• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Salam alikom alla! Här kan vi ha en tråd vi diskuterar allt möjligt som har med tron att göra, välkomna in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-05 14:34
    Det verkar ju vara många som inte är muslimer som skriver här också, så känn er välkomna med i diskussionen... men inga påhopp, kränkningar eller nedvärderande! Gäller alla som skriver.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-08 21:27
    {Och när en fråga som rör en troende man eller kvinna har avgjorts av Allah och Hans Sändebud, har dessa inte rätt att själva döma i det som rör dem; den som sätter sig upp emot Allah och hans Sändebud begår ett uppenbart svårt misstag.}
    Koranen [33:36]

    {Nej, vid din Herre! De är inte (sanna) troende förrän de sätter dig (Muhammed) som domare att döma mellan sig i alla sina tvister och därefter inte i sitt inre har någon invändning mot dina beslut utan underkastar sig dem helt och fullt.}
    Koranen [4:65].

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-17 15:58
    Vi har fått en liten son i onsdags, så jag lämnar denna tråden för er att fortsätta prata i men jag och min man kommer nog inte skriva mer på ett bra tag för nu har vi fullt upp

  • Svar på tråden -Muslimernas tråd-
  • Haraaz

    Har kolat det syster, den börjar enligt Islamguiden.com 31 augusti! Men, det står att tiderna är ungefärliga så det får man väl annars veta lite längre fram. Jag ska få barn runt den 10 augusti så det blir ju mycket glädje runt omkring denna tiden mashallah

  • kokos

    Ja vad skoj InshAllah allt går bra då. Jag tror de säger att det ska börja den 1 september i turkiet.

    Om man nu är gravid och inte klarar fasta... Hur gör man då? Någon som vet??

  • Muslimah
    kokos skrev 2008-07-26 12:13:17 följande:
    Ja vad skoj InshAllah allt går bra då. Jag tror de säger att det ska börja den 1 september i turkiet.Om man nu är gravid och inte klarar fasta... Hur gör man då? Någon som vet??
    Man ska inte fasta när man är gravid. Jag är också gravid och det blir ingen fasta för mig iår det är mycket viktigt att inte fasta när man är gravid, både du och bebisen behöver näring.
  • kokos

    Jo jag vet men måste man ta igen de dagarna eller är man befriad helt??

  • JojjeSkrutt

    Kom på en grej när jag läste om jinn i andra tråden. Hur ser man på spöken i de muslimska skolorna? Då menar jag människors själar som på ngt sätt stannat kvar på jorden.

  • Muslimah
    JojjeSkrutt skrev 2008-07-26 20:58:01 följande:
    Kom på en grej när jag läste om jinn i andra tråden. Hur ser man på spöken i de muslimska skolorna? Då menar jag människors själar som på ngt sätt stannat kvar på jorden.
    Det har jag svaret på.

    En människa kan aldrig komma tillbaka och "hemsöka" på jorden efter sin död. En människa som är död är alltså stendöd.

    I fallet av hemsökta hus där t ex ljus tänder och släcker sig själva, eller där tavlor ramlar ner från väggarna, saker flyger genom luften, golven spricker (och så vidare) så är det jinnerna som får det att hända medan dom förblir i sin osynliga form.
    Om ni inte visste kan en jinn ta vilken form som helst, av ett djur eller människa eller någonting annat som för människor inte existerar. Jinn är dock välkända för att ta till extrema och ibland även mycket skrämmande utseenden när de väljer att visa sig.
    Det finns mycket fler jinn på jorden än vad det finns människor... d v s flera, flera miljarder. Jinn finns överallt, inomhus och utomhus men lever vid smutsiga, obebodda och öde platser såsom ute i skogen och på mindre befolkade områden.

    Det finns även folk eller "medium" som håller på med sienser, som går ut på att man ska tala eller ta kontakt med döda "människor". Det är dock inte människor man har kontakt med, utan i själva verket är det jinner som isätter sig en död människas karaktär och kanske t om utseende. Det finns medium som ofta beskriver "den avlidnes" utseende och berättar detaljerade historier om personen som den inte känt till.
    Vid en sians (eller vad det nu kallas) händer det att folk känner igen sina döda släktingars röster, hör dem tala till dom om händelser från deras liv som är helt omöjligt för utomstående personer att känna till. Detta sker i själva verket genom att mediet kallar på den jinn som var tilldelad den döda personen, alla döda människor har nämligen en tilldelad jinn.
    Det är alltså jinnen som imiterar den döda personens röst och relaterar till händelser från personens förslutna. På liknande sätt är det med anden i glaset som verkar svara på frågor, i själva verket är det en eller flera jinner man har kontakt med.
Svar på tråden -Muslimernas tråd-