• Biodlaren

    Jakt nr2

    Hej alla jagande pappor! Fortsätter på den gamla jakttråden. Här pratar vi jakt med varandra.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-03-24 11:48:34:
    Eftersom det finns jaktintresserade kvinnor också, så välkomnar jag er hit.

  • Svar på tråden Jakt nr2
  • Biodlaren

    Hej! Är det några fler som har anmält sig som lodjursjägare denna säsong?

  • sth tax

    Givetvis, ryktet säger dock att det inte blir ngn jakt i min kommun.

  • Biodlaren

    Tilldelningen varierar kraftigt, men så här har naturvårdverket beslutat om tilldelningen: Tilldelningen utanför renskötselområdet 2007 är Gävleborgs län 8 djur, Dalarnas 7, Värmlands 10, Örebro 5, Västmanlands 5, Uppsala 6 samt Västra Götalands län 5 djur. Inom renskötselområdet är tilldelningen; Västerbottens län 8 djur, Jämtlands 20 djur samt Dalarnas län 1 djur.

    För mer information, kontakta:
    Riksjaktvårdskonsulent Hans von Essen, 070-330 06 40

    Informationschef Christina Nilson-Dag, 070-738 83 06

  • davidian

    något som har tips på bra jakt filmer?

    sitter här med nytagen licens utan vare sig vapen, jaktmark , vapenskåp, erfarenhet eller ledig tid. Endast ett stort intresse.
    börjar ha tummat sönder dom böcker jag har.

    Hadde tänkt att ordna till dom ovanståenden punkterna till våren/sommaren, med tills dess så vore det fint att få se lite film.

  • Biodlaren

    Äntligen är det spårsnö ute, får se hur länge den ligger kvar.

  • På besök

    Gick ut med hunden i morse, visst var det spårsnö......nästan metern Har inte tyckt att det var speciellt långt upp i sverige med Lit utanför Östersund..........men vad jag har bedragit mig. För just idag så hittade jag en massa renskit utanför postlådan. Kanske inte så konstigt, men nu är det så att jag bor mitt inne i samhället. Kanske ska omprioritera lite. Annars så jagar jag mest toppfågel och älg. Sköt förra året en ko som vägde 260 kg i slaktvikt. Ni södermanlänningar är välkommna upp nästa höst på lite schysst jakt. I år så blir det inget då jag fick twins igen.
    Ha det alla jaktisar!

    Skitjakt på Er!!

    /Lasse


    Lassemannen m, 6 ungar
  • På besök

    Glömde säga att jag är utbildad jakt och fiskeguide. Så liiiiiiite jakttokig är man. Bästa polaren är en bsa 3006 men rekyldämpare i pipan. Jobbar ävensom skddsjägare i Östersund.


    Lassemannen m, 6 ungar
  • Biodlaren

    På söndag bär det iväg på sässongens sista fågeljakt för mig, hoppas att kylan och snön ligger kvar till dess.

  • sth tax

    På lördag blir säsongens sista rådjursjakt, så ja hade hoppats att kylan o snön hade väntat med att komma,hade ju velat kunna släppa taxen en sista gång....men man får väl låta polaren leka hund....

  • Biodlaren

    Har varit med några gånger när vi fått ha tvåbenta hundar pga för djup snö, och har själv varit en sådan en gång förra vintern. Snön verkade inte speciellt djup där vi gick ut i skogen men längre in räckte den upp till skrevet, då får man ordentligt med motion om man som jag glömt glömt skidorna hemma. :)

Svar på tråden Jakt nr2