• Gäddan

    Inga (g)rädda för vargen här!!!

    Gäddan + Dimman + Sisu + jenny = Partyyyyyyy!!!!!


    Dimman for President!
  • Svar på tråden Inga (g)rädda för vargen här!!!
  • Jenny28

    sisu: Nej jag sitter Men på sjukan satt jag ju hela tiden i sängen o kolla tv o ingen som sa nåt så jag antar att sitta går bra Har ju ingen laptop

    Hon sa att när man har värkar o så så kan den minska men kan även gå tuillbaka om det är lugnt så tydligen kan det gå fram o tillbaks sådär!

    Ska definitivt ringa dig om jag hamnar på Halmstad

  • Dimitra
    Jenny - sån tur att du åkte in!! Det värsta man trodde skulle ha skett hade ju gjort det också Tackar gudarna för att du fick lös en sjukskrivning. Hotande förtidsbörd måste ju FK ta på allvar tycker jag.

    Skönt att du är hemma. Nu tar du hand om dig ordentligt och vilar, vilar, vilar Varje dag du kan behålla plutten på plats är guld värda Sisu - måste vara din trötta hjärna som skrev fel nick Nu har det ju gått så lång tid att ingen minns det första så det gör ingenting

    Hur går en bentäthetsmätning till? Jag ska göra en i juni så det vore kul att kunna vara lite förberedd mer än på det som står i kallelsen.

    Uppmanar dig med att vila när du kan
    The Dimitra universe.
  • Alvi

    Jenny: Okejrå, men ligg för sjutton ner så fort du inte sitter vid datorn! Eller på toa! Eller äter!

    Dimitra: Jaha, jag trodde du redan hade gjort en?
    Jo, så här går det till: *känner mig jätteviktig som vet* Du får väga dig och mäta dig (Du vet att det inte är bra att väga för lite va, om man har taskigt skelett? Skelettet behöver nåt att jobba med och det får det inte om man väger luft)

    Sen får du lägga dig på röntgenbritsen, med en stor fyrkantig kudde under benen (så här var det HÄR alltså... hoppas det är samma hos dig, för det här är tydligen en ny undersökning från USA, som alla hoppas ska bli typ världsomfattande så att alla mäts på samma vis!) så att ländryggen trycks ner.
    Sen röntgas de fyra kotorna i ländryggen.

    Sedan spänns ena foten fast så att höften liksom vrids ut lite = lättare att tyda, och höft och lårben röntgas. Samma sak på andra sidan.

    Och så röntgas lite av ryggraden, så att man ska se om kotorna är fina och inte ihoppressade eller nåt.

    Sen räknas värdet ut utifrån din ålder, menopaus (som du ju inte har haft än... ), rökning, vikt och längd och etnicitet. Kanske att motion och kost räknas in där, men jag är inte säker.

    Sen får du (får iallafall "våra" patienter) ett prelimenärt svar på plats, men läkare ska också tyda resultaten.

    Jag känner mig mycket piggare nu faktiskt! Det är tortyr att ara så trött!


    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Jenny28

    Jo jag är nu bara orolig att jag skulle legat kvar på BB för de ville ju att jag skulle stanna ett tag till men jag ville hem. Skulle väl aldrig förlåta mig själv om det satte igång här hemma nu eller så.

    Ska du göra en sån mätning för att du har så sköra ben dimman?

  • Dimitra
    Sisu - jag skulle ha gjort en i höstas men hann bli gravid Jo jag vet att det är dåligt att väga för lite, dåligt att aldrig träna {#lang_emotions_dreamer} och dåligt att vara uppvuxen på kortisonpreparat så det är kanske inte så konstigt att jag verkar ha vekt skelett.

    "Sedan spänns ena foten fast så att höften liksom vrids ut lite = lättare att tyda, och höft och lårben röntgas." Åh gud! Hoppas min foglossning är över då för det ilar i hela mig när jag läser det där {#lang_emotions_death}

    I övrigt verkar det ju inte så farligt

    Bra att du känner dig lite piggare
    The Dimitra universe.
  • Alvi
    Dimitra: Haha, den vinklas bara liiite liiite...

    Man blir fantastiskt kroppsmedveten när man hänger på sjukhus så mycket som jag gör den här perioden... Vet allt om vad som är bra och icke, men det är svårt (och/eller tråkigt ) att göra allt rätt...!
    Once you try menskopp you´ll never go back!
  • Dimitra
    Jenny - är sammandragningarna lugna nu? Du som går mot din fjärde förlossning om några månader har väl stenkoll på vad som är bra och dåligt? Igår sa du ju att sammandragningarna ändrat karaktär och det visade sig ju att du hade helt rätt. Så direkt du får känningarna så är det bara att åka in. Man kan ju stoppa sammandragningarna rätt så sent ändå

    De ska göra en mätning för att de tror att jag har sköra ben. Enligt ortopeden så ska man inte bryta handleden vid ett sånt fall jag gjorde förra våren.
    The Dimitra universe.
  • Dimitra
    Sisu - tur det! *andas ut och torkar bort svetten från pannan*

    Det är ju skittråkigt att ta hand om sig optimalt. Därför man hoppar det och kör godis på kvällar och minimerar vardagsmotionen i den mån det går
    The Dimitra universe.
  • Jenny28

    Jo de är lugna nu men så fort jag rör mig blir magen stenhård och förblir så tills jag sätter mig igen. Så det där emd att inte röra sig är nog viktigt. Men inget som gör ont iaf bara den där stenhårda magen.

    Låter lite läskigt med den där mätningen tycker jag men du borde väl inte ha nån foglossning kvar då Dimman!.
    Bara 4 veckor kvar nu va? Vilket datum hade du som bf? Ida fyller ju 4 maj, kanske blir då

  • Jenny28

    Sedan är det ju de här förbannade tunna flytningarna. Du vet väl allt om dem Dimman Nu när jag rör mig bubblar det till hela tiden i trosorna och man är ju liiiite orolig att det skulle vara vatten. Men jag vet ju att man har mycket flytningar. Men jag tror jag känner efter extra mycket nu också. Man är liksom på helspänn inne i hjärnan

Svar på tråden Inga (g)rädda för vargen här!!!