• sazzia

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    Under förlossningen som var väldigt lång dragen o fick ett STORT barn 5035g så sprack mitt klipp vilket ledde till Sfinkterruptur grad 4 o även en hel massa annat.

    Jag har inte för en idag insett vad det faktiskt innebär (3mån)senare för att jag själv letat info på nätet.
    Jag fick aldrig nån information om vad som kan hända efter åt o att enligt studien jag läste drabbas många kvinnor av analinkontinens som främst visar sig som gaser mycket smärta vid samlag.

    Mitt Sfinkterruptur o alla andra stygn har ännu inte läkt, pga infektion. Dom fick plocka bort 10stygn vilket lämnade ett öppet sår. Jag har nu tre månder senare fortfarande ont, fast såret är rätt litet. Jag känner av alla ärr o läkaren som gjorde op:en har slarvat. O läkaren jag går till nu anser att jag kan visst leva med det..

    Jag har inte bara skämts som en hund att prata om saken men nu tänkte jag att jag ska ta mod till mig o skriva en tråd i hop om att finna andra som vart med om samma.
    Dom som aldrig fick den där fanastiska förlossningen o tiden efter. Min förlossning kanstades inte bara av en massa stygn min son fastnade med axlarn, fick andnings hjälp o hjärt massage när han väl var ute. Jag fick inte se han för en 4 timmar senare o ingen informerade oss om vad som hände o jag trodde min son dog dom första 30min efter förlossningen

    Sen förlorade jag 2½liter blod, rullades in på operationen som syddes slarvigt o inte ren gjordes ordentligt som ledde till infektion dagen efter. O som gräddde på toppen fick jag veta att en normal förlossning vid ev flera barn inte ens är att tänka på för min del, jag har vart chokad, ledsen,frustrerad o arg för att dom nonchalerat mig när jag uttryckte att jag ville ha tillväxt ul för att det såg ut som att jag väntade tvillingar, allt hade kunnat avhjälpas tidigare om dom bara lyssnat på mig redan på MVC

    Nu kliar ärren så man blir tokigt, jag har ont o är ömm även där det hunnit läka ihop, jag har fått rejälla problem med gaser o om jag blir nödig att göra numer 2 måste jag på en gång gå till toan för att jag inte klara av att hålla mig o det anser läkaren att jag kan leva ett ´normalt liv med, knipövningarna har inte hjälp mig ett jota (100st/dag)
    Så ni som råkat ut för det ni är inte ensamma o det är inget att skämmas för!!

    Skriv gärna en rad eller två o berätta om hur du fick det o det gick efter åt? Tycker du att du fick den infon du behövde? Eller fick du fråga o leta dig fram till svaren som jag?

  • Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera
  • skånetös78
    Cesso skrev 2009-02-16 17:54:50 följande:
    skånetös78 skrev 2009-02-16 13:06:27 följande: Vad kul! Härligt att det gick bra!
    Ja man var ju väldigt nervös innan, men det gick betydligt bättre än förväntat!
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • BejbyBoo
    Svar på #309
    Åh, vad härligt att det blev så mycket bättre än du fruktat!!
    Jag är jättenervös för det och vet inte när jag kommer våga försöka... Är ju iofs bara 7 veckor sedan nu, men ändå.
    ♥ Mitt hjärta brister av kärlek till dig min älskade dotter ♥
  • WimZy

    Grattis, vad roligt att allt gick bra!


    skånetös78 skrev 2009-02-16 13:06:27 följande:
    Nu har jag äntligen vågat mig på sex efter min totala sfinkterruptur för 3 mån sen.Var väldigt rädd för att det skulle göra superont men det gjorde det verkligen inte! Det spände och stramade lite men annars var det ingen större skillnad. Kanske inte riktigt samma känsla som sist men jag hade väntat mig att vi knappt skulle kunna genomföra det p.ga smärtor så jag blev glatt överraskad! Kändes bra att ha vågat..Nu väntar jag bara på min kallelse till återkontroll på kk, har ingen kallelse kommit när dottern fyller 4 mån så ska jag ringa dem..
  • WimZy

    Igår träffade jag läkaren som sydde ihop mig efter förlossningen. Blev inte klokare efter vårt möte, men hon ska samla in journalerna från kirurgerna jag träffat och så har vi ett nytt möte om en månad.

    Väntar fortfarande på tid hos bäckenbottencentrum för att få hjälp med knipövningarna. Ska ringa dem och kolla när det är tänkt att jag ska få en tid.

  • strålöga
    WimZy skrev 2009-02-17 21:13:46 följande:
    Igår träffade jag läkaren som sydde ihop mig efter förlossningen. Blev inte klokare efter vårt möte, men hon ska samla in journalerna från kirurgerna jag träffat och så har vi ett nytt möte om en månad. Väntar fortfarande på tid hos bäckenbottencentrum för att få hjälp med knipövningarna. Ska ringa dem och kolla när det är tänkt att jag ska få en tid.
    Den läkare som sydde mig efter förlossningen har jag inte sett skymten av sen dess.
    Hoppas att det går bra på nästa möte, att du får ordentligt information och svar på dina funderingar. Sköt om dig!

    Jag själv har icke fungerande pm sen i början av januari. Pratade med kirurgen igår. En ny op skulle ju göras men nu har de inte pengar till projektet. Jag var rosenrasande kan jag milt säga. Summa kardemumma så vet jag inte när op blir av, har nu flera ggr per dag läckage, både fram och bak så att säga.
  • Bianca715

    Oj.....födde för en månad sen och hade bara problem dom två första veckorna med att sitta och utföra på toa. Nu märker jag ingenting. Hade jag bara tur eller ni otur?
    När jag lämnade BB så sa läkaren att jag skulle inte bada, men hon tala inte om på hur lång tid??? När kan man ta ett litet dopp i karet hemma??? Och när törs man sej på sex??? Hungrig...

  • sazzia

    I måndags var jag på kirurgimottagningen o gjorde ett rektoskopi... å gud så ont det gjorde!!!
    Efter undersökningen säger hon ja man kan se här tydligt att antingen har några stygn släppt för tidigt eller så har dom slarvat n'r dom sydde dig för det har inte läkt som det ska o därför måste du springa akut på toa och därför har du ont.
    Sedan säger hon ja vi bokar en ny tid (men lyckan blev kort) OM 7 MÅNADER?????
    Jag i fråga satte om det kan "läka" till sig av sig själv var på hon svara nej det kan det inte.
    Jaha säger jag varför kan maninte fixa det nu på en gång då?
    läkaren svara: nää alltså man gör ju inte så, och dessutom ska du ha flera barn så får du skaffa dom först.
    Jag:men det kanske dröjer 10år innan jag skaffar nästa det är ju inte direkt nått jag har planerat ännu, du menar alltså attt jag kan få ha mina besvär i 10 år i stort sett..
    läkaren: ja alltså om man gör en ny operation så får du inte föda barn vaginalt. och alla vet vi ju att det är bäst att föda vaginalt (fats jag fått det sagt åt mig av flera läkare att absolut inte föda vaginalt igen)
    Jag: Ja nå visst är det kanske det absolut bästa att föda vaginalt, men inte för mig. och inte för en ni ka garnatera mig att jag inte får en SF igen kommer jag att föda vaginalt igen
    Läkaren: Ja men det kan man ju aldrig garnatera, och visst kan det hända igen men du kan ju förtsätta knipa, så ses vi på 7månader

    Sen gick hon iväg, mitt i disskutionen *ARG*
    Så idag har jag tid hos en privat läkare, tyvärr tvingas jag om boka tiden för att jag har fått vattkoppor *skratt*

    Måste få fråga er, har ni haft problem med mensen sen efter förlossningen? Min kommer i 20 dagar i sträck (ni får ursäkta lite äcklig info) och är inte röd eller röd/brun utan svart och stora klumpar... är detta nått jag bör vara orolig för?

  • Delicia

    sazzia skrev 2009-02-18 07:52:10 följande:


    I måndags var jag på kirurgimottagningen o gjorde ett rektoskopi... å gud så ont det gjorde!!!Efter undersökningen säger hon ja man kan se här tydligt att antingen har några stygn släppt för tidigt eller så har dom slarvat n'r dom sydde dig för det har inte läkt som det ska o därför måste du springa akut på toa och därför har du ont.Sedan säger hon ja vi bokar en ny tid (men lyckan blev kort) OM 7 MÅNADER?????
    Åh fy detta är verkligen min mardröm. Jag var och klippte bort en stor flik för en månad sen och trodde allt var bra men nu kommer det ut mer och mer för varje dag ur det där hålet. Jag är verkligen jätterädd för att jag ska få vänta länge med att åtgärda detta. Det gör ont och blöder varje dag.
  • WimZy

    Men det är helt j***a otroligt!!! Har dom inte pengar till det "projektet"?!?! Finner inga ord...

    *KRAM*


    strålöga skrev 2009-02-17 22:34:53 följande:
    Den läkare som sydde mig efter förlossningen har jag inte sett skymten av sen dess.Hoppas att det går bra på nästa möte, att du får ordentligt information och svar på dina funderingar. Sköt om dig!Jag själv har icke fungerande pm sen i början av januari. Pratade med kirurgen igår. En ny op skulle ju göras men nu har de inte pengar till projektet. Jag var rosenrasande kan jag milt säga. Summa kardemumma så vet jag inte när op blir av, har nu flera ggr per dag läckage, både fram och bak så att säga.
  • WimZy

    Så sa dom till mig också. Först får du skaffa barn, sedan fixar vi till det.... men jag får inte föda vaginalt... och nu kan dom inte ens garantera att det blir bra om dom gör om hela operationen.... Men visst kan man fortsätta knipa....

    VARFÖR ska man behöva vänta hela tiden?!?! Förstår ju att det finns köer för allt, men en sån här grej ska väl ändå vara lite prioriterad?! Räcker det inte med att man har besvär hela tiden och mår dåligt?

    Min mens kom tillbaka efter fyra månader (delammade) och jag blöder som en stucken gris de första dagarna. Ibland kommer det svarta klumpar (har inte ens funderat över det förrän du skrev det). Min mens är slut efter ca 10 dgr. Är glad att jag slipper menssmärtorna för dom var grymma innan jag fick barn.

    Jag beklagar verkligen att du fick det här beskedet och att du var tvungen att utstå rektoskopin med all smärta!!! *kramar om*


    sazzia skrev 2009-02-18 07:52:10 följande:
    I måndags var jag på kirurgimottagningen o gjorde ett rektoskopi... å gud så ont det gjorde!!!Efter undersökningen säger hon ja man kan se här tydligt att antingen har några stygn släppt för tidigt eller så har dom slarvat n'r dom sydde dig för det har inte läkt som det ska o därför måste du springa akut på toa och därför har du ont.Sedan säger hon ja vi bokar en ny tid (men lyckan blev kort) OM 7 MÅNADER?????Jag i fråga satte om det kan "läka" till sig av sig själv var på hon svara nej det kan det inte.Jaha säger jag varför kan maninte fixa det nu på en gång då?läkaren svara: nää alltså man gör ju inte så, och dessutom ska du ha flera barn så får du skaffa dom först.Jag:men det kanske dröjer 10år innan jag skaffar nästa det är ju inte direkt nått jag har planerat ännu, du menar alltså attt jag kan få ha mina besvär i 10 år i stort sett..läkaren: ja alltså om man gör en ny operation så får du inte föda barn vaginalt. och alla vet vi ju att det är bäst att föda vaginalt (fats jag fått det sagt åt mig av flera läkare att absolut inte föda vaginalt igen)Jag: Ja nå visst är det kanske det absolut bästa att föda vaginalt, men inte för mig. och inte för en ni ka garnatera mig att jag inte får en SF igen kommer jag att föda vaginalt igenLäkaren: Ja men det kan man ju aldrig garnatera, och visst kan det hända igen men du kan ju förtsätta knipa, så ses vi på 7månader Sen gick hon iväg, mitt i disskutionen *ARG*Så idag har jag tid hos en privat läkare, tyvärr tvingas jag om boka tiden för att jag har fått vattkoppor *skratt*Måste få fråga er, har ni haft problem med mensen sen efter förlossningen? Min kommer i 20 dagar i sträck (ni får ursäkta lite äcklig info) och är inte röd eller röd/brun utan svart och stora klumpar... är detta nått jag bör vara orolig för?
Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera