• mpta

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    Mammanna skrev 2009-06-22 12:59:28 följande:
    Hej!!Ny hoppas det är ok att jag hoppar in Har en Isak född 5/2-07 och vi har nyligt fått en liten till.
    Absolut, välkommen Anna
  • mpta

    På dagis denna vecka har det gått suveränt utan blöja för Irma, hon har endast haft blöja när hon har sovit när hon ha rvart vaken har hon sprungit på pottan, hon har inte glömt bort sig en gång ens och kissat på sig så det är ju bra ja trodde ju att det skulle va lite svårare för henne att komma ihåg att springa på pottan på dagis när hon har fullt upp med att leka men icke
    Bajsa har hon helle ringet problem att göra på pottan. Vi har ingen toalettring till Irma men hon brukar ändå sitta på toan, hon sitter väldigt stabilt på den ändå, sätter benen rakt ut åt ett varsit håll och händerna fram på ringen å sen sitter hon tryggt

    Denna vecka jobbar jag 6 dagar av 7 lite kämpigt men på lediga dagen på fredag ska jag och syster ta med ungarna till Furuvik och kolla på djur å åka karuseller samt bada i poolen om d e badväder så d ser både ja å Irma framemot, d går ju lättare att jobba när man har något att se framemot

    Här är d svin mycket mygg iår, dom är överallt å ja har typ tusen myggbett inge skoj alls, kan lova att d inte va så här mycket förra året!

  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-24 20:34:21 följande:
    Oj vad duktig hon har varit! Har hon suttit nåt på pottan tidigare på dagis eller var det första gången den här veckan?
    dom har brukat sätta henne på pottan lite då å då men hon har aldrig tidigare kissat på pottan där, hon har än så länge inte bajsat på pottan på dagis, utan hon har bajsat i blöjan direkt efter att hon har vaknat, får väl se om hon tar bajsningen på pottan där också snart som hemma
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-24 21:07:06 följande:
    Ok, måste ju vara bra att hon i alla fall fått lite vana med att sitta på pottan på dagis redan innan. Vårt dagis har ju inte tid med sånt och till hösten kommer det 8-9 nya ettåringar till Lovas avdelning och då blir det ännu mindre tid till de äldre barnen. Vore skönt att komma igång med pottan här hemma under sommaren. Idag har Lova inte suttit på pottan mer än några sekunder och sen har hon gått och hämtat en ny blöja...
    Ja ni hinner säkert för det går som med allt annat fort när dom verkligen känner sig redo för det, det vände ju på en dag för oss och än är ju inte sommaren slut
    Tror det skulle komma typ 7 nya barn till Irmas avdelning också, förra hösten kom det kanske 1 ny så jag kan tänka mig på att det blir lite mer att "hålla reda på" nu när det blir så många nya på en gång. Irma blir även näst äldst på sin avdelning, tänk va tiden går fort hon va ju nyss yngst!

    Irma har verkligen hittat en bästis på dagis,dom leker med varandra varje dag och kommer väldigt bra överens å dom brukar gå iväg för sig själva så dom får leka i lugn och ro roligt att hon har hittat någon som står så "nära", extra skönt är det ju att han blir kvar på Irmas avdelning även fast han är en 06:a, antar att han blir kvar eftersom hane född sent på året plus att han började efter Irma, så d känns bra att dom har varandra och antagligen kommer dom sedan flytta över samdtidigt när den dagen är här.
  • mpta
    beavies skrev 2009-06-25 14:36:01 följande:
    oj vad ni skriver, kul Otroligt duktig Irma!!Ian har i varje fall börjat prova sitta på pottan ibland nu... så litet framsteg men än har det inte kommit nått i den... han visar bara att han vill ha blöjan på i stället.Igår när han bada i poolen hade vi pottan bredvid o förklara att han sku kissa i den, att vattnet blir usch om man kissar i det... men han bryr sig nada... han kissar i poolen o dricker vattnet just efteråt stora syster tycker inte det e lika skoj att bada i en nerkissad pool..
    haha smaskigt, å skoj för syster men lite "skit" rensar magen säger man ju
    spacebeare skrev 2009-06-25 11:29:03 följande:
    hel impad av Irma!!!bara att gratulera åt ett duktigt barn!

    tackar, har inget med gener att göra här utan bara att jag är en gammal kossa som släpper två ägg har nog börjat tycka att det ska bli lattjo med två men fasar fortfaranade över att ha TVÅ spädbarn. hur ska man hinna mysa med TVÅ!!???
    ja hur fasen hinner man mysa med två egentligen? men ja tror att man växer in i det å efter ett tag känns d som en självklarhet med 2 st.
    Men ja kan tänka mig att det bli lite mer kämpigt när man redan har ett barn för då blir det helt plötsligt 3 st som ska ha tiden.
    Men allt d där är väl sånt som man växer in i, innan man fick barn kändes d ju som ett mysterium hur man skulle klara av att uppfostra ett barn men än så länge går d ju
  • mpta
    spacebeare skrev 2009-06-25 18:06:27 följande:
    åhhhh va bra

    Em gick faktiskt ur badkaret härrom dan å satte sig på golvet å kissa efter hennes mamma sa att hon inte ville bada i kiss....mpta - precis hur har man lyckats med den man har! har precis varit på "privat" visning av en 5:a som om vi har tur får. väääääldigt spännande!
    Men det va väl en väldigt bra början att hon gick ur badkaret iaf det e ju tanken som räknas!
    Hoppas att ni får lägenheten den kan ni väl behöva nu när ni blir 2 till!

    Imorn ska vi till furuvik Irma säger att hon ska rida åka karusell och kolla på sniglar! Vet inte om ja e allt för sugen på att kolla på sniglar Det har vart 30 grader varmt här idag så vi får väl se om vi kommer att smälta bort imorn, tur att det finns pool där.

    LIte roligt med vädret d där, när d regnar klagar man på det å när det är så här varmt klagar man på att det är lite för maffigt att vara ute i solen om man inte ligger vid en badstrand, när är man nöjd egentligen får hoppas att det är finväder när jag har mina lediga dagar nästa vecka så vi kan åka till en badstrand!
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-27 12:55:23 följande:
    Jag brukar byta blöja på Saga varje natt eftersom den läcker annars men inatt tänkte jag testa om hon kanske klarar hela natten utan att byta nu. Imorse när jag vaknade konstaterade jag att blöjan inte läckt, skönt! Sen upptäckte jag att sambon satt på en av Lovas blöjor...Idag stod pottan ute på altanen och Lova gick in men sa att hon behövde kissa, gick tillbaka ut och kissade på pottan. Jättekul tyckte hon. Men nästa gång hon satt på pottan ramlade hon framlänges och nu är pottan läskig.
    haha ja men det funkade med Lovas blöjor då iaf, borde ju ha vart skapligt stort

    Kul att det går framåt med potträningen för oss alla men va synd att Lova ramla, hoppas att det är glömt snart!

    Furuvik va populärt och riktigt roligt, dagen gick lite väl fort bara tycker ja. Irma skulle gå på toa sa hon och där satte hon sig och bajsade så nu kan man väl säga att hon är trygg i att bajsa på pottan/toan också när hon gör det när vi är ute på sådär

    idag har d vart ca 30 grader varmt i skuggan å ja har jobbat, kan väl inte påstå att det är såå himla skoj spec inte när man har fruktansvärt varma arbetskläder. Imorn är ja ledig mellan 12-16 å då blir det iaf badstranden en sväng!
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-27 20:32:12 följande:
    Det skiljer bara en storlek mellan deras blöjor, Lova är liten och Saga är stor... Så det funkade tydligen.Oj vad duktig Irma är! Lova har i alla fall kissat på pottan igen idag så förhoppningsvis har hon glömt att hon ramlade. Tyvärr avslutades kvällen med att hon inte hann göra nåt utan kissade i trappan. Jag skulle precis sätta på blöja eftersom jag märkte att hon var trött och att det var läggdags.Tråkigt att behöva jobba, sambon har jobbat och jag vill inte åka och bada ensam med två barn men imorgon hoppas jag också på att få bada.
    ja men dåså då kanske ni bara behöver köpa en sort då snart för det går ju framåt för Lova så hon behöver kanske inte allt för mycket blöjor. Kul att det går framåt för henne också!
    Ne inge skoj å åka iväg själv, ja vill knappt åka med Irma själv hon är ju som ett vild djur haha. Visste ja nån badplats där d va riktigt lugnt å inte mycket folk skulle d kännas lugnt. Ska kolla upp en "ny" badplats imorn som tydligen ska va lite bortglömd kan ju hoppas att den är det å att d går bra att bada där isf kanske d blir dit man åker när man vill bada lite ifred.
  • mpta
    nötskrikan skrev 2009-06-29 10:28:14 följande:
    Usch, det känns inte riktigt bra med 15 h dagis. Eller det känns bra för Lovas skull, hon är jätteglad över att få gå dit varje dag. Men det känns inte som att hon behandlas likadant som de andra barnen längre. När jag hämtar henne är det ju dags för lunch och ibland står personalen bara och väntar på att jag ska komma känns det som. De tar in alla de andra barnen så fort jag kommer. Informationen har varit dålig också, i fredags när jag hämtade Lova fick jag reda på att hennes avdelning är stängd för sommaren nu. Jaha?? De har sagt att vi ska ta hem alla saker men jag trodde vi hade en vecka till på oss, de stänger nästa vecka.Sambon lämnade idag och mejlade och berättade att hon nu är på en annan avdelning och alla andra barnen som flyttats över dit hade fått egna hyllor med namnlappar men Lova hade inte ens fått nån plats att lägga sakerna på utan hon fick sätta skorna längst in i tvättrummet. De hade inte flyttat över hennes saker så hon hade inga extrakläder, inga blöjor och inga nappar. Antar att de kan gå och hämta sakerna om det behövs men lite konstigt kändes det. Får se hur det känns nu när jag hämtar henne, kanske låter henne vara hemma istället.
    ja visst känns hon stor, och Irma själv tycker det också och sitter å säger att hon är en stor tjej nu
    Men gud så tårkigt med dagiset förstår att d känns jobbigt, oavsett om man e 15 h barn lr ej ska man ju tas på samma villkor å tex få en hylla.
    Hoppas att det blir bättre, har d kännts så här unde rhela våren lr har det bara vart nu under sommaren?
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd