• Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Ja, här fortsätter vi att tjattra!

    Vi är ett gäng som hållit ihop sedan september 2005.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7
  • Ninis

    Coccos,
    Nej, vi har faktiskt inte speciellt jobbiga nätter. Elvira brukar sova hela natten med en nappistoppning någon gång mellan kl 2-4. Hon slutade äta på nätterna av sig själv för en vecka sen. Elvira sover mycket bättre om nätterna än Engla gjorde. Engla kunde ju vara vaken 1-2 timmar på nätterna. Det är inte Elvira, tack och lov!

    Den natten du läste om härovan var en undantagsnatt. Vi brukar inte ha det så om nätterna.


    Linusen,


    Vad skönt att det går bra med Måns inskolning.


    I går fick vi besked om dagisplats till Elvira. Hon ska börja i oktober. Skönt att ha det avklarat.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • alexandr

    Coccos: Var duktig D är som är blöjfri på nätterna.

    Fr.o.m. idag skall vi låta bli att låta D sova på dagarna, tror det blir lättare kvällsläggningar då. Det låter ju som att flera är i den brytperioden just nu.

    Linusen: Vad roligt att det nya dagiset fungerar fint och att ni är nöjda. Hur stor är gruppen?

    Singhis: vad skönt att Elviras dagisplats är ordnad, hur gammal är hon i oktober?

  • Ninis

    Alexandr,
    Elvira kommer vara 15 månader när dagisinskolningen börjar. Engla var 17 månader när hon började.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Morrn morrn!

    Här har natten varit bra. Elvira har sovit hela natten och vaknade 04:15. Stoppade i nappen men hon somnade inte om. Flyttade in henne till mig, fortfarande vaken. Vid 5 hörde jag hur hennes mage knorrade så jag fixade välling. Hon käkade och somnade om till 06:00.

    Engla vaknade 05:30. Satte på teven i vardagsrummet till henne och lade mig i sängen igen.

    När Engla var på toaletten och kissade nyss tyckte jag hon kändes varm. Tog tempen och den visade 38,3! Fy sjutton, vad jag är trött på dessa sjukdomar nu! Hon blev ju sjuk förra söndagen och var frisk och gick till dagis på torsdagen. Men då blev Elvira sjuk i stället. I går var båda barnen friska och pigga.


    Engla har bara varit på dagis tre dagar efter julledigheten. Jag undrar verkligen hur det kommer bli sen när man börjar jobba. Med två barn och alla dessa sjukdomar kommer man ju få vabba jämt!


    Nästa vecka ska jag boka tid för återkontroll av Englas öron. Det är nu 6 veckor sen hon hade öroninflammation, om hon nu inte får det igen eftersom febern har kommit tillbaka . . . .


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Tempen visar nästan 40 grader nu. Engla är jättedålig och sover hela tiden. Hon har bara varit vaken en kort stund och druckit lite mjölk. Har ringt Nacka Närakut och vi har fått tid kl 13:50. Så här dålig brukar hon inte vara när hon har feber. Tror dessutom att hon har öroninflammation igen. Kanske dubbelsidig, om hon har otur.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Linusen

    Vi har också fått baciller hemma nu. Måns har haft över 39 graders feber sen i fredags kväll. Det vill inte ge med sig. Med Alvedon så är han ganska pigg med små svackor då och då som han kommer och vill vila i mitt knä. Han har inte ätit mkt heller.
    Jag har varit helt handlingsförlamad hela helgen då J varit bortrest. Man blir ju ganska mör när man sover så oregelbundet också.

  • Ninis

    Johan och Engla är på väg till läkaren nu. Han ringde nu och sa att Engla har spytt ner hela bilen!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inte magsjuka oxå!!!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Nu är Johan och Engla på väg hem igen. Det var ingen öroninflammation. De kollade även sänkan, men den var normal. Läkaren sa att barn kan kräkas av hög feber, så det kanske inte är magsjuka då. Har i alla fall bäddat med handdukar i sängen i fall hon kräks mer när hon kommer hem.

    Hela hennes jacka och tröja är nerkräkta och när de kommer hem ska jag ställa henne i duschen och Johan ska städa bilen.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Linusen

    Åh blä! Stackars Engla!
    Måns gjorde just en hostkräka, dvs inte så mkt. Jag blev lite skraj att det var magsjuka jag me. Men nu har han fått inhalator så det lugnade sig.

  • Catten28

    singhis, stackars E, ja de kan kräkas av feber särskilt om den ökar fort, sen om hon har den förkylningen som vi hade så är man superyr och det kanske blev för mkt för henne att åka bil, stackars liten.

    john säger till eller han säger, kisset kommer kisset är på väg.

    idag har vår kille haft en otursdag, först ramlade han ner från en köksstol när han hjälpte mig röja i linneskåpet ( vill hjälpa till med allt) han slog sig ordentilgt i huvudet, så vi hade honom under uppsikt för hjärnskakning men han repade sig, sen ramlade han och slog rumpan hårt i köket sen strax innan läggning så ramlade han ner i sin låda med bilar och slog i näsan och överläppen, blodet rann från näsan. burr det var obehagligt. tog en blöt handuk på, det slutade ganska snabbt.

    john säger att pappor har en snopp och mammor har en snix, vet inte rikigt vart han fått det ifrån, men det är tydligen viktiga saker nu, allt som sitter på kroppen och det som kommer ur den såsom kiss och bajs. många frågor om färg och form


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7