• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • misun

    Godmorgon eller godmiddag eller vad det nu är för tid på dygnet!

    Jag har invigt min avensispump idag. Funkade förvånansvärt bra. Nu måste jag bara lära mej hur jag skall ta hand om mjölken. Det står nu i en flaska i kylen. Antar att jag skall frysa mjölken sen. hmm.

    Brinkly.
    Jag dör, en middag på krogen. va härligt. Antar att man blir lite tuffare när man är veteran som du.. Min kajsa är så oberäknlig så hon kan vakna när som helst. Försöker klocka henne så att jag skall lära mej hennes rytm, men det är nya tider varje dag. Antar att det blir bättre när hennes förkylning släpper.

    Katten
    Jo, klart man är orolig för rs-viruset. Men jag tar tempen på kajsa varje dag och försöker ha koll på hur mycket hon äter. Så länge hon äter, sover, bajsar, kissar och inte har någon temp så behöver jag inte vara orolig, (enl sjukvårdsupplysningen) Jag skall dock vara väldigt uppmärksam på henne.

  • misun

    jo en sak jag fubderar över. amningströjor, har ni några favoriter? har köpt två st från hennes, men dom är inte bra. har en från boob som är bättre. nån som har tips på nåt annat märke?

  • seSSa

    misun, man kan frysa in mjölken i en iskub behållare. Jag har gjort så två gånger.. vet inte ens när jag skall hinna använda mjölken för ifall jag inte ammar efter ett visst antal timmar så gör brösten sååå ont!
    Angående amningströjor, jag har ingen, kör me mina gamla tröjor o lyfter nerifrån när jag skall amma. har funkat bra!

  • Aussielotta

    mia --> varför pumpar du ut mjölk? Är det för att din produktion är krafig eller bara för att du vill spara till senare tillfällen? Jag vill också pumpa, jag handmjölkar ju bröstet nu innan Viggo får mat, men den mjölken slänger jag...blir kanske inte mer än två matskeder eller så...mer orkar jag inte....det är ju mest för att få bort att mjölken sprutar in i munnen på honom som han inte hinner svälja...

    Avensispump, vad kostar en sån och hur fungerar den? Har ni köpt nappflaskor eller kan man frysa in i fryspåsar?

    Amningströjor ---> jag fick en amningströja från Polarn från min brorsa i julklapp, men den satt inte alls bra. Tror iofs han köpte en för stor storlek, men den har iallfall två dragkedjor under bysten, som man då öppnar. Jag har alltid ett vanligt linne över min BH, för att få bättre stöd, så en amningströja har ju ingen effekt för mig, eftersom jag ändå måste dra upp linnet, så jag lämnade faktiskt tillbaka amningströjan och köpte en vanlig randig brun POP-tröja till mig och en röd liten fleeceväst till Viggo till sommaren :)

    Mia --> du tar alltså tempen varje dag på Kajsa? Jag har tagit tempen (i rompan) på Viggo två ggr och det har inte varit något hittills. Jag är också orolig för RS-virus och håller mig och Viggo ifrån sjuka människor så mkt jag kan.

    Jag hade också velat gå på restaurang, men jag vågar nog inte det. Jag och Jonas har haft det väldigt intensivt de första tre veckorna med hopplös magont, nästäppa och nageltrång för lille Viggo samt en jävla massa besök och däremellan julhelgen, så vi försöker ligga lågt med aktiviteter. Idag var min farbror och fru på besök, i förrgår var min kompis från england på besök, vi var hos min mormor innan jul, borta på julafton och juldagen och nu på nyår skall vi ha nyårsmiddag för två andra småbarnsföräldrarpar....superstressigt.. På nyårsdagen har vi ytterligare besök av en kompis. Nästa vecka skall jag hinna gå till BVC och till en amningsrådgivare på Mölndals sjukhus smat hälsa på på jobbet....Snacka om fullspäckad vecka. Det är iofs korta grejer allting, och jag måste nog få komma ut lite och träffa folk när jonas går tillbaka till jbobet den 2 jan...men ändå...Restaurang är alltså uteslutet för oss, har inte ens provat att ge Viggo någon flaska ännu, vill att amningen skall funka till 100 % och att hans magont blir bättre innan vi testar det.

    Katten --> Du och Meja verkar ha det så mysigt. Härligt att kunna få sova så som du gör. Det går inte här. Viggo får som sagt ont i magen och ligger och gnyr och kränger och spänner med kroppen och ibland skriker han till, vilket gör det svårt för honom och oss att sova. när vi väl vaknar så märker vi att han måste få ny blöja och då är hela mat- och blöjcirkusen igång. Jag har nu bestämt mig för att strunta i om han luktar lite bajs, låter honom sova vidare om det går tills han verkligen vaknar och då ge honom mat....tyvärr är han väl då helt hysterisk vid det laget att det blir svårt att få honom lugn vid bröstet om jag skall hinna handmjölka först....trixigt det där....

    När ni ammar, brukar ni först ge ett bröst och sedan kanske rapa eller byta blöja för att sedan erbjuda bröstet igen? Jag har testat det och han bara äter och äter och äter....känns nästan som hans mage skall sprängas av all mat och alla gaser han får....och som han uppenbarligen inte hinner spjälka tillräckligt bra....men samtidigt...vill han ha mat så skall han ju få mat enlgit alla barnmorskor. Fasen vilka problem jag verkar ha......jag gillar helt enkelt inte att inte ha kontroll över allt! Min mamma tycker att jag måste slappna av och ta det som det kommer och inse att vi inte kan göra mer än vårt bästa samt att jag inte gör något fel, att det inte är mitt fel att viggo har magont.... Hon har väl rätt antagligen min kära mor. Nä, nu skall jag sluta klaga och njuta av vår lille viggo och försöka vara mer positiv!

    Stor kram på er!

  • syster76

    Amningströjer, jag gillar boob som jag vann den är kanon. Har köpt 2 billiga från pippilotta men de duger bara för hemmabruk. Speciellt den vita som det lyser igenom att det finns tutthål Flört På nyårsafton ska jag unna mig lite rödvin. Blir nog bara ett eller två glas så man slipper ge ersättning natten igenom. Nu börjar det hända saker med Maja, hon är med på ett helt nytt sätt än tidigare.Hon lyssnar och tittar nyfiket.

    Vad lång din lille man har blivit sessa, helt otroligt. Är ni långa i er släkt?
    Nu får det bli soffan då nattens sömn inte var så bra då det var en dam som vaknade varannan timme nästan hela natten. Kram på er

  • brinkly

    Hej!


    Jag gillar boob men köper ofta M fast S sitter snyggare, men M funkar bättre att amma i. Har också köpt ett boobnattlille som är toppen.
    Lotta-->en eldriven/batteri den är köpt på babyland.
    Ammar bara ett bröst per gång, gjorde även så när jag hade ett barn. Nästa gång (nu nästa barn) nästa bröst. Ca 25 minuter.
    Idag har Ted fått spelet... skrek från 17-19 hela tiden... ont i magen. Suck! Nu har han ammar i en timme och är ändå inte nöjd...
    Har druckit min varma choklad nu ska gå och se om det blir ngt sova av.
    Nattinatti (hoppas jag!)
  • Aussielotta

    Godnatt på er! Nu har Viggo varit lugn hela dagen, vilket är härligt. Hoppas magontet inte kommer nu i natt........

    christina --> varm choklad....mumssss..... vill också ha!

    Kram på er!

  • brinkly

    nattlille...haha nattlinne så klart!


    Inatt har mina killar varit så hungriga, ätit hela tiden o länge. Båda hade jätte kissblöjor varje gång jag böt (vart 3e timme ungefär), de kanske växer extra mkt nu. Gav båda ersättning i flaska en gång på natten, då sov de lite bättre.
Svar på tråden Det supergoa gänget del IV