• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • zaradenrara

    Mitt förslag är lördag eller söndag den kommande helgen, om nu solen vill skina så länge.

  • Southern Belle

    Jaana - Skönt med en så lång sommar! Gissar att det blir mycket god mat och dryck under tiden! Vardagslyx som kan klassas som terapi för stressade själar! I övrigt måste jag bara passa på att göra lite mer reklam om floating! Testa om du inte redan har gjort det! Ljuvligt skönt! *längtar till torsdag*

    Jenny - Vecka 33???!!!! Oj oj, tiden flyger fram...! Snart är du tvåbarnsmamma! Spännande! Kommer gärna och fikar med er! Är ju nyfiken på ert hus också!

    Jo - Duktig Ian som sover gott om nätterna! Han kanske kan hålla kurs för Sixten?!
    Och grattis på bröllopsdagen i efterskott! Vad fick maken i present? *nyfiken* Hehe, min man har minsann inte en lika snäll fru som köper presenter.....

    Maken jobbar två veckor till sen är han ledig till mitten av augusti och då ska vi renovera, renovera, renovera... fast tid för grillning, bad och dagsutflykter finns nog också!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • blonde redhead

    Tittar in en snabbis, ska snart åka och jobba. 3 dagar kvar till semestern

    Ikväll ska jag gå på bio, helt själv! Jag behöver avkopplingen.

    Tittar in snart igen för att läsa ikapp allt ni skrivit.

  • DaJoDe

    Tjenixen!

    Härligt Åsa att höra att du unnar dig en massa egotid, det behöver du verkligen! Ja du, ett gäng ungar i huset samtidigt (utöver ens egna) får en ibland att tänka till. Ser ju hur Maria grejjar 4 egna samt ett antal barn utöver det. Det är alltid skytteltrafik, blir hon av med ett barn står det ett nytt och väntar . Kan säga att det inte underlättar att ha både studsmatta och pool i trädgården.... Men, hon är den där lugna människan som ändå kan tänka sig fler barn ! Men ibland blir det för mycket även för henne och då brukar hon smita över hit eller till Jessica för att få andas ut. Men som sagt, visst får man sig en funderare ibland på hur många barn man vill ha .

    Jisses Jenny, v 33! Tiden verkligen flyger fram! Och nu får jag vara den som tjatar på någon annan - MAGBILDER TACK!!!

    Tja, vad fick maken i bröllopspresent... Hihi, när jag frågade om det var något speciellt han ville ha så fick jag svaret "va, shit, köper vi presenter till varandra på bröllopsdagen?!?!".... Hmmmm, förra året fick jag en digitalkamera.... Får väl leva på den ett tag . Hur som helst, efter den kommentaren kände jag ingen större press över att köpa något superspeciellt så det blev en bok . Jag fick en blomma samt en 4-rätters middag inköpt på Ica Focus. Rätt mätt var man ju efter det!
    Förrätt: Laxcheescake
    Varmrätt: Kyckling, revbensspjäll, potatisgratäng och afrikansk couscous
    Efterrätt: Papaya med lime
    Det hela avrundades med en maffig ostbricka och allt sammans avnjöts till ett glas rött samt Naimis monotona skönsång. Av nån anledning fastnade hon i en sång som var väldigt kort och tråkig men som hon sjöng om och om igen .

    Jag tror att våra barn har ingått en pakt vad gäller sovandet om nätterna... De nätter som Ian sov sig igenom valde Naimi att vakna och komma in till oss vid typ 4-snåret och hålla på att böka. Och inatt så vaknade sparven (som för övrigt blir 2 månader idag!!! ) en gång men Naimi sov hos sig hela natten.... WHY? Men jag tror att sparven vaknade eftersom han åt sitt sista mål redan vid 19.30. Jag försökte ge honom lite vid 22-snåret men det blev en liten slurk innan han valde att soma om igen.
    Var fö på 2-månaderskontrollen igår och nu har han spräckt 6-kilogränsen! Men jisses vad han skrek när vi var där! Han blev väckt och var väl hungrig så han ILLVRÅLADE, har aldrig hört honom skrika så förr! Till slut fick jah sätta mig ner och amma en genomsvettig son och rätt svettig var man ju själv också... Men, han fick ju "godkänt" på alla frågor så det var ju bra det.

    Nä, nu ska jag städa lite. Eller först äta för jäklar vad det kurrar.... Sen städa, det behövs verkligen!

    Kram kram!

  • Southern Belle

    Vet ni vaaaad?!!! Nu har det äntligen hänt! Sixten har sovit hela natten!!! I sin egen säng dessutom! *hoppar och skuttar* Han sov från kl 23 till kl 06.30! Jag var iofs vaken vid ett par tillfällen - väntade ju på att han snart skulle vakna - och kanske gör han inte om det igen på länge men bara vetskapen om att han kan sova en hel natt får mej att sväva på små moln! *glad, glad, glad, glad*

    Ja Jenny, magbilder!

    Josephine - Ica Focus är allt en bra affär!

    Ha en bra dag! Det ska jag ha! *tralalalala* Maken jobbar hemifrån idag och ska gå med oss till simskolan i eftermiddag! Herman simmade för övrigt sina första meter igår så trots det kalla vattnet har han lärt sej en del! Solen skiner och vi har avnjutit förmiddagskaffet i trädgården. Lite senare idag ska jag gå på floating så den här dagen kan bara bli bra!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Risgrynet

    Åsa - vad underbart att höra!! En dag som igår (och natt) det är du verkligen värd. Hoppas att det höll i sig och att du bjudits på ännu en natt. Och även om du inte gjorde det så har du så rätt, nu vet du att han kan. KramKram

    Spana in Filip och hans käresta i mitt galleri

  • olfo0605

    Hallå hallå..

    Har precis haft lunch och det är ganska lugnt här för tillfället så jag passar på att gå in och skriva några rader här.

    Grattis Åsa till Sixtens sömn!!  Förstår precis hur glad du är... *ler*.. Glad Kuuul.. då blir det snart en fika.. Jösses så längesen det var.. Hoppas jag får träffa de andra mamas med småttingar snart också.. Flört


    Jag hoppas ju på att det blir OK åtminstone med sömnen för min del med den här lilla loppan i magen, men inget jag går och tror. Men, hoppas kan man ju alltid göra..


    Josephine- Ja.. magbilder kommer.. fast än så länge får du hålla tillgodo med magbilder med kläder på. Skall lägga in bilder på mig själv från midsommar ikväll + bilder på vårt nymålade hus också. Det är NÄSTAN helt färdigt.. Jag skall bara ta entrén i helgen så är det HELT klart. Skrattande

    Nu skall jag in och spana på Filip och hans käresta..


    Ha en trevlig helg alla och njut av den sköna värmen.. Jag skall med försöka göra det trots att jag har maaassaaa vatten i kroppen nu och fötterna skall vi inte tala om.. SVULLNA var ordet. Det gör ont på eftermiddagen till och med.. sticker och bränner.. Men, det är gött att känna att man lever.. *ler*..


    kram

  • Southern Belle

    Så här har det gått med Sixtens nattsömn; Igår vaknade han ett par gånger, kom över i vår säng och bökade och stökade lite men åt i alla fall inget. Ett framsteg bara det!  Och inatt.... Han somnade kl 20.30 och vaknade 06.30. Fattar ni?! Han sov oavbrutet i 10 TIMMAR! Jag är så lycklig att jag nästan grinar!!!

    Igår blev han 11 månader och han är en liten grabb full av gos och bus! *kär* Han pekar glatt på lampan och klockan, vinkar och står korta stunder utan stöd. Snart kommer nog de första stegen! Läste för övrigt i min kalender att 1/7 förra året tog Elly sitt första steg. Haha, känns absurt på nåt vis att hon inte var större än så förra sommaren och nu väntar vi redan på att nästa lilla bebis ska göra samma framsteg...

    Nä, nu väntas kaffe och bulle i trädgården! Ses senare!

    Ha en härlig dag!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • DaJoDe

    Ååååhhhh GRATTIS Åsa till den välbehövda nattsömnen!!! Hoppas det håller i sig, men det gör det nog nu när han fattar hur skönt det är att sova . Själva har vi fått sova två nätter i rad utan att nåt utav barnen har vaknat!!! Naimi har vaknat vid 6-snåret och kommit in till oss och legat snällt och myst i ca 1 timme och sen kollat på TV så att vi har gått upp vid 8. Så skönt! Sen i torsdags har Ellen och Heidi varit här så det har varit high life. Imorse när Naimi låg bredvid oss och drack vatten så hörde jag hur Heidi kom in med Ellen (de har sovit i gäststugan) för att byta blöja så då började jag harkla mig lite så att Naimi inte skulle höra Ellen och vilja gå upp. Efter lite harklande tar Naimi flaskan ur munnen, tittar på mig och säger "ssshhhhh"! HAHAHAHAHAHA, hon ville med andra ord ha lugn och ro hon . Gött det!

    Vad härligt med så vackert väder! Det har varit helt underbart att ha haft Heidi och Ellen här. Vi har inte orkat gå iväg till sjön så tjejerna har gladeligen plaskat i sköldpaddan här på altanen - helt perfekt! Men nu är man rätt slut, både Naimi och jag, troligtvis Heidi och Ellen också. Det blir ju väldigt intensivt med tre dagars bus. .

    Ja jisses, Naimi tog ju också sina första stapplande steg den 1/7 förra året och nu är det ju så mycket spring i benen så att hälften vore nog ibland . Så häftigt att ni nu har en till som ska knata omkring. Och nästa sommar har vi en också. Har en känsla att Ian kommer vara lite tidigare med att gå än Naimi för han vill redan stå upp nu och det ville absolut inte Naimi vid den här åldern. Men ja ja, det där återstår ju att se hur det blir .

    Nu ska jag sätta mig i solen en liten stund, båda barnen sover sött. Men först ska jag kika på lite mag- och husbilder!

    Ska för övrigt till Lerum på torsdag, men hinner tyvärr inte svänga förbi på fika då. Men D kommer att behöva åka in och jobba lite några strödagar så då kan ju kolla läget och passa på att komma förbi på en kopp kaffe .

    Kram i solen!

  • DaJoDe

    Nähä, där fanns inga bilder att beskåda... Får väl försöka vid ett annat tillfälle

Svar på tråden DM 1.3