• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • Southern Belle

    Här är en till som har gastat inatt... Det slutade med att jag, för resten av familjens skull, till slut gav kappt och ammade honom. Fast bara en gång!

    Men dilemmat återstår.

    Joanna - *styrkekramar*


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Jackson

    Jag ammade också en gång men han slutade aldrig suga så jag fick ta bort honom och då satte han igång igen... Han fick penecillin i förrgår (halsinfektion) men han spyr bara upp det direkt. Under tiden då han hade feber så sov han mycket bättre men inatt var det som vanligt igen med hysteriskt skrik. Han gråter inte utan bara skriker ARGT. Skitarg verkar han. Min syster är här nu och hon har aldrig någonsin hört så argt skrik
    Han slutar emellanåt (hämtar andan) och då ler han och är vanlig men sen drar han igång igen. Nej, jag tror att det är något 'fel' med gossen min... Men vad?
    Känner inte alls att det är bra att han nästan ständigt går på panodil, alvedon eller ipren men läkarna verkar tycka att det går utmärkt.
    Ska ner till axess nu vid 11.30 och jag ska ha svar på detta, om man bara kan ge smärtstillande i all evighet.

    Åsa, kram tillbaks. Tänkte på dig i natt!


    ♥ Pixie & Charlie ♥
  • Risgrynet

    Joanna och Åsa - ni är ena starka tappra par kvinnor. Krånglande nätter under sååå lång tid och så fler barn att vara mamma åt hela dagarna. Dessutom män som inte är hemma så mycket. Det måste vara otroligt tufft. Önskar att jag hade några bra tips eller råd att komma med men tyvärr så har jag ju inte det. Ni kanske redan hittat trådar här på FL om andra med liknande problem. Eller så är det kanske bäst att låta bli. Jag vet inte vilket som är jobbigast, att bli uppäten av problemet (så som jag nog blev) eller att försöka hålla humöret uppe och köra på. Alternativ två är nog det bästa ett tag men inte för länge, man orkar inte det. Asch, allt jag skriver känns så töntigt och inte alls konstruktivt. Det enda jag vill ha sagt är väl egentligen att jag läser det ni skriver och känner med er. Tycker verkligen att ni är starka och underbara människor, jag brukar tänka på er när jag tycker att det är tradigt eller jobbigt. Känns som ni fixar så mycket så bra. Aldrig att ni klagar heller. Även om ni skriver om att det är jobbigt så känns det inte som klagan utan mer bara som konstaterande. Men man FÅR klaga också och att be om hjälp när det är jobbigt är ju verkligen att vara stark det med.
    Svammel svammel...

    Midsommar ja. En hel del annorlunda sen barnen kom. Sen är ju vårat bästa vänpar splittrat och den nya konstellationen är inte lika enkel som den förra då min bästa väns nya kärlek är en tjej. Ännu är det alltså inte lika 'lätt' som det var när Jim och Magnus snackade medan jag och bästa vännen pratade ikapp. Nu blir det mer som jag och mina tjejkompisar och så M. Sen ä de fortfarande rätt mycket inne i svängen med fester, resor och stadsliv. Så vi firar med svägerskan och hennes familj plus vänner till dem. Ska bli jättemysigt, Filip älskar sina kusiner.

    Jo - 80pix var inte mycket det. Vi var ju två som låg fyra dygn.... lite annat det. Har ännu inte fått tummen ur och skickat in 'kvitto' till försäkringsbolaget för att få pengarna tillbaka. Varför är jag så lat och oproduktiv????? Ofta när du skriver så blir jag liksom lite avundsjuk på er Bullerby-gata. Lyckliga Naims och Ian som får växa upp så! Förresten fortstätter F att prata om Nivi av och till. Han säger rätt vad det är 'åka Naivi?' eller 'Naivi, Vilmer, mina kompisar - åka bilen' Undrar så varför han snöat in så på just Naimi och Vilmer. Dessutom utan att vi direkt pratat om Naimi. Sött. Kanske lir vi släkt till slut

  • Risgrynet

    Joanna - håller med om att det låter som det är nåt galet med C. Är det nåt särskilt just nu eller har han varit sån länge? Kanske är det nåt tillfälligt som öron, hals, bihåler eller så. Annars sen jag läste 9½ månad så tänker jag alltid på mjölkproteinallergi eller just reflux som Lantz-bebisen hade. Han har inga såna problem? Typ kräkningar eller mer ilsk när han ligger ner. Hoppas du får bra hjälp och svar på Axess.

  • DaJoDe

    MASSOR med styrkekramar till Åsa och Joanna! Hoppas verkligen att era nattbekymmer löser sig snart!

    Murphy's law är det här... Vi fick ju en remiss för att undersöka Naimis hosta och när vi sökte remiss så hostade hon ju hela tiden. Sen nu har det varit ett längre uppehåll så i måndags när vi var hos läkaren så kunde han ju inte höra hostan live utanfick gå på vad vi berättade. Så, vad började igår vid 22-snåret om inte Naimis hosta... Suck... Ja ja, vi behöver bara ringa in så får vi en sån där inhalator att testa för att se om det hjälper eller inte. Tror dock inte att det är förkylningsastma hon har, men när den här hostan sätter igång är jag villig att prova allt. Joanna, vad var det ni fick till Charlie nu igen?

    Nä, 80 pix är ju inte mycket, men det känns ju så onödigt... Vad kostade det dem att skicka ut fakturan. Men ja ja, ska absolut inte klaga.

    Självklart blir vi släkt, för visst blir det bortgifte oavsett de vill eller inte . Så sööt han är Filip!

    Hmmm, har dåsat på soffan med en lillkille i babysitterna som slumrat till och från. Nu var det dags för käk enligt klockan och mina bröst, men ja, då valde han att somna på riktigt. Så jag får väl pumpa ut lite så länge.

    Kram kram till er alla och som sagt, speciellt till Åsa och Joanna. Ni är, som Sara säger, tappra kvinnor!

  • DaJoDe

    Ja Joanna, jag har också tänkt på Lantzboken en hel del när du berättat om C. Be dem kolla upp det också! Kram kram

  • Risgrynet

    Jo - när är det Naimi hostar? Filip har ju hosta också som varat sen februari. När han blir förkyld så blir han jättehostig men när han är frisk så hostar han bara när han har sovit eller ska sova. När jag hade bihåleinflammation så läste jag lite på en infosida för läkare. Där hittade jag detta 'maxillarsinuit hos barn kan manifestera sig med symtom som långdragen purulent snuva och nattlig hosta' Maxilarsinuit är alltså inflammation i bihåla/or ovan överkäken - under ögat. Purulent snuva skulle man kunna översätta med varig snuva. Filip har just sån där klibbig tjock snuva från ena näsborren också så jag funderar på att söka för det eftersom det hållt i sig bra länge nu. Men Naimi kanske inte har nån snuva eller redan har ätit en antibiotika-kur (Kåvepenin eller Peceve) under tiden och utan resultat. Ibland avskyr jag att kunna så pass mycket att jag kan hitta eventuella diagnoser men inte tillräckligt för att veta om jag bara är en hypokondriker som nu överfört mina 'sjukdomar' på mina barn.

    Idag har vi haft premiär med annat än bröstmjölk här. Lukas fyller ju sex månader på tisdag och idag kändes som en bra dag eftersom han igår började med nåt nytt, nämligen att suga på sin egen tunga Så, lite potatis-majspuré utblandat i bröstmjölk slank ner under glada ivriga miner. Lille fågelungen! Har jättefin teknik, han stänger mnunnen och suger på tungan så precis allt som kommer in i munnen slinker ner.

    Idag ska jag in till grannen på 'tantkväll' (jmf tjejkväll). Tänkte lägga Lukas och sen gå men har kommit fram till att jag ska amma honom och sen låta M ta tvätt, pyjamas och läggning. Det är ju bara att lägga honom i sängen, pussa 'godnatt min skatt' , dra igång speldosan, släcka och gå ut. L somnar som vanligast vid 18-18.30 så M och F får ju en god stund själva sen. Det kommer nog gå jättebra och så får M's självförtroende sig en boost.

  • Southern Belle

    Tack för alla kramar! De värmer gott efter ännu en vakennatt! Vi har testat lite olika metoder den sista tiden och det verkar som om Sixten faktiskt är hungrig på natten. Om jag ammar honom vill han äta flera gånger varje natt. Igårnatt och inatt lät jag honom amma endast en gång vilket gjorde att han var vaken och ARG i flera timmar. De gånger vi har testat att ge honom välling när han vaknar så sover han gott i flera timmar efter det. Så, det verkar ju som om killen behöver mat även på natten. Eller åtminstone att han tror att han behöver mat även då.... Det är lockande att ge honom välling så vi alla får sova men samtidigt vet jag inte om man ska vänja honom vid att äta mat mitt i natten..... Det är kanske nåt man får ångra sen... Några kloka tankar?

    Herman står här och rycker i mej, det vankas visst 11-kaffe. Får gå och göra familjen sällskap. Ha en riktigt härlig midsommar alla goa Mamas!

    kram, kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • zaradenrara

    Ha en mysig midsommar allihop! (Trots mer regn än sol tyvärr...) Själv ska jag äta sill tills jag aldrig vill ha sill mer.
    Kram från Sara & Tindra

Svar på tråden DM 1.3