• Apmor2

    5 min metoden fungerar!!!

    Mieria skrev 2009-06-04 16:12:16 följande:
    Men lägg ner nu! När jag trodde att fmm gick ut på att man gick in till barnet ändå fick jag höra att jag behöver läsa på och nu ska jag läsa på för att jag INTE tror det. Stabil metod!
    ok tagga ner lite nu, jag var intresserad av vad du baserar dina orubbliga åsikter på och jag har sagt fler ggr att jag har läst om fem minuters metoden från flera källor och metoderna variera, hur vet du vilken 5mm folk har valt?

    Och jag var inte säker på att du menade 5mm när du skrev Fmm (det kunde ju faktiskt betytt ngt annat)
  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 16:12:45 följande:
    Gissa.
    du är väldigt otrevlig och jag kanske hade lärt mig ngt av dig och du ngt av mig om du var trevligare och lite mer öppen, så snälla va lite mer trevlig och sluta med dina försök att förolämmpa mig.
  • Apmor2
    UllaBella skrev 2009-06-04 16:18:14 följande:
    Mår du bra när du är ledsen och gråter då menar du? Jag vill då gärna att någon tröstar och det verkar min dotter också vilja eftersom hon blir lugn när jag finns hos henne när hon är ledsen.
    jag mår bra efteråt och man måste få må dåligt oxå!
    Det är inte roligt att må dåligt men det är nödvändigt, och oavsett om man inte vill det så kommer dom att må dåligt och då vill iaf jag att min son ska kunna hantera det på rätt sätt.
  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 16:25:46 följande:
    Trött, varm, ledsen och lite orättvis är jag idag
    jag förstår man kan inte vara på topp hela tiden.
    Jag tror att för o motståndare kan lära sig mkt av varandra om man tar sig tid att i lugn o ro lyssna på varandra.
  • Apmor2
    UllaBella skrev 2009-06-04 16:26:52 följande:
    Jo, men jag förstår ändå inte att man ska behöva utsätta sitt barn för att behöva må dåligt och vara ledset vid läggdags. Det händer väl saker som gör dem besvikna varje dag ändå då världen går under för att man inte får som man vill..
    fast metoden som jag läst (den varianten av 5mm) går inte ut på det.
  • Apmor2
    Mieria skrev 2009-06-04 16:31:20 följande:
    Allt annat är ganska meningslöst egentligen
    bra då kanske vi kan börja om!
  • Apmor2

    ok här är fem minutersmetoden som jag läst den och så som jag använt den!

    Man lägger barnet och går ut ur rummet om barnet gråter går man in och lägger handen på magen för att barnet ska veta att man är där och att det ej är ensamt när barnet lugnat ner sig går man ut igen och om barnet gråter går man in igen och upprepar metoden tills barnet somnat, minuterna ökas eftersom barnet blir tryggare och tryggare och barnet lär sig att även om föräldrarna ej är i samma rum så är barnet inte ensamt.

    Jag tycker att det är ganska bra metod och haft bra resultat när jag använt den men som sagt oavsett vad man väljer måste man anpassa metoden till ens barn då alla är olika.

    Det är bevisat att barn from 3 mån vet att mamma inte slutar existera för att dom inte ser henne, jag har iaf inte läst någonstans eller fått uppfatningen att man far illa för att man skriker. Metoden handlar mkt om att lära sig att skilja på gråt och skrik.

  • Apmor2
    elinasteen skrev 2009-06-04 17:07:33 följande:
    det låter ju faktiskt väldigt logiskt ska prata med min syster o även tipsa henne om denna sidan, då hon är ganska ny i internetvärlden tack så mycket för förklaringen!
    så lite så! o gör det hittade själv sidan för inte så länge sen och har haft mkt skoj genom att debatera och lära mig nya saker
Svar på tråden 5 min metoden fungerar!!!