• BasseKatt

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)

    Hej alla som fött tvillingar i början av 2007 samt alla andra som vill landa i denna goa tråd! Välkomna!

    Tidigare trådar med samma gäng:
    Tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m12268119.html
    Tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m15046511.html
    Tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m18018307.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m21405101.html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m23964298.html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27097410.html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m29894198.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m32909225.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35403858.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38417660.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41499563.html

    Vi träffas då och då - ibland många, ibland få!
    Info om kommande träffar finns i separata trådar...
    Sthlmsgängets återfinns här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44119610.html

  • Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)
  • Anna X

    Heoo: Stort grattis till dig med!! Vad mysigt med alla småttingar här i tråden! Hoppas du mår bättre snart (been there, done that, minus oron för hormonvärden och annat skräp som du får dras med). Vi hade också en tom hinnsäck när Melker låg i magen, och då är ju Axel och Gustav IVF:are, och vi har inga tvillinganlag. Knasigt! Vi kände också att det var skönt att det bara blev en.

    Roligast just nu: Axel och Gustav springer och säger: "Tjeeena brorsan" till Melker och till varandra stup i kvarten, på renklingande stockholmska. Man inser vad mycket så'nt man snackar själv när man hör dem ibland...

  • komandiva

    Frida, tänker på dig och din familj. Skit att ni inte bara får njuta. Men njut så mycket du kan när du kan. ja, du fattar. Jag fattar att det inte är helt lätt med alla blandade känslor och uppdelning av allt som är kvar efter ett helt liv etc.
    MASSA KRAMAR!!
    Underbart med bilderna från tjejernas hoppande i Kungsan. Bra att ni hann med att göra kul grejor innan dödsfallet.

    Heoo, grattis! Tokspännande ju!!

    Novali!!!!!!!!!! det är så vacker att jag börjat böla både nu och tidigare idag när jag först läste om henne och hennes fina namn. KÄndes helt skumt att tårarna bara kom när jag lästa och sa namnet högt. Det spelade på några känsliga strängar tydligten...Vackert, väldigt vackert namn.
    Har inte läst om förlossningen men förstår att det var dramatiskt med helikopter och så.

  • komandiva

    Har däremot lästikapp senaste 10-15 sidorna eller vad det kan va. Det är så kul att ni /vi finns här och livet rullar på och man får ta del av det. har ju alltid tycket det men har inte haft ork att hänga med här sista tiden.

    Det blev ju inget Brasilien... såååå trist. Det sket sig med finansieringen. Har nog skrivit lite om det förresten...

    I alla fall så letade vi ju lägenhet. Var och kollade på Fridas. Men det slutade med att vi hyr ett lite för dyrt hus som ligger underbart fint vid vattnet på Djurö. 40 min med bil från Slussen. 1 timme med bussen.

    Det blir bra. Vi ska ta det lugnt och smida planer.
    Men usch så sorgligt det kändes att flytta från Gröndal. Mitt alldeles egna hem Per och mitt första ställe som vi fixat till så som vi ville ha det. Nu är det inte vårt längre. Men det öppnar för nya spännande saker i livet.

    VÄLKOMNA TILL DJURÖ! vi är rädda för att det kommer bli ödsligt i vintern... Flyttar in 1 sept.
    Kram på er.
    nu är det semester.

    Siri hasar/ nästa kryper. Äter massor. Max o mira bajsar pottan ibland. Vi tränar att inte ha blöja när det soligt ute. Dom pratar långa meningar och kan tänka framåt och bakåt och dra slutsatser. Det är så kul att lyssan på snacket och funderingar dom har kring olika saker vi gjort/ska göra, når dom sett etc.
    Dom fantiserar och leker hitte-på-lekar med varandra och har verkligen så kul ihop!

  • FruHeo

    Fia: v 12, 11+5 kanske. Hihi
    Hm, hoppas att hon går upp och bilirubinet går ned. Hoppas hoppas att ni slipper inläggning.
    Skavsår på brösten minns jag faktikst inte så mycket av. Visserligen så fasade vi in amningen under en rätt bra tid där på neo med S&M, så det kanske är därför.

    M-P: ja en fin hemlis, hihi. Vi har inte velat säga så mycket utan väntat till efter v12. Men det har varit svårt, har varit på väg flera gånger att bara skrika det rakt ut! hihi
    Hoppas att ni har det bra i Falkenberg!

    AnnaX:

    Komandiva: härligt att Siri hasar sig fram nu! Skönt att ni har någonstans att bo. Även om det är trist att flytta från lägenheten och att det inte blev något Brasilien.

    Ugg, inte min/vår helg kan jag säga. Saga åt nått i fredagskväll som hon blev helt jäkla prickig av gumman. Men vi slapp både adrenalinsprutor och akuten dock blev hon rätt kortisonspeedad. Melina har feber och mår nog ganska peck tror jag, orkar knappt stå upp. Hm, blir lite nervös för både det ena och andra, svininfluensa och all annan skit hon kan få.
    Jag börjar inse att jag tror att det blir ett telefonsamtal till Herr doktor på måndag morgon för att säga: ge mig lite vätska, blod eller annat skoj tack! Jag har bott med huvudet i toalettstolen och inte kunnat äta speciellt mycket. JAg som trodde att illamåendet skulle ge sig, för det har varit bra under veckan, men tji fick jag!

  • ordning i oredan

    Hej på er alla!

    Har läst men inte skrivit på LÄÄÄÄNGE.

    Grattis till födda bebisar Basse och Fia!!!
    Grattis till kommande bebis Heoo!!!
    Grattis Yret att du fick sommarjobbet du berättade om när vi sprang på varandra på pendeln!!!

    Frida - tänker på er! Försök kopppla bort eländet då och då och njut av familjen.

    Visst är det sjukt så mycket som händer med barnen. Har läst om allt babblande och toaspringande. Här är det inte tyst en minut under barnens vakna timmar. Båda klarar sig hyffsat utan blöja under dagarna. Visst händer det lite olyckor lite då och då, men inte varje dag. SKÖÖÖNT Tänk alla blöjpaket man släpat hem under de senaste 2,5 åren!! Undrar hur många?

    Kan varmt rekomendera springcyklar. Superkul och sukgymnasten säger mig att det är kanon för motoriken och balansen. Finns massor av kul klipp på youtube.

    Nu åker vi snart ner ett par veckor till skåneland. Få se hur det går med åksjukan Barnen kräks för ingenting.... Läste på en tråd här att ett stort plåster över naveln kan funka. Alla knep tål att testas. Vet inte hur många hyrblar vi kräkt ner....

    Nu ska jag kolla om min bästa vän fått ut ngn bild på sin lilla flicka som bara är några timmar. Känns som om jag blivit moster! Blir detpå riktig om en vecka hoppas jag!!!!!!!!

  • komandiva

    Tjena OIo, det var ett tag sedan! Kul att du ska bli moster!
    Mira blir ju också åksjuk. Har inte provat nåt mot det utan åkt när dom ska sova och det har gått rätt bra. Men några nerkräkta säten har det blivit...
    vad är det där för plåster?
    Förresten hittade jag badbyxor som jag lånade av er. Trodde du fått tillbaks dom... förlåt. Jag kan skicka dom om du vill eller så ses vi i höst och så får du dom. Kanske ska barnens lilla kusin ha dom vad det lider

  • Anna i Hult

    Igår kom maken äntligen iväg till Dalarna, efter sju sorger och åtta bedrövelser. Han har varit dålig i tre veckor nu och det tar väldigt på min energi,( hans också förstås). Jag ringde en kompis som kom hit idag och som städat hela huset tillsammans med mig, hon städade mest och bäst. Nu är alla golv rena och barnens rum städade. Lite kvar att pplocka är det, men jag hoppas kunna hålla det fint framöver. Min pappa kommer imorgon och kör bort den gamla frysen, tvättmaskinen och att förpackningsmaterial samt allt vi slängt, det blir att helt lass.

    Maken mår bra i Dalarna och jag behöver ha energi för att komma ikapp med allt här hemma, det blir alltid mer gjort när han är borta, konstigt.

  • ordning i oredan

    Komandiva - oj de hade jag glömt, men de kanske kommer till användning av kusinen som sagt. Vi tar det sen....

  • FiaEleonora

    komandiva-
    Men åååh vd gulligt du är, blir alldeles tårögd av det du skriver!!!

    Tack för tips med amningen tjejer!!!!!!!!!!!! Känns SÅ mycket bättre nu! Den "braiga" tutten är det supermys att amma ifrån men det "dåliga", inte lika mysigt! Har tagit bort amningsnappen jag haft ett par dygn nu för att lillflisan gillar den inte och det blir blött tame 17 överallt


    Jahapp! Angående min helg. Blev inlagda igen i söndags morse billirubinet hade gått uppöver 300 så hon fick sola ett dygn. Idag fick vi komma hem (manm är ju expert på att tjata nu ) men måste tillbaka imorn bitt för provtagning. Första veckan av Stefans två veckor hemma har jag spenderat på sjukhuset och han hemma med tjejerna. Känns ruskigt tråkigt... Nu har iallfall vikten vänt 2470 gram väger hon idag våran lilla Sessa! Bara lite mindre än 100 kvar till födelsevikt. Amningen går super, tilläggsmatar inget alls nuförtiden! SÅ RUSKIGT SKÖNT!


     


    Billirubinet var idag på 227 och läkaren trodde att vi nu inte behövde vara oroliga för att bli inlagda igen! TACK FÖR DET!  Är så trött på att vistas där så jag kräks... Har varit där varje dag sedan hon kom... Men oj vad lätt det är när man bara behöver amma!!!!! *toknöjd*


    * Savannah o Leah, mina mirakelprinsessor *
Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)