• Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Ja, här fortsätter vi att tjattra!

    Vi är ett gäng som hållit ihop sedan september 2005.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7
  • Skogsrå

    Minna har verkligen kommit av sig med potträningen. Går utan blöja gör hon, men så fort hon blir nödig på ett eller annat sätt tar hon på sig en blöja... Idag var vi och köpte en toasits så får vi se om det är mer lockande än pottan.

    Däremot sover hon i egen säng i eget rum nu, det var inga problem alls att ställa om. Skönt, jag hade trott att det skulle bli flera veckors kamp.

    Grattis i efterskott Catten o Olivia!

  • alexandr

    Grattis i efterskott: Catten, Olivia och Minna!!!

    D bajsar och kissar på toaletten. Hon vill dock inte sitta på pottan. Så på dagtid är hon för det mesta blöjfri nu, men inte på natten.
    Sover gör hon dock fortfarande i vår säng och inte i hennes fina våningssäng med rutschkana Hon kanske tänker sova där när hon närmar sig 12...

    Idag har jag och D börjat bli lite lätt förkylda hoppas nu det inte blir värre.

  • alexandr

    Singhis och Catten: Vad duktiga ni är på att gå ner i vikt!

    Singhis: Var det en fischer price dator?

  • Ninis
    alexandr skrev 2009-02-02 00:20:27 följande:
    Singhis och Catten: Vad duktiga ni är på att gå ner i vikt!Singhis: Var det en fischer price dator?

    Nej, det är en Power Source Laptop.


    Nu är det tredje natten Englas blöja är torr när hon vaknar. Om det håller i sig en vecka till så provar vi att sova utan blöja.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    fy vilken dag vi hade igår, olivia var ganska rosslig i halsen så vi bestämde oss för att gå till läkaren och vi skall vända oss till gullmarsplans vårdcentral på helgen ( om vi inte vill gå till akuten) bokade tid 9.15 där och fick träffa läkaren, han såg att hon hade öroninflam, samt sa jag att vi vill ha pulmekort för förkylningsastman, so far so good.
    vi hämtade medicinen och åkte hem, väl hemma såg jag att han hade skrivit ut tabletter och inte inhalationssprey (pulmekorten) samt att han skrivit ut 10ml 2 ggr/dag kåbemepinvi ringde och ringde fick prata med ngn i repan som skulle prata med läkaren, jag frågade vad vi skulle göra med tabletterna som kostade 500kronor, inte vet jag sa han, vid 12.30 fick jag prata med han i repan igen som ville veta vad det var vi skulle ha, jag förklarade. han skulle prata med läkaren. Sen ringde läkaren upp oss och T pratade med honom och han försökte förklara vad vi ville ha, läkaren svarde att han tittade i fass och han inte hittade det vi ville ha, T sa att han oxå tittade i fass men på nätet och inhalationsspreyet var det första som kom upp. då ville läkaren att vi skulle åka till apoteket så att de kunde ringa honom. Under tiden blev olivia mer och mer rosslig
    så vi bestämde att han skulle åka till akuten. där fick hon andas ventolin, de gjorde om dosen för pencelin och skrev ut polmekort, T kom hem 17.30. 
    Jag undrar vart de hade grävt fram den där läkaren, han var typ 200år gammal


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Ninis

    Fy vad jobbigt Catten! Man blir så irriterad när läkaren inte har koll på läget! Det ställer ju till så mycket problem för en själv när det blir så där.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Catten28

    singhis, ja det tog hela dagen pg honom,

    idag har jag haft mamagruppen på lunch, vi hade även bokat en massör som kom och masserade. kändes lite lyxigt


    John & Olivia- Min vackraste kärlek
  • Linusen

    Catten
    det där käner jag igen! Vi var hos läkaren för 2 veckor sen när Måns var dålig. Det var verkligen löpandebandprincipen. Kollade öronen men sa bar att han inte såg ngt, kollade halsen, lyssnade på lungorna. Sen tog han en snabbänka och från den skulle han ge penicillin. Jag sa då att vi behövde pulmicort för inhalation. -Jaha, hmm, en inhalator?
    -Ja, till Nebunetten.
    -Jaha, mm. Ok då har jag skrivit ut allt: pencillin och pulmicort turbuhaler.
    -Eh, turbuhaler? Är det verkligen till nebunetten?
    -Nja, det är en sån man vrider.
    -Nä, det ska vara som en gaspatron. Du vet till Nebunett?
    -Vad är det, jaha här finns en som kallas inhalationsspray. Är det den?
    -Eh, ja jag tror det...

    Varför kan han inte erkänna att han inte vet vad en Nebunett är och fråga. Då hade vi fått rätt från början. Åh, blir så irriterad. Men det hade ju varit ännu värre om man upptäckt det på apoteket. Särskilt för 500 spänn! Morr!

  • Ninis

    Någon som kollar på Familjen Annorlunda på 4:an? Herregud, för att ha 10 ungar, vilket projekt att överhuvudtaget komma utanför dörren! För att inte tala om all mat som går åt . . . . .


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7