• Bempa

    Varför klä sin pojk i tjejkläder????

    Ok, nu vet jag att detta upprör en del, men jag förstår inte att det nu ska vara att alla kan ha alla slags plagg.
    Häromdagen träffade jag en dagisgrupp. Ett barn hade långt blont hår, med rosa slingor. En kofta i rosa, lila o vitt, o ett par jeans med älvor o glitter. Dom cerisa strumporna lyste all världens väg, o för att inte tala om stövlarna med blommor, och fransar.
    Ja, jag tog för givet att detta var en tjej, men jag hade fel.
    Det jag kan känna är att barn kan vara elaka, o man behöver ju inte hjälpa till som förälder.
    Ja, jag vet också att en hel del tycker att det ska vara jämnställt med kläder osv, men det är trots inte det ännu, o jag hoppas att det aldrig blir det faktiskt.
    En rosa piké till grabben, visst absolut, men man behöver ju inte överdriva.

    Ni som klär barnen i alla plagg, tänker ni aldrig på hur det kan tas emot av barnets kompisar mm?????

  • Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????
  • palmblad

    Ja, det hoppas jag också. Blir de transor kommer de att att veta att jag älskar dem, men inte deras läggning.

  • fruis
    palmblad skrev 2007-10-25 21:07:02 följande:
    Jag vill i alla fall inte att gränserna suddas ut så pass, att män o pojkar har kjol.
    Varför? På vilket sätt blir män mindre manliga för att de bär kjol? Hur ser du på män i kulturer där den traditionella klädseln är en lång dräkt? Är gränserna utsuddade där?
  • Myrkryp

    Det känns så himla viktigt att inte låta mina framtida barn hindras av de konstruerade "könslagar" vi har i vårt samhälle!
    Vad är det för läskigt med att ett barn med snopp mellan benen vill ha rosa kläder? (eller diadem, eller trosor eller lackskor eller fläta eller you name it). Vill barnet i fråga bära vissa kläder, och det av exempelvis temperaturmässiga anledningar inte är direkt olämpligt (skadligt), så finns det väl ingen orsak att sätta sig emot?
    Jag tycker verkligen att det är sorgligt att vi placerar in barn i fack från början och tillskriver dem egenskaper, färger och leksaker utifrån om deras KÖN! Det är ju helt galet!

    Ps. Jag har inte läst hela tråden

  • Ellpi
    palmblad skrev 2007-10-25 21:36:37 följande:
    Ja, det hoppas jag också. Blir de transor kommer de att att veta att jag älskar dem, men inte deras läggning.
    Blir mina barn det älskar jag hela dem inklusi!ve deras läggning och accepterar och respekterar till 100 procent att leva ut sin sexualitet offentligt! Av den anledningen kommer med största sannolikhet mina barn respektera andra männsikor av alla olika slag oavsett läggning.
  • palmblad

    Mina barn ska också respektera andras läggningar liksom jag gör, men jag ÄLSKAR INTE den läggning transor t ex har.

  • SchumiFerrari

    Jag har när jag skummat igenom tråden insett att jag måste ha åsikter som hör hemma på stenåldern.... Jag anser att det är skilland på flickor/pojkar, män/kvinnor och det ska så vara.

    Jag tänker uppfostra mitt barn till att tro på sig själv och att det ska kunna vara som det vill men jag skulle inte låta mitt barn (om det blir en kille) gå till förskolan och ha rosa kjol mm så som den pojken TS beskriver hade och ABSOLUT INTE på ett kort som ska finnas kvar länge och kanske till och med på enskilda kort som ska skickas till mormor/morfar, farmor/farfar mm...


    *The Muppet!!! V21*
  • Ellpi
    palmblad skrev 2007-10-25 21:41:19 följande:
    Mina barn ska också respektera andras läggningar liksom jag gör, men jag ÄLSKAR INTE den läggning transor t ex har.
    Tycker inte att det är det minsta respektfullt att anse att man inte får leva ut sin läggning offentligt. Precis tvärtom faktiskt! Obehagligt är vad det är!
  • Morbid Mistress
    SchumiFerrari skrev 2007-10-25 21:43:54 följande:
    Jag har när jag skummat igenom tråden insett att jag måste ha åsikter som hör hemma på stenåldern.... Jag anser att det är skilland på flickor/pojkar, män/kvinnor och det ska så vara. Jag tänker uppfostra mitt barn till att tro på sig själv och att det ska kunna vara som det vill men jag skulle inte låta mitt barn (om det blir en kille) gå till förskolan och ha rosa kjol mm så som den pojken TS beskriver hade och ABSOLUT INTE på ett kort som ska finnas kvar länge och kanske till och med på enskilda kort som ska skickas till mormor/morfar, farmor/farfar mm...
    Och då har du väl sett mitt inlägg om att det finns ytterst små skillnader mellan könen
    Jag har det sundaste förnuftet av alla
Svar på tråden Varför klä sin pojk i tjejkläder????