• Bibob

    Barn födda i nov 06 !!!

    Här är en tråd för oss som fick barn i nov 06. MIn son är född den 4nov. Tanken är att man kan bolla med ideér och funderinga över våra guldklimpars utveckling , rutiner osv...=)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-22 13:25:51:
    Ps. Vad kul att det är så många som har barn födda i november och att så många hänger på tråden =)

  • Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!
  • mexisis
    Criffegirl skrev 2007-04-07 17:11:27 följande:
    mexisis: Ja det är nåt jag ser fram emot oxå...en hel natts sömn. Men som du skriver, vi kommer dit vi med.
    man kan ju alltid hoppas
  • am76

    *"Matvägran"? Känner igen mig i mkt av det ni säger, bla har även Tea "matvägrat" lite, hon vill nu helst bara äta från mitt vänstra bröst sen ett par dgr och det gör ju att produktionen minskar ännu mer i den högra (där det sedan starten varit mindre mjölk eftersom jag bara ammade den vänstra de första veckorna). Sen går det oxå betydligt längre tid mellan målen, förr 2 timmar nu ibland upp till 4 timmar. Men har tänkt att det beror på att hon är mättare eftersom hon äter puré smakisar vid 12 och gröt smakisar kl 20 varje dag. Hon äter oftast upp allt vi ger henne då. Nattetid (mellan 21:30-09) är det som "vanligt" mat 1-3 ggr per natt, oftast 2.

    *Sömn dagtid? Olika, idag har hon sovit 20 min sammanlagt hittils en gång på heöa dagen. Vissa dagar sover hon med andra ord knappt alls längre. Nätterna är bra igen sömn ca 21-08 numera, imorse ända till 09:30 väldigt skönt!

    *Leksaker? Vi har inte köpt en enda men fått en hel korg med skallror, mjukdjur, bollar etc + att vi fått 2 lekgym en med musik trudelutter och mumin. Hon har sina favorit leksaker men man märker att hon vill ha variation numera så jag byter ut leksakerna i gymmet då och då.

    Man ska ju inte jämföra men det är ju så roligt ...
    Vänder sig era bebisar nu? Mycket? Tea har denna veckan vänt sig åt båda hållen så nu får man ha extra koll på vad som ligger runtomkring så hon inte slår sig. Hon tycks hela tiden vilja öva på vändningarna.
    Skrattar de högt? Tea skrattar bara om vi kittlar henne, typ blåser på magen eller på halsen, så skrattar hon, annars inte.

  • Kanga1
    mexisis skrev 2007-04-07 10:33:26 följande:
    åå tack hihi ett tag trodde jag nästan att mina inlägg var osynliga
    Nej då inte alls!! men ibland springer man bara förbi inlägg utan att tänka på det!
    Hoppas alla i tråden mår bra och vad har ni haft för er idag? Själv så har jag varit hos min mormor i mariefred och ätit lite god mat.... alltid gott med mormors mat!
    Ha det!
  • am76

    ska oxå ta o beställa den billiga boken ni nämner! Visst har man konstiga dagar när inga "rutiner" stämmer. Och förstår dig Thinner, man känner sig helt ur balans när man inte får sova när man vant sig vid att få sova någorlunda. EN gång har jag fått sova 8,5 h i ett sträck sedan Tea kom, annars är jag jätte lycklig och utvilad när natten betytt sömn och amning x 2 utan blöjbyte ...

  • Tussetösen

    ah, det biet som ni snackar om, den har vi i 2 upplagor.. och han ääälskar den... pussvänlig och håller på å skratta ihjäl sig när jag sitter å bzz:ar med den..
    *rekommenderar starkt till samtliga*

    vi har varit å ätit påskmiddag nu... letade efter påskäggen i trädgården.. dock fick inte Theodor nått ägg utan "bara" presenter..

  • islandgirl

    Jag vet inte om ni läst om den här låten på en annan tråd.
    Vi skall ju döpa Kalle i maj och jag är ganska petig med musikvalet och den här började jag storgråta till när jag läste texten och lyssnade på musiken:

    www.dopguiden.se/musik/alskade_barn.html

  • islandgirl

    vi kommer alltså använda den på dopet

    om jag nu bara kunde få tag i noterna, annars får jag be Lillebror ta ut den åt mig. Jag fullkomligt älskar den!

  • SannaStina

    Den där boken har jag köpt och den är bra. Jag får dock inte allt att stämma på Max men det skall ju vara individuellt vad de små väljer att lära sig göra i varje period har jag förstått. Funderar nu på om han inte är i nästa fas - den som kommer i v 26. Han är ju född 4/11 men var då 2 veckor för sent vilket man ju skall lägga till enligt författarna . Han är då ca i v 24 (22+2) och perioderna är ju lite flytande med 1-2 veckor hit eller dit.

    Matvägra känner jag igen. Sista veckorna har han haft långa uppehåll i alla fall dagtid. Nattetid har han under ännu längre tid kunnat ha 5-6 timmar. Men sedan han blev förkyld i tisdags har han ökat upp sitt ätande igen och vill nu ammas betydligt oftare igen. Uppfattar inte att han får för lite för han är rätt dålig på att tömma mina bröst vid många amningstillfällen.


    Leksaker har vi haft en del i flera veckor. Han har fått en hel del olika sorters skallror och bitringar. Några mjukdjur också. För ca en vecka sedan har han fått låna systerdotterns leksaker som då är en boll som spelar och blinkar ifall man trycker på rätt ställe på bollen, klossar (han suger på dem och slänger dem i golvet än så länge bara) och en liten aktivitetssak som har djur som poppar upp om man trycker , vrider eller drar i olika knappar. Inte för att han fattar leksaken riktigt än men banka på den kan han och då funkar det ibland.


    Mamma till Max 061104
  • mexisis

    devin har de senaste dagarna börjat vara väldigt besvärlig när han är trött och det är dags för honom att sova. han börjar med att va lite gnällig på ett speciellt vis så man förstår att han är trött. men när han väl börjat med sitt gnäll funkar ingenting. han vill inte äta, inte ha nappen, inte ligga i gymet, inte sitta i babysittern, inte sitta i knä och inte sova. sen skriker han som en galning i ca 20 minuter vad man än gör, och då vill han helt plötsligt äta eller ha nappen och somnar på 30 sekunder. han är hur glad och snäll som helst annars, men så fort han blir trött och vill sova blir han crazy. har nån av er varit med om samma sak? kan det va nån fas han är i?

  • Olle i Alingsås

    Jag känner igen det litegrann. När Clara blir trött och det kan gå bara på några sekunder så gnäller hon och vill ingenting. Då sätter jag mig och vyssjar henne liggandes på armen och sjunger olika lugna sånger då somnar hon oftast väldigt fort eller så kan det ta lång tid men hon somnar. Ibland sover hon 30 minuter och ibland flera timmar. Så jag kan inte planera något.

Svar på tråden Barn födda i nov 06 !!!