• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för oss som lever med ständig smärta i muskler o leder, som väntar på en diagnos eller redan har fått en diagnos.

    Är en 2-barns mamma på 30 år, som levt med ständig smärta under 7 års tid. Är nu remitterad till smärtrehab och har nu en stor förhoppning om att få ett namn på det som drabbat mig. min läkare har talat om Fibromyalgi, vilket stämmer väldigt bra in på mig, förutom att jag ej är testad för de sk. Triggerpunkterna.

    Hoppas att det finns fler därute som känner igen sig i min historia, som kanske t.o.m som jag är mammaledig. (är hemma med den yngste som nu är snart 9 månader) Som oxå känner hur otroligt påfrestande det kan vara att vara mamma o ha så ont, och ändå vara tvungen att orka med en vardag, med blöjbyten, ständig sömnbrist (trots en underbar man) och tidiga mornar.

    Själv äter jag dagligen smärtstillande medicin, Tramadol / Tradolan i kombination med alvedon. Min dröm är ju naturligtvis att må så bra att jag kan lägga undan värktabletterna.

    Känner du igen dig, vill du oxå ha ngn att bolla tankar och känslor med? Vill du oxå dela med dig av ditt liv.

    Välkommen till tråden för oss som alltid har ont!

    Här är några av oss som hänger här!
    TuvaLi (TS)
    Ulrika
    Petra i Kattland
    Molly7272
    Lakrits
    CissLalia
    Chantelle
    Bellyboo
    Tjorvan
    Kimpossible
    Annapanna1975
    Morotsmamman

    Uppdatering
    TuvaLi (TS)
    Morotsmamman
    CissiLalia
    Molly7272
    Fru U
    Annapanna 1975
    Nybliven lappjänta
    Lakrits
    Kimpossible
    Mawan
    Alsephine
    Gosan2
    Vivaldi
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-26 05:19:37:
    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Endometrios, Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust:
    29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan:
    24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits:
    34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland:
    36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa:
    38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia:
    22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.
  • Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?
  • Lakrits

    Jag hittade också hit! Tack TuvaLi för länken!
    Godmorgon alla flickor.. Hoppas ni får en bra dag idag! Kram//Lakrits

  • Annapanna1975

    Välkommen hit!


    stardust skrev 2007-12-17 09:19:57 följande:
    Hoppar in jag oxå. Är 29 år och fick diagnosen för 3 år sen man har haft sen jag var tonåring. Men det har blivit värre med mina graviditeter och förlossningar. Just nu är jag bara hemma men ska nog börja plugga igen. Har 2 tjejer på snart 1½ och på 3½.
  • Lakrits

    TuvaLi, ang dina migrän anfall som kommer oftare och oftare.. Det kan inte ha någon samband med att du är stressad över ditt jobb?? Att detta är den utlösande faktorn? Vet inte så mycket om migrän, men mitt ex hade det, så jag vet att det är för jävligt att behöva ha!Eller så kanske det kan vara en biverkning av trypizol? Hoppas du blir bättre i detta, Räcker väl med den övriga värken som du har anser jag!Skickar STORA VARMA kramar

    NiXxi, Känner igen det där med att äta receptfria värktabl som inte hjälper ett dugg... Det är som att äta sockerpiller.
    Min läkare skriver inte ut något annat, skulle kunna döda ibland för en tradolan!! Idag är den sådan dag, vaknade med grymt mycket värk, humöret nere på botten och vill helst hoppa i sängen igen..Jag hoppas du kan hitta någon klinik som kan hjälpa dig!! Har du kollat upp privata där du bor? Vissa tar ju som sagt emot remiss från vc!Kram

  • Lakrits
    stardust skrev 2007-12-17 09:19:57 följande:
    Hoppar in jag oxå. Är 29 år och fick diagnosen för 3 år sen man har haft sen jag var tonåring. Men det har blivit värre med mina graviditeter och förlossningar. Just nu är jag bara hemma men ska nog börja plugga igen. Har 2 tjejer på snart 1½ och på 3½.
    Ja, välkommen hit in!! Det är så kul att vi blir fler och fler.. och här har man tidigare suttit i sin ensamhet och trott att man varit helt själv om att ha det som man har det!! Tillsammans är vi starka heter det ju!
  • NiXxI

    Lakrtitz, ska ringa VC-läkaren när minstingen ska sova middag tänkte jag. Har ont i magen över det, men ska ta mig i kragen...det är jag som känner till min smärta och jag behöver hjälpen...även om jag är less på sjukvården.
    Hittade Smärtrehab på Hbg:s lasarette och de kräver remiss och väntetiden är 8 månader...så jag ska be min läkare att remittera mig dit.

    Bara det är i maggropen känns det som om hon tycker jag är inbillningssjuk och tänk om hennes beskrivning av min smärta låter inbillningssjukt till smärtrehab och även till reumatologen?

    Äsch, ska inte spekulera så mycket, ska ringa snart som sagt!! Jag har också röven idag...jobbigt med humöret då. Stor varm kram till dig <--- --->


    En Loppa och en Räka och mitt livs verk är fulländade
  • stardust

    Har ni bra kontakt med nån läkare? Jag har i år träffat 8 läkare på min VC eftersom de inte har några fasta läkare, lite jobbigt. Jag har sökt läkare för jag har så ont i benen och det har varit så här sen förra sommaren och det blir inte bättre. Har helt tappat förtroendet för läkare. Var till smätrehab för 3 år sen och enligt läkaren jag träffade där så ska jag leva efter de saker vi kom överens om där men det har jag gjort men mår inte ett dugg bättre. Är så less på allt.

    Är idag inte sjukskriven eftersom ingne tycker att jag behöver det. Af jagar mig som bara den. Började plugga i höstas med klarade inte av det men hade tänkt att fortsätta i jan men som jag mår nu kommer inte heller funka.

    Att söka privat läkare är något jag har gjort länge men det är ingen som tar emot mig förutom ett ställe med där kostar ett år abonemang 2600 och sen utöver det så kostar läkarebesöket 150. Jo det har jga ju råd med, suck....

  • Lakrits
    NiXxI skrev 2007-12-17 10:04:52 följande:
    Lakrtitz, ska ringa VC-läkaren när minstingen ska sova middag tänkte jag. Har ont i magen över det, men ska ta mig i kragen...det är jag som känner till min smärta och jag behöver hjälpen...även om jag är less på sjukvården.Hittade Smärtrehab på Hbg:s lasarette och de kräver remiss och väntetiden är 8 månader...så jag ska be min läkare att remittera mig dit.Bara det är i maggropen känns det som om hon tycker jag är inbillningssjuk och tänk om hennes beskrivning av min smärta låter inbillningssjukt till smärtrehab och även till reumatologen?Äsch, ska inte spekulera så mycket, ska ringa snart som sagt!! Jag har också röven idag...jobbigt med humöret då. Stor varm kram till dig <------>
    Bra att du ska ringa, jag håller tummar och tår för dig och sitter på din axel och hejar på!!!
    Uppdatera oss gärna när du ringt!
    Smärtrehab kommer ta emot dig, det är jag helt säker på.. Där arbetar dom ju med smärta, oavsett orsak!
    Varma kramar
  • Lakrits
    tess021 skrev 2007-12-17 10:11:58 följande:
    Jag har diagnosen fibromyalgi.
    Välkommen hit till oss!
  • Disan

    Tack för länken TuvaLi!!Så att man inte tappar bort er Hoppas att alla mår bättre idag!

    Stardust: Var bor du ngnstans? VC kan ju vara för hemska, tog mååånga år för mig innan jag fick remiss till spec inom reumatologi..! Det krävdes att min mamma fick en diagnos och hon pratade med min läkare (vi har samma husläkare) om det, då gick han med på det... *suck* Det tog inte många månader innan jag hade min diagnos!! Väntetiden hade mest med tandläkaren att göra, eftersom man fick köa för att göra en spottkörtelbiopsi. -Oj, nu skenar jag visst iväg!! Sorry! Men om du bor i sthlm, vet jag en BRA läkare!!

    Nixxi: Jag tycker att det ofta är så, att läkarna som inte är spec misstror ens smärta! Huvudsaken är att man står på sig, den går ju inte över!! Det ärju inte som en bakfylla som är hemsk i en dag eller ngr timmar för att sedan gå opch gömma sig och aldrig komma tillbaka, sådan här smärta ligger och gror för att finnas för evigt och alltid bli starkare... *suck*

    TuvaLi: Trist med migränen, har själv haft ngr anfall, men inte så där att jag äter medicin för det och så. Hade Hortons, den där med när bara ena halvan av huvudet gör ont. Fy! Hoppas att det blir bättre snarast!! Gör du om TS lite, tänkte så där fins med mer info om oss som hänger här? Verkar ju vara fler än bara jag som hittat hit nyligen!

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?