyst.

    Det var andra natten hemma och det är så mysigt.

    Tänkte försöka skriva ner lite om förlossningen. Mina förvärkar satte ju igång natten mellen torsdag och fredag förra veckan. Då började slemmisen också att släppa. Men värkarna avtog flera gånger. Men klockan 04.00 natten mellan lördag och söndag så satte det igång igen, för tredje gången. Gick hemma hela dagen. Hade inte regelbundna värkar men det kom och gick. Ibland 10 minuter emellan och ibland upp till 20, men karaktären på värkarna blev annorlunda, de blev mer intensiva och höll i sig lite längre. Vid tio-tiden på kvällen (då höll vi fortfarande på i köket) sa jag till sambon att han skulle nog fundera på att plocka ihop och gå och duscha för nu ville jag åka in. Alvedon hjälpte inte längre och jag var helt slut.

    Under helgen hade jag pratat med förlossningen ett par gånger och de sa att det är nog inte på gång riktigt än men om jag ville så var jag välkommen in iaf. Om inget annat så kunde jag få vad de kallade en sovdos av smärtlindring för att vila lite.

    I bilen på väg till förlossningen så klockade jag värkarna och då kom de helt plötsligt med 8 minuters mellanrum. Vad skönt kände jag eftersom jag bara var rädd att de skulle avta igen. Väl inne (vid kl 22.30)så kopplade de på CTG och gjorde en koll. Jag var då öppen 4 cm och de sa, jaha, det blir nog bebis inatt. Jippiee! Men då sa jag också att hur lång tid det hade tagit för mig att öppnas 4 cm. Flera dygn med oregelbundna värkar.

    Efter CTG:n så gick jag och duschade. Läääänge. Vid 01.00 fick vi vårt förlossningsrum. Stort och bra. Fick in en gåstol och en kanna med saft och en kanna med vatten. Sen var det bara att vänta. Värkarna kom regelbundet och jag hade inte någon chans att slumra till. Flera timmar till gick och jag andades mig igenom värkarna. Ingen smärtlindring. Vid 05.00 alltså 25 timmar efter jag senast sov så var jag öppen 7 cm. En bit kvar alltså... Det var nog i den här vevan som jag provade på lustgasen. BM sa att det kan vara bra att bekanta sig lite med den innan det gör för ont. Det tog ett litet tag innan jag fick kläm på den men sen var den min bästa vän

    Vid sju på morgonen tog de hinnorna så att vattnet gick. En kort stund efter det så tog jag en överdos av lustgasen så att jag "försvann" en stund. BM och sköterskan försökte bända loss masken från mig men det gick inte. Jag hade fått ett sådant krampaktigt tag i den så de fick stänga av den. Under tiden så hade jag en fruktansvärd dröm om att jag föll ner i en spiral som blev smalare och smalare hela tiden och längst ner var döden. Och jag föll ner och dog och allt blev tyst. Det var så verkligt att det tog en lång stund efter jag var tillbaka för att förstå att det bara var en dröm. Eftersom BM och sköterskan stod vid mitt ansikte så såg jag inte min sambo och höll på att få panik igen. Jag var helt groggy och tappade helt fokus på tiden. Men enligt förlossningsrapporten så började mina krystvärkar vid 09.42 och då satte de in värkstimulerande dropp för de tyckte inte att värkarna kom tillräckligt tätt. Klockan 10.00 prick, hörde jag Adam och Gry säga Alsing och Forsell out på radion och likaså var Meja out.

    Känslan av att få henne på magen är helt obeskrivbar (det vet ju ni) Hon var alldeles perfekt. Varm och mjuk. Hon fick ligga hos mig i flera timmar. Moderkakan kom som den skulle och därefter skulle BM sy. Det var jättejobbigt. Ville bara att de skulle låta mig vara "där nere" Men jag hade spruckit en hel del och det var inget annat att göra än att genomlida mer smärta. Bedövningen var det värsta. Därefter var det egentligen bara känslan av obehag som var jobbig.

    Vid 12.30 tog de henne för att väga och mäta. Hon var en stor liten tjej. 3900g och 52 lång.

    Det var en helhäftig upplevelse och det kändes bra att klara sig med lustgas. Hade sagt att jag kunde tänka mig EDA men jag minns inte att de sa till mig att nu är det sista chansen om du ska ha, annars är det för sent och då hade jag tydligen sagt att jag inte ville ha och så blev det. Och det gick.

    Puh...sitter nästan och blir lite tårögd när jag tänker igenom det igen. Av lycka såklart. Jag har blivit helt okontrollerbar med mina känslor. Gråter för minsta lilla. Räcker att jag tittar på Meja så kan det komma en tår.

    Vilken resa det har varit. Och nu börjar den bästa, att hon är hos oss, så fin och frisk. *gråter igen* Det är nu resan som en liten familj börjar. Vilket äventyr det ska bli.

    Nu måste jag nog gå upp och titta på mina älsklingar. Ska försöka få upp dem snart så att vi kan åka och köpa lite julklappar. Någon som sa att det visst är julafton imorrn. jaja, den här julen har ett helt annat fokus än presenter.

    Kram på er och en riktigt god jul till er alla om jag inte tittar in igen innan dess.

  • Aussielotta

    Åh, vilken härlig förlossningsberättelse, Katten! Jag körde också bara med lustgas! Kändes bra!

    God Jul!

  • misun

    Hej hopp!

    Katten, vilken fin förlossningsberättelse. *ler med tårar i ögonen*

    God jul på er allihopa. Ha det så jätteskönt och stressa inte ihjäl er.

    Apropå avslag-
    I torsdags var jag på jobbet och fikade, plötsligt känns det som om jag kissar på mej. Det rinner utmed benet och jag kan inte kontrollera det. Jag kniper för kung och fosterland men utan resultat. Det fortsätter att rinna. Jag ger Kajsa till en av mina kollegor och rusar till toan. Jag upptäcker att det är färskt blod i hela byxan. Som tur är har jag mörka jeans så det syntes inte utanpå, men inuti var det helt rött. Det kom sen en körare till med blod lite senare på dagen. SEn dess är det bara lite brunt i trosorna... Kändes jätteläskigt. Jag antar att det är helt normalt och det kan hända igen, jag hade tänkt att börja med lite mindre bindor men jag fortsätter nog nån vecka till med stora bindor om det skulle upprepa sig.

  • syster76

    GOD JUL alla nyblivna mammor. Fick en tomteklänning till Maja idag så imorgon ska hon bli fin även om mössan nog snabbt åker av. Ta det riktigt lugnt och passa på att bli ompysslade av era nära och kära Kram Malin

  • Que Sera Sera

    Skriver lite kort bara for att saga: GOD JUL!!!!!!!!!!!!
    Ha en UNDERBAR jul nu med de era!!!
    MANGA kramar fran oss!!!!

  • seSSa

    león har hållt mig vaken sedan 02... han e sååå pigg.. har redan hunnit byta 4 bajsblöjor o ammat 2,5 gång typ... nu ligger han här i min famn, gnyr o vill ha uppmärksamhet!

    ville bara kika in o säga GOD JUL till er alla från OSS alla

    Kram

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV