• mpta

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    nötskrikan skrev 2009-05-26 20:51:50 följande:
    Jättefint väder tidigare idag, nu ikväll är himlen mörk och det blåser ordentligt. Lova har badat utomhus idag och hunnit med en ridtur på farmors häst. Så fort vi nämnde att vi skulle hälsa på farmor och farfar började hon tjata om att rida och när vi väl kom till stallet försvann hon med farmor utan att bry sig det minsta om vad vi gjorde. Får väl se om hon blir en riktig hästtjej.Lova har så lite plats för kläder på dagis så vi har bara det allra nödvändigaste där. Lite sommarkläder har vi hunnit fixa men skor är det värre med, dåliga föräldrar här med.
    Undra va Irma skulle tycka om att rida, hon är riktigt imponerad av hästar iaf, men vi är ju inga häst människor å känner ingen med häst, själv så har man väl suttit på en häst en gång lr nå får väl ta med irma till nån ponnyridning nått tag.
    Ja jag måste ta tag i skoköpandet snart så ungen slipper snubbla lr svettas om fötterna men just nu räcker inte tiden till och lagomt till ja köper skor blir det väl dålig väder haha
  • mpta

    ja vet du vad mamma är en favorit här hemma också, så då frågar jag vadå`? å då börjar hon ööööhmmmöööhmm.. nej jag kommer inte ihåg, blir d efter ett tag

    Men sen när irma får göra olika saker som hon vill brukar det bli: tack mamma, du är snäll du!
    så ibland kan hon låta riktigt artig, det måste va något hon har lärt sig på dagis

  • mpta
    spacebeare skrev 2009-05-27 20:40:45 följande:
    mamma älsking, kör Em med ofta gärna kombinerat med en kram
    haha sötnos
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-05-27 22:04:28 följande:
    Idag var vi på Skansen, gissa vad Lova tyckte var bäst? Bussen vi åkte dit (gallskrik och förtvivlad unge som låg ner och blockerade bussdörren när hon insåg att vi skulle stiga av), alla stenar och staket man kunde klättra på samt de branta stup som fanns och som var såå lockande.
    Det funkar oftast bra när jag tar hand om lillasyster men när pappa ägnar sig åt henne blir Lova svartsjuk. Vet inte riktigt varför det är så?
    haha ja en bussresa e ofta d enda som krävs för att roa de små Irma tycker det är riktigt roande kanske för att hon typ enbart åker buss med dagis.
    Vi ska däremot åka till Järvzoo på fredag och kollar på älgar,björnar osv och det tror jag Irma kommer att älska eftersom hon är så intresserad av djur, i sommar blir d förhoppningsvis kolmården

    Hon kanske blir svartsjuk då bara för att nu är hon van och medveten om att det är mamma som ger lillasyster mat osv åsså har hon kanske vart van att pappa då har ägnat lite mer tid med henne så då när pappa är med lillasyster blir det fel och Lova blir svartsjuk?
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-05-28 18:01:59 följande:
    Måste förresten berätta, sambon är lite lat och brukar byta blöja på plats om det går - soffan, sängen, knäet. Det funkar ju med Lova men idag bytte han blöja på Saga medan hon låg på hans knä. Nerkissad och nerbajsad blev han...
    haha tji fick han
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-05-30 20:31:19 följande:
    Blä, har haft ett par jobbiga dagar. Sambon skulle vara ledig igår men gick med på att jobba extra och sen på kvällen kom han hem, åt middag (som jag lagat) och for iväg på en hobbysak. Egentligen jobbar han inte heller helger men nu blir det en del extrajobb på helgerna också och idag har han jobbat 12 timmar hittills och jag har suttit hemma med två barn som turats om att skrika. Tror att Lova äntligen har somnat nu och lillan sover på amningskudden.Mina föräldrar tycker nog att vi har en bra relation men Saga är nästan sju veckor och de har inte träffat henne eller ens pratat om att komma och hälsa på. De har inte heller sett syrrans dotter som är nästan sex veckor och hennes första barn. Lova träffade de först när hon var tre månader. Det är inte normalt va? Jag har rätt att vara ledsen över att de inte engagerar sig mer?
    Hur långt bort bor föräldrarna då? ja jag måste nog faktiskt erkänna att jag tycker att det är lite dålig stil av dem. Jag kan ju inte sätta mig in i deras situation men om vi säger att tex min syster bodde långt ifrån mig å skulle få barn så skulle jag åka dit direkt när bebisen hade kommit å dom var redo för besök.
    Tycker inte att man ska behöva tjata på sina föräldras att dom ska komma å hälsa på heller men har ni frågat dom om de inte har nån fundering på d snart? Kan förstå att det måste kännas skit tråkigt att de varken har träffat saga lr din systers barn, jag skulle vara jätte sårad men frågan e om jag skulle "våga" säga nått till dom.
  • mpta

    Nötskrikan: Hoppas det ordnar sig iaf å att dom börjar engagera sig mer, om du klarar av det tycker jag att du ska prata med dem men ja kan förstå om du tycker det 'är jobbigt.

    Vet ni vad vi har gjort idag?? Irmas farfar har köpt en sån där stor båt så vi invigde den idag, hade hunden med ochhan svettades ju som en gris,likaså jag. Så vi stannade båten så ja å hunden skulle kunna svalka av oss, Irma vart självklart avis och skulle också bada, hon tyckte d va kallt först men hon gav sig inte, till slut slängde hon sig runt och "simmade", så man fick va med hela tiden så hon inte skulle sjunka
    Ja så vi har tagit premiär doppet idag! Irma blev hysterisk och började grina när vi skulle åka vidare,och då frös hon ändå väldigt mycket, hela hon skakade
    Det var iaf hela 20 grader varmt i vattnet, så graderna stiger fort bara d blir varmt i luften Ja så mitt premiär dopp var en vecka tidigare iår, nån mer som badat?

  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-05-30 22:29:10 följande:
    mpta: Vad kul det lät med båt och bad. Vi ska på brygginvigning hos svärföräldrarna nästa helg, de har fixat egen strand och köpt brygga, så då kanske det blir bad. Beror på hur varmt det är... Iofs har de bastu också.Jag har lite speciella föräldrar, de har diverse problem. Och de bor ju en bit bort så jag förstår att det inte är så lätt att hälsa på men de kunde ju verka intresserade i alla fall. Min syster bor inte lika långt bort men de har inte hälsat på henne ändå. Mina svärföräldrar hälsade på så fort de fick båda gångerna och samma sak med syrrans svärföräldrar.
    Ja det var riktigt skoj, men irma vilel inte mysåka utan hon ville åka så fort d bara gick å då kan man ju inte direkt sitta å prata så hon vill att allt ska gå fort. Ska ut imorn igen så då får hon väl bada lite iaf.
    Vad tråkigt med föräldrarna, det ä ju tur att svärföräldrarna är engagerade iaf, visst e kanske inte en sån stor tröst eftersom man gärna vill ha sina egna föräldrar nära men det är ju något iaf och Lova är nog jätte glad för att dom finns i närheten för henne
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-05-30 22:58:37 följande:
    Ha ha, visst är det roligt när de har starka åsikter om allt och man får börja anpassa sig. Klart det ska gå fort Lova är jätteförtjust i farmor och farfar och hälsar gärna på dem så det är skönt att de finns. Synd bara att hon inte får ha morföräldrar också.
    ja det måste kännas surt!

    Vi var på järvzoo i fredags å kollad epå en massa djur, Irma älskade det, hon var riktigt imponerad speciellt av björnarna. Men när vi stod och kollade på fjällrävarna som blev matad sa hon till Pappa:
    Kolla pappa han får mat.
    Pappa svarade då: Ja det får han
    Irma: Ja han får macka
    Pappa: nee han äter ju kött
    Irma: nej han äter macka, kolla då!!

    Irma blev lite vrång där på pappa så han vände sig om och kollad evad Irma pekade på, Irma hade då inte haft nå ögon på en fjällräv som åt kött utan hon stod nyfiket och kikade på en bebis som satt i en vagn och åt korvbröd haha

    Ja bebisar är verkligen något som intresserar Irma så jag kan väl egentligen inte säga att jag blev förvånad över hennes reaktion men d va roligt ändå
  • mpta
    Puman78 skrev 2009-05-31 13:56:20 följande:
    I helgen är det marknad i stan. Igår var vi ned en sväng och Nova åkte karusell. En häst som åkte upp och ner, runt runt. Efteråt ville hon prova en ny häst och hon blev inte speciellt sur när hon inte fick.Idag var vi ned igen för vi hade lovat att hon skulle få åka flygplan med pappa sin. Jag trodde hon kanske skulle tycka det var lite läskigt att vara högt upp i luften, men hon tyckte det var super kul och blev så ledsen när hon inte fick åka mera.Här blir det inte heller några fler barn, Michayla
    vi va också ner på marknan, irma red också häst galet kul tyckte hon å sen åkte hon flygplan med kusinen, hon skrek av glädje å hon satt still hela tiden! man vet ju aldrig med Irma, men hon va så upptagen med att flyga så hon had einte tid med nå bus, vart också impad över att hon inte blev rädd.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd