• Helena Gordon

    Legalisering av cannabis!?

    Eftersom så många trådar gällande saker kring hasch/cannabis har rusat alldeles OT så är det kanske dags att man startar en tråd där det inte saboteras för TS.

    Så, därför kan det nu argumenteras för fulla muggar här ang. de senaste veckornas heta ämne: Legalisering av hasch/Cannabis. För eller emot? Vad är det som gör att alkoholen är så pass accepterad och att haschet/Cannabisen är total tabu?

    Feel free to jump in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-09 18:01:45:
    motivera gärna varför du är För eller Emot!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-11 20:06:29:
    VAR snälla mot VARANDRA!

  • Svar på tråden Legalisering av cannabis!?
  • lotta33

    cannabis innehåller över 400 psykoaktiva ämnen.

    Menar att det är inte bara negativa händelser som skapar en psykos man kan få en psykos av droger.

    Med negativa händelser tänkte jag mer på olika yttre faktorer.

    Cannabis kan utlösa psykoser, inte på alla men den risken finns. Och tror inte att den som röker på första eller andra ggr har en negativ syn på det från början. Så det påverkas nog inte av tanken.

    Och visst kanske man bli lycklig av att droga sej men bara för att en drog ger ett lyckorus försvinner inte några risker...

  • W Panthera tigris
    lotta33 skrev 2007-06-02 20:08:45 följande:
    cannabis innehåller över 400 psykoaktiva ämnen. Menar att det är inte bara negativa händelser som skapar en psykos man kan få en psykos av droger. Med negativa händelser tänkte jag mer på olika yttre faktorer.Cannabis kan utlösa psykoser, inte på alla men den risken finns. Och tror inte att den som röker på första eller andra ggr har en negativ syn på det från början. Så det påverkas nog inte av tanken.Och visst kanske man bli lycklig av att droga sej men bara för att en drog ger ett lyckorus försvinner inte några risker...
    måste bara slänga in en sak ... inte påverkas av tanken ?
    redan på mellanstadiet sätts propagandamaskinen in
    du kan dö du kan få psykos du kommer sluta som heroin junkie om du provar en gång
    tror du inte att om man nått år senare väll provar ... att man har dessa tankar i huvudet då ?
  • lotta33

    Tror inte man provar om man har dom tankarna..

    Nä tror inte man kan påverka en psykosutveckling med negativa tankar när det gäller droger.

  • W Panthera tigris

    tror ??
    med tanke på att vi alla har gått genom samma hjärntvätt i skolan så borde vi inte ha nån som gick loss på droger .. om saker och ting skulle vara som du tror

    och med det i bagaget
    när man är mitt inne i ruset .. och man plötsligt minns allt skitsnack man har hört i skolan
    ja .. det är då man kan tappa kontrol över sina egna tankar och själv ta sig till ett mycket mörkt ställe

  • lotta33

    Köper ändå inte att tanken skapar psykoser...

    Nä dags för mat.

  • W Panthera tigris

    kan tänka mig att du inte "köper" det .. mycket enklare att följa usas 70 tals propaganda :)
    if you smoke marijuana ...... you go CRAZYYYYYYYY :)

  • Stripe

    -Till lotta-

    Att det inte är tanken som skapar ett negativt rus? Jo, så är det. Har du själv provat cannabis? Om du inte har gjort det så kanske du borde lyssna på oss som HAR, GÖR och TAR cannabis och som VET hur ruset fungerar ? eller?

    Yttre faktorer? Vad skulle det vara? Eh, se en bilolycka? Få ett hårt slag av ett brännbollsträ mot huvudet? Jo, öh, det är klart sådant kan ge psykoser.

    ?Och tror inte att den som röker på första eller andra ggr har en negativ syn på det från början.?

    Ehm, JAG fick en psykos FÖRSTA gången jag provade. Den höll i sig i flera år. Fick den för att jag trodde att hjärtat slog konstigt och på ett farligt sätt (trodde jag skulle dö). Jag kunde inte slappna av och kände ett helt vanligt hjärta under stress. Man kan dock inte dö av cannabis, var ju synd att jag inte visste det liksom (utan vi satt och läste propaganda från SOCIALSTYRELSEN medan vi rökte).

    Så åter igen, tänker du ta till dig av detta eller fullständigt skita i dem som VET hur cannabisruset fungerar (av EGNA erfarenheter ? hur man tänker i det, upplever det, och vilka tankar som skapar en obehaglig upplevelse i det)?

    ?Och visst kanske man bli lycklig av att droga sej men bara för att en drog ger ett lyckorus försvinner inte några risker...?

    Men VAD är det då som utlöser psykosen? Du vet, psykoser uppstår inte ?bara sådär?. Psykoser har ALLTID ett fysiskt uttryck i kroppen som den UPPKOMMER i.

    Får man en psykos ?bara sådär? så är det av ÄRR på hjärnan (medfödda eller bildade av fysiska skador). Cannabis kan INTE skapa sådan ärr. Det är INTE ett tillräckligt starkt gift. Det är ett MYCKET (alltså ett extremt mycket) svagare gift än ALKOHOL och du hör väl inte SÅ ofta talas om ?akoholpsykoser?, eller?

    Så jo, det som gör ett cannabisrus till en TRAUMATISK upplevelse är just TANKARNA. Du kan fråga VILKEN människa som helt som har erfarenheter av cannabis (som har rökt ett antal gånger mer än att man kan räkna dem på fingrarna).

    ?Tror inte man provar om man har dom tankarna..?

    Jag gjorde detta. Inte så konstigt att det gick snett den gången, eller hur? Nu fungerar det dock utmärkt, då jag inte längre TROR på det SKITSNACKET - jag VET att det är SKITSNACK.

    Tanken inte skapar psykoser? Ok, så du menar att en person som väntar på sin egen AVRÄTTNING ? som får en psykos av stressen ? INTE får en psykos av TANKEN PÅ ATT MAN SNART SKA DÖ?

    Alltså, hjälp, du jobbar inom sådant här va? Det är liksom TOTALT elementärt det här. =( Jag menar absolut inget illa, men du vill verkligen inte se ett SOLKLART FALL här.

  • Grodan Soda
    Stripe skrev 2007-06-02 21:18:15 följande:
    -Till lotta-Att det inte är tanken som skapar ett negativt rus? Jo, så är det. Har du själv provat cannabis? Om du inte har gjort det så kanske du borde lyssna på oss som HAR, GÖR och TAR cannabis och som VET hur ruset fungerar ? eller?
    Att man nyttjar cannabis innebär inte att man per automatik vet vad drogen kan göra. Du vet hur du påverkas av drogen men du kan omöjligt veta hur andra kan drabbas/påverkas. Det är lite som att lyssna på någon som dricker alkohol varje dag; den personen klarar kanske av det utan att få stora men medan andra inte alls hade klarat av att nyttja samma mängd i samma utsträckning. Jag anser inte att man behöver veta mer/ha större kunskap om ett ämne bara för att man själv väljer att nyttja det. Man kan få sanningsenlig och större fakta genom att gå andra vägar.

    Cannabis kan utlösa psykoser. Att säga något annat är okunskap alternativt lögn. Jag har läst både svenska, amerikanska och franska omfattande studier om just psykoser orsakade av hasch. Har även en släkting som just i denna minut vårdas på ett sjukhus i Schweiz för en psykos utlöst av hasch.

    Så nej. Jag tänker inte lyssna mer på dig bara för att du själv valt att leva med ett bruk av droger. Att du inte har drabbats av en psykos innebär inte att du är någon slags allmän sanning för vad som sker med andra. Men det var kanske inte så du menade heller?
  • Grodan Soda

    Stripe: Vad menar du med att det är tanken som skapar negativa rus? Menar du att det alltid är "tanken" som skapar negativa rus? Vad baserar du det på?

  • Stripe

    -Till danstina-

    "Att man nyttjar cannabis innebär inte att man per automatik vet vad drogen kan göra. Du vet hur du påverkas av drogen men du kan omöjligt veta hur andra kan drabbas/påverkas. Det är lite som att lyssna på någon som dricker alkohol varje dag; den personen klarar kanske av det utan att få stora men medan andra inte alls hade klarat av att nyttja samma mängd i samma utsträckning. Jag anser inte att man behöver veta mer/ha större kunskap om ett ämne bara för att man själv väljer att nyttja det. Man kan få sanningsenlig och större fakta genom att gå andra vägar."

    Eh, jo, jag vet precis och exakt vad som händer med mig när jag tar cannabis. ;P Hur andra påverkas av drogen är endast för dem att upptäcka, det tar inte ens lång tid att förstå, det är dock inte så att folk får en negativ upplevelse på grund av deras kroppar är "si eller så" utan det är deras inställningar och då TANKEN.

    Eh, alkohol varje dag? Beblanda inte mig med personer som tar berusningsdroger varje dag. Lite respekt får du fan skaffa dig.

    I övrigt så ÄR alkohol flera neon-år farligare än cannabis som gift, är inte på samma sätt beroendeframkallande. Så liksom, ge upp och försök inte berätta för "oss" hur ett cannabisrus fungerar, det är VI som VET det. Du har ingen aning.

    Ok. Sorgligt att du råkat ut för en bror som bara är en på 0,01 promille. Sedan så tror inte jag att han tog BARA cannabis och fysiska skador på hjärnan som skapats på grund av droger skapar oftast inte en psykos direkt, utan SENARE i livet. Det vill säga, om din bror supit skallen i bitar tidigare så kan det lika gärna vara detta som utlöste psykosen.

    "Jag tänker inte lyssna mer på dig bara för att du själv valt att leva med ett bruk av droger."

    Inte lyssna är något du är grymt bra på. Du borde få "svart bälte" i det.

    "Att du inte har drabbats av en psykos innebär inte att du är någon slags allmän sanning för vad som sker med andra."

    Förstod du inte rapporten som "tigern" gav u? Det är en chans på 0,01 PROMILLE att någon KAN få en psykos. Det är NÄSTAN lika liten chans som att bli träffad av blixten.
    Tänker du nu gå runt och vara helt hysterisk och predika om hur man kommer bli träffad av blixten om man lever på den här jorden?

    "Stripe: Vad menar du med att det är tanken som skapar negativa rus? Menar du att det alltid är "tanken" som skapar negativa rus? Vad baserar du det på?"

    Ja, det är bara tanken, om det inte händer någonting utanför ruset (någon kanske ramlar och börjar blöda näsblod, vilket kan vara lite otäckt, men knappast ?psykosotäckt?, och är man positiv så är man bara snäll och gullig mot den som har skadat sig).
    Herre min Gud liksom, du hade vetat och förståt det här till 100% OM du hade tagit cannabis själv några gånger. Istället för att uttrycka dig i TOTAL ovetenskap.

    Jag baserar det på 7 år med cannabis, där jag slutade att supa mig riktigt full innan (har kanske haft 2 riktiga fyllor sedan jag fyllde 19 och är då är 25 idag). Iallafall, 7 år baserar jag det på. Vad baserar du ditt på? Utsagor från förstörda drogmissbrukare?

Svar på tråden Legalisering av cannabis!?