• Helena Gordon

    Legalisering av cannabis!?

    Eftersom så många trådar gällande saker kring hasch/cannabis har rusat alldeles OT så är det kanske dags att man startar en tråd där det inte saboteras för TS.

    Så, därför kan det nu argumenteras för fulla muggar här ang. de senaste veckornas heta ämne: Legalisering av hasch/Cannabis. För eller emot? Vad är det som gör att alkoholen är så pass accepterad och att haschet/Cannabisen är total tabu?

    Feel free to jump in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-09 18:01:45:
    motivera gärna varför du är För eller Emot!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-11 20:06:29:
    VAR snälla mot VARANDRA!

  • Svar på tråden Legalisering av cannabis!?
  • Stripe

    -Till danstina-

    Haha, kör hårt! My god liksom, min sambo som snart har tagit examen inom sin universitetsinriktning bara skakar på sitt huvud och det är nästan tur att det inte fler högutbildade människor här - då risken för masswhiplash hade varit stor efter allt frenetiskt skakande på huvudet.

    Sedan så kanske det kommer som en nyhet för dig, men det finns VÄLDIGT många sådana här böcker, faktiskt identiska med den som jag själv har, men med annat upplägg och från andra bokförlag (folk vill nämligen tjäna pengar), och som allihopa är skapta under dessa förhållanden.

    1.) Det är nämligen FÖRBJUDET att inte gå till väga på detta sätt när man skapar läromedel inom vetenskap på universitetsnivå. 2.) Man MÅSTE ha tagit del av allt som kan bidra till ett objektivt utfall för att få skriva ett sådana här läromedel. 3.) Och det är lika FÖRBJUDET att lägga in sin egen åsikt som författare, eller att ens använda sig av bilder (då dessa kan skapa ett vinklat intryck hos läsaren), 4.) samt FÖRBJUDET att använda sig av icke bestämda ord/fraser så som "tror", "antar", "så vitt man vet" och så vidare.

    Så kommer du och dina kollegor fram till att det här eller något annat verk gör sig skyldig till NÅGON av ovanstående 4 punkter så är det bara för er att börja anmäla författarna och få dem fråntagna sin yrkestitel och sparkade dem från sina jobb.

    Här kan ni göra en sådan anmälan: www.oecd.org/department/0,2688,en_2649_34319_1_1_1_1_1,00.html

    Om ni upptäcker något av överstående fel i denna boken samt år en sådan anmälan att gå igenom så är det naturligtvis också så att jag tar tillbaka allt jag sagt om ämnet hitintills (där jag har referat till den här boken, vilket är väldigt mycket)

    Lycka till! =)

    Ps: Tycker det här är ganska sött, man får typ ?vill-ta-hand-om-känslor?, väcker fadersinstinkten i mig.

  • lotta33
    Stripe skrev 2007-05-31 14:58:25 följande:
    -Till lotta33-Vadå förskönar? Vi pratar om drogen och hur den fungerar i REALITETEN. Och jag lovar dig, lollisen kommer knappast tala emot hur mild förgiftningen är. Annars har vi endast pratat om hur VERKLIGHETEN är för den som tar drogen. Det är inget förskönande.väljer du att bilda en opinion efter vad en människa säger så vill jag att du avstår från valet nästa gång. Sådant är farligt. Det här är politik och diskussioner - inte något som skall, eller i den här diskussionens fall, styras av folks känslor.Vart har jag använt "sandlådsmetoden"? Jag har för böveln lagt ut information här på en nivå som är högre än samtliga inlägg och faktakällor som dykt upp. Jag blev ju till och med knäckt när jag insåg hur låg nivån var på kunskapen och vilka källor som användes. Get liksom real.Så säg inte "ni" för du pratar inte om exempelvis mig i ditt inlägg.Vi kan prata om legalisering mer konkret om en stund. Just nu har jag en trevlig diskussion med lollisen på ett sätt som jag tycker bidrar med en bättre verklighetsbild i det här ämnet (något som många andra saknar). Sedan har det även varit väldigt tomt på trevliga diskussioner här. =/
    Finns fler än du här som disskuterar för..Va inte menat till dej direkt.

    Har också visat information på en hög nivå..men den bara "plockas ner" och hånas ju.

    Tycker det finns en försköning när man hävdar att det inte finns några större biverkningar av drogen och dom som är dokumenetrade är rena lögner , bara svensk skräckpropaganda och vi är såååå dumma i huvudet som bara går på sånt skitsnack....

    Då lever man i en förskönad verklighet!!!
  • W Panthera tigris
    lotta33 skrev 2007-06-01 14:27:36 följande:
    Finns fler än du här som disskuterar för..Va inte menat till dej direkt.Har också visat information på en hög nivå..men den bara "plockas ner" och hånas ju.Tycker det finns en försköning när man hävdar att det inte finns några större biverkningar av drogen och dom som är dokumenetrade är rena lögner , bara svensk skräckpropaganda och vi är såååå dumma i huvudet som bara går på sånt skitsnack.... Då lever man i en förskönad verklighet!!!
    nej .. du är välkomen att dra fram andra källor
    men så länge det endast ÄR svensk "forskning" som kommer till visa slutsatser så ......
    den drogen ger inte några "större" biverkningar
    jaghar hållig mig tyst ett tag nu för att vad stripe levererar är det vad jag har sagt
    bara MYCKET bättre formulerat och MYCKET bättre framlagd
    men kontentan är densamma
  • lotta33

    Bara för att man är högutbildad inom något område behöver man inte ha mer kapacitet av verkligheten än andra....

    informell kompetens är inte samma som reell..

  • W Panthera tigris
    lotta33 skrev 2007-06-01 14:31:46 följande:
    Bara för att man är högutbildad inom något område behöver man inte ha mer kapacitet av verkligheten än andra....informell kompetens är inte samma som reell..
    om man har både och då ? är det bättre ?
    eller begraver man sig själv genom att erkänna det ?
  • lotta33

    skulle jag bergrava mej själv också isåfall....

    Nä men bara för man läser många böcker och har en bra utbildning behöver man inte va mer kunnig än dom som levt ett annat liv och inte har samma utbildning..

    Men självklart är blandningen perfekt..

  • Grodan Soda
    Stripe skrev 2007-06-01 14:21:46 följande:
    Tycker det här är ganska sött, man får typ ?vill-ta-hand-om-känslor?, väcker fadersinstinkten i mig.
    *urk*
  • lotta33

    Lite nedervärderande att anta att det inte finns fler högutbildade här..

    Precis som om diskussionen fördes på ett sånt sätt så det skulle behövas...Förvånad

  • Grodan Soda
    lotta33 skrev 2007-06-01 14:40:00 följande:
    Lite nedervärderande att anta att det inte finns fler högutbildade här..Precis som om diskussionen fördes på ett sånt sätt så det skulle behövas...
    Lite? Jag kan undra vad
    Stripe skrev 2007-06-01 14:21:46 följande:
    [citat]

    -1.) Det är nämligen FÖRBJUDET att inte gå till väga på detta sätt när man skapar läromedel inom vetenskap på universitetsnivå. 2.) Man MÅSTE ha tagit del av allt som kan bidra till ett objektivt utfall för att få skriva ett sådana här läromedel. 3.) Och det är lika FÖRBJUDET att lägga in sin egen åsikt som författare, eller att ens använda sig av bilder (då dessa kan skapa ett vinklat intryck hos läsaren), 4.) samt FÖRBJUDET att använda sig av icke bestämda ord/fraser så som "tror", "antar", "så vitt man vet" och så vidare.Så kommer du och dina kollegor fram till att det här eller något annat verk gör sig skyldig till NÅGON av ovanstående 4 punkter så är det bara för er att börja anmäla författarna och få dem fråntagna sin yrkestitel och sparkade dem från sina jobb.

    Så du menar på fullt allvar att det är olagligt att använda sig av litteratur på universitetsnivå där författaren ger egna kommentarer och/eller använder sig av bilder?

    Ursäkta mig nu men vilken verklighet lever du i? Du kan ju inte på fullt allvar tro att det du skriver ovan är sant? Nu riktigt längtar jag tills på måndag, mina kollegor (flera av dem undervisar på universitet) kommer få sig ett gott skratt.
  • Stripe

    -Till Idaaa1982-

    Ja, som exempel så har vi inte förbjudit toppslätskivlingen som är en starkt hallucinogen svamp som växer i stort sett hela Sverige under höstmånaderna. Har plockat sådana här flera gånger, dock aldrig förtärt dem så att ett rus uppstått. Räcker dock med 15 sådana här små svampar och vissa brygger te på kring 60 och besöker ?draken? lika hårt som genom LSD.
    Sedan så har vi humle som är en väldigt lugnande ört, vanliga löv från potatisplantan (som är extremt giftiga, man kan utan tvekan dö vid överdosering), bittermandel (som är rent utav livsfarligt i stora mängder, folk har tagit sitt liv på detta sätt), muskotnötter (som är väldigt lätt att överdosera vid försök till rus, ett par nötter för mycket och det kan ha hemska följder) och mycket, mycket annat, från vanliga sorter av sallat som torkas och rökes till kanel som röks i större mängder.

    Nämnda saker kan man i högsta grad berusa sig på, få sköna rus på, även om de flesta örterna, sallaterna och nötterna inte direkt skapar ett rus som är alla i smaken.
    Fast, har inte Amerika förbjudit det - så är det inte "coolt"! =D

Svar på tråden Legalisering av cannabis!?