• TBS

    Romer

    Jag vill veta mer om unga romers kultur och vanor, och hur de skiljer sig från den svenska resp traditionella romska kulturen.

    Alla romer på fl! Berätta allt ni vet

  • Svar på tråden Romer
  • TBS
    Höströd skrev 2009-03-20 18:50:53 följande:
    Ärligt, så tror jag att din tråd spårat ur lite, det handlar inte alls om din förfrågan nu på sida 58 i din tråd!
    Det gör inget.

    Jag har fått veta mer än jag bad om, tack för att ni tar er tid att berätta! Kanske kan vi hjälpas åt att få bukt med alla fördomar gentemot romer.
  • romani beauty
    TBS skrev 2009-03-25 22:35:19 följande:
    Det gör inget.Jag har fått veta mer än jag bad om, tack för att ni tar er tid att berätta! Kanske kan vi hjälpas åt att få bukt med alla fördomar gentemot romer.
    kul att höra
  • TBS

    romani beauty skrev 2009-03-25 22:59:40 följande:


    kul att höra
    Jag håller med om att tonen stundtals har varit lite hård. Det är förståss tråkigt, men jag tycker att alla måste få komma till tals och vädra sina fördomar, hur ska de annars kunna bemötas?

    Fördomar är ofta grundade i rädsla och okunskap. Det är viktigt att beöta dem med fakta och förnuft. Jag förstår att det är lätt att tappa humöret när man blir anklagad för att vara på ett visst sätt pga sitt ursprung, men bara genom att möta fördomarna utan aggressivitet kan vi få till en förändring.

    Jag vill tro att de som har fördomar mot romer helt enkelt inte förstår bättre.
  • PetraD
    polizoni skrev 2009-03-25 07:35:49 följande:
    Haha usch det med jacka, jag haaataaar när någon kommer hem till en utan att hänga av sig jackan innan de går in...
    det gör man INTE hemma hos mig heller. jag som är "vanlig" svensk, visserligen gift med muslim (men icke troende) men har inte ändrat mitt sätt att tycka och tänka
  • romani beauty
    PetraDeliu skrev 2009-03-26 00:18:22 följande:
    det gör man INTE hemma hos mig heller. jag som är "vanlig" svensk, visserligen gift med muslim (men icke troende) men har inte ändrat mitt sätt att tycka och tänka
    det ska man väl inte behöva heller
  • romani beauty
    TBS skrev 2009-03-25 23:09:06 följande:
    romani beauty skrev 2009-03-25 22:59:40 följande: Jag håller med om att tonen stundtals har varit lite hård. Det är förståss tråkigt, men jag tycker att alla måste få komma till tals och vädra sina fördomar, hur ska de annars kunna bemötas?Fördomar är ofta grundade i rädsla och okunskap. Det är viktigt att beöta dem med fakta och förnuft. Jag förstår att det är lätt att tappa humöret när man blir anklagad för att vara på ett visst sätt pga sitt ursprung, men bara genom att möta fördomarna utan aggressivitet kan vi få till en förändring.Jag vill tro att de som har fördomar mot romer helt enkelt inte förstår bättre.
    ja, oftast så är de väl så att de inte riktigt tänkt till o tror romer är en homogen grupp som alla är samma..vilket vi kanske bevisat i tråden att vi inte är
  • PetraD

    romani beauty skrev 2009-03-26 01:28:17 följande:


    det ska man väl inte behöva heller
    nej, det ska man absolut inte tycker jag inte
    men tror att det finns många som får "ändra om lite" mot vad de tyckt och tänkt sen innan. kanske inte "får" leva helt enligt vad de tyckt innan. men visst ska man anpassa sig efter varandra
    men blir ju alltid svårare när man är van att leva enligt helt olika "regler"
  • romani beauty
    PetraDeliu skrev 2009-03-28 01:14:52 följande:
    romani beauty skrev 2009-03-26 01:28:17 följande: nej, det ska man absolut inte tycker jag intemen tror att det finns många som får "ändra om lite" mot vad de tyckt och tänkt sen innan. kanske inte "får" leva helt enligt vad de tyckt innan. men visst ska man anpassa sig efter varandramen blir ju alltid svårare när man är van att leva enligt helt olika "regler"
    ja så är det ju..men jag tycker de är trist att de nästan alltid är kvinnor som får lov o ändra sig ;-/
  • PetraD

    romani beauty skrev 2009-03-28 03:12:56 följande:


    ja så är det ju..men jag tycker de är trist att de nästan alltid är kvinnor som får lov o ändra sig ;-/
    ja det tycker jag verkligen också att det är.
    men jag ser ingen anledning till det, vi är precis lika mycket värda som killarna
    man får anpassa sig efter varandra
  • romani beauty
    PetraDeliu skrev 2009-03-28 22:53:09 följande:
    romani beauty skrev 2009-03-28 03:12:56 följande: ja det tycker jag verkligen också att det är.men jag ser ingen anledning till det, vi är precis lika mycket värda som killarnaman får anpassa sig efter varandra
    ja verkligen! men tyvärr så tror gärna männen att de ska vara boss!! t.ex. min man är mer traditionell än mig o jag är lite friare i synen på könsroller o så..men nog tycker han att jag ska anpassa mig o hälla käft typ..

    hoppas jag stavar rätt, har varit ute på pub med mannen o är inte helt nykter hihi