• Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Ja, här fortsätter vi att tjattra!

    Vi är ett gäng som hållit ihop sedan september 2005.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7
  • Catten28

    alexandr, va konstigt.

    det går svinkoppor på johns dagis, hoppas att han ej får det.


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Ninis

    Jag blir galen! I dag visar Englas temp 38,0! Nu har jag fått nog och ringt Skärgårdsakuten. De ringde upp alldeles nyss och hänvisade till ett gemensamt telefonnummer för läkargruppen. Ringde dit och de ringer upp kl 10:40.

    Det är ju inte normalt att ha feber till och från i två veckor! Den 11 januari började febern. Har ni varit med om att era barn har haft feber så länge?

    Vågen visar ytterligare 0,7 kilo ner sedan i går och 2 cm smalare midja  Sedan den 3 november har jag alltså gått ner 6,2 kilo och fått 16 cm smalare midja


    Värken i min kropp är borta i dag, men har lite ont i huvudet fortfarande.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Är riktigt irriterad på den jag pratade med på Skärgårdsakuten (SA) kl 8:30 i morse!!!

    Som sagt, jag ringde SA kl 8 och blev uppringd kl 8:30. Förklarade att min dotter har haft feber till och från i två veckor och att det brukar tyda på öroninflammation i hennes fall när inte febern försvinner. Blev hänvisad till läkargruppen som skulle ringa upp kl 10:40.


    Inte hörde jag av någon läkare! Klockan 11:20 tröttnade jag på att vänta och ringde SA igen. De ringde upp 5 min senare. Då var det någon annan sköterska jag pratade med. Förklarade hela situationen och hon tyckte det var jättemärkligt att jag blivit hänvisad till läkargruppen. Hon sa att det inte är normalt att ha feber till och från i två veckor och att det bör kollas upp. Det var ju naturligtvis fullt på SA resten av dagen eftersom halva dagen redan har gått! (Det var därför jag ringde tidigt i morse så vi skulle få en tid under dagen . . . . . suck!)

    Men sköterskan var väldigt hjälpsam och lyckades ordna så vi får träffa deras extraläkare, som normalt har hand om aktufall. Fick tid kl 13, men det kan hända att vi får vänta om läkaren är upptagen med något akut.

    Nu är Engla och Johan på Coop och handlar, sen åker de raka vägen till läkaren.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Engla fick träffa samma läkare som vi var hos i december. En jättebra läkare och hon kom ihåg Engla. Efter undersökningar konstaterade läkaren att Engla är frisk som en nötkärna, hon har däremot små ärr i det örat hon brukar ha öroninflammation. Läkaren sa att Engla förmodligen dragit på sig flera förkylningar på rad och att det är därför hon haft feber så länge. Så det är bara att vänta ut förkylningen. Läkaren sa dock att så fort hon är feberfri så är det bara att skicka henne till dagis. Hon har själv två små barn och sa att om alla skulle hålla sig hemma vid minsta lilla förkylning så skulle ju världen stanna.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Blir galen på Engla, det går inte att lämna henne själv med Elvira! Nyss bet hon Elvira i handen så hon har värsta bitmärket! Hon hittar alltid på en massa jävelskap mot Elvira. Är era storasyskon oxå likadana mot småsyskonen?


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    singhis, john har inte slagit eller bitit Olivia, däremot kan hanhålla fast henne när hon försöker krypa iväg. Vi har gjort så att vi "fostrar" Olivia som om hon är lika gammal som John alltså om Olivia tar ngt från honom så säger vi nej det är john som har lämna tillb eller om hon drar honom i håret så säger vi nej så får man inte göra, vi har gjort så sen hon var nyfödd och mest sprattlade. det kanske inte har någon betydelse att vi gjort så har ingen aning.

    det kan juv ara så att Engla är uttråkad, john varlite retsam mot sin syter när han var hemma och sjuk under julledigheten, då ställe han sig för tven så hon inte skulle se. la hennes nappar och leksaker på bordet så hon inte skulle nå. tog saker och sprang iväg. tror det mest var för att han var uttråkad och testade hur långt han kunde gå.


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Ninis

    Ja, jag tror det är en kombination av att hon är rastlös när hon varit sjuk så länge, och att hon inte får ha mig för sig själv längre.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    singhis, jag giar inte så hårt, menjag har gått ned 7,1 kilo. jag fick magkatarr av att äta förfet mat, så nu försöker jag äta mindre potioner och inget godis ellersnask. rör mig mkt och det verkar funka förjag går ned. äter mkt bönder och linser fullkorn men mindre fet mat.

    såg att du tappat 16cm i midjan, jag har tappat 15 cm . det känns bra, provade ett par byxor jag köpte innan jag blev gravid med olivia , tighta jeans och jag kunde ha dom
    har tot sedan januari förra året (efter förlossningen ) tappat 17.1 kilo då ej bebis vatten moderkaka inräknat.


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Ninis

    Citat från ditt inlägg Catten:

    "äter mkt bönder och linser"

    Men GI-mat är ju inte fet. I alla fall inte den GI-maten jag äter.

    Ja, det känns så skönt när man kommer i gamla kläder igen! Jag har 3,8 kilo kvar till den vikt jag hade innan jag blev gravid med Engla.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7