• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Salam alikom alla! Här kan vi ha en tråd vi diskuterar allt möjligt som har med tron att göra, välkomna in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-05 14:34
    Det verkar ju vara många som inte är muslimer som skriver här också, så känn er välkomna med i diskussionen... men inga påhopp, kränkningar eller nedvärderande! Gäller alla som skriver.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-08 21:27
    {Och när en fråga som rör en troende man eller kvinna har avgjorts av Allah och Hans Sändebud, har dessa inte rätt att själva döma i det som rör dem; den som sätter sig upp emot Allah och hans Sändebud begår ett uppenbart svårt misstag.}
    Koranen [33:36]

    {Nej, vid din Herre! De är inte (sanna) troende förrän de sätter dig (Muhammed) som domare att döma mellan sig i alla sina tvister och därefter inte i sitt inre har någon invändning mot dina beslut utan underkastar sig dem helt och fullt.}
    Koranen [4:65].

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-17 15:58
    Vi har fått en liten son i onsdags, så jag lämnar denna tråden för er att fortsätta prata i men jag och min man kommer nog inte skriva mer på ett bra tag för nu har vi fullt upp

  • Svar på tråden -Muslimernas tråd-
  • Lejonberg

    Förresten, så bryr jag mig inte vem som anmälde mig. Det går ändå inte att fatta hur moderatorerna bedömer anmälningar. Bara att skriva på - sedan kan dom väl ta bort det som så önskas.

  • BigDaddy

    "Nästa gång du skriver något inlägg i islamtråden kan vi iallafall bortse från det eftersom du inte har några källor och man inte vet var du står eftersom du antagligen inte heller är muslim för då hade du inte skämts att säga det. "

    Ovanstående är ett gästboksinlägg av Haraaz. Han talar om något "vi" som jag är osäker på vad eller vilka de är. Det låter som något olycksbådande. Jag har sett detta "vi" i Böneutropstråden också. Jag tror att det är för att förstärka något man vill ha sagt. Jag tyckte det var relevant att posta detta för det illustrerar allt för väl det jag misstänkte med denna tråden. Lejonberg, vad tycker du? Vad är det de säger?

    "With co-religionists like these, who needs enemies?"

  • Haraaz

    Bigdaddy

    Ja, jag tror du missuppfattat mig grovt.
    Självklart får man olika svar och åsikter hos alla människor oavsett om de har samma tro som en själv eller inte.
    Men det brukar vara lättare att förstå varandra om man vet.

    Det är som att t. ex två människor bor i Göteborg, självklart vet de båda två om sin egen stad. De kan ha olika uppfattningar om staden men de vet ändå vilka vägar man ska ta för att komma till olika platser i staden. Om då en besökare kommer från Stockholm som aldrig varit i Göteborg och börjar prata med en av göteborgarna, så frågar nog göteborgaren "Är du härifrån stan eller?" efter en tids diskussion. Stockholmaren svarar kanske "Nej, jag kommer från Stockholm och har aldrig varit här förut", då blir det lättare för göteborgaren att förstå stockholmaren eftersom den vet att denne inte kan hitta i staden och måste förklara på ett annat sätt eftersom personen aldrig varit där förut. Förstår du mig bättre nu?

    Angående din fråga om min etnicitet, egentligen skulle jag vilja svara likadant som dig att säga "Det har inte du med att göra, varför skulle jag berätta nåt sånt för en främling för", men jag tänker inte sätta mig i sandlådan och agera som ett barn.
    Jag är som sagt född i Sverige, min släkt är blandad härkomst, främst från Schweiz vad jag vet, men jag har inte grävt något vidare i det. Släkten pratar både franska och tyska.
    Jag har bott hela mitt liv i Sverige och inte i något muslimskt land. Varför  undrar du detta?

  • BigDaddy
    Haraaz skrev 2008-07-29 22:48:32 följande:
    OT: Jag har för mig att teek skrivit hon är ifrån Irak? Där pratar de inte urdu...
    Från Schweiz va? Hmmm.
  • MsBeauty

    vet inte riktigt vad detta handlar om eftersom jag varit borta ett tag...

    Men jag skulle i alla fall uppskatta om ni som postar inlägg och refererar till något inom Islam, lägger in källor på detta. Det är inte riktat till någon speciell, tycker de flesta är bra på att lägga in källor, däremot jag själv är inte lika bra då jag inte letar info om Islam på nätet.

  • Haraaz

    Jag skrev "vi", istället för "man", istället för "jag". Vill du spekulera mer så vrid och vänd bara.


    BigDaddy skrev 2008-07-29 23:15:53 följande:
    "Nästa gång du skriver något inlägg i islamtråden kan vi iallafall bortse från det eftersom du inte har några källor och man inte vet var du står eftersom du antagligen inte heller är muslim för då hade du inte skämts att säga det. "Ovanstående är ett gästboksinlägg av Haraaz. Han talar om något "vi" som jag är osäker på vad eller vilka de är. Det låter som något olycksbådande. Jag har sett detta "vi" i Böneutropstråden också. Jag tror att det är för att förstärka något man vill ha sagt. Jag tyckte det var relevant att posta detta för det illustrerar allt för väl det jag misstänkte med denna tråden. Lejonberg, vad tycker du? Vad är det de säger? "With co-religionists like these, who needs enemies?"
  • BigDaddy
    Svar på #86
    Jag förstod inte vad du menade här? Det känns som det saknas information.

    Jag ber om ursäkt om jag tog fel på ditt kön. Typiskt könsbetingat antagande och jag är inte mindre skadad än någon annan. Jag kan inte låta bli att känna att du upplever dig som utpekad eller utsatt. Defensiv. Att jag trycker ner dig i skorna. Jag menade aldrig att hoppa på dig. Tyvärr ser jag nu att jag har gjort det. Det var småaktigt av mig. Det var nog din oförmåga att backa när jag bad dig om det i samband med din fråga om min religion. Och att du sedan nedvärderade min reaktion som "överdriven" eller något dylikt. Jag beklagar detta då jag inte vill att denna tråden skall ägnas till något som berör oss två som mest.

    Jag håller också med postaren som nämner att man ska citera källor. Självklart är det nödvändigt att ha källor om man vill påpeka något från en skrift eller dylikt. Men det blir lätt trögrott om man måste skriva in källhänvisningar i inläggen. Det kväver själva diskussionen. Mycket av den religösa upplevelsen är tolkningar. En källa kan vara itnressant men det handlar fortfarande om tolkningar.
  • Lejonberg
    BigDaddy skrev 2008-07-29 23:15:53 följande:
    "Nästa gång du skriver något inlägg i islamtråden kan vi iallafall bortse från det eftersom du inte har några källor och man inte vet var du står eftersom du antagligen inte heller är muslim för då hade du inte skämts att säga det. "Ovanstående är ett gästboksinlägg av Haraaz. Han talar om något "vi" som jag är osäker på vad eller vilka de är. Det låter som något olycksbådande. Jag har sett detta "vi" i Böneutropstråden också. Jag tror att det är för att förstärka något man vill ha sagt. Jag tyckte det var relevant att posta detta för det illustrerar allt för väl det jag misstänkte med denna tråden. Lejonberg, vad tycker du? Vad är det de säger? "With co-religionists like these, who needs enemies?"
    Jag förstår precis vad du menar. I min inbox har jag följande konversation som också belyser detta att man utesluter dem som inte sällar sig i leden och för min del då - inte bär uniform:
    --- Haraaz skrev 2008-07-04 21:24:51 följande: ---
    Salam alikom
    Jag läste i en tråd lite att du skrivit, att du använt slöja förut men inte gör det nu. Får jag fråga varför inte? ha det bra.
    --- Lejonberg skrev:
    Ha det bättre! För mig var slöjan ett redskap/verktyg att minnas vem jag var och leva upp till den standard jag ansåg en muslim ska ha. Den var också en stolt deklaration om att jag var muslim. Numera har jag en större säkerhet och vet vem jag är utan några påminnelser. Jag kom under flera år att representera Islam i olika sammanhang och då var deklarationen användbar. Jag vill inte längre representera dem som använder våld och förtryck utan vill hellre visa att man kan vara muslim fast man inte klär sig orientaliskt. Religions historiker Anne Sofie Roald har också tagit av sig slöjan. Hon upplevde den som arabisk och då hon blev intervjuad i Aftenposten omtalade hon att hon inte blivit uppmärksammad i Sverige efter det. Hon var efterfrågad så länge hon bar slöja men då hon kom med enbart kunskap och kompetens var hon inte längre intressant för media. Precis så var det att föreläsa om Islam i olika sammanhang; man blev betraktad som ett objekt att studera, en alldeles särskild art kallad muslimsk kvinna. Att praktisera slöja innebär ju bl a att bli tagen på allvar pga kompetens och inte hela tiden betraktad som kvinna i första hand. Det fungerar inte i Sverige. Jag orkar inte längre vara ambassadör för självmordsbombare och behöva försvara mig själv när det är Islam jag vill försvara. Wasalam
    --- Haraaz skrev 2008-07-06 03:20:41 följande: ---
    Okej, men att säga att man representerar självmorsbombare och dylikt när man använder slöja tycker jag är rätt dumt. Om det är så du tänker så låter du ju median styra vad du ska göra, om folk inte tar dig på allvar pågrund utav slöja så tar du av dig den. Skulle du färga håret brunt om du inte blev tagen på allvar som blondin? Bara en tankeställare.
    Ha det.
    --- Lejonberg skrev 2008-07-06 12:16:49 följande: ---
    Jag har inte påverkats av media när jag gjort mina val, utan av min erfarenhet av muslimer. Det finns många muslimer som jag inte vill representera. Bland dem räknas de imamer som utger sig för att representera Islam, men handlar i politiskt intresse för egen vinning skull.
    --- Haraaz skrev:
    Jaha, men du representerar ju minst lika många anti-muslimer genom att följa det istället? Dessutom borde man som muslim veta att vissa rötägg finns det ju alltid, men man måste inte tro att man representerar dem bara för att man går i moskén eller bär slöja.
  • Haraaz

    Tråkigt och barnsligt att man inte kan hålla diskussionen utan att blanda in privata samtal sinsemellan
    Klart man känner att man behöver försvara sig när man vet att en sak är fel.

Svar på tråden -Muslimernas tråd-