• BasseKatt

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)

    Hej alla som fött tvillingar i början av 2007 samt alla andra som vill landa i denna goa tråd! Välkomna!

    Tidigare trådar med samma gäng:
    Tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m12268119.html
    Tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m15046511.html
    Tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m18018307.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m21405101.html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m23964298.html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27097410.html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m29894198.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m32909225.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35403858.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38417660.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41499563.html

    Vi träffas då och då - ibland många, ibland få!
    Info om kommande träffar finns i separata trådar...
    Sthlmsgängets återfinns här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44119610.html

  • Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)
  • beta

    Frida - Jag beklagar verkigen sorgen efter din pappa!

    Basse - Oscar är verkligen en fin kille. Hoppas att han äter snällare nu och att livet inte är för kaotiskt för er.

    Fia - TAck och lov för att du fick bra hjälp av BM! Så spännande att få ett datum!! 22 juli innebär väl en kräfta. Av egen erfarenhet kan jag säga att det är bra.
    Sitter just nu och funderar på mitt snitt med hjälp av maken. Minns inte ens att jag blev bedövad, fast det blev jag ju såklart...Instämmer med Anna i H ang att se till så att lillan får vara med dig hela tiden. Får du ha henne på uppvaket vore det perfekt. Uppvaket är annars ett av de tråkigaste ställena i livet. Minns att jag mest låg och tittade på mina tår. Dem hade jag ju inte sett på några månader.

    Mp - Rymmare har vi här också. Inför semestern har jag skaffat nya namnband att sätta på alla ungar.

    Heoo - Fina tapeter du har beställt och jag hade också blivit vansinnig på ett sånt fel. Jag hoppas att det löste sig för dig.
    När min mamma väntade mig beställde hon tapeter till sitt föräldrahem, men de som tapetserade satte upp en knallblå tapet istället för en beige/grön. Mamma blev så vansinnig så att jag föddes. Kanske var det inte så men så har storyn alltid varit...

    Här är det prinsessfasoner också. I synnerhet Tilda som bara måste ha det rosa plastglaset + alla halsband. Igår hade hon 5 halsband (färgglada handgjorda av barnhänder), 4 armband, flätor med pannband och en massa hårklämmor. Runt handlederna hade hon också rosa hårsnoddar med tyll. Hon var helnöjd. Thea är nöjd med ett halsband/armband men har gärna en bygghjälm på huvudet eller svetsglasögon.

    Så skönt för er som har i princip blöjfria barn. Här är det inte så. T&T, i synnerhet Tilda går och kissar då och då och även bajsar ibland på toa. Thea är mest förtretad över att inte kunna kissa som storebror. Går det inte att kissa så så kan det vara, verkar hon resonera. När det var riktigt fint väder så sprang tjejerna på pottan (hade en ute), men vi kämpar inte alltför mycket med potträningen i sommar. Storebror som blir 5 år har vi precis gjort en utredning på pga kisseriet och varje dag är som roulett med honom. Man vet inte när olyckorna händer. Nattetid är han inte i närheten av att vara torr, T&T är oftare torra.

    Vi har äntligen fått igenom vårt bygglov och sågar ner träd för fullt och lägger en massa kvällstid på att klura på material och sånt. Jag ser inte fram emot byggkaoset men ser fram emot att få ett nytt kök, större vardagsrum och matsal + nya sovrum på övervåningen.

    Massor med varma tankar till ALLA och hoppas att solen skiner på er imorgon!

  • Tvillingmamma2007

    Hej alla! Kikar in på semestern jag med. Har varit hos mina päron sen i onsdags men är nu hemma igen. Tråkigt nog så verkar våra lugna och tysta bilresor vara ett minne blott, både på vägen upp och vägen ner var de vakna nästan 3 timmar trots välling och att det var läggdags helt sjukt jag vet inte vad som hänt. Jaja de var ju inte arga eller ledsna iaf men "levde rövare" bak i stolarna, satt och kastade gosedjur och skrattade, ropade och tjoade om vartannat.

    Här hemma grävs det för fullt nu, har en 24 tonnare på tomten som lyfter sten som om de vore plockepinn och gräver och donar. Det är tänkt att vi ska dra om infarten bort från grannen en bit och så så gräsmatta på resten. Har haft stor del naturtomt men nu har vi fällt träd, dragit ris och staplat ved i flera månader som det känns. Äntligen dags för grävningen!

    Fia:
    Skönt med ett datum! Hoppas det kommer att gå bra för er även om det inte blir vaginalt. Kramar!

  • prinsessanfrida

    Tittar in till er för att få en liten paus och ett bevis på att det vanliga livet fortsätter utanför min bubbla. Idag har jag ringt en miljon samtal och skrivit till tingsrätt och och och. Det blir bara snurrigare och snurrigare.

    Min pappa var ensam ordinarie styrelseledarmot i sin firma vilket innebär att hans bolag måste hålla extrastämma. massor av juridik runt det som är himla lätt att förstå när huvudet är fullt av tårar och moln.

    Min farbror gjorde sig igår skyldig till stöld och egenmäktigt förfarande då han åkte till Ljusterö och hämtade saker som han tycker tillhör firman. fick sitta hela kvällen hos polisen.

    har idag fått veta att min far och hans bror "hade bolagsstämma" den 9/7. Hur är det möjligt när man dog den 6/7???? Mycket fuffens i den där firman...Revisorn visste inte i fredags att pappa dött och skickade papper som nu är registerade på bolagsverket undertecknade efter hans död...

    Jag har pratat med pappas frus ena dotter som hastigast men hon skulle ringa upp vilket hon inte gjort. Måste snart ringa igen. Skitjobbigt.

    och så skulle jag ju egentligen vilja vara hemma med barnen just nu. fan.

  • beta

    tvma07- Vilket härligt hallabalo ni har i bilen. Sedan vi skaffade DVD även till tjejerna så är våra resor väldigt lugna, fast imorgon åker vi till Öland så vi får väl se ifall lugnet håller i sig.

    frida - Jisses, vilken soppa! Som om inte sorgen är nog. Kram till dig och familjen!

    Imorgon sticker vi på semester till Öland. Ha det gott ALLA!

  • Tvillingmamma2007

    beta:
    Hehe jo får kanske köpa det fast det har ju funkat så bra och det är ju meningen att de ska sova! Men kanske DVD gör dem trötta haha. Ha så trevligt på Öland och hoppas bilresan går bra!

    Frida:
    Usch usch håller med beta som om sorgen inte vore nog.

    Här har grävts nu i två dagar och det börjar likna nåt! Får se om det blir klart i morgon hoppas det. Sen återstår lite gräsmatteanläggning, och så ska det ner med lyktstolpar och sist men inte minst en dubbelcarport är det tänkt. Får väl se hur länge pengarna räcker hehe.

  • Pico

    Kikar oxå en en snabbis på "arbetslöshetssemestern". Vi kom hem från svärföräldrarna igår, var där i ett par dagar bara men det räckte. Det blev sura miner och martyrfasoner när vi skulle åka, suck... De är inte helt lätta att umgås med alla gånger... I dag har jag och tjejerna varit på Furuvik tillsammans med en ur gamla mammagruppen och hennes dotter. Vi var långt ifrån ensamma, det var hysteriskt mycket folk! Sigrid blev torr bara över en dag för snart 2 veckor sedan men nu när vi var uppe hos svärisarna var det sååå roligt att leka med grannbarnen och hunden så hon hade inte tid att kissa så hon backade tillbaka där hon var innan så nu får hon ha blöja igen ett tag.
    Tjejerna är så roliga nu, de leker Emil i Lönneberga för fullt hela dagarna. Oftast är S Emils pappa och ropar fögymmade onge, in i snickeboa! och jagar in A på lilla toaletten. Där sitter hon sen och drar knytnävarna mot varandra (täljer trägubbar). T blev ju av med jobbet och skulle ha slutat sista aug. Men nu hade han turen att redan ha fått nytt jobb, i Sthlm. Men han får jobba på tåget så han får bara ca 45 min längre arb.dagar + att han får jobba hemifrån en dag i veckan. Han fick tom mer lön än han har nu! Nu är det bara ett jobb till mig som fattas!

    Frida: Ja, vad säger man... Sorgen vore ju mer än nog, du behöver verkligen inte allt detta ovanpå det! Vilken soppa med din pappas företag och farbror! Det lär ju bli mer än pinsamt när det uppdagas att mötet var en ren fejk. Stor kram till dig!!

    Fia: Skönt att ni har fått ett datum! Nu kan du ju börja förbereda dig mentalt även om det inte var det du ville. Hoppas att du blir omgiven av duktiga och professionella människor under hela förlossningen och efteråt!! LYCKA TILL!!!

    Beta: Spännande med sån stor ombyggnation! Förstår att du inte lägger ner stort krut på tjejernas potträning när storebror har problem fortfarande. Har ni fått något svar på utredningen?

    TM2007: DVD är guds gåva till den bilburna småbarnsföräldern!! Vi köpte/delade med svärisarna till julklapp till A o S. Nu går bilresorna som en dans! Vi köpte en med dubbla skärmar så jag har en fram och de har en bak. På så sätt kan man byta film och styra filmtittandet från framsätet istället för att vara tvugna att stanna bilen för det. Sen när de sitter framåtvända så kan de ha varsin skärm. Rekommenderas om ni nu tänker köpa!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Tvillingmamma2007

    Pico:
    Kan de inte ha en varsin skärm bak redan nu fastän de sitter bakåt? Ser de bra om de bara har en skärm? Mina sitter ju en bit ifrån varandra och åker vi långt så sitter oftast en vuxen bak emellan om man inte åker själv med dem förstår. Usch då, så det var mycket folk på furuvik? Vi ska dit med mina svärisar och barnen på fredag har vi tänkt.

  • Tvillingmamma2007

    Ojoj Fia vad hände? Ser att du redan fått din guldklimp! Hoppas allt gick bra iaf och fint namn! Stora grattiskramar från oss!

Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)