• mpta

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    spacebeare skrev 2009-06-29 20:36:06 följande:
    nötskrikan - TRIST! var lite frågvis så kanske de fattar att de missat i info till er.här är det svullet, jag vääääägrar att bada själv med Em så vi satt inne idag tills sambon kom hem. sen blev det bada. orkar inte vara ute är alldeles för jobbigt.just det har nog glömt att skvallra, vi har hittat ett brf radhus! en femma i just det område vi ville ha och billigt.var lite lattjo, mäklaren ringde i torsdags å frågade om vi letade fortfarande å jag svarade ja. han hade en karl som ville göra en snabb affär utan visning om vi var villiga, så vi dit på visning kl 17,00 dagen efter ringde jag till mäklaren vid 9 å sa att vi var intresserade, 11 ringer han tillbaka å undrar om vi kan skriva kontrakten så vi har inflytt 1/9 om vi orkar.....tänker vänta med att sälja våran till augusti iallafall så hinner vi tapetsera lite innan vi flyttar åsså.
    Vi var och bada igår, Irma va som galen, vandrade ut till axlarna å sen simmade hon runt, hon hade armkuddar på sig, riktigt skönt för då kan hon verkligen röra sig fritt å man får verkligen inte hålla i Irma, hon SKA simma tror hon var i vattnet i 2 tim om man bortser från en snabbfika imorn blir d bad igen!

    Va kul med huset, grattis till er! lite drygt kanske och börja packa å greja nu men ni får ju iaf huset ni ville ha
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-29 21:37:34 följande:
    Lova har förresten varit utan blöja 12-19:30 idag (förutom en stund när hon påstod att hon skulle sova middag vilket hon såklart inte gjorde) och inte en enda olycka Hon har även bajsat på pottan för första gången och det var jätteläskigt tyckte hon men hon var såå duktig. Jag var i vardagsrummet med Saga och hon satt i köket och hade precis ätit när hon tydligen behövde bajsa, plötsligt hörde jag gråt från pottan och där satt hon och hade bajsat.
    Fortsätter väl träna i veckan, får se om det går framåt eller inte.
    va roligt att det går framåt, snart är hon nog blöjfri
    Lappen skrev 2009-06-29 21:40:29 följande:
    vill min pojk ska börja gå på potta några tips att få dom sluta med blöja?
    Kan nog inte påstå att ja har gjort nå spec med Irma, har haft henne utan blöja bara hon har ju länge sagt till när hon är kissnödig. Irma hade ju en liten skräck över att sitta på pottan så första gången mutade vi henne med glass tror faktiskt att de flesta barnen slutar när de själva känner sig redo. Men d du kan börja med är väl att försöka ha han utan blöja så mycket som möjligt.
  • mpta
    Mammanna skrev 2009-06-29 23:08:04 följande:
    Här är vi ute och njuter av solen och badar så gott som hela dagarna, ÄLSKAR sommaren I morgon blir det Uppsala för mig, ska in på en massa undersökningar. Jag får problem med nervbanorna när jag varit gravid fött barn.. trökigt men nu ska vi ta reda på varför.Maken drar uppåt till Hudik med yngsta sonen för mjölkalergi utredning.. VILL vara med där men men jag hoppas maken fixar det utan mig :-P
    hoppas att d går bra på undersökningarna.
    Jasså misstänker ni mjölkallergi?inge skoj.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-01 12:33:37 följande:
    Hade en usel dag igår, olidligt varmt både inne och ute och två trötta skrikiga barn. Dagen slutade med att Lova låg på golvet i sitt rum och bankade i golvet och skrek så att hon slocknade Jag ammade och gick upp och hittade henne sovandes på golvet Den här dagen är väl inte så mycket bättre, fortfarande varmt och jag har varit på BVC och fått konstaterat att Saga håller huvudet snett och nu får vi vänta på tid till sjukgymnast. Jag hade läst på innan så jag blev inte överraskad men det hade känts bättre med lite snabbare utredning, tydligen tar sjukgymnasten inte emot patienter under sommaren och sen till hösten är det kö.
    Ja värmen tar verkligen kål på oss alla, visst är det hur skönt som helst men man blir väldigt matt, ikväll har d kommit en skur här å ett åskväder. Ihelgen blir d väl dåligt väder bara för att ja e ledig å vill åka å bada.

    Va gör sjukgymnasten åt det då? har nog inte hört om det problemet förr. drygt med väntetiden bara, hoppas att d inte tar allt för lång tid, väntetiden tar ingen skada för huvudet då? täntke om d blev svårare att fixa till d lr nå.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-01 20:32:18 följande:
    Har bara hunnit läsa på lite om behandling, tydligen stretchövningar regelbundet och mycket trixande med att få dem att ligga så att de tittar åt andra hållet. Svårare fall kan till och med kräva operation. Är lättare att behandla om man upptäcker det tidigt så jag hoppas vi inte behöver vänta så länge på tid hos sjukgymnast.Skönt med regn! Fast inte sen när du är ledig förstås, hoppas solen är tillbaka då.
    okej får hoppas att kötiden inte är allt för lång då.
    Ja d va skönt med lite regn våra rabatter behövde det egentligen skulle vi väl behöva lite mer regn men det e ju så härligt me dessa riktiga sommardagarna å
  • mpta
    Askatt skrev 2009-07-03 07:27:05 följande:
    Hej hejRoligt med en tråd där alla barnen är lika gamla. Våran Jenna är född 16 februari 2007, så jag känner verkligen igen mig i mycket av det ni skriver.Vi håller också på att potttränar som bara den...men jag tror Jenna är duktigare än vi.Vi glömer liksom bort att vi ska träna och sätter på blöjor av bara farten. Det ÄR ju så bekvämt! Men snart är det semester och då ska vi skärpa oss...hur svårt kan det vara liksom! Vi hade tänkt att åka upp till Furuvik imorron, men nu står det att det ska regna...någon som har tipps på var man kan åka om det regnar? Vi bor i Sthlm, men är mobila. =)
    Furuvik var vi på förra veckan, ett uppskattande besök.
    ja tråkigt med vädret, ja har jobbat hela veckan å bara för att ja ville ha en riktig heldag på stranden imorn när ja e ledig ska det regna.
    Skulle då istället vilja ta en tripp till buspalatset i hudik men ja vet inte om sambon är så sugen så man blir v'äl hemma å har d långtråkigt.
  • mpta

    Nötskrikan: Vilka sötnosar

    Irma har bajsat 2 gånger på gräsmattan inte så uppskattade kanske Hon har sagt till mig att hon måste kissa å sen har hon ställt sig å tryckt så ja har i ren panik fått sprungit dit med pottan, en gång trampade hon i bajset eftersom hon stod å balanserade på en stock samtidigt som hon bajsade haha, kan lova att Irma inte var lycklig efter det.

    Irma har börjat fått en jäkla fantasi nu å hitta på en massa saker Idag när vi satt å åt börjad ehon berättade att hon hade klättrat upp i trädet medan pappa låg och sov, hon klättrade upp till himlen för att mata fåglarna, även skorna klättrade upp för trädet. Fåglarna fick äta upp mammas(min) sallad så jag blev ledsen för att den var slut, sen kom Aron(hunden) och sa: Jag vill också mata fåglarna (Irma gör till rösten), Men då vaknade pappa och sa: Kom ner Irma, du får inte klättra upp där (Irma gör till rösten)... och så vidare.

    Haha ja sådär satt hon å berättade under hela middagen och när hon skulle vara någon annan en sig själv gjorde hon till rösten, va riktigt roligt att höra på henne iaf, så nu har den där livliga fantasin kommit när hon ska berätta långa berättelser om saker som hon har "gjort" ja lr fantiserat om

  • mpta

    Idag har vi vart på buspalatset och verkligen lekt av oss, Irma va blöt i svett innan vi va färdiga även de andra kidsen och de vuxna va helt slut Ja man är ju inte lika smidig som man va när man va barn så d tar ju på krafterna, spec när man ska krypa runt en hel del på knäna å va gravid på köpet men skoj hade vi iaf å d e ju huvudsaken.
    Men nu kallar nog sängen så ja orkar med att njuta av morgondagens ledighet sen har man ju 6 dagars arbete att se framemot hehe..


    nötskrikan skrev 2009-07-04 12:35:51 följande:
    Precis, en gammal Molobody som Saga fått ärva av Lova. Dyrt märke men fint... Rea är bra Kikar in lite, sambon är på lillbrorsans svensexa idag och jag har precis försökt förklara begreppet svensexa för Lova. Hon dyrkar sin farbror och hon tycker nog det är lite konstigt med en fest som bara pojkar får gå på
    Ja dom hade väl åtminstone kunnat haft me sig Lova på svensexan, undra va hon skulle tycka om sin farbror efter det
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-04 23:30:13 följande:
    Krypa runt är nog jobbigt utan mage ju, vad duktig du är Tror nog det är bra att Lova inte är med på svensexan Fast jag hade gärna varit på Grönan utan barn och sen diverse andra roliga saker hela dagen och restaurangbesök och allt sånt. Kommer inte ihåg när jag var ute senast, är alltid jag som hamnar hemma med barn.Idag var vi en sväng till lekparken, premiärutflykt utan blöja. Nervöst men gick bra. Annars är dagens utveckling sån att Lova numera vägrar både blöja och potta När jag frågar henne var hon då har tänkt kissa svarar hon trotsigt "golvet"...
    haha rolig tjej, men d e ju bra att hon inte vill ha blöja iaf då kanske ni slipper d snart
    spacebeare skrev 2009-07-05 15:34:56 följande:
    hej Puman!

    har varit barnfri inatt! mormor å moster tog Em så vi käkade tom frukost i sängen i morse!vi har ju sagt att vi måste "öva" upp henne igen, var ett tag sen hon sov borta men inga problem förrutom att mormor inte ville gå upp 7
    Härligt, lät inte helt fel med frukost på sängen
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-07-05 21:16:03 följande:
    Spammar tråden...Dagens potträningsrapport: Blöjan åkte av när vi steg upp och sen var Lova blöjfri hela dagen. Funkar ganska bra förutom att hon inte säger till själv när hon behöver kissa och hur gör man då när man är iväg nånstans? Plus att hon tycker att toalettstolen är läskig och man kan ju inte gärna ta med pottan överallt?Önskar att det fanns ett facit...
    ja man skulle ha haft en vikbar potta
    Irma vågar sig på toaletten iaf och brukar variera sig så det är skönt.
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd