• Hemligkvinna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hibiscus skrev 2012-12-04 10:59:40 följande:
    Jag kan inte komma på något jag gjort som förvärrat...jag har iofs varit med på ca 4 gympapass efter 1/2 år efter op men tog det så försiktigt inga situps tex o anpassade gympan så jag ofta stod bara o trampade på stället....var inte ett dugg kul att ha underlivet i tanklarna hela tiden och inte få leva ut som en "normal" människa...som jag skrivit förut-hatar det.. att alltid ha i tanken vad kan man göra o vad kan man inte..
    det du skrev Minnie att när nödighet trycker på måste man gå på en gång- är precis samma för mig och så var det inte förut, det är konstigt att det blivit så...
    vad jag sen menar med att slidtoppen som åker ned inte bara livmodertappen utan hela slidan är ibland så kort upp yill taket när det åkt ned så som värst mäts det bara med halva mitt långfinger när allt åker upp igen går hela långfingret in tills det tar stopp av slidtaket..så jäkla skumt o det här varierar i menscykeln hela tiden, nån annan som har så??
    sen på din fråga HK om sätta nät, svår fråga faktiskt då jag är otroligt rädd för smärtor igen, hade ju hemska smärtor i hela underlivet innan livmodern togs bort, livmodern som tryckte på urinblåsan o hade så ont att jag inte kunde gå oftast o ont före o efter jag kissade osv...den smärtan har tack o lov försvunnit sen livmodern togs bort, jag har iofs lite av livmodertappen kvar som jag fattade att de inte ville ta bort av anledningar som att jag redan har ärrbildningar uppe vid slidtoppen då jag redan är öppnad där då enterocelet puttades upp, de ville inte att jag skulle få mer ärrbildningar som också kan leda till smärtor bla... o då jag hört att nät kan irritera i slemhinna o göra ont så nja...är lite tveksam om jag skulle våga chansa men det är för att jag redan som sagt har haft såna smärtor o besvär att jag inte vet om jag skulle våga...men om inget annat fanns att göra o om allt höll på att ramla ut så ja då skulle jag nog göra det ändå...har du hört något om när det blir op för dig?
    Okej. Men testa en sån här ring som jag har då. Den hjälper riktigt bra faktiskt. Så pass bra att jag skulle vilja testa att springa lite och se om det räcker med ringen. Den är super. Nu kan jag träna magen ordentligt och har nu gymmat i 2½ vecka.

    Den jag har nu heter doughnut. Den är mjuk, då den är fylld med luft, så det blir inte hårt mot ett litet ställe. Den ligger mot blygbenet och stöttar sedan upp hela slidan.
  • Hemligkvinna
    Jorban skrev 2012-12-19 22:45:23 följande:
    Hej,

    Behöver lite råd och stöd.

    Har varit på Aurorasamtal igen och vet inte vad jag ska tro. Jag gråter hejdlöst vid tanken på förlossningen. Under samtalet har kejsarsnitt nämnts av personalen i en bisats där "jag tror inte det är rätt för dig men kejsarsnitt finns ju som alternativ" typ. Och sen massa massa prat om att man ska planera sin förlossning. Det är inte helt lätt att planera ett "icke helt söndertrasat underliv" eller? Dessa samtal verkar ha som mål att peppa mig till VF. Jag känner mig förvirrad. Tänk om det blir sämre? "Nej då - du är ju kvinna och gjord för att föda barn." "Din förra förlossning var ju heeeelt normal och gick ju jättebra utan komplikationer". Framfall, samlagssmärta och tyngdkänsla, jaha, men det får vi ta hand om när bebisen är ute. DÅ kan du få prata med någon."

    Behöver lite ryggrad tror jag.

    Hjälp - hur ska jag tänka?       
    Nu kanske jag är för ärlig. Men de allra flesta som redan har problem blir sämre efter en till vaginal förlossning.

    Om du nu redan har det dåligt, så tycker jag att du ska lita på din magkänsla och hålla fast vid den.
    Stå på dig och KRÄV kejsarsnitt. Säg att du vänder dig någon annanstans om de inte lyssnar på dig. Du vill ha ett skriftligt medgivande på att du får kejsarsnitt, annars tänker du anmäla de.

    Dessvärre måste man vara så hård, för att få som man vill inom landstinget.

    Här går det väl lika bra som det har gjort hittills. Danderyd har fortfarande inte fått nån betalningsförbindelse, så i går ringde jag till kvinnoklinikens chef och fick prata med hennes sekreterare som skulle reda ut detta.
    Jag kan ju inte ens boka in någon tid för varken besök eller operation först de har fått in alla papper.
  • Hemligkvinna
    Jorban skrev 2012-12-20 14:37:09 följande:
    Minnie7: Nej jag tycker att den upplevelsen inte var så hejdundrande att jag vill ha VF för den sakens skull. Problemet är att när de hela tiden pratar om hur bra det kommer att gå med VF och att man får kika på den nedre regionerna SEN för att "återställa allt så att det blir som förut" som de säger så vacklar man ju. Hur kan de säga att allt ska bli som förut? Jag räknar med att enbart kunna bli marginellt bättre av op sen. Men men. När kejsarsnitt besrkivs, av dem och vården i övrgit, som det värsta du kan göra mot ditt barn och mot din egen kropp så börjar man ju vackla....

    Hemligkvinna: Ja, min magkänsla säger att KS vore bäst men så fort jag går till Auroragruppen så blir jag mer och mer osäker för de pratar ju sååå mycket bra om VF och illa om KS. 

    Ni har rätt. Jag vet att jag vill ha KS hela tiden UTOM när jag träffar Aurora. Jag måste stå på mig.
    Ja. det är ju riktigt svårt att få till det bra i underlivet sedan.

    Förresten har du läst om något barn som dött eller blivit sjukt av kejsarsnitt? Nej, men barn som gjort det utav vaginal förlossning.

    Mig har de också försökt skrämma rejält och tyckt att jag ska leva med mina problem istället. Nu gör de inte det längre. Men så hotade jag med att gå ut i media också om de inte hjälpte mig och det gjorde susen.

    Min mor har fött 4 av 5 barn med kejsarsnitt. Då pga hotande förtidsbörd mm. Då väljer man kejsarsnitt för att det är bättre. 
    Jag hade aldrig gått med på en vaginal förlossning igen. Smärtan kan jag ta. Födde sista helt utan bedövning, då jag inte hann med annat än lustgas och då hade jag hellre ont än ens testade den.

  • Hemligkvinna

    Ja, det ska du absolut ta med dig. Bra!

    Om de säger emot så tycker jag att du kan fråga de om du kan få telefonnummer till deras chef, eftrsom att de inte bryr sig och tar dig på allvar. Du vill ju ha det svart på vitt nu, så att du kan få njuta av resten av din graviditet istället för att oroa dig och därmed riskera att få förlossningsdepp

  • Hemligkvinna
    EQ85 skrev 2013-01-02 07:39:17 följande:
    Tror jag har framfall Igår tog jag en spegel och kollade där nere. Det är ngt rosa o räffligt i öppningen. Som en vägg? Jag kände efter lite o det gick o trycka in och då kände jag en hård kula. Har skav känsla och svider. Om jag ansträngt mig sticker det där nere. Fick mitt första barn nov 11 och nu andra dec 12. Ringt mvc o hoppas de kan kolla idag. Jag är rädd att sexet inte ska fungera Blev lättad när jag hittade hit. Det är skönt att prata med andra
    EQ85. Tror att du oroar dig i onödan. I princip alla som tittar kan se en liten boll så nära inpå förlossningen. Så ta det lugnt och ge det tid och se till att knipa ordentligt.
  • Hemligkvinna

    helt fantastiskt va... ackis har fortfarande inte fått över betalningsförbindelsen till danderyd.

  • Hemligkvinna
    Minnie7 skrev 2013-01-05 13:03:03 följande:
    Meeeen HK- vad sjutton är det som dröjer? Ring och stöt på verksamhetschefen på Ackis!
    prade med verksamhetschefens sekreterare innan jul, som lovade att kolla på det. hon sa i och för sig att hon skulle ringa upp mig också, men det gjorde hon inte
  • Hemligkvinna
    Minnie7 skrev 2013-01-05 23:11:07 följande:
    Förresten- citerar lite från Ackis hemsida "Specialistvård i världsklass och korta väntetider kännetecknar kvinnosjukvården vid Akademiska sjukhuset". Upplys denne om det!
    Haha. ja det ska jag göra. Har hennes direktnummer, men hon svarar ju typ aldrig
  • Hemligkvinna
    Jorban skrev 2013-01-07 15:36:34 följande:
    Hej allihopa. Nytt möte med Aurorateamet. Nej till kejsarsnitt. Nytt möte inbokat för fler stödsamtal. De vill sätta igång förlossningen vilket är farligt trots att de inte upplyser om NÅGRA risker med igångsättning.

    Jag bryter ihop.

    Aurorabarnmorskan tyckte att det var ju inte så farligt att oroa sig för det är ju så kort tid kvar (3 månader) och då har jag sökt kontakt med dem sen första början). Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Nu har jag slutat sova helt på nätterna för detta bara gnager.

    Aurorabarnmorskan säger dessutom att det bara är klippet som kan skapa smärta i underlivet (inte rupturer eller annat) och att man sällan klipper vid andra förlossningen och denna människa ska jag diskutera med! Hur går jag vidare?

    Till saken hör att jag vid RUL hade föreliggande moderkaka (sitter för utgången). Kan jag vägra gå till det ultraljud som ges i vecka 32 för att se om moderkakan flyttat sig? Vad gör de då? Kan de tvinga mig att föda vaginalt ändå?

    Känner mig som en trotsig femåring som tänker tanken på att vägra UL men vad mer ska jag göra? Jag är en utmärkt kanidat för kejsarstnitt (helt frisk och utan tanke om att föda fler barn).

    Är det någon här som haft denna strid och vunnit? Snälla hjälp!        
    Jorban

    Men herre gud. De behandlar ju dig precis som de gör med mig nu

    Ring upp de och be att få prata med chefen. De är ju helt jäkla dumma i huvudet.

    Ring och försök få tag i nån läkare på annat sjukhus. om det är i sthlm så få tag i någon på bäckenbottenmottagningen på danderyd.

    Nu har jag pratat med verksamhetschefens sekreterare igen som sa att de gick på semester efter att hon pratat med mig och kommit tillbaka idag. Hon skulle se till att få till detta nu och ringa mig idag eller i morgon.
    Nu förstår nog även hon att jag fortsätter att ringa, så hon ser nog till att fixa detta.
  • Hemligkvinna

    ajaj. började jobba i går och har idag och i går kväll haft ordentligt ont i livmodertappen. Det känns precis som när förlossningarna drog igång och livmodertappen vidgades och utplånades.
    Hoppas verkligen att det inte är så att livmodertappen också ger vika nu, så att jag snart har hela livmodern utanför. Det gör ont och känns liksom som att något är på väg ut och att man bara vill krysta och bli av med det så att det är klart.

    Kan det bero på att hela livmodern trycker neråt så mycket att det börjar bli svårt även för livmodertappen att hålla kvar livmodern, eller vad tror ni?

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder