• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • Southern Belle

    Grattis Jonathan! Hoppas du har en härlig 2-årsdag!

    Idag var det avslutning på H's skola. Först var det sång från alla klasserna på den vackert smyckade skolgården. Solen sken och alla barnen var så fina! Sen var det avtackning i respektive klassrum. När H's fröknar höll sitt lilla tal och berättade om hur de älskar våra ungar och tycker att de är så fantastiska barn allihop kände jag tårarna bränna innanför ögonlocken. "Nej, nej, inte börja lipa nu, Åsa!" tänkte jag, "Det är ju pinsamt vilken lipsill du är!!" men tårarna lydde inte... men efter att diskret ha försökt dölja spåren av min rinnande mascara såg jag mej om i rummet och upptäckte att i stort sett alla andra mammor hade samma problem... Tänk att min lille Herman är så stor... Första sommarlovet.... Åh nej, nu kommer de igen, tårarna... *torka, torka*

    Ha en härlig fredag!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • DaJoDe

    *torkar bort en tår jag med* Fatta vad jag kommer böla den dagen när det är mina egna barn det gäller! Mina egna barn i plural, så skumt. Och redan igår fick jag känslan i hela kroppen "jag måste ha minst ett barn till"!

    Igår natt fick jag inte heller många timmars sömn. Först höll maken min mig vaken (fick godkänt på kniptestet ), sen vaknade Naims och grät, sen när jag precis somnat så vaknade Ian och ville ha mat och jag hann väl bara blunda efter det så vaknade Naimi och var jätteledsen och ville sova hos oss. Sen låg jag och hörde hur rådjursbocken skällde och sen var det dags för Ian att äta igen. Typiskt, för D och jag hade på kvällen sagt att det var så skönt att Ian bara vaknade en gång per natt numera... Ian var nu även väldigt knorrig och bökig, hade ju inte kommit nån bajs sen i måndags... Jag gick ner och masserade honom lite och sen gick vi och la oss i gästrummet. Klockan var väl närmare 4.30 när jag till slut somnade bara för att bli väckt klockan 6 av Naims som stod på ovanvåningen och gapade efter mig! Ja ja, jag skulle ju in till kontoret idag så det var ju lika bra att gå upp och göra sig iordning, men nu så känner jag hur det verkligen bränner. Känner verkligen för er Åsa och Joanna som har det så jobbigt med sömnen. Jag har liksom bara haft en tuff natt och är helt slut. Kram på er!

    Ikväll somnade snurpisen rätt snabbt, skönt det för igår körde hon samma "Naimi nakenfisvisa" tre gånger innan hon till slut gav upp och somnade. Rätt tröttsam lek tycker vi, så vi får väl hoppas att hon inte återgår till den .

    Får väl dela med mig av mitt fredagsnöje här då - Ian har till slut bajsat!!! Vilken befrielse, nu får vi hoppas att han inte behöver stånka och stöna så mycket! Lillkillen! Och det var inte lite heller! Naimi var med och bytte blöja och hennes första kommentar var "men, vart är snoppen?" och sen "ojojoj, mycket bajs"... Ja, ni fattar .

    Hmmm, nu skulle jag surfa efter nåt, men jag kommer inte ihåg vad... Jo, ska kolla om jag kan hitta en billig begagnad bumbostol. Joanna, du har väl haft sån till dina barn, har du varit nöjd med den i så fall? Nån annan som har nånting att säga om den? Den verkar ju bra det man läser om den.

    Ha en trevlig fredagskväll goa mamas!

  • Jackson

    Jag har älskat bumbon! Det finns dessutom ett litet bort till den nu Det var det enda som saknades tidigare så nu är den ju komplett! Supersmart när man sitter vid matbordet och käkar eller pysslar, så ser bebisen mer!
    Jag sålde alla mina babysaker på blocket i veckan... annars kunde du köpt min. Och köpt ett nytt bord för de har ju nyss nått butikerna så det finns kanske inte på blocket än.

    Idag blir det loppis på Heden och sen ska vi köpa skor till barnen. Charlie kan inte ärva Pixies skor för de har typ samma storlek nu Nej men Pixies första var kanske i strl. 18 (riktiga skor) och Charlie behöver väl 21, minst
    Sen har ju rean dragit igång och nu i början kan man hitta guldkorn trots att det inte är så kraftigt nedsatt än.
    Vad ska ni göra denna 14 juni då?

    Kalas för Tindra och Jonathan idag kanske?

    Kram.


    ♥ Pixie & Charlie ♥
  • Anarcha

    Jonathan tackar och bockar!

    Vi hade kalaset igår, och han fick sin älskade trehjuling, ett bandymål (?)  och massa annat. Han var sjukt lycklig över alla presenterna. Nu sitter han och sover i soffan baksmälla efter all uppståndelse.

    Såg ni annonsen igår då? Inget särskilt direkt men ni brukar alltid vara så observanta.

    Idag händer inte mycket här hos oss. D fick lite rest på ex-jobbet som han grejar med nu, och jag har sovit middag i tre timmar (var visst trött). D ska kolla på fotboll ikväll misstänker jag. Får se om jag gör det med. Annars kanske jag letar reda på ett ölhak ikväll, är sugen på öl!

    Kram från Ellinor, som äter jordgubbstårta till mellanmål idag.

  • DaJoDe

    Ähhh, försökte klippa in en söt bild på Ian, men det funkade visst inte... Har lagt in den i galleriet istället under Ian-mappen .

  • Southern Belle

    Sötis-Ian!

    Har en kul Hermangrej till att erbjuda. Han hade en kompis här i veckan och jag, som just hade lagat middag, stack in huvudet till dem för att förhöra mej om vilka grönsaker de ville ha till; "Majs? Ärter? Morot?". "Morot!" skrek Herman och kompisen nickade instämmande. På väg ut genom dörren hör jag hur Herman säger med sin allra coolaste röst "Morot äger!", "Morot äger!" svarar kompisen med lika cool röst.

    Hahahaha, de är så små men försöker ändå vara så tuffa...!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Igår tog Sixten sina första steg med lära-gå-vagnen! Idag har han sprungit runt massor här hemma, hur lycklig som helst och t o m vågat sej på att stå helt utan stöd i några sekunder! *stolt mamma* Kul att det har lossnat! Fast å andra sidan hade det inte gjort något ifall han hade nöjt sej med att stå på alla fyra tills förståndet hunnit ikapp...

    ÄVen Elly har gjort något imponerande idag! Hon har lekt med sin farfar! I flera månader har hon varit hysteriskt rädd för honom. Hon har vid flera tillfällen t o m fått panik och gråtit hejdlöst och skakat så fort hon har sett honom. Stackars Elly! Och stackars farfar.... Vi har länge "övat" här hemma genom att titta på foton av farfar och prata om honom, hur snäll han är och att han vill leka med henne. Idag äntligen har det gett resultat! Hon t o m sprang efter honom och ropade "Farfar! Farfar! Farfar!" och ville leka mera när han gick! Härligt att se och jag gissar att det kändes underbart för farfar att inte längre vara "gaggis" (=läskig)

    Imorgon ska Herman börja i simskolan. Utomhus. Härligt med tanke på vattentemperaturen..... *ironin dryper*

    See y'all later!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
Svar på tråden DM 1.3