• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Salam alikom alla! Här kan vi ha en tråd vi diskuterar allt möjligt som har med tron att göra, välkomna in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-05 14:34
    Det verkar ju vara många som inte är muslimer som skriver här också, så känn er välkomna med i diskussionen... men inga påhopp, kränkningar eller nedvärderande! Gäller alla som skriver.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-08 21:27
    {Och när en fråga som rör en troende man eller kvinna har avgjorts av Allah och Hans Sändebud, har dessa inte rätt att själva döma i det som rör dem; den som sätter sig upp emot Allah och hans Sändebud begår ett uppenbart svårt misstag.}
    Koranen [33:36]

    {Nej, vid din Herre! De är inte (sanna) troende förrän de sätter dig (Muhammed) som domare att döma mellan sig i alla sina tvister och därefter inte i sitt inre har någon invändning mot dina beslut utan underkastar sig dem helt och fullt.}
    Koranen [4:65].

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-17 15:58
    Vi har fått en liten son i onsdags, så jag lämnar denna tråden för er att fortsätta prata i men jag och min man kommer nog inte skriva mer på ett bra tag för nu har vi fullt upp

  • Svar på tråden -Muslimernas tråd-
  • Muslimah
    JojjeSkrutt skrev 2008-07-26 20:58:01 följande:
    Kom på en grej när jag läste om jinn i andra tråden. Hur ser man på spöken i de muslimska skolorna? Då menar jag människors själar som på ngt sätt stannat kvar på jorden.
    För övrigt så kan jag tillägga att jinn är ett mycket naturligt inslag hos muslimer (då menar jag inte att man ser jinn och har någon slags kontakt med jinn) då jinn är förklarade som ett väsen som är minst lika vanliga som människor. De är som sagt till och med vanligare, för det finns mycket mer jinn än vad det finns människor. En jinn kan leva i flera hundra år, till och med tusentals år. Jinner lever i "bostäder" precis som människor. De har ett liv som människor, de har familjer och barn. Det finns goda och mindre goda jinner, och många av dem har en tro precis som människor. En del är judar, en del är kristna och en del är muslimer precis som vi. En muslimsk jinn gör inget ont eller vill inget ont, en muslimsk jinn är inget att vara rädd för och är din vän.

    Angående "besatthet" så stämmer det att en människa kan bli besatt. Då är det en jinn som går in i en människa, och "besätter" henne eller honom. Oftast är det inte jinner som har en god avsikt som gör så, men som ni förstår så är det mycket ovanligt.

    Jinner kan komma in i ditt hus och tillbringa natten / bo hos dig. Därför är det viktigt att man går in i hemmet med höger fot först och säger "Audha billahi mina-Shaytaan-er-rajeem", då finns det ingen möjlighet att en eventuell jinn följer med in. Även innan man går och lägger sig är det bra att stryka med handen över sängen. Ifall det ligger en jinn där flyttar den på sig.

    Något man kan göra för att skydda sig mot allt ont och mindre bra saker (inklusive jinner) som kan inträffa utanför hemmet är att man lär sig att recitera ayat al-kursi, och att man gör det till en vana att läsa den då och då är ännu bättre bra att läsa den innan man går ut eller innan man sover. Då slipper man också dömmar påverkade av shaytaan (mardrömmar). Det går även bra att läsa den innan man går in i andras hus. I en del hus kan man känna obehag av att man inte är fullständigt "ensamma", och ayat al-kursi hjälper som sagt mot detta.
  • Haraaz

    Det är sant... och om en shayateen stör ens sömn, eller försöker angripa en på nåt sätt, oftast när man precis somnat eller är i gränslandet mellan vakenhet och sömn (vilket kan hända, men jag vet inte hur vanligt det är), så bara man läser aouzu billah min ash-shaytan al rajeem så fungerar det som om man kastat eld i ansiktet på den. Och ayat al kursi bör man läsa innan man sover för att inshallah inte bli störd av shayateen (onda jinner).

  • JojjeSkrutt

    Muslimah

    Ja, du var haj på det där med jinn. Det är typ samma som jag har fått höra av mamma och släkt. Min mamma säger tex alltid bismillah när hon häller kokande vatten i vasken, för hon säger att om en jinnmamma har sina barn där och man skadar dem så kan de bli riktigt arga på en och försöka hämnas. Vet inte hur mkt av det som är vidskepelse eller sanning. Men hon gör alltid så.

    En annan sak jag funderade på, är det de onda eller de goda jinnen som tar på sig en döds identitet...jag har en känsla av att det är onda, men å andra sidan så brukar de ju inte orsaka ngn skada direkt, så det kan ju vara goda osså...eller?

  • kokos

    Mashallah vilket bra inlägg! jag som håller på att lära mig varje dag fick en mycket bra förklaring. Tack så jättemycket systrar!

    Kram

  • kokos

    japp helt övertygad om detta!


    Lejonberg skrev 2008-07-27 09:25:20 följande:
    Ärligt: TROR ni verkligen på dessa småknytt? Jinner???
  • Muslimah
    JojjeSkrutt skrev 2008-07-27 00:38:26 följande:
    MuslimahJa, du var haj på det där med jinn. Det är typ samma som jag har fått höra av mamma och släkt. Min mamma säger tex alltid bismillah när hon häller kokande vatten i vasken, för hon säger att om en jinnmamma har sina barn där och man skadar dem så kan de bli riktigt arga på en och försöka hämnas. Vet inte hur mkt av det som är vidskepelse eller sanning. Men hon gör alltid så.En annan sak jag funderade på, är det de onda eller de goda jinnen som tar på sig en döds identitet...jag har en känsla av att det är onda, men å andra sidan så brukar de ju inte orsaka ngn skada direkt, så det kan ju vara goda osså...eller?
    Det är möjligt att det stämmer, ingen vet egentligen vart exakt en jinn bosätter sig och sin familj. Men jag vet (har i alla fall hört) att jinner ofta är bosatta i små "hålor" ute i skogen, sådana som man faktiskt kan se. Det sägs att man inte ska kasta någonting i sådana hålor för att de kan bli arga att man vandaliserar deras hem (eller något). Men som sagt vet inte om det stämmer.

    Vet inte om det är goda eller onda jinner som isätter sig en döds identitet Allahu al'eem!
  • Muslimah
    Lejonberg skrev 2008-07-27 09:25:20 följande:
    Ärligt: TROR ni verkligen på dessa småknytt? Jinner???
    Tror? Givetvis tror jag på jinner. Det står ju bevisligen mycket fakta och dem i både Qur'ân och hadith, om jag inte tror på jinn som en av Allâhs [swt] skapelser är jag inte muslim. Dessutom har jag själv sett jinn flera gånger under min livsstid, så jag litar verkligen på mitt omdöme och de bevis som finns för dem i Qur'ân. Jinn, enligt Qur'ân och hadith är vanligare än människor.
    Allâh [swt] har skapat mycket i denna värld som är dolt för oss människor...

    Det finns för övrigt inget heller som säger att jinn är "småknytt".
  • MsBeauty
    Lejonberg skrev 2008-07-27 09:25:20 följande:
    Ärligt: TROR ni verkligen på dessa småknytt? Jinner???
    SJÄLVKLART tror jag på jinner! Det står ju om dem i Koranen, så hur skulle jag inte kunna tro på det? Detta är ju en tråd för muslimer, så då antar jag att alla här tror på dem.
  • Haraaz

    Det är onda jinner som tar människors skepnad, eftersom de gör det för att få människor att tro på att det är döda människor som kommit tillbaka, "andar". De goda jinnerna stör inte människor och vill inget ont, så jag tror inte de skulle göra sånt.
    Och jag tror självklart på jinner, haft många upplevelser med dem så jag vet att de finns... och hur annars skulle man förklara alla dessa människor, "medium" osv som säger sig se döda människor? Det är ju jinner dessa har kontakt med. Vet inte varför du är så kritisk, Lejonberg.

Svar på tråden -Muslimernas tråd-