• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • DaJoDe

    Nääää Åsa, fy fasiken vad orättvist att ni till råga på allt blir sjuka också! Som om det inte är nog att du är hemma själv liksom! Du är verkligen värd en hotellnatt (eller två eller tre osv) i Paris!!! Hoppas att förkylningarna släpper snabbt som attan och att du fick en någorlunda god natt inatt i alla fall.

    Hmmm, knepigt med nackspärren, kan ju meddela att jag i början av förra veckan också hade en väldigt stel nacke och sen blev jag småsnörvlig med halsont, men det hela gick som tur var över väldigt snabbt! Men, en nackspärrsförkylning var det i alla fall. Hmmmm...

    Åååhhh vet ni vem jag äntligen fick hålla i igår då? Jo, söteLukas!!! Ååhhh, han är gudomligt söt och har ett leende som inte går av för hackor! Vi tog en sväng till Bua och hälsade på, mina barn och jag. Hade planerat att Naims skulle sova på vägen ner, men icke. I förrgår bråkade vi i ca 1½ timme om att hon skulle sova och på dagis har hon inte sovit de senaste dagarna hon varit där... Får se hur det blir när jag hämtar henne idag... Vill inte att hon ska sluta med sin väl behövliga vila.... Hon slocknade ju typ direkt när vi åkte hem igår så trött var hon ju... Ja ja, vi får väl se hur det hela blir, det är ju inte värt långa sövningar heller där det bara slutar i tårar hos bägge två... Men mysigt i Bua hade vi i alla fall. Naimi och Filip gick så sött och höll varandra i handen på väg till lekplatsen. Värmer i mammahjärtat bara jag tänker på det! Så sött så sött!

    Usch en sån gråtung dag det verkar bli. Ska ta och klä på mig lite och åka och handla lite innan snurpisen ska plockas upp. Men hade helst velat strosa omkring i morgonrocken hela dan .

    Kan för övrigt meddela at Naimi fortfarande håller på med sina nakenfisfasoner... Gaaahhhh. Trosor över blöjan funkar inte, hon ropade så där busigt på mig och när jag kom upp stod hon med trosorna vid knäna och sa "helpa mig mamma"... Hmmm.... Och igår fick hon ligga naken på plastad frotté och det funkade ju tills hon till slut kissade... Då satte jag på en body men den var hon för trött för att försöka få av. Vi får väl se om den funkar ikväll också. Men en helkroppsstrumpa för småbarn känns som den ultimata lösningen snart, får nog ta och tillverka en sån.

    Nu skickar jag ett stort lass med energi till Åsa och Joanna, hoppas sååå att ni får en välbehövlig brejk snart så att ni kan samla nya krafter!

    Och ni andra, ni får nöja er med en cyberkram från moi!

  • DaJoDe

    Äh, lilleman snusar så gott och morgonrocken sitter så skönt så nu har jag delegerat matinköpet till maken .

    Jo, på måndag har vi bröllopsdag (7 år) och jag har total hjärntorka - vad kan jag köpa för skoj i present???

    kram igen!

  • Risgrynet

    Ja, sötaste sparven i trakten var på besök här med sin mor och syster. Man tackar för det underhållande och mysiga sällskapet. Tyvärr fick F feber och snuva/hosta igår, hoppas så att ni klarar er utan.

    Krya på er till alla sjuklingar och tröttlingar.

    Angående bröllopspresent så ska Magnus få en bokad läkartid av mig, för hälsoundersökning. Men han ska få betala den själv eftersom han kan ta det på firman. Tanken bakom är att jag vill att han ska vara frisk så att vi får leva lyckliga tillsammans läääääääänge. Så mao en smart kärleksförklaring. Ja och sen får han det sedvanliga års-brevet som han inte får läsa. Alltså ett brev för varje år som läggs i en fin ask, nån gång i livet ska breven öppnas och läsas. När får tiden utvisa.

    Nu är det helg och SEMESTER om bara några timmar *tjihooo* Vi ska börja semestern med att hämta ett svintungt gammalt linneskåp som jag köpt på blocket. Sen middag hos min mamma, hoppas på uppehåll så att vi kan gå ner och ta oss ett par glas. Annars ska semestern mest innebära; fixa Fs rum och flytta in honom där (även nattetid), umgås med familjen och åka på små utflykter (bla camping med svärfamiljerna) samt att vi ska göra ett livräddningsförsök på vårt sexliv

    Vad ska ni andra pyssla med i sommar/på semestern?

  • Jatsu

    Hej.
    Länge sedan sist. Jag försöker hinna läsa det mesta men har inte riktigt orken att skriva.
    Apropå hälsoundersökning var jag på vårdcentralen för jag ville ha en koll på att allt stod rätt till eftersom jag vait sjuk så grymt mycket och även haft lite andra besvär. Allt verkar OK men jag bröt visst ihop framför läkaren och det hela slutade med att jag blev sjukskriven pga stressreaktion. Ja, så kan det alltså gå.
    Jag är fruktansvärt trött och sliten men känner samtidigt en enorm lättnad över att slippa pressen med jobbet och samtidigt få en chans att sova och vila ikapp mig.
    Så nu är jag visst "ledig" till mitten av augusti någon gång då det är dags att gå tillbaka till jobbet igen.
    Vi har inga reseplaner för sommaren utan kommer att jobba lite på huset, åka till landet så mycket vi kan och göra lite dagsutflykter. H börjar sin semester om en vecka och då är vi lediga i 6.5 vecka hela familjen. Ska bli sååå skönt.
    Nä, nog skrivet för nu. Hoppas att ni alla får en bra helg.

  • DaJoDe

    Hej hej!

    Vad bra bröllopspresent Sara, den kanske man ska "sno" . Och vad vackert det där med årsbreven, skriver han ett till dig också?

    Naimi tjatar om att "åka annan Filip" hela tiden. Hon har ju en Filip på dagis så innan vi åkte till er så sa jag att vi skulle åka till Filip, "en annan Filip".... Vi får komma snart igen . Har för övrigt klarat oss från snuva och feber. Hoppas ni mår bättre nu!

    Jaana, vad jobbigt, men samtidigt bra att du bröt ihop så att du får den vila du verkar behöva!

    Vi har inga semesterplaner annat än att vara hemma och göra div dagsutflykter. Blir det bra väder igen så kommer vi troligtvis åka ner mot Falkenberg och bada en massa!

    Vet ni vad! Lösningen på att få Naimi att sluta med sina nakenfisfasoner var att köpa ett nattlinne! Hon tycker väl att hon är för fin för att ta av sig det! sötisen! Och sen är det väl krångligt att få över hela nattlinnet över huvudet! Är förvånad dock att blöjan fått sitta kvar. Vi får väl se om denna goda trend fortsätter hålla i sig, har funkat i två kvällar nu!

    En annan god trend som jag också hoppas på ska hålla i sig är Ians nya nattvanor! Han har de senaste två nätterna sovit hela natten utan att behöva ammas! Det började i förrgår natt, då vaknade han till vid 2.30 och jag hade svårt att få upp ögonen. Jag tänkte "ge mig 5 minuter så ska du få mat" och när jag till slut fick upp ögonen så var klockan vid 4-snåret och Ian låg så sött och sov och sög på sitt pekfinger. Först vid 5.15 började han röra på sig så då var jag redo då mina bröst höll på att explodera!!! Det är knappt man vågar skriva detta ju, men jag är oerhört tacksam och kan ju bara hålla tummarna på att det fortsätter så här.

    Ha en bra dag allihopa!

  • zaradenrara

    Halloj mamas!

    Har en liten fundering om potträning här; är det många som börjat? Och framförallt HUR GÖR MAN?
    Här är pottan inte speciellt populär förutom som hatt.
    Vet inte vilken ålder som är "normalt" för att börja/bli blöjfri. Vet ni?

    Go´natt!

  • DaJoDe

    Hej hej!

    Vi har pottan ståendes framme när nakenfisen springer omkring och nu de senaste veckorna så har hon gått på den själv och kommit till mig och sagt att vi mäste tömma den. Men hon var rätt ointresserad innan dess, men vi lät den stå framme i alla fall. Vi har i alla fall inte gjort någon stor grej av det hela utan låtit det komma i hennes egna takt. Men nu till sommaren är det väl bra att passa på att låta dem springa omkring nakna och kissa i det fria och i pottan .

    Nu hojtar sparven på mig!

  • Southern Belle

    Hej tråden!

    Jag överlevde veckan själv med barnen och har hunnit att friskna till också! Sixten är fortfarande snuvig men annars mår alla fint! Jag återhämtade lite krafter tillsammans med ett gäng tjejkompisar och en vinprovning och det gjorde susen! Har dessutom bokat ny tid för floating och tycker jag är riktigt duktig som "unnar mej" två ego-saker på en och samma vecka!

    Hoppas alla ni mår bra!

    Potträning? Tja, vi låter Elly springa utan blöja ibland och påminner om pottan då och då. Ibland hamnar det där och ibland inte... Hon har i alla fall förstånd att upplysa om olyckorna så man slipper missödet att trampa i något man inte har lust att trampa i. Jag menar, med vår bruna heltäckningsmatta i hallen (jag veeet, den ligger där ännu...... ) så är det lätt att missa en brun liten korv...  Mycket mer än så tänker jag nog inte göra. Det handlar ju om mognad av nerver också så det får komma när det kommer!

    Elly, pillemajan, har sabbat (ev låst på något vis) vårt trådlösa tangentbord så nu sitter jag och skriver på ett gammalt. Tyvärr kunde jag inte hitta nån mus så jag får sitta och tabba mej fram mellan alla rubriker... Såååå segt... Nån manual till det nya kunde jag inte heller hitta så jag vet inte hur jag ska kunna låsa upp det.... och Starke Sixten har ryckt loss ugnsluckan... Ungar!!! 

    Och som om jag inte kan få nog av mina egna bjöd jag idag in en hel hög till! VAr barnvakt åt grannens två pojkar samtidigt som Herman hade en kompis  över och plötsligt hade jag 6 barn att se efter. När alla hade åkt hem gjorde jag en mental notering om att jag nog är nöjd med "bara" tre barn i alla fall!

    Ha det gott!

    Kramar! Kan vi inte ses snart? Är lite sällskapssjuk.... Herman går i simskola denna veckan också men sen har vi inga tider att passa och kan fika när som helst!

    Kramar igen!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • olfo0605

    God morgon

    Åsa- Skrattar när jag läser att du noterar att det räcker med 3 barn.. haha.. Det kan nog vara bra att ta hand om andras barn ibland på det viset.. Vad skönt och härligt tycker jag det är att läsa att du unnar dig lite saker som floating och en tjejkväll... Det är viktigt att ta hand om sig också.


    Är du sällskapssjuk??? Jag är snart ledig... Jag jobbar min sista dag den 18 juli! Fast först har vi visserligen semester i 2 veckor (v.30-31), men sen är jag ensam hemma.. Felicia kommer gå på dagis tis, ons och tors från 8:45-13:45 så måndagar och fredagar kan vi gärna ses och vet ni............. det är inte så långt kvar till förlossning!!!!

    Jag fick en CHOCK
    när jag läste att i min graviditetskalender att jag är i v.33!!!
    Det skulle vara JÄTTEROLIGT att träffa er alla så ni får jättegärna komma på besök hos mig ute i Floda.. Är jättelätt att åka dit både med bil och pendeln.. *ler*.. Glad


    Pottan har vi också framme och först nu har Felicia visat intresse för den.. Hon drar ner blöjan och sätter sig på den, men hon har fortfarande inte kissat i den eller gjort nr.2.... Skall försöka potträna henne mer nu och låta henne springa fritt och försöka påminna att hon måste springa på pottan om hon känner att det är dags..


    Heeej Jaana.. Vad längesen man såg dig.. trevligt att du tittar förbi!!! Skönt att du får vila upp dig lite nu.....


    Sara- Tycker också det var jättefint att skriva årsbrev till sin man på det viset... Jag blev så inspirerad så jag har börjat med en fotobok till honom som handlar om oss nu.. Glad

    Nu måste jag jobba lite..

  • zaradenrara

    Verkar inte vara nån brådska med pottan då med andra ord. har också låtit Tindra springa utan blöja men hon vill inte sitta på pottan och får nästan panik om hon inte får en blöja på sig... Jaja, det ger sig väl med tiden.

    Jag skulle också gärna träffas snart. Kanske kan vi ordna en liten träff i Slottsskogen nu när det ska vara fint väder framöver och allt.

Svar på tråden DM 1.3