• mpta

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    nötskrikan skrev 2009-06-03 21:54:20 följande:
    Hon sover i min famn just nu så jag nosar på för fullt. Men ja, hon börjar kännas stor och tiden går så fort så fort.Vad har du köpt för sorts klänningar då? *nyfiken*. Jag är så knäpp att jag inte trivs med storleksökningen som amningen medför på en viss del av kroppen och då är det svårt att hitta klänningar. Vill inte ha urringat.
    ja tiden går alldeles för fort.
    När irma va bebis längtade ja bara till hon skulle bli tex så gammal så hon började sitta sen längtade ja till att hon skulle krypa sen till att gå osv, man ville liksom att allt skulle hända på en gång, nu i efterhand känner ja att jag skulle njutit mer av den där nyföddstiden för den går såå himla fort, så hur känner du njuter du mer av bebis tiden nu lr vill du att utvecklingen ska gå fort? Jag inbillar mig att ja kommer njuta mer av att "bara" ha en bebis när nummer 2 kommer eftersom ja vet att tiden går så fort.

    Jag försökte faktiskt hitta den på hm.se men den fanns inte där, det är iaf en beige/vit klänning med nå guldränder på hela klänningen om man ska försöka förklara det så bra ja kan fanns även en svart med guldränder å sen nån rutig. Det är iaf divided märket, sen e d väl lite volang lr iaf utsvängt ner till, den passar bra till min mage som växer iaf, skulle ja inte vart gravid hade ja nog köpt en mycket mindre storlek så den satt lite tajtare annars finns nog risken att man ser gravid ut i den

    Den på vero moda har ja bara sett på ett vero moda så den är nog svår hittad men det var en lila rutig klänning en helt vanlig men "slapp" i tyget och lite pösig så även den passar en växande mage

    Men om du vill ha en klänning till bröllop tycke rja faktiskt du ska kolla hm, tycker dom har mycket fint till bra pris
  • mpta

    Efter att ja had ekämpat ner alla mina kilon efter graviditeten med Irma tyckte ja faktiskt att det var riktigt kul att shoppa nya kläder till mig själv. men nu känns d tråkigt igen när ja börjar gå upp så mycket känns ju bara så himla onödigt men man vill ju ändå inte gå runt å se ut som en trasa bara för att man är gravid heller. Synd att man inte är gjord av pengar
    Men som sgat finns fasen inge roligare än att shoppa barnkläder, längtar tills ja får köpa sånna där pyttesmå plagg igen Och sen längtar jag tills den dan jag får köpa ett par byxor i strl 38, men det kommer nog dröja.

    Nötskrikan: Ja men dte var väl på tiden att han fick bli pappa nudå ni får ta å fira det ihelgen

  • mpta

    Jag läser till förskollärare, blir klar till jul, ÄNTLIGEN

    Idag var vi på vårt andra UL, bebisen hade växt som bara den tycker ja (gjorde ett den 15 maj men det va lite för tidigt så därför fick vi göra ett nytt)
    Vi kommer även få göra ett UL nummer 3 eftersom moderkakan låg ivägen, känns lite tråkigt, visst dom säger ju att moderkakan oftast flyttar på sig men ja vart ändå lite besviken, vill verkligen inte ha ett planerat snitt, ja vill faktiskt ha den där spänningen och smärtan, ja vi får väl se hur det blir, blir d ett snitt får ja väl bearbeta det då, på nått vis ska ju ungen ut

  • mpta
    spacebeare skrev 2009-06-05 12:59:50 följande:
    mpta - spännade att se bebis!resonerar som du vill inte ha snitt men ut måste dom. 50/50 chans till snitt med tvillingar får se om ett par veckor hur de ligger
    Ja det är ju desto vanligare med snitt med tvillingar, ja hade liksom inte räknat med att få den "domen" idag, Barnmorskan som tidigare va osäker på om ja ens behövde mitt andra UL för hon tyckte att hon såg allt hon skulle se sist, så d va ju tur att ja fick göra ett till utifall d visar sig att moderkakan inte flytta rpå sig.

    Bara för att ja började tänka positivt över att d flesta har en moderkaka som flyttar på sig berättade en gammal klasskompis nyss för mig att hon ska bli snittad pga detta,typsikt.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-05 13:35:31 följande:
    mpta: Hoppas moderkakan flyttar på sig!
    Nu är första 15-timmarsveckan på dagis över. Lova har verkat lite ledsen när de andra barnen går och äter lunch och hon ska hem men annars har det funkat bra. Lite stressigt för oss föräldrar förstås. Idag följde hon med från dagis så snällt men vägrade åka vagn, jag borde ha förstått att det skulle bli bråk. Mycket riktigt tog det tvärstopp på vägen utanför dagis, hon skrek "vill inte" och kastade solhatten och vägrade gå hem.
    Här hemma tjatar Lova om att hon ska hålla Saga men efter en sekund klagar hon på att hon är för tung...
    ja jag har hört om väldigt många barn som har blivit ledsen när de inte får äta med kompisarna, sen kan ja förstå föräldrarna, det e väl oftast den där tiden som är jobbigast för barnen dom är både skit trött och hungriga och då ska man klä på dom och släpa hem dom innan det blir mat och sovdags, tur att det är sommartider så d inte är lika mycket bök med en massa snö och kläder.
  • mpta
    beavies skrev 2009-06-05 14:02:54 följande:
    måste få skryta om min sons otroliga uthållighet! Var på skolavslutning idag, dottern sluta 2an. Ian var stilla och tyst i ca 2timmar, medan barnen sjöng sina sånger o hade sina program (1an -6an)!!!! Tycker det e så otroligt duktigt av han att va som ett ljus i 2timmar... hoppas fler än jag var imponerad Han satt och tittade i sin bok nångång frågade han om vi sku fara, men jag sa bara .... vi måst vänta lite ännu på storasyster... stolt!
    Måste då säga att jag blev riktigt imponerad, visst tror ja att Irma skulle klara en stund för hon skulle säkert bli helt "mållös" av allt folk och allt som hände runt omkring men jag tvivlar starkt på att hon skulle klara av att sitta som ett ljus i 2 tim. du ska verkligen va stolt över grabben
  • mpta
    Michayla skrev 2009-06-06 07:44:38 följande:
    Igår gick lillprinsen själv och la sig. visserligen i min säng men ändå.. brukar era lägga sig själva på kvällen???
    Irma går ofta å lägger sig själv, säger till när hon vill sova, och gör hon inte det är det bara att säga till henne att det är läggdags så sätter jag på en sag aå ger henne en puss å sen e d godnatt Är d något vi har haft tur med är det sömnen.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-06 11:40:08 följande:
    Lova ska vara extremt trött för att själv gå och lägga sig, t.ex. om hon är sjuk och vi inte tänkt på att hon kanske behöver sova tidigare än vanligt. Då kan hon gå upp till sitt rum och klättra upp i sängen, aldrig annars. Men just nattningen funkar väldigt bra för oss och jag hoppas verkligen att det fortsätter så. En av oss går upp med henne, bäddar ner henne i sängen och säger några ord om morgondagen och sen är det godnatt. Ibland protesterar hon och skriker men högst en minut eller så. Hon somnar alltid i sitt eget rum men ibland kommer hon över till vår säng på natten.
    Annars väntar jag fortfarande på att Lova ska somna nån annanstans än i sängen, det sägs ju att barn kan somna på alla möjliga galna ställen. Inte Lova...
    Jag väntar också på att Irma ska somna på konstiga ställen, hon har kanske till å med bara somnat på soffan typ 3 gånger, igår kväll va vi borta å åt så ja tänkte att hon skulle somna i soffan men icke, hon va uppe tills vi åkte hem vid 23. så ja får väl se om hon nån gång kommer somna vid bordet lr på golvet när hon knappt kan somna i en soffa
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-07 20:43:57 följande:
    Vi var på fest hos farmor och farfar igår och Lova var jättetrött men inte somnade hon för det.En gäst frågade hur gammal Saga var och gissade på sex månader... (Åtta veckor imorgon). Hon hade egna barn.
    haha okej vi har samma "problem" då, Irma sa en sväng vid 20 att hon ville åka hem å lägga sig men vi sa att hon kunde få gå upp å lägga sig i farmor å farfars säng eller vila på soffan, hon gav med sig och vilade lite då å då på soffan men bara korta stunder och ingen sömn
    Oj det va en jäkla skillnad, hur kommer d sig att hon trodde att hon var så gammal? e hon en stor tjej? fast ja tycker väl att även om hon e stor borde d väl va svårt att tro att hon e 6 månader det hände rju väldigt mycket med barnen i den åldern.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-07 21:14:59 följande:
    Vi erbjöd också Lova farmor och farfars säng eller soffan och hon vilade några minuter men det gick inte att sova. Ett tag trodde vi att vi skulle få åka hem men sen piggnade hon till och ville vara med igen.Vet att hon som gissade åldern har en 19-åring i alla fall så det var ju ett tag sen hon hade småbarn. Men ändå, det skiljer ju massor i utvecklingen. Lillan är lång och välmående men inte som en sexmånaders... Får skylla på att hon som gissade var från Latinamerika, barnen kanske är lite lite mindre där i alla fall.
    haha ja dom kommer ju inte i andra andningen lr nå
    Ja det är ju mer än storleken också om bebisen skulle vara stor, min kompis bebis tex var riktigt stor när han va 8v å är d fortfarande men man skulle ju aldrig tro att han va 6 månader för det e ju en helt annan fas dom är i. då börjar dom ju verkligen va med och sitta, krypa mm.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd