• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hibiscus skrev 2012-11-05 09:47:48 följande:

    Ett halvår har gått nu sen sista op o som jag skrev sist, så känns det inte helt ok o kommer aldrig göra det, är så trist...tror att det jag känner av mest hela tiden, är att allt inne i slidan har åkt ner, bäckenbottensänkningen som jag vet sen flera år, har ofta den där tkockhetskänslan som är så obehaglig att känna...har också ff jobbigt med knipövningar- gör det varje kväll, men är som att det är för mycket o tjockt att dra upp med knip så jag tycker inte det händer så mycket, iommed att jag kniper brukar jag försöka lnipa om mitt finger och då känner jag ju också hur sligan är....ibland är den sååå kort upp till slidtoppen....jag är också mycket ärrig i rektumväggen med som småklupar, flikar som är lite hårdare men också väldigt ärrig i slidtoppen där jag öppnats vid förra op där enterocelet fixades


    Jag tror dessvärre inte att vi kan bli helt bra du och jag utan att med nät höja upp livmodertappen.

    Eva sa till mig att livmodern håller upp lite grann även om den åkt ner ganska mycket. Om jag skulle ta bort den trodde hon att det ändå inte skulle bli bättre.

    Men frågan är vad de gör med mig när min håller på och åker utanför? Tar bort min livmoder också och så får man leva med resterande problem?!
  • Hemligkvinna

    hibiscus
    Det är ju just det att man kan göra något åt det. Hade vi varit 70år hade de gjort det direkt.

    Men det kostar säkerligen och vad jag kan läsa mig till så kan man ev behöva ändra lite tätt inpå operationen ifall att det inte skulle bli helt bra. Men att de allra flesta faktiskt blir bättre än innan operationen. Det är vad jag har fått fram när jag googlat. Men här i sverige är de ju nästan helt emot det.

    Sista läkaren jag träffade var nina i juli. men den 14e får jag väl se om jag går ut i media eller inte.
    funderar fasiken på att gå ut ordentligt med mitt namn och ansikte. Varför ska vi behöva skämmas så?

  • Hemligkvinna
    nytt eller gammalt skrev 2012-11-06 16:47:21 följande:
    HK- jag har ju inte varit med här så länge så jag kan inte din historia. Konstigt att du får ett sånt dåligt bemötande här i Ua när det varit så annorlunda för mig. Du verkar ju ha betydligt värre problem än jag även om jag tydligen hade ett stort framfall. Det är ju inte sånt man jämför med sina väninnor direkt... Men du kanske har nån ovanlig typ av besvär som inte passar in i standardmallen och då vet de inte vad de ska göra...? Fast å andra sidan borde de tycka att det var intressant då...i vilket fall, liksom alla andra här önskar jag dig lycka till när du ska träffa läkaren nästa gång.

    Hibiscus- jo jag har precis samma, framvägg som hängmatta som gynekologen får lyfta upp för att kunna se vid undersökning- men inte framfall och inte inkontinensbesvär och då behövs ju ingen operation...
    om det enbart hade varit framfall av främre eller bakre väggen hade jag inte behövt vänta så här länge, men nu är ju verkligen allt påverkat.  De är ju så jäkla rädda bara för att jag är ung.
  • Hemligkvinna

    Jaha, då sitter man här igen då och är skitnervös inför besöket på onsdag. Så vad ska denna läkare säga och göra? Får jag tid till operation direkt eller vänta ännu mer?  Och sen vad har de tänkt åtgärda?

  • Hemligkvinna

    Tack för alla lyckoönskningar. Det betyder mycket Glad

    Ni om några förstår ju verkligen hur det är och hur jobbigt det är med alla läkarbesök, undersökningar, att leva med besvären mm.

    Hibiscus
    Ja, usch. Hoppas att du mår bra efter de andra operationerna.

    Men jag har faktiskt fantastiskt bra nyheter att berätta också. Barnen har from i Måndags fått utökad tid, så att minsta får vara på dagis 8.20-15.20 och stora får vara på fritids då Skrattande

    Kanske gav de med sig för att jag ansökt om detta så många gånger, att jag förra gången anmälde de till skolinspektionen och samtidigt har bråkat ordentligt med kommunen ang en annan sak och då både i media, på kommunfullmäktiges sammankomster mm. De vill garanterat få tyst på mig... och ny lyckades de, även om jag inte fick som jag ville med det jag kämpade för. Fast det var inte lika viktigt som detta med utökad tid.
    Sen hjälpte nog alla mina bra intyg också. 2 olika intyg varav det enda mycket mycket bra och utförligt och sedan ett annat av en arbetsterapeut som förklarade mitt behov av bil för att jag inte kan gå. Försökte söka ett bilstödsbidrag förut, men fick det inte. Sen fick de telefonnummer till min läkare ifall att de ville ringa och prata med henne. Dvs jag gjorde allt för att de skulle ta mig på allvar.

    Jag som var beredd att kämpa ordentligt för detta och väntade mig att behöva gå ut i media, protestera igenom staden, barkadera kommunhuset mm hahaha

  • Hemligkvinna

    Nu har jag varit hos läkaren och efter mycket tjat, skäll och förtydligande så har jag fått okej på att få min operation på danderyds sjukhus.

    Blev lite rädd där att hon skulle operera mig och hade det blivit i uppsala, så hade det nog blivit hon. Fick inget förtroende alls för henne och hon sa inte alls samma sak som Nina Kyrklund som var så tydlig och verkade kunnig och erfaren.

    På vägen hit såg jag till att hoppa lite och sprang även ca 100meter för att få allt i sitt lägsta läge. Dessvärre var livmodertappen då enbart ca 1cm från slidkransen.

    Men dessvärre är ju Nina fullbokad lång tid framöver och vill garanterat träffa mig en gång innan operationen för att diskutera ingreppet.

  • Hemligkvinna

    Mscaptaine
    Det trodde jag också, men Uppsala hade bara gett okej på ett andra utlåtande. Nu får danderyd en betalningsförbindelse för alla kommande operationer, som då kommer att skötas på danderyd.

    Nina Kyrklund hade även skrivit i sitt utlåtande till uppsala att ett första steg var att fixa till mellangård och bakväggen och att man sedan fick avgöra om man skulle höja upp livmodern. Så hon är ju inte helt emot det.

    Men först kan man tydligen höja upp allt med nät och sen kan man höja upp ligamenten som håller upp livmodern och det är då det sistnämnda som ev skulle bli aktuellt som en andra operation. Så nu hoppas jag att jag först kan få den första operationen och sedan även den andra. Om jag får den andra kommer jag att sterilisera mig i samma veva, då båda sker laporaskopiskt.

    Den knasiga läkaren jag träffade igår trodde att jag ville operera mig för att min man kände att jag var stor, men förklarade ett flertal gånger att det inte är något problem. Sen sa hon att hon tyckte att jag såg fin ut där nere. Fick då förklara även där att jag inte alls bryr mig om utseendet. Jag vill bara inte känna av mitt underliv konstant.

    Men däremot så var jag även denna gång öm och fick ont i livmodern Det är alltså livmodern som gör ont vid undersökning. Inte när de bara trycker utanpå magen utan när de både känner inuti och utanpå. Så det är nog livmodern som gör att jag får ont hela vägen upp i magen ibland när vi har sex och det liksom stöter mot fel punkt.

    Hon pratade nått om endometrios eller vad det heter, men jag sa det att nej, jag orkar inte med ytterligare en sak.

  • Hemligkvinna

    Jag försökte maila Nina Kyrklund, men fick bara tillbaka det. Hoppas verkligen inte att hon har slutat nu när jag äntligen får göra mina operation där.

    msCaptaine
    Hon sa bara att det kunde vara det, men att man behöver göra en titthålsoperation för att se efter ordentligt för att kunna sätta nån diagnos,

    Förresten så fick jag en ny ring, en doughnut som verkar fungera mycket bättre än den jag fick av Nina. Denna ser ut som en doughnut och är mjuk, tjock och fylld med luft?. Då blir det liksom inte bara en hård rundad kant på ett litet ställe. Verkade hjälpa när jag stod upp, men kändes när jag satt ner. Har bara hunnit testa den en dag än så länge.

  • Hemligkvinna
    Kitty baby skrev 2012-11-22 08:36:14 följande:
    Hej alla i tråden,

    Förlöst med mitt andra barn för 6 veckor sedan. Fick problem efter förloss att tömma blåsan, har haft kateter och tappar mig nu själv med kateter hemma flera ggr/dygn då blåsan inte tömmer sig själv. Jag har varit förkyld och haft hosta och har också fått tips om att hosta till för att slutmuskeln ska öppna sig för att lättare tömma blåsan. Allt detta hostande har nu troligen hjälpt till att skicka ner mig livmodertapp/slidvägg så det nu ligger för urinröret och det blir jättesvårt att hitta urinröret för att tappa sig. Jag har nu fullständig panik och antar att jag måste åka in akut om jag inte kan tömma mig själv (för kissa måste jag ju) och får säkert då kateter. Någon annan som har problem att tömma blåsan? Hur gör ni?

    Känner mig fullständigt utslagen och knäckt av detta, vad finns för hjälp att få för mig? Allt är så jobbigt och så en spädis hemma tillsammans med en duracell-2åring....jag fattar inte hur detta ska gå? Livrädd.    
    Det du beskriver låter så pass allvarligt att jag skulle rekommendera dig att åka in akut. Man kan få en ring att ha i underlivet i väntan på operation som kommer att bli nödvändigt för dig.

    Jag har testat en vanlig ring, men nu också en som kallas Doughnut och den sista var så mycket bättre. Den är mjuk och fylld med luft och ser ut som en doughnut.

    En ring stöttar då upp väggarna så att de inte åker ner lika lätt.
  • Hemligkvinna

    Kitty Baby
    Jag har fått göra olika urodynamiska undersökningar och det lär även du få göra.
     Det har varit nån där de kollade med kamera i urinröret och mätte urin och fyllnad mm. Sen vill de nog även kolla så att det inte är fel på nerverna.
    Att du har svårt att tömma behöver inte bero på framfallet,även om det är troligt.
    Jag har däremot fått vänta väldigt länge på dessa undersökningar, den sista som var den urodynamiska blev det nästan ett års väntan på.

    Men se till att överdriv så får du akuttider. Du kan inte ha det så här, så länge som man normalt får vänta efter en förlossning

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder