• mpta

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    nötskrikan skrev 2009-07-05 22:41:54 följande:
    Det värsta av allt är ju att det finns en resepotta, tror det är en potta som man kan pressa ihop och ta med sig. Finns även engångspapper som man lägger i pottan såg jag när vi var på en affär häromdagen. Som jag har skrattat åt resepottan tidigare men just nu förstår jag faktiskt vad man kan ha den till. Men jag vill hellre att Lova lär sig gå på toalettstolen Drabbades av en försäljare i affären som gjorde sig besväret att öppna en förpackning och ta fram en rosa toasits istället för att visa den vita sitsen som hängde framme. Han berättade även att just den sitsen var så bra att han visste en tioåring som fortfarande använde den. Är det bra??? Jag vill inte behöva ha en speciell toaring tills Lova är 10, ha ha.
    haha jasså det finns d, ja d finns väl allt å köpa
    tycker väl inte att en 10¨ring ska behöva ha behovet av en toaring, Irma använder inte nån speciell ring utan hon sätter sig med benen rakt ut åt båda hållen så sitter hon stadigt, nu har hon till å med börjat klättra upp å sätta sig stadigt på toan själv, pappan i huset letade henne idag och fann henne sittandes på toaletten bajsandes
  • mpta

    Ja det har vart lugnt här. Jag har inte haft orken för något, hinner ju knappt med mig själv när ja jobbar känner ja. nästa helg är ja ledig iaf längtar såå!! då blir det stockholmsresa å bo på hotell med härlig frukost, 2 nätter med mamma, ska bli skönt

    Imorn ska vi till BM å lyssna på bebisens hjärtljud, har ingen barnvakt till Irma så hon ska följa med, hon ser framemot å berättar stolt att hon ska lyssna på bebisens hjärta och träffa mammas tant(Barnmorskan )

  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-16 20:35:14 följande:
    Hej alla förresten, vi är på semester 100 mil norrut och har precis kommit hem till mitt föräldrahem och har nu tillgång till dator igen. Vi har varit och hälsat på syrran och jag har fått mysa med lilla systerdottern (nu förstår jag hur stor Saga är, det skiljer ju bara åtta dagar mellan dem men Saga är dubbelt så stor ungefär )Lova är ett litet monster just nu och hon bryr sig inte ens om att vi hälsar på folk som hon inte känner så bra, hon låter inte det hindra henne.
    Låter trevligt med lite semester, mindre trevligt me det lilla monstret men man får tänka att det är en utvecklingsperiod helt enkelt
    Är det bara Saga som är stor lr är systerdottern liten också?
  • mpta

    Jag och Irma va till BM idag, när vi skulle gå därifrån börjar Irma gråta som bara den.
    Jag frågar henne vad det är å hon säger men bebisen då?
    vadå bebisen frågar jag.
    Ja vi skulle ju ta ut bebisen!! svarade Irma gråtandes.
    Ja på nå vis hade stackaren fått för sig att vi skulle plocka ut bebisen ur mammas mage när vi kom till barnmorskan så hon vart ju skit besviken när vi tänkte åka hem med en tjockmage igen.
    stackars Irma, gud så besviken hon måste ha vart, inte undr apå att hon va så förväntanasfull imorse haha..

    Jag som tyckte att jag förklarade såå tydligt va vi skulle göra hos BM idag, men ja va tydligen inte tillräckligt tydlig, ska hon med nästa gång måste jag verkligen förklara för henne ett antal gånger att vi inte ska plocka ut någon bebis.

    Som tur var varade besvikelse bara ett tag å sen kunde hon glatt berätta för dom hon träffade att bebisen måste ligga i mammas mage och bli stor innan den ska komma ut.

  • mpta
    spacebeare skrev 2009-07-18 09:11:17 följande:
    stackars Irma!!! ibland är dom för söta!här har Em fått en egen CDspelare till sina två skivor. köpte igår å sen var vi hos svärisarna hela dan så hon sov när vi kom hem. det första hon vill när jag vaknar är att packa upp den nu har vi kört Astrid Lindgrens bästa i 1timme.....
    Irma har också en egen cdspelare och lyssnar på saga varje kväll,mysigt, tyckte iaf ja när ja va liten å Irma verkar även gilla d
    Det e ju tur att besvikelsen inte satt i så länge för henne iaf för nu säge rhon att bebisen måste bli stor först.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-18 19:30:50 följande:
    Vad gulligt, hon tycker nog det är lååång väntetid på bebisen.Kusin Freja ligger på normalkurvan, Saga ligger lite högre upp... Det ska bli så kul att se hur de växer och utvecklas.Vi har tagit det lugnt ett par dagar och mormor har pusslat massor med Lova så hon har varit jättenöjd och glad. Tror nog det har varit jobbigt med allt resande för henne.
    ja hon tycker väl det, tur att hon har en kusinbebis att mysa med fast hon vill väl ännu mer ha en egen när hon är med den lille hehe..
    kan förstå att d ska bli skoj att se deras utveckling, snart har kanske kusinen växt ikapp också
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-18 22:45:50 följande:
    Hur har du det med väntetiden då, känns det som att tiden går fort eller alldeles för långsamt? Mår du bra?Kusinen går upp i vikt bra så det jämnar nog ut sig snart.Imorgon åker vi hem, ser inte fram emot 100 mil i bil.
    Lite både och, visst känns d som om tiden går jäkligt fort, sommarn är ju fasen snart slut å man är redan i v25 men ändå känns d som en evighet tills bebisen ska ut. Ja jag mår jätte bra förutom tröttheten å det dåliga humöret som kan komma med den, men det hör ju till

    Usch lät inge skoj med en sån bilresa å jag som gruvar mig för när vi ska åka till kolmården om 2 veckor, å det är typ 40 mil men det ska förhoppningsvis gå bra.
    Hur gick resan dit då?
  • mpta

    ja tänk om man hade tiden att resa efter värmen men ja ska iaf till sthlm med mamma ihelgen, hotellfrukost 2 morgonar helt suveränt å helgen efter blir d kolmården men sen får man jobba på å sen börjar skolan så hela aug f¨år ja väl sitta ner slukad i skolböckerna

  • mpta

    Ja Irma har också vart blöjfri hela sommarn känns så jäkla skönt, den enda gången Irma har blöja nu är när hon sover på natten, sen kommer hon väl tex ha blöja när vi åker till kolmården så vi slipper stanna efter E4an men det har gått förvånansvärt bra, det har knappt skett någon olycka här hemma och hon springer själv iväg glatt på toa.

    Det bästa knepet tror ja är att uppmuntra barnen sen tror jag att dom helt enkelt tar det där steget när dom verkligen är redo, men som sagt ibland kan dom ju behöva en liten putt, vi mutade ju som ja sa tidigare Irma för att hon skulle kissa på pottan, men d gjorde vi väl mest eftersom hon länge sagt till när hon vart nödig men inte vågat gjort d på pottan så hon behövde väl den där lilla "putten"


    spacebeare skrev 2009-07-22 07:37:00 följande:
    hotellfrukost!!! de bästa med att åka på kurs själv är jag lite idelös. orkar inte hitta på så mkt med Em å sen med regn är jag inte jätteförtjust att gå ut. men hon verkar inte lida för satan vilket bra humör hon är på! och hon har tagit myset till nya dimensioner!trivs verkligen med min lilla tjej just nu.
    Ja hotellfrukost är verkligen guld värd!!
    Va härligt att du trivs med humöret på tösen
  • mpta

    Irma är oftast trevlig men något som verkligen kan göra mig riktigt skit förbannad är hennes sätt som hon kan ha vid matbordet!
    Vet inte va vi gör för fel när d gäller matsituationen! Irma har en vana att kladda en hel del, säge rman åt henne att äta lite mat så kan vi leka sen lr nå ja då tar hon skeden å häller ner mat på golvet ¨så hon helt enkelt ska bli klar, ja denna dumma ide händer inte allt för sällan men den sker å sen kan hon kladda på andra sätt också.
    Något mer hon gör är att hon häller tamefan alltid ut mjölken/vattnet, hon dricker så mycket så d släcker törsten men det som blir över häller hon oftast ut på golvet, å d spelar ingen roll om hon står vid diskbänken, sitter vid matbordet lr dricker vatten i sängen hon slutar fasen alltid med att hälla ut det som är kvar!
    Och det spelar ingen roll på vilket sett vi säger åt henne; blir förbannade, talar lugnt, ignorerar henne, skickar in henne till rummet. Syrrans man sa även till henne på skarpen å då tycker man ju att hon ska hajja till lite men hon brydde sig inte ett fnatt!! Utan hon hånlog mest. Ja det där beteende som hon har fått när hon ska dricka får mig verkligen att gå i taket, pinsamt är d ju även, man tycker ju att ett barn på 2,5 år ska klara av att dricka vatten utan att hälla ut det och kladda.

    Ofta när hon gör saker å ting brukar man kunna köra med att hon är en stor tjej nu osv¨å att så gör man inte då men när det gäller det där tar hon inte åt sig, säger man åt henne att det bara är bebisar som gör så där kan hon svara typ: Ja bebisar och Irma!
    Börjar fundera på om hon har tvångstankar så hon måste hälla ut drickat haha..
    Hon har aldrig gjort nå liknande på dagis iaf men annars gör hon nog det på de flesta ställen.

    Ja sa jag byter gärna bort mitt barn under måltiderna

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd