Nissekakor 175 grader i 20-25 minuter
300 g smör
3 dl socker
3 tsk bakpulver
9 dl havregryn
1 kaka blockchoklad alt 250g nougat
Smält smöret. Rör ihop alla ingredienser utomchoklad/nougat, häll i långpanna
Efter gräddning, bred smält choklad eller nougat ovanpå. Skär kakan i bitar
medan den är varm.
Cappucinoskorpor (Italienska skorpor) 200 grader
50 g smör
2 ägg
2 dl farinsocker
1 hg valnötskärnor el sötmandel
2 msk starkt kaffe
½ tsk salt
100 g mörk choklad, hackad i bitar
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör ihop alla ingredienser, sist tillsättes mjöl/bakpulverblandning.
Forma 2-3 långa längder, lägg dessa på plåt eller bakplåtspapper.
Grädda ca 20 min i mitten av ugnen. Stäng av ugnen. Skär längderna på diagonalen till skorpor(måste vara varma). Lägg ikull dem på plåten & låt stå ca 15-20 min på eftervärmen.